ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Δουλεύει ακόμη και τους "συντρόφους" του ο Τσίπρας... Ζήτησε εσωκομματικό δημοψήφισμα! ΠΡΟΣΟΧΗ Συριζαίοι! Το ΝΑΙ σημαίνει ΟΧΙ και το ΟΧΙ - ΝΑΙ.



Έχει αρχίσει και κουράζει αυτό το παιδί με τα δημοψηφίσματα. Βρέθηκε μία φορά με την πλάτη στον τοίχο και πέταξε το «μπαλάκι» στον Λαό, ελπίζοντας ότι αυτός θα πει «ΝΑΙ» στην πρόταση Γιούνκερ, ώστε να μην εισπράξει το πολιτικό κόστος η ιερά αγελάδα της αριστεράς. 

Βρέθηκε τώρα και σε δεινή κατάσταση, αφού δεν μπορούν να συνεχίσουν μαζί «Λαφαζανίστας» και «Τσιπρικοί», μετά από την έντονη «δήθεν» κόντρα τους με φόντο το Μνημόνιο, η οποία είχε ως σκοπό να μην τους φτύνει ο κόσμος για την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.


Και τι κάνουν για να....
ξεφύγουν από το αδιέξοδο; Μα, φυσικά, ένα δημοψήφισμα, εντός του Σύριζα, ώστε να λάβουν την απόφαση «τα μέλη του Σύριζα» και όχι οι ίδιοι οι πολιτικάντηδες. Η ελπίδα, φυσικά, τόσο των «Λαφαζανίστας», όσο και των «Τσιπρικών», είναι οι συριζαίοι της βάσης να ψηφίσουν με χέρια και με πόδια «ΝΑΙ» στο Μνημόνιο, έτσι ώστε η «κυβέρνηση της αριστεράς» να ανοίξει τα πανιά της για νέα μνημόνια, «ενωμένη, δυνατή», σαν το παλιό «καλό» ΠΑΣΟΚ.
Μάλιστα, επειδή πλέον δεν έχουν να κάνουν με τον απλό Λαό, αλλά με «τα μέλη», μπορούν να βγαίνουν ανοιχτά και να προβάλλουν το «ΝΑΙ» ως απάντηση στο εσωτερικό δημοψήφισμα, ώστε να μην γίνει πάλι κανένα «ατύχημα». Αλλά δεν αγχώνονται… Νέο σύνθημα Σύριζα: 

«Το νέο αριστερό Μνημόνιο είναι εφικτό, 
μέχρι τις 18»


Αν εν τέλει το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλουν, μπορούν πάντα να μετατρέψουν το «ΟΧΙ» σε «ΝΑΙ» και να συνεχίσουν το μνημονιακό ταξίδι τους. Έχουν και εμπειρία…