ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ



Η απόλυτη δικαίωση λόγων, προβλέψεων, αναλύσεων δεν αποτελεί έρεισμα θριαμβολογίας. Αφενός λόγω ιδιοσυγκρασίας αφετέρου επειδή η Κασσάνδρα είχε μεν δίκιο και το γνώριζε, ούτε η ίδια όμως δεν ήθελε να το δει να συμβαίνει. Καταρχάς, η εξέλιξη των καταστάσεων δεν επιτρέπει την ελάχιστη ματαιοδοξία. Εκ των πραγμάτων πάντως προικίζει την γνώμη μας με επιπλέον ειδικό βάρος.

Τα είπαμε, τα γράψαμε, τα φωνάξαμε, κόντρα σε ψευδαισθήσεις και επιφάσεις, και να που βγαίνουν ένα ένα. Από συνωμοσιολόγοι  καταστροφολάγνοι  κερδίσαμε τον σεβασμό. Ένα πια το ερώτημα στα χείλη όλων: Και τώρα τί; 

Και είναι η πιο εύλογη απορία καθώς ό,τι έγινε έγινε, είναι παρελθόν, ενώ το παρόν, μέσα στην ομοβροντία των γεγονότων, έχει σχεδόν απόλυτα συρρικνωθεί. Το αύριο προβάλλει ως το μεγάλο αίνιγμα.

Το φυτίλι έχει πια ξετυλιχτεί .Γύρω του χορεύουν κάθε λογής σπίθες. Είναι θέμα χρόνου ποια θα το ανάψει πυροδοτώντας αλυσιδωτές εκρήξεις που θα σπείρουν χάος.  Αν δεν θέλεις να είναι το δικό σου “αίμα” που θα χυθεί, να είναι “αίμα” δίκαιων και αθώων, διάλεξε το σωστό από τα δύο στρατόπεδα που θα αναδυθούν. Αυτό των δολοφόνων του λαού σου, ενόχων για το δράμα του και εκείνο όσων αφιέρωσαν ολόκληρη την ζωή τους στην προπαρασκευή για να αντιμετωπίσουν όσα με μαθηματική ακρίβεια έβλεπαν να έρχονται, όσα είναι ήδη εδώ.

Οι γεννημένοι είλωτες ας πάνε με τους προδότες. Ερπετά έζησαν ,ας πεθάνουν τέτοια. Εσένα, όμως, που πνίγεσαι, που ασφυκτιάς, που δεν σου επιτρέπεται να ξεδιπλώσεις τις πτυχές της ύπαρξής σου, εσένα καλούμε να μας βοηθήσεις να σε μυήσουμε σε μία διαφορετική βιοθεωρία με αφετηρία την ψυχή και όχι την τσέπη σου. Εσύ, που νιώθεις βρόχο να σφίγγει στο λαιμό σου τα στίφη που παραβίασαν τα σύνορά μας και γέμισαν τις γειτονιές μας, εσύ που θολώνεις από οργή όταν οι διαπλεκόμενοι αρχιερείς τους ψεύδους δημοσιογράφοι σου παρουσιάζουν δολίως το άσπρο μαύρο, εσύ που υφίστασαι την απαλλοτρίωση του ιδρώτα σου προς όφελος των πλουτοκρατών και την κοινωνικοποίηση των ζημιών των τραπεζών εις βάρος σου, εσύ που θέλεις να φτύσεις κατάμουτρα το σάπιο πολιτικό κατεστημένο, εσύ κρατάς τη μοίρα σου στα χέρια σου. Αρκεί να το πιστέψεις.

Μπορείς τους λαθρομετανάστες να τους στείλεις από εκεί που ήρθαν. Τους «νταβατζήδες»  να τους βάλεις φυλακή. Τους μεγαλοδημοσιογράφους να τους βουλώσεις το στόμα. Τον Παπανδρέου, τον Βενιζέλο, τον Σαμαρά, τον Τσίπρα να τους δεις στο Γουδί. Γίνε συνοδοιπόρος όσων έχουμε θέσει όλα αυτά σκοπό του βίου μας, προσωπική και εθνική αποστολή.

Δεν είμαστε τέλειοι. Κάναμε λάθη. θα κάνουμε κι άλλα. Ποτέ όμως εκ του πονηρού. Πάντα οι προθέσεις μας θα είναι ανιδιοτελείς. Και η καθαρή συνείδηση που τούτο μας εξασφαλίζει, μας δίνει το δικαίωμα να σου τείνουμε το χέρι. Η έκκλησή μας δεν είναι ψηφοθηρική αφού η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση δεν είναι πανάκεια. Είναι μια πρόσκληση για αναγέννηση ατομική και κατ επέκταση συλλογική. Είναι μια αφυπνιστική κραυγή στον συνάνθρωπο, σε σένα να μην τους χαρίσεις τον εαυτό σου, να μην τους χαριστείς, να μη γίνεις το μέσο που αγιάζει τον ανίερο σκοπό τους.

Η χρονική συγκυρία είναι οριακή και μαζί η πιο κατάλληλη. Δεν υπάρχει γυρισμός, μόνον η άβυσσος.Είναι η τελευταία ευκαιρία. Τα μέτρα δεν βγαίνουν, η φούσκα της οικονομίας θα διαλυθεί, το αμαρτωλό πολιτικό καθεστώς θα καταρρεύσει, οι Τούρκοι πιέζουν, οι Αλβανοί διεκδικούν, οι Σκοπιανοί καπηλεύονται, οι λαθραίοι ετοιμάζονται για πλιάτσικο.

Η καρδιά σκιρτάει, το αίμα βράζει. Τα καλύτερα έρχονται.

Γεώργιος Δημητρακόπουλος, 
φιλόλογος


ΤΑ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΑ ΚΟΛΠΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΟΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΑΙ Η… ΑΧΛΑΔΑ!



Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα διεξαχθεί στη βουλή η ψηφοφορία της Τετάρτης (22/07), καθώς η πονηρά συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων φρόντισε να αφαιρέσει από το νομοσχέδιο για τα τριτομνημονιακά προαπαιτούμενα τα επίμαχα άρθρα περί της υπερφορολόγησης των αγροτών και των ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών θεμάτων, που πιθανότατα θα προκαλούσαν απρόβλεπτες αντιδράσεις. Η αφαίρεση, έγινε βεβαίως με τη σύμφωνη γνώμη των διεθνών τοκογλύφων, που δε θέλουν να φέρουν σε δύσκολη θέση τη συγκυβέρνηση και ολόκληρο το σάπιο μεταπολιτευτικό σύστημα.


Πότε θα κατατεθούν προς ψήφιση τα συγκεκριμένα άρθρα; Προφανώς την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου, όπου η βουλή θα λειτουργεί με τα θερινά τμήματα. Και βέβαια, ο mister Tsipras θα φροντίσει να βάλει στα θερινά τμήματα του Αυγούστου βουλευτές- καμικάζι που θα ψηφίσουν οπωσδήποτε «ναι»…


Αλλά, όχι μόνον ο mister Tsipras. Η κουτοπονηριά αυτή βόλεψε εξίσου και τα υπόλοιπα κόμματα του… μνημονιακού τόξου – και κυρίως την νουδούλα. 

Διότι, πολλοί βουλευτές της που εκλέγονται σε αγροτικές περιοχές, ζητούσαν να βρεθεί μια πατέντα ώστε να έχουν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Και τα μνημονιακά μέτρα να περάσουν και να μην αναγκαστούν να τα ψηφίσουν οι ίδιοι! 

Και η πατέντα βρέθηκε! 

Έτσι, θα φροντίσει ο Μεϊμαράκης να βάλει στα θερινά τμήματα βουλευτές που εκλέγονται στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, για να μπορούν ξένοιαστοι οι επαρχιώτες βολευτές του να κορδακίζονται στους αγρότες στα αυγουστιάτικα πανηγύρια, πως «εγώ δεν ψήφισα το νόμο για την υπερφορολόγησή σας. Αν ήμουν εκεί, θα τον καταψήφιζα»!


Μ’ αυτά και μ’ αυτά τα κουτοπόνηρα κόλπα θερινής νυκτός, νομίζουν οι του τριτομνημονιακού τόξου πως θα γλιτώσουν την οργή του λαού. Αλλά, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!


Αντίοχος


3 ΧΡΟΝΙΑ 2012- 2015 – ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ – ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ – ΠΙΟ ΠΕΙΣΜΩΜΕΝΟΙ – ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΠΑ

xrysh-augh-dada

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

Σύνθημα νίκης

Χρυσαυγίτες και Χρυσαυγίτισσες,

Σε λίγες ώρες ξημερώνει η κρίσιμη μέρα της μεγάλης μάχης. Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε προ μιας μεγαλειώδους νίκης της Χρυσής Αυγής. Τρόμος και πανικός στα σκοτεινά διευθυντήρια του εξωτερικού, τρόμος και πανικός στα γραφεία των πεμπτοφαλαγγιτών των προδοτικών πολιτικών κομμάτων, μνημονιακών και φευδοαντιμνημονιακών. Τρόμος και πανικός στα στούντιο των προσκυνημένων στο IMF λασπολόγων της Χρυσής Αυγής στα ΜΜΕ. 

Παρ’ όλο τον τρόμο τους τούτες τις ώρες θα προσπαθήσουν να μας πλήξουν και πάλι με ό,τι μέσον διαθέτουν. Το θηρίο είναι πιο επικίνδυνο όταν είναι λαβωμένο. Θα προσπαθήσουν να μας πλήξουν με διαδώσεις, ψιθύρους και την ατελείωτη γνωστή λάσπη τους. Για παράδειγμα, και σήμερα ακόμη το βράδυ οι υποψήφιοι της ΝΔ μετά και την παταγώδη αποτυχία της συγκέντρωσης Σαμαρά στο Σύνταγμα, χωρίς αιδώ κυκλοφορούν από σπίτι σε σπίτι, λασπολογούν τη Χρυσή Αυγή και τάζουν διορισμούς. Έχουν το θράσος αυτοί οι άθλιοι πολιτικάντηδες να αντικρύζουν τους πρώην ψηφοφόρους τους, όλους αυτούς που έφεραν σ’ αυτήν την απελπιστική κατάσταση.

Πληροφορήθηκα προσωπικά από έναν υπερήφανο Έλληνα ότι απάντησε σε υψηλόσχημο στέλεχος της ΝΔ και βουλευτή της περιοχής μου ορθά και κοφτά και αντρίκεια «ΟΧΙ! Όχι, δεν θέλω να με σώσεις. Εγώ ψηφίζω ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ». Αυτήν την υπερήφανη απάντηση κάθε πατριώτη Έλληνα θα τη δώσουν κατά χιλιάδες οι φίλοι και ψηφοφόροι του κινήματός μας αύριο. Θα πουν το μεγάλο ΟΧΙ και θα περάσουν την όχθη. Από την όχθη της υποταγής, του κομματικού παρεδώσε και της εξάρτησης στα κελεύσματα των αθλίων κομματαρχών, θα περάσουν στην ελληνική όχθη του αγώνα και του λαϊκού εθνικισμού. Χιλιάδες Έλληνες σηκώνουν ψηλά τη σημαία της ελευθερίας ψηφίζοντας και πάλι Χρυσή Αυγή. Δεν είναι μόνοι τους. Έχουν μαζί τους και χιλιάδες νέους ψηφοφόρους που αγκαλιάζουν το κίνημά μας. 
Το βράδυ της 17ης Ιουνίου που έρχεται θα είναι μια μικρή ανάπαυλα, μια γιορτή της ελπίδας. 


Η επομένη των εκλογών θα βρει τη Χρυσή Αυγή ακόμα πιο δυνατή. Η δύναμή μας είναι ο εγγυητής της συνέχειας του δοξασμένου Έθνους μας. Η Χρυσή Αυγή, δυνατή και πολυμελής μέσα στη βουλή, δυνατή στις γειτονιές και τις πλατείες, δυνατή στους κοινωνικούς αγώνες, θα είναι η μόνη δύναμη ελευθερίας και αναγέννησης. Η Χρυσή Αυγή με τους αγωνιστές της, τους ψηφοφόρους της, τους εκατοντάδες χιλιάδες πλέον φίλους της, θα σταθεί όρθια και δυνατή απέναντι στους ξένους εισβολείς απέναντι στους εγκληματίες, απέναντι στους τοκογλύφους, απέναντι στους ντόπιους και ξένους κεφαλαιοκράτες, απέναντι στην ξένη κατοχή και την τρόικα. 

Χρυσαυγίτες και Χρυσαυγίτισσες, 

Από τις 18 Ιουνίου αρχίζει μια ακόμα πιο δύσκολη περίοδος για το λαό μας και για τα εθνικά μας θέματα. Οικονομική εξαθλίωση, ηθική κατάπτωση, κοινωνική διάλυση, ολοκληρωτική κατοχή. Τα όρνεα με τη γαμψή μύτη γυροφέρνουν στον ελληνικό ουρανό για να κατασπαράξουν μιαν Ελλάδα που ψυχορραγεί. Το χρέος μας δεν είναι απλά οι βουλευτικές θέσεις ούτε βέβαια ο συστημικός καθωσπρεπισμός. Το χρέος μας είναι να αγωνιστούμε πιο δυνατά, με πίστη και αυτοθυσία για να αναστήσουμε την Πατρίδα. Είμαστε πολλοί, είμαστε εκατοντάδες χιλιάδες και στις 18 θα είμαστε ακόμα περισσότεροι. ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ. Και να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε εμείς που θα φέρουμε την νέα Ελλάδα, την μεγάλη, ελεύθερη και ανεξάρτητη Ελλάδα, σεβαστή σε φίλους και εχθρούς. Ο Θεός της Ελλάδας φωτίζει το δρόμο μας και μας προστατεύει σε κάθε μας βήμα. 

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΩΡΑ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠAΣ