ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ρε τι πάθαμε με τα νούμερα που μπλέξαμε! Παραμύθι! Το πανηγυράκι της «σκληρής διαπραγμάτευσης» Το έργο προβλέπει έναρξη &… «ρωσσικής εβδομάδας»

 ΗΣΥΧΑΣΤΕ! 
Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΗΣΥΧΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ… ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ… ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ!


Όσοι ανησυχείτε για το μέλλον της πατρίδας, ησυχάστε! 

Ο (βέρος Αργεντίνος) αριστεροπλατφορμίτης σύντροφος Ήσυχος, την έχει πάρει απάνω του την υπόθεση και δε θα μας απογοητεύσει. 

Έτσι, σε συνέντευξή του στο ράδιο-ΣΥΡΙΖΑ («Κόκκινο»), αποκάλυψε το… εξωτικό μυστικό της επιτυχίας:

«Στη Λατινική Αμερική παρατηρείται μεγάλη συμπάθεια προς την Ελλάδα και τον ΣΥΡΙΖΑ, μια συμπάθεια που μπορεί να οδηγήσει και σε επωφελείς οικονομικές συνεργασίες και συμπράξεις.

Η Βραζιλία δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην πολιτική και πολεμική αεροπορία, καθώς η κρατική εταιρεία της, η Embraer, αναζητά συνεργασίες. Θα μπορούσαν τέτοιες συμπράξεις να αναζωογονήσουν ελληνικές εταιρείες, όπως η ΕΑΒ. Επίσης, η Βραζιλία και η Βενεζουέλα ενδιαφέρονται για τους υδρογονάνθρακες».

Ρε τι πάθαμε με τα νούμερα που μπλέξαμε! 

Ο ένας (ο Καμμένος) τάζει τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες στους Αμερικάνους. 

Ο άλλος (ο Ήσυχος) σε Βραζιλιάνους και Βενεζουελάνους! 

Τα παιδία παίζει πάνω στου κασίδη το κεφάλι, ο καιρός περνάει, οι υδρογονάνθρακες μένουν ανεκμετάλλευτοι κι εμείς μένουμε… ταπί!

Αντίοχος

ΑΡΧΙΖΕΙ Η… «ΡΩΣΣΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ»!



Ενώ, λοιπόν, βρισκόμασταν μια ανάσα από την (μνημονιακή) συμφωνία, η δουλειά χάλασε και η ελληνική αντιπροσωπεία επέστρεψε άπραγη εκ Βρυξελών. Και ξανά μανά τα ίδια της… συγχωρεμένης, ότι βρισκόμαστε «μια ανάσα πριν από τη ρήξη» και τα τοιαύτα…

Παραμύθια! Στημένη ήταν πάλι η «διαφωνία», όπως καραστημένο είναι κι όλο αυτό το πανηγυράκι της «σκληρής διαπραγμάτευσης». Αυτή τη φορά, το έργο προβλέπει έναρξη της… «ρωσσικής εβδομάδας». 

Διότι, στις 18 του μηνός, ο mister Tsipras επισκέπτεται το… Λένινγκραντ (σύμφωνα με τον αρχηγό των Λαφαζανίστας…), οπότε πρέπει να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα για ένα ακόμα… θρίλερ. 

Είναι βέβαιον, ότι οι Τσιπροκαμμένοι,οι ισκραίοι αριστεροπλατφορμίτες και τα παπαγαλάκια τους (ειδικά το «εθνικόφρων» και… πολεμοχαρές), θα ρίξουν στην πιάτσα το παραμύθι, ότι πάμε για οριστική ρήξη με τους διεθνείς τοκογλύφους και ελληνο-ρωσσική προσέγγιση, ως εναλλακτική λύση. Διόλου απίθανο, να ξανακούσουμε για τα 5 δις της (δήθεν) προκαταβολής για τον αγωγό (τα οποία μπορεί ο «εθνικόφρων» παπαγάλος να τα κάνει… 15, γιατί είχε… κέφια ο Πούτιν).

Ε, μόλις λήξει άδοξα η «ρωσσική εβδομάδα», θα μπούμε στην τελική ευθεία της ανακοίνωσης της μνημονιακής συμφωνίας, που θα γίνει λίγα… δευτερόλεπτα πριν την 30η Ιουνίου, που έχει οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία. 

Και μετά, τα κεφάλια μέσα!