ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ... ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΤΟ 90% ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΛΕΕΙ Ο ΜΑΡΔΑΣ,,, Ερχεται το πρώτο αριστερό Μνημόνιο!



Αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης ο κ.Μάρδας ανέφερε πως “όλες οι ενδείξεις που έχουμε, δείχνουν ότι υπάρχει πρόθεση και από τα δύο μέρη έτσι ώστε να κλείσει η διαπραγμάτευση και να φθάσουμε σε μία συμφωνία. Αυτό το βλέπουμε είπε χαρακτηριστικά. Εκείνο το οποίο περιμένουμε είναι, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να κλείσει αυτή η διαπραγμάτευση, έτσι ώστε η οικονομία να βρει και πάλι τον βηματισμό της. Αυτό είναι το ζητούμενο”, πρόσθεσε.



Ερωτηθείς για τα “μηνύματα” που έρχονται από την πλευρά του ΔΝΤ, ο κ.Μάρδας ανέφερε: “ Το ΔΝΤ δεν είναι πολιτικός οργανισμός έτσι ώστε να βρίσκει πολιτικές λύσεις. Έχει τεχνικές ομάδες, σε τεχνικό επίπεδο συμμετέχει κανονικά, αλλά αυτό που μας είπαν είναι ότι εάν υπάρχει πολιτική λύση, αυτοί δεν μπορούν να συμμετέχουν σε αυτήν, γιατί κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στον κανονισμό τους”.


Ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών τόνισε πως στις 18 Ιουνίου, στη συνεδρίαση του Εurogroup, είναι πιθανό να καταλήξουμε και να φθάσουμε σε κάποιο αποτέλεσμα.



Όσον αφορά τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης ο κ.Μάρδας είπε: “ Στο πρωτογενές πλεόνασμα έχουμε, μπορώ να πω, μία σύμπτωση απόψεων, πάρα τις μικρές διαφορές που υπάρχουν. Τα σημεία στα οποία εξακολουθεί να υπάρχει διάλογος είναι το συνταξιοδοτικό αλλά και θέματα που συνδέονται με τα εργασιακά, τις συλλογικές συμβάσεις κ.τ.λ. Αυτά όμως, αν θέλετε να μιλήσουμε με ποσοστά, αφορούν περίπου το 10% των προβλημάτων του συνόλου. Όταν λοιπόν έχουμε λύσει το 90% του συνόλου, το 10% μπορούμε να εξακολουθούμε να το συζητάμε το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς δεν κλείνει μια συμφωνία, κλείνει ένας κύκλος μιας συμφωνίας. Έχοντας ως δεδομένο, ότι στο 90% έχουμε φθάσει σε ένα αποτέλεσμα, αναρωτιέται ο οποιοσδήποτε, πως είναι δυνατόν να μην υπογραφεί μια συμφωνία”.



Για τις υποχρεώσεις της χώρας ο κ.Μάρδας ανέφερε: “Αύριο πληρώνουμε μισθούς 15νθήμερου, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Αύριο πληρώνουμε την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και κάποιες άλλες διεθνείς υποχρεώσεις πληρώνονται και αυτές κανονικά. Από κει και πέρα, εμάς η δική μας δουλειά σαν λογιστήριο του κράτους, είναι να μπορούμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στο χρόνο που πρέπει και σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε. Μέχρι τώρα, σε αυτό το θέμα ανταποκρινόμαστε στο 100%”.



Πηγή: seleo.gr


ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΤΕ ΠΩΣ Ο MISTER TSIPRAS ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ», 




Το τελευταίο διήμερο, «διαρρέεται» (από τους γνωστούς κύκλους), ότι ο mister Tsipras είναι αποφασισμένος για όλα, μην αποκλείοντας ακόμα και τη… ρήξη (είναι έτοιμος να πει το «μεγάλο όχι», όπως γράφουν οι παπαγάλοι του) αν οι λεγόμενοι «δανειστές» δεν κάνουν βήμα πίσω στις απαιτήσεις τους.


Τι πάνε να πουν σε απλά ελληνικά όλα τα παραπάνω… ελληνολεβέντικα και… τσολιάδικα;  Ότι είναι πανέτοιμος να υπογράψει οποιαδήποτε μνημονιακή συμφωνία του πασάρουν, είτε αυτή λέγεται «γέφυρα», είτε «9μηνη παράταση του υπάρχοντος προγράμματος» (Μνημονίου)! 

Κι όπως φαίνεται, ήγγικεν η ώρα, γι’ αυτό κάνει τις τελευταίες τζάμπα μαγκιές! Και φημολογείται εντόνως, ότι μέσα στη βδομάδα τελειώνουν τα ψέματα κι έρχεται το πρώτο αριστερό Μνημόνιο!

Με τις υγείες μας!

Αντίοχος


Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ



Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις κατά τις οποίες η αντιμετώπιση της κοινωνικής πραγματικότητας δημιουργεί διαφόρων ειδών επιδράσεις στην εσωτερική μας διάθεση. Πριν από λίγες ημέρες είχα μια συζήτηση με έναν Συναγωνιστή και μια Συναγωνίστρια, με έντονα φορτισμένο το συναισθηματικό στοιχείο ύστερα από την ροή της κουβέντας. Εάν, πράγματι, ο καθένας από εμάς καλείται να αποτελέσει ένα ιδεατό παράδειγμα συμπεριφοράς για τους υπόλοιπους συνειδητοποιημένους Άνδρες και Γυναίκες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ταυτόχρονα είναι δυνατόν εμείς οι ίδιοι να παραδειγματιστούμε από την συμπεριφορά άλλων Συναγωνιστών μας. Όταν παρατηρείς το καθαρό αλλά και βουρκωμένο συνάμα βλέμμα του συνομιλητή σου, όταν μέσα από τα συγκινημένα μάτια μπορείς και βλέπεις πολύ βαθύτερα, μέσα στην ίδια την καρδιά του, τότε είσαι σε θέση να νιώσεις υπέροχα αισθήματα σεβασμού κι εκτίμησης, απέναντι σε πρόσωπα, τα οποία Τιμάς με την συμπεριφορά σου, όπως κι αυτοί σου έχουν δείξει σε βάθος χρόνου ότι σε Τιμούν.  

Υπάρχουν, λοιπόν, οι μικρές στιγμές της καθημερινότητας, οι οποίες μπορεί να μοιάζουν σαν μια σταγόνα νερό στον ατελείωτο ωκεανό, όπως η ζωή που διανύουμε μπροστά στο αμέτρητο μέγεθος της αιωνιότητας, που όμως κρύβουν ένα ανείπωτο μεγαλείο ψυχικής δύναμης και παραδειγματισμού. Στο συγκινημένο βλέμμα του συνομιλητή σου, παρατηρείς ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση με την ιδιότητα του ανθρώπινου τύπου που κυριαρχεί στις ημέρες μας. Δηλαδή, του πανούργου, του ραδιούργου, του καταφερτζή, του αριβίστα, του ανήθικου ανθρώπου, ο οποίος αποκτά «αρχές» ανάλογα με το ποιες θα εξυπηρετήσουν τα πιο φτηνά, χυδαία, εφήμερα και στενά ατομικά συμφέροντά του. Μέσα από τα δακρυσμένα μάτια μιας ευαίσθητης ψυχής ανοίγει ο δικός σου πνευματικός ορίζοντας, για να συνεχίζεις να εξαπολύεις ένα διαχρονικό «κατηγορώ» εναντίον του καιροσκοπισμού, της αφερεγγυότητας και της κατάλυσης της ηθικής. 

Γνωρίζουμε ότι οι κουτοπονηριές πάντοτε χλομιάζουν, η αίγλη τους ξεθωριάζει και η ισχύς τους ξεφουσκώνει όταν έρχεται η κατάλληλη ώρα για να λάμψει η Αλήθεια μέσα από την έκφραση της Θείας Βούλησης. Όσο «παράξενο» κι αν ακουστεί, θεωρώ ότι τίποτα δεν μπορεί να είναι πιο εποικοδομητικό για την ανθρώπινη λειτουργία, από εκείνο που βροντοφωνάζει μέσα μας ότι είναι το δέον. Ακόμη και όταν αυτό βγαίνει από μια «απλή» διαδικασία, όπως ένα βουρκωμένο βλέμμα…

Ένα από τα βασικότερα «κλειδιά» κατανόησης της Αρχαίας Ελληνικής Σκέψης είναι η ενέργεια. Όλες οι ουσιαστικές ιδιότητες του ανθρώπινου είδους ταυτίζονται με την δράση, όχι με την αδράνεια. Η φιλοδοξία του Συνειδητοποιημένου Έλληνα να σκαρφαλώσει μέχρι την κορυφή του προσωπικού του Ολύμπου, της Αρετής, της Ευτυχίας, της Ελευθερίας, της Υπερηφάνειας και της Υστεροφημίας δεν σχετίζεται με παρακάλια, με συγκυρίες, με οποιονδήποτε απότοκο της παθητικής αντίληψης της ζωής. Αυτά αφορούσαν άλλους λαούς και πολιτισμούς, στους οποίους η αδράνεια επέτρεψε στις κεντρομόλες δυνάμεις του χρόνου να σωρεύσουν ύλη πάνω σε ύλη, με όλες τις χθόνιες και χαμηλών συχνοτήτων αντιλήψεις που συνοδεύουν αυτές τις κοσμοαντιλήψεις. 

Αντιθέτως, ο αυθεντικός και ανθεκτικός Έλληνας αποτελεί δρώσα οντότητα. Ως ενεργητικός και ευεργετικός Πολίτης, αναζητητής της Γνώσης, μέτοχος του αληθινού νοήματος της Ζωής, οπλίτης και πρόμαχος στον αδιάκοπο αγώνα για την επικράτηση της Αρετής απέναντι στην Κακία. Το Γένος μας, ανέκαθεν, θεωρεί στοιχειώδη ένδειξη κατάφασης στην Αρετή και την Ευτυχία την Μάχη. Δεν είναι δυνατόν κάποιος υποστηρικτής του Ελληνικού Τρόπου Σκέψης να δηλώσει απλώς ότι «προτιμά» κάτι έναντι άλλου και να μην θέλει να πολεμήσει γι’ αυτό. Ακόμη και η Φιλία, η Εκτίμηση, ο Σεβασμός και φυσικά η Αγάπη είναι Αξίες προτιμητέες ως ευσυνείδητες δωρεές, παρά ως απολαβές που προέκυψαν από το «τυχαίο» και την «ανάγκη» μιας νοσηρής σύμβασης κοινωνικού εξαναγκασμού.  

Ενθυμούμενος τον Αριστοτέλη, μου ήρθαν στο νου τα όσα λέει για κάτι, το οποίο όλοι μας -ίσως ενστικτωδώς- θα προτιμούσαμε να μας δίδεται: την Αγάπη. Θα σκεφτόμασταν αυθόρμητα ότι είναι ευτυχής εκείνος που την λαμβάνει και όχι εκείνος που την χαρίζει. Αν, όμως, μπορέσουμε να αφήσουμε στην άκρη το ένδυμα του εγωισμού, τότε θα βλέπαμε άνετα τον πεντακάθαρο ορίζοντα της προσφοράς. Η προσφορά αγάπης και ενδιαφέροντος να γνωρίσουμε τον άλλον ταυτίζεται από τον Αριστοτέλη με την Ηδονή, την Αρετή και την Ευτυχία.

Όπως πολύ εύστοχα αναφέρει ο Μεγάλος Φιλόσοφος «αντικείμενα γνώσης και αγάπης μπορούν να γίνουν και τα άψυχα, ενώ μόνο τα έμψυχα μπορούν να γνωρίζουν και να αγαπούν». Όπου, όμως υπάρχει Ψυχή, υπάρχει και προσφορά, δίχως να περιμένει ο κάτοχος του άφθαρτου δώρου της Ζωής κάποιο αντιμίσθιο. 

Η Αγάπη, λοιπόν, αλλά και η Εκτίμηση και ο Σεβασμός που δείχνουμε μέσα από την έννοια της Συντροφικότητας, τα οποία μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν μέσα από την αίσθηση ενός βουρκωμένου βλέμματος, αποδεικνύουν ότι το ευ ζην (πολύ περισσότερο δε το αιωνίως ζην της Υστεροφημίας) δεν το προσφέρει κάποιος παχυλός τραπεζικός λογαριασμός, αλλά το απόθεμα σε Ήθος και η Πίστη σε κάτι πολύ ανώτερο απ’ όλα τα χρήματα του κόσμου. 

Παραφράζοντας, λοιπόν, τον Νίτσε λέμε:

«Γράψε με τους χτύπους της καρδιάς και θα καταλάβεις την αλήθεια μονομιάς». 

ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ! 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ