ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

ΤΥΦΛΑ ΝΑ’ ΧΕΙ Ο… ΒΑΡΩΝΟΣ ΜΥΝΧΑΟΥΖΕΝ!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ «ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ» ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΩΝ… 
Oi Mythoi toy Mynxaoyzen

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του μ-λ (μαρξιστή-λενινιστή) Λαφαζάνη στην (πρώην) «Μέκκα» του κομμουνισμού, σύμφωνα με τα διάφορα παπαγαλάκια. Τα οποία επιμένουν, ότι «κλείδωσε» η συμμετοχή της Ελλάδος στον «Greek Stream» (κι εμείς που είχαμε την εντύπωση πως λεγόταν «Turkish Stream»…), ενώ κάνουν λόγο και για… «φήμες» και περί… προκαταβολής (χωρίς ωστόσο να την προσδιορίζουν, όπως την προηγούμενη φορά που πανηγύριζαν για τα 5 δις, τα οποία αποδείχθηκαν… άνθρακες ο θησαυρός).

Βέβαια, στη συνέχεια οι «φήμες» γίνονται βεβαιότητα και τονίζεται ότι ένα μέρος από την… προκαταβολή θα μπει ως κεφάλαιο συμμετοχής της Ελλάδος στην τράπεζα των BRICS… Αλλά, επειδή οι BRICS μας… αγαπάνε, γιατί αφενός μεν είμαστε ωραία παλικάρια κι έχουμε… ωραία μάτια και αφετέρου δε γιατί είμαστε… ορθόδοξοι, θα μας δώσουν πίσω το κεφάλαιο της συμμετοχής μας, υπό μορφήν… επενδύσεων για την… ανάπτυξη.

Παρόλα αυτά τα ευχάριστα, υπάρχει κάποιος… προβληματισμός. Να, αυτοί οι «φονιάδες των λαών αμερικάνοι», έχουν… λυσσάξει με τις εθνικές μας επιτυχίες και δεν αποκλείεται να στήσουν προβοκάτσια όπως με το μαλαισιανό Boeing, και να ρίξουν άλλο αεροπλάνο, «για να εμποδιστεί το ταξίδι του Α. Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη»!

Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται στο δημοσίευμα ποιο αεροπλάνο θα ρίξουν. Αυτό με το οποίο θα πηγαίνει ο… ταβάριτς Αλεξέι Τσίπρωφ στο Λένινγκραντ (συγνώμη, με παρέσυρε ο… προλεταριακός ενθουσιασμός, στην Πετρούπολη ήθελα να πω) ή όποιο τύχει να περάσει τη λάθος ώρα από το λάθος μέρος; Παρακαλούμε, να γίνει σύντομα η διευκρίνιση, μην το χάσουμε κιόλας το… παλικάρι μας!

1: Εφόσον υπάρχει τέτοιος φόβος, γιατί δε ναυλώνει ένα… τραίνο για το Λένινγκραντ (συγνώμη, είπαμε για την Πετρούπολη…), ο… λεβέντης μας, για να φτάσει με ασφάλεια;

2: Κατά προτίμηση… θωρακισμένο, σαν κι αυτό που ναύλωσε ο Κάϊζερ της Γερμανίας το 1917, για τη μεταφορά του Λένιν από την Ελβετία στην Πετρούπολη…  

3: Υπάρχει και… εναλλακτική λύση: να τον παραλάβει μυστικά –μια νύχτα χωρίς φεγγάρι- κανά ρωσσικό υποβρύχιο από κάποιο… απάνεμο λιμάνι και μετά, τσουπ, στην Πετρούπολη (τουλάχιστον αυτή τη φορά το έγραψα σωστά με τη μία…).

4: Άραγε, όταν θα υπογραφεί το Μνημόνιο 3 (ψήνεται, ψήνεται!), που θα πάνε να κρυφτούν τα ευφάνταστα παπαγαλάκια των Τσιπροκαμμένων;

Αντίοχος

ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ..




Κυβέρνηση της φάπας - Κατατέθηκε το «Μνημόνιο Κατανόησης»: Επίκειται η συμφωνία και οι... υπογραφές



Κείμενο υπό τον τίτλο «Memorandum of Understanding» ή ελληνιστί «Μνημόνιο Κατανόησης» απέστειλε η Κομισιόν, ήτοι ο... φιλέλλην Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προς το μαρξιστικό διοικητήριο του Μεγάρου Μαξίμου. Στο κείμενο αυτό, όπως μετέδωσαν ήδη, τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, περιλαμβάνονται φοροεισπρακτικά μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ μόνο για το 2015, ενώ προφανώς έπονται και άλλα στα επόμενα χρόνια και ιδιαιτέρως μετά την παραλαβή του τρίτου πακέτου στήριξης.

Επειδή όλες αυτές οι ειδήσεις παρότι αληθινές τείνουν να διαψεύδονται από το Μέγαρο Μαξίμου, επιλέξαμε επί κάποια ώρα να μη σχολιάσουμε το ζήτημα. Πράγματι, μετά από λίγο βγήκε η διάψευση από την κυβέρνηση. Όμως λίγο μετά βγήκε η διάψευση της διάψευσης, αφού ο Βαρουφάκης παραδέχτηκε ότι απεστάλη «φιλοτροϊκανό κείμενο» από την Κομισιόν, γεγονός που σημαίνει πως όντως αυτο το κείμενο, με αυτόν τον τίτλο και αυτά τα μέτρα υφίσταται.

Πως γίνεται όμως από την μία ο Βούτσης να λέει ότι «σύντομα έρχεται επώδυνη συμφωνία» και από την άλλη ο Βαρουφάκης να λέει ότι η Κομισιόν (που υποτίθεται είναι με την «δική μας» πλευρά, σε αντίθεση με το ΔΝΤ) έστειλε «φιλοτροϊκανό κείμενο»; Πολύ απλά, ο Σύριζα έχει συμφωνήσει σε όλα με τους διεθνείς τοκογλύφους και όντως εντός των επομένων ημερών θα υπογραφεί η νέα μνημονιακή συμφωνία, που θα επικυρώνει τα έργα και τις ημέρες της ΝΔ, προσθέτοντας επιπλέον νέα μέτρα εναντίον του Ελληνικού Λαού. Πολύ σημαντικότερο δε, η εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας μέσω της υπαγωγής στο Αγγλικό Δίκαιο, είναι μέρος και της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

Για ποιο λόγο, λοιπόν, αυτό το κείμενο προκάλεσε την «οργή» του Βαρουφάκη; Που βρίσκεται η απόσταση μεταξύ Αθήνας και «δανειστών»; Πολύ απλά ο Γιούνκερ έστειλε προς επικύρωση την συμφωνία, όμως είτε από αμέλεια, είτε από σκοπό, ονόμασε το κείμενο «Μνημόνιο». Αυτό θα διευθετήσει τις επόμενες μέρες ο Βαρουφάκης! Το όνομα του κειμένου! Τα μέτρα τα έχουν ήδη συμφωνήσει.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 
ΜΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

syntaskseis

Πολλοί ήταν οι συνταξιούχοι που στις τελευταίες εκλογές  πίστεψαν τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και την ελπίδα που θα ερχόταν  και του εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους . Αυτή τους την επιλογή φαίνεται ότι θα πληρώσουν πολύ ακριβά, καθώς οι συνταξιούχοι θα είναι  ένα από τα θύματα της συμφωνίας που ουσιαστικά σημαίνει νέο μνημόνιο  με τους θεσμούς όπως βάφτισαν την τρόικα οι φιλελεύθεροι  αριστεροί.

Η πρόταση της τρόικας  είναι  ρητή και απαιτητική: «Καμία σύνταξη να μην ξεπερνά το 53% του μισθού, γιατί το ασφαλιστικό σας σύστημα δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει μεγαλύτερα ποσά».

Η απαίτηση αυτή τέθηκε, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες που αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, στις τελευταίες συνεδριάσεις του Brussels Group, όπου κυριαρχούν το ασφαλιστικό και οι παραμετρικές αλλαγές σε όρια ηλικίας και υπολογισμό συντάξεων.

Μέλος της ελληνική ομάδας που συμμετέχει στις συζητήσεις αποκάλυψε την απαίτηση των θεσμών στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, που κρατά σιγήν ιχθύος για το πραγματικό περιεχόμενο των διαλαμβανομένων στο τραπέζι θεσμών (Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ) και κυβέρνησης , η οποία ισχυρίζεται ότι «δεν προτίθεται» να προχωρήσει σε μείωση συντάξεων, όπως αναφέρεται στο τελευταίο ανεπίσημο κείμενο που διέμεινε το Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη Τετάρτη για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα σημεία σύγκλισης με τους δανειστές.

 Τι σημαίνουν οι μειώσεις

Η απαίτηση των θεσμών σημαίνει ότι η ανώτατη κύρια σύνταξη στο Δημόσιο για υπάλληλο με 37 έτη υπηρεσίας και βαθμό γενικού διευθυντή δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 900 ευρώ από 1.386 που είναι σήμερα μετά τις μειώσεις που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Για μισθωτό με ασφάλιση στο ΙΚΑ, η μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης στο 53% σημαίνει ότι καμία σύνταξη δεν θα ξεπερνά τα 1.250 ευρώ, ενώ σήμερα ένας εργαζόμενος με 37 έτη ασφάλισης (11.100 ένσημα) και με μισθό 2.300 ευρώ παίρνει 1.425 ευρώ μετά τις περικοπές του Μνημονίου. 

Η πρόβλεψη, μάλιστα, για ποσοστό αναπλήρωσης 53% δεν είναι τυχαία, καθώς περιλαμβάνεται στην τελευταία αναλογιστική μελέτη που έστειλε το υπουργείο (τέλη του 2014) στην Κομισιόν, η οποία με τη σειρά της δημοσιοποίησε πρόσφατα σε δική της έκθεση τις προβλέψεις για την εξέλιξη των συνταξιοδοτικών δαπανών τα επόμενα χρόνια σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την Ελλάδα να βρίσκεται σε πορεία εκτροχιασμού.

Στη μελέτη αυτή γινόταν η πρόβλεψη ότι έως το 2020 το ποσοστό αναπλήρωσης στις συντάξεις από το 64,4%, που είναι σήμερα, θα υποχωρούσε στο 53,02%, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοζόταν το νέο σύστημα υπολογισμού από το 2015 και μετά.

Η απαίτηση των θεσμών όμως να πέσουν οι συντάξεις στο 53% νωρίτερα (από το 2015 ή το 2016, αντί του 2020) ανοίγει πλήρως όλη την καυτή ατζέντα για το ασφαλιστικό.

Η Λύση είναι μόνο μία  και δεν θα σταματήσουμε να το φωνάζουμε:  Είναι η πρόταση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, δηλαδή μονομερής καταγγελία του μνημονίου και διαγραφή του επαχθούς χρέους.

Και για μην ξεχνιόμαστε δείτε τι έλεγε πριν λίγους μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ για του συνταξιούχους τότε που ήθελε να υφαρπάξει την ψήφο τους



Φοβούνται τις εκλογές όπως ο διάολος το λιβάνι. ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;



Διαβάζουμε στο χθεσινό φύλλο, 30-5-015, του «εθνικού κήρυκα» πως ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ Τζάκ Λιούκ, κατά τη συνεδρίαση της «G7» στη Δρέσδη, προειδοποίησε αυστηρά τις χώρες της ευρωζώνης να μην καθυστερούν στη λήψη αποφάσεων για επίτευξη μιας συμφωνίας που θα περιλαμβάνει περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα. «θα είναι προς το καλύτερο συμφέρον όλων των πλευρών να καταλήξουν σε ένα επίπεδο γενικής κατανόησης και να αφήσουν λίγο χρόνο για να επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες» δήλωσε ο Λιούκ.

Στο χθεσινό φύλλο, 30-5-015, της «Καθημερινής» διαβάζουμε: «Σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, σχετικά με τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση και τα σενάρια πολιτικών εξελίξεων εξαιτίας ενδεχόμενης απώλειας σημαντικού αριθμού βουλευτών από τη συμπολίτευση και ενδεχομένως της δεδηλωμένης, βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος. Οι δύο εμφανίζονται να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο ακόμη και σχηματισμού κυβέρνησης ευρείας αποδοχής, προκειμένου η χώρα να αποφύγει τον κίνδυνο νέων εκλογών.

Το έχουμε τονίσει πολλάκις ότι οι τοκογλύφοι θα κάνουν το πάν για να πάρουν τα λεφτά τους από τη δύσμοιρη τη Χώρα μας. Υπάρχει πάντως και μία άλλη παράμετρος που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Είναι οι πιέσεις των αμερικανών προς τους ευρωπαίους ηγέτες, ώστε οι τελευταίοι να επισπεύσουν τη συμφωνία με την Ελλάδα. Πολλοί οικονομολόγοι πάντως επισημαίνουν τον κίνδυνο που θα υποστεί η παγκόσμια οικονομία σε ενδεχομένη έξοδο της Ελλάδος από τη ζώνη του ευρώ. Οι πιέσεις βέβαια από αμερικανικής πλευράς έχουν διπλή εξήγηση. Η μία αφορά τους τριγμούς που θα έχει η αμερικανική οικονομία από πιθανή έξοδο της Χώρας μας από την ευρωζώνη, και η δεύτερη αφορά την  αποσταθεροποίηση που θα επέλθει στα βαλκάνια, μιας και η αγκαλιά της Ρωσίας για την Ελλάδα είναι πάντα ανοιχτή,  κάτι που οι αμερικανοί δεν το θέλουν. Κυκλοφορεί επίσης έντονα στο διεθνή τύπο ότι οι υπερατλαντικοί «σύμμαχοί» μας φοβούνται και το ενδεχόμενο να εμπλακούν οι BRICS στο θέμα της Ελλάδος.

Στην Ελλάδα τώρα έχουν βάλλει λυτούς και δεμένους να κάνουν ό,τι περνά απ’ το χέρι τους ώστε να επιτευχθεί επιτέλους η συμφωνία με τους δανειστές, και να μην συρθεί η Χώρα μας σε εκλογές. Φοβούνται τις εκλογές όπως ο διάολος το λιβάνι. Είναι σίγουροι ότι περίπτωση αυτοδυναμίας για τον Σύριζα δεν πρόκειται να υπάρξει, αλλά και σίγουροι και για την κατρακύλα της δεξιάς. Σίγουροι είναι όμως και για τα αποτελέσματα που θα φέρει ο Λαϊκός Σύνδεσμος, και αυτό είναι που τους φοβίζει περισσότερο. Αυτό φαίνεται από το άρθρο της καθεστωτικής «καθημερινής», όπου το δίδυμο της συμφοράς είναι σε ανοιχτή επικοινωνία και «ετοιμοπόλεμο», ώστε να προλάβουν το κακό. Τέτοιες εντολές πήραν από τα διεθνή αφεντικά τους, και να μην ξεχνάμε και την πρόθεση του «ποταμίσιου», να βάλει «πλάτη».

Εμείς πάντως είμαστε ετοιμοπόλεμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή, και όταν οι καιροί προστάξουν θα είμαστε στις επάλξεις.

Σ. Παιδάκος