ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Πανεπιστήμιο LSE: "Η ανόδος της Χρυσής Αυγής στηρίζεται στην Ιδεολόγια και στις ψυχές των Ελλήνων...Δεν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε"




Η πανεπιστημιακή "μέκκα" του καπιταλισμού και των think tanks, το πανεπιστήμιο LSE, με έδρα το Λονδίνο, δημοσίευσε ένα άρθρο που εξηγούσε τους λόγους της ιλιγγιώδους ανόδου της Χρυσής Αυγής. Συγγραφείς οι Ελληνίδες λέκτορες των πανεπιστημίων του Γιορκ και του Ρέντιγκ, Σοφία Βασιλοπούλου και Δάφνη Χαλικιοπούλου, που με θλίψη διαπιστώνουν ότι το Εθνικιστικό Κίνημα στην Ελλάδα έχει στηριχθεί σε τόσο στέρεες βάσεις που οι ελπίδες του να διαρραγεί η σχέση του με την ελληνική κοινωνία είναι μηδενικές.
Στα βασικά σημεία του άθρου αναφέρονται τα εξής:
1ον: Παραδέχονται έμμεσα ότι η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ κόμμα στην Ελλάδα, χωρίς ιδεοληψίες και με πραγματικές ιδεολογικές αναφορές. Γράφουν χαρακτηριστικά:
«Η φύση της ελληνικής κρίσης και το γεγονός πως οι οικονομικές, πολιτικές και ιδεολογικές διαστάσεις που προκάλεσαν προκλήσεις μέσα στον πυρήνα του για το ελληνικό κράτος και έθνος, άνοιξαν τηνπόρτα στη Χρυσή Αυγή που βρήκε την πολιτική ευκαιρία να παρουσιάσει εαυτόν ως σωτήρα του έθνους και υπερασπιστή του εθνικού σκοπού. Οπως και τα φασιστικά κινήματα του παρελθόντος, έτσι και η Χρυσή Αυγή έθεσε σε εφαρμογή τον “παλιγγενετικό μύθο” του λαϊκίστικου υπερεθνικισμού, που έχει ως στόχο την αναγέννηση ενός έθνους από τις στάχτες μιας παρακμασμένης κοινωνικής τάξης, όπως ακριβώς αναγεννάται ο φοίνικας»

2ον: Παραδέχονται εμμέσως ότι η "ακροαριστερά" παντού στην Ευρώπη είναι πλήρως ελεγχόμενη από το καθεστώς, σε αντίθεση με τον Εθνικισμό που αποτελεί το μεγάλο φόβο τνων παγκόσμιων εξουσιαστών:
"στην Ελλάδα η κρίση προκάλεσε επίσης και την απογοήτευση από το κομματικό σύστημα, γεγονός που επέτρεψε σε μικρά κόμματα να μπουν στην πολιτική σκηνή σε άλλες χώρες όπως όπως στην Ισπανία (Podemos) και την Ιρλανδία (Sinn Fein), παρατηρήθηκε η άνοδος της ακροαριστεράς και όχι της ακροδεξιάς"

3ον: Θεωρούν ανώφελο η Χρυσή Αυγή να συνεχίζει να διώκεται "πολιτικά" και πώς το μέτρο της απαγόρευσης είναι ανίσχυρο, καθώς δημιουργεί περισσότερους Πιστούς και αποβαίνει μπούμερανγκ για το σύστημα.
Η συζήτηση για την ανατισυνταγματικότητα και του αποκλεισμού από τις εκλογές ενέχει τον κίνδυνο να είναι στην καλύτερη προσωρινή και στη χειρότερη να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, αυξάνοντας τη δημόσια στήριξη του κόμματος


4ον: Ως γνήσια "τέκνα" του διεθνισμού, με την καπιταλιστική και ταυτόχρονη μαρξιστική θεώρηση, προτείνουν να δημιουργηθεί μια "ανεκτική κοινωνία", στα πλαίσια του "open society" του George Soros στην οποία μέσω της χειραγώγησης του πλήθους από τα ΜΜΕ και τα σχολεία θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να αμβλυνθεί η σχέση της Χρυσής Αυγής με το λαό και να ποσοστά να παραμείνουν στάσιμα.
Τελικώς βέβαια υποβόσκει η αγωνία ότι τελικώς στην Ελλάδα η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και πώς το Εθνικιστικό Κίνημα θα βρίσκει "ανοχή" και υποστήριξη από την ελληνική κοινωνία που ταυτίζεται μαζί του σε ιδεολογικά και κοινωνικά θέματα.


Αινείας


ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΟΜΟΥΡΗΔΕΣ! ΕΛΕΓΑΝ ΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΝΤ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΠΩΣ… ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ



Αφού οι… «Νέοι Καραϊσκάκηδες» μάζεψαν χρήμα από παντού, για να πληρώσουν εντός του Μαΐου δύο δόσεις στο διεθνές λησταρχείο του ΔΝΤ (με τη δεύτερη δόση να ανέρχεται στα 750 εκατομμύρια ευρώ…), ενώ μέχρι και την τελευταία στιγμή κάποιοι… κλανόμαγκες απειλούσαν φραστικά ότι δε θα δώσουν φράγκο, τώρα ξαναρχίζουν το ίδιο παραμύθι του «δεν πληρώνω» για τη δόση στις αρχές Ιουνίου!

Έτσι, ο χοντρούλης Φίλης, που τυγχάνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του συνονθυλεύματος,  μιλώντας στην εκπομπή του Παπαδάκη (αυτουνού που φοράει μουστάκι…) στον AΝΤ1, βρυχήθηκε πως «δεν πρόκειται να πληρώσουμε τις επόμενες δόσεις προς τους δανειστές μας, αν δεν εισπράξουμε πρώτα τα όσα προβλέπονται από το ισχύον πρόγραμμα».

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη από τον ντρούλη-χοντρούλη πήρε κάποιος διεθνώς και επιτοπίως άγνωστος βολευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ονόματι Θανάσης Πετράκος (σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στους… Λαφαζανίστας), ο οποίος τάχθηκε υπέρ της μη πληρωμής προς το ΔΝΤ, αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους «δανειστές».

Όλα αυτά τα παραμύθια, τα λένε και τα ξαναλένε επειδή υπάρχει ακόμα μια ανοχή και μια υπομονή του κοσμάκη, μέχρι που να ξεκαθαρίσει κάπως η κατάσταση. Αλλά, το Μνημόνιο 3 είναι θέμα το πολύ ενός μηνός και την ημέρα που θα ψηφιστεί θα τελειώσουν η υπομονή και η ανοχή του κοσμάκη, και θ’ αρχίσει το… κυνηγητό! Γι’ αυτό, ας προπονηθεί λιγάκι ο χοντρούλης Φίλης και οι λοιποί παραμυθολόγοι, γιατί αν τους πιάσει στα χέρια του ο λαός…