ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ… ΘΕΣΜΟΙ.Στημένη η… “σκληρή διαπραγμάτευση”



Tα ψέματα των Συρυζαίων για σκληρή διαπραγμάτευση και ρήξη τελειώνουν. Έρχεται νέο πακέτο διάσωσης δηλαδή νέο Μνημόνιο με νέα σκληρά μέτρα.

Ακόμα και αν κλείσουν οι διαπραγματεύσεις, η Ελλάδα χρειάζεται οπωσδήποτε τρίτο πακέτο βοήθειας το καλοκαίρι, αναφέρει μεγάλο ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Welt, όπου μιλούν κύκλοι των θεσμών. Για τρίτο πακέτο βοήθειας μιλά και ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας τονίζοντας ότι στην Ελλάδα θα δοθεί ένα τρίτο πακέτο βοήθειας μόνο αν η χώρα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο βοήθειας το καλοκαίρι εμφανίζονται κύκλοι των Θεσμών, με τους οποίους διαπραγματεύεται η Αθήνα. Όπως δηλώνουν στην Die Welt, ακόμη κι αν η Ελλάδα πάρει τα 7,2 δισ. ευρώ, τα χρήματα θα εξαντληθούν το καλοκαίρι και στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας θα αναγκαστεί να ζητήσει νέα βοήθεια, που θα υπόκειται σε νέους όρους.

«Δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς θα το »πουλήσει» αυτό στο λαό του, όταν ήδη έχει πολιτική εντολή για ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος», αναφέρουν διαπραγματευτικοί κύκλοι στη γερμανική εφημερίδα. Τονίζουν όμως ότι η Ελλάδα όμως χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια. «Στην πραγματικότητα, θα έπρεπε ήδη τώρα να το διαπραγματευόμαστε», υπογραμμίζουν.

Σε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα αναφέρθηκε και ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στην Bild. Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας ανέφερε συγκεκριμένα ότι «Είναι πιθανό να δοθεί περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα, αν η Αθήνα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές», ενώ τόνισε πως το Grexit δεν είναι οικονομικά αλλά πολιτικά επικίνδυνο.

Βέβαια η διαπραγματευτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση επιβεβαιώνει απολύτως τις δηλώσεις των θεσμών, αφού ήδη οι Συριζαίοι έχουν αρπάξει όλα τα αποθεματικά των φορέων για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους δανειστές.




Τράπεζα Barclays: 
Στημένη η… “σκληρή διαπραγμάτευση”



Την πικρή αλήθεια για την δήθεν… «σκληρή διαπραγμάτευση» –που μας κρύβουν επιμελώς τα ξεφωνημένα παπαγαλάκια του χιλιάρικου- λέει στέλεχος της γνωστής συστημικής Τράπεζας του Λονδίνου, Barclays, μιλώντας στο bankingnews.gr. Μάλιστα, είναι τόσο σίγουρος, που επιμένει ότι συμφωνία (και Μνημόνιο 3) θα υπάρξει, ακόμα κι αν επιτεθούν… Αρειανοί στην Γή μας:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί  τον βασικό κορμό της ελληνικής κυβέρνησης είναι αριστερό ευρωπαϊκό κόμμα, έχει το πρόγραμμα του αλλά αντιλαμβάνεται ότι ο ρους της ελληνικής ιστορίας δεν μπορεί να αλλάξει. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδειχθεί ένα συνεπές αριστερό ευρωπαϊκό κόμμα. Θέλει να αλλάξει κακώς κείμενα αλλά δεν θέλει την ρήξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει καλά το παιχνίδι του απείθαρχου παιδιού.

Γνωρίζει όμως το απείθαρχο παιδί ότι η στοργική οικογένεια θα τον αγκαλιάσει πάλι όπως στην επιστροφή του άσωτου υιού. Η Ευρώπη επίσης θέλει την Ελλάδα στο ευρώ. Η Ευρώπη δεν θέλει πειράματα, διάσπαση ή συνθήκες αποσταθεροποίησης. Η ευρωπαϊκή οικονομία ετοιμάζεται για μια περίοδο οικονομικής ανάκαμψης, οι κυβερνήσεις ποντάρουν στην περίοδο οικονομικής ευημερίας που ξεκινάει και δεν θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να χαλάσει το πάρτι. Τώρα που το ξανασκέφτομαι ακόμη και αν ο πλανήτης Γη δεχθεί επίθεση από εξωγήινους πάλι η Ελλάδα θα συμφωνήσει με την ΕΕ, ο φυσικός χώρος της Ελλάδος είναι η Ευρώπη».

-Πως γίνεται και όλοι –σε Ελλάδα και εξωτερικό- είναι τόσο βέβαιοι για τη μνημονιακή συμφωνία, χωρίς να αφήνουν ούτε ένα περιθώριο ρήξης; Είναι ηλίου φαεινότερο: γιατί η συμφωνία έχει γίνει πολύ πριν από τις εκλογές και το μόνο που μένει είναι ο τρόπος που θα τη σερβίρουν στον ελληνικό λαό οι Τσιπροκαμμένοι!

Αθανάσιος Βασιλόπουλος