ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ν. Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΣΤΟ CRASH: ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΜΑΣ ΧΑΡΤΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ!



Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Μιχαλολιάκος έδωσε πρόσφατασυνέντευξη στο περιοδικό Crash και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Μπότσαρη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

«Ο χρόνος γυρνά πίσω στο απόγευμα της 27ης Σεπτεμβρίου του 2013 όταν διάβαινα τη βαριά ατσάλινη πόρτα ασφαλείας των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής, επί της οδού Μεσογείων, προκειμένου να συναντήσω τον επικεφαλής του Λαϊκού Συνδέσμου, Νίκο Μιχαλολιάκο. Θα παραχωρούσε συνέντευξη στο CRASH με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η ατμόσφαιρα στα γραφεία του κόμματος ήταν πολύ βαριά και αυτό αποτυπωνόταν και στο πρόσωπο του Νίκου Μιχαλολιάκου. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης φαινόταν πολύ προβληματισμένος, αν και μου δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο πως δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία και πως δεν φοβάται ότι θα συλληφθεί. Τα γεγονότα όμως τον διέψευσαν, καθώς λίγες ώρες αργότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, του πέρασαν χειροπέδες άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Μετά από 18 μήνες, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής μιλά ξανά στο CRASH, αποκαλύπτοντας τα βήματα που θα ακολουθήσει στην επικείμενη δίκη, επισημαίνοντας ότι ετοιμάζει μεγάλες εκπλήξεις που θα προκαλέσουν «πάταγο». Αναφέρεται στο πώς πέρασαν 18 μήνες στη φυλακή, ενώ υπογραμμίζει για πρώτη φορά τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν. Απαντά στις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά περί θετικής αντιμετώπισης του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, ενώ προχωρεί και σε σχόλιο – έκπληξη για την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει στεφάνι στην Καισαριανή μόλις ανέλαβε τα ηνία της χώρας. Ιδιαίτερη αίσθηση αναμένεται, μεταξύ άλλων, να προκαλέσει η τοποθέτηση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής τόσο για τα όσα ακούγονται περί σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με έγκλειστους τρομοκράτες όσο και για την προώθηση νομοσχεδίου για την αποφυλάκιση τρομοκρατών.

 – Η τελευταία συνέντευξη που παραχωρήσατε λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή σας ήταν στο περιοδικό CRASH…

– «Ναι, ήταν ακριβώς την προηγούμενη ημέρα 27 Σεπτεμβρίου του 2013 στο γραφείο μου επί της οδού Μεσογείων, στο οποίο μου έχουν απαγορεύσει σήμερα οι δικαστικές αρχές να βρίσκομαι».

– Τότε και υπό το βάρος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είχα διακρίνει μια νευρικότητα από την πλευρά σας, αλλά σε ερώτημα που σας είχα θέσει σχετικά με το εάν φοβάστε ότι θα συλληφθείτε μου είχατε απαντήσει πως δεν είχατε καμία ανάμειξη στη δολοφονία και πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τη σύλληψη βουλευτών της Χρυσής Αυγής και μάλιστα του αρχηγού του Λαϊκού Συνδέσμου. Τι λέτε 18 μήνες μετά;

– «Το ίδιο πιστεύω και σήμερα. Και δεν το πιστεύω μόνο εγώ, το πιστεύει πλήθος νομικών, μεταξύ αυτών και ένας εκ των τριών του Συμβουλίου Εφετών και μάλιστα ο εισηγητής, που εξέδωσαν το σχετικό βούλευμα».

– Δηλαδή, πιστεύετε ότι σας συνέλαβαν και σας προφυλάκισαν για 18 μήνες παράνομα;

«Η σύλληψη ήταν παράνομη για πολλούς και διάφορους λόγους. Έχουμε ήδη καταθέσει σχετικές ενστάσεις μέσα στη νομική διαδικασία. Καταρχήν, δεν υπήρξε άρση της ασυλίας μου. Η σύλληψη ενός βουλευτή χωρίς την άρση της ασυλίας του μπορεί να γίνει μόνο όταν γίνεται ένα διαρκές κακούργημα. Έχουν γίνει πολλές παρατυπίες και όλα θα φανούν στη δίκη που θα γίνει. Η σύλληψή μου ήταν επικοινωνιακού χαρακτήρα. Μην ξεχνάτε τις σκηνές από την έξοδό μου από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών με τις χειροπέδες, που ήταν ντροπή και δεν το κατήγγειλε κανείς».

– Πώς σκοπεύετε να κινηθείτε στη δίκη;

– «Θα υπερασπιστώ την αθωότητά μου, θα παραθέσουμε τα στοιχεία και θα εξεταστούν οι μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι οι περισσότεροι λένε πράγματα ψευδή και ανυπόστατα».

– Όλοι οι κατηγορούμενοι της Χρυσής Αυγής από τον αρχηγό μέχρι και το τελευταίο μέλος θα αντιμετωπίσουν με κοινή γραμμή τις κατηγορίες, θα υπάρξει κοινό «μέτωπο»;

– «Μα δεν είναι όλοι οι κατηγορούμενοι μέλη της Χρυσής Αυγής. Μερικοί είναι τελείως άγνωστοι. Μεταξύ αυτών είναι και δύο άτομα που ήδη έχουν καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία ενός Πακιστανού σε ένα συμβάν με ένα μηχανάκι και ένα ποδήλατο στην Αθήνα. Αυτά τα στοιχεία είναι άγνωστα και δεν το έχουν αναδείξει τα Μέσα Ενημέρωσης. Αυτοί οι δύο όταν κλήθηκαν να απολογηθούν για το εάν ανήκαν στη Χρυσή Αυγή δήλωσαν ότι δεν έχουν καμία σχέση και μάλιστα ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο κ. Ντογιάκος, είπε ότι δεν πρέπει να προφυλακισθούν γιατί δεν έχουν καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Αργότερα τους συσχέτισαν με τη Χρυσή Αυγή, καθώς στο κατάστημα του βουλευτή μας Ηλία Παναγιώταρου, με στρατιωτικά και αθλητικά είδη, υπήρχαν ρόπαλα του μπέιζμπολ και στο σπίτι του ενός βρήκαν ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ. Έχουν γίνει σημεία και τέρατα και όλα θα αποκαλυφθούν στη δίκη».

– Ένα από τα βασικά σημεία της δίκης θα είναι και αν τελικά ο Γιώργος Ρουπακιάς ήταν ή δεν ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής…

– «Ήταν ένας από τους πολλούς οπαδούς της Χρυσής Αυγής. Εγώ, όπως έχω επισημάνει και στην κατάθεσή μου, εάν τον έβλεπα στον δρόμο δεν θα τον γνώριζα. Να σημειωθεί ότι καταδίκασα από την πρώτη στιγμή την πράξη του».

– Δεν είχατε καμία προσωπική επαφή με τον Γιώργο Ρουπακιά;

«Δεν ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής και δεν είχα μαζί του καμία προσωπική σχέση. Το μόνο που έμαθα εκ των υστέρων είναι ότι είχε πάρει ένα μπλοκάκι με κουπόνια της Χρυσής Αυγής από μια τοπική οργάνωση. Μπορούσα να γνωρίζω εγώ τι θα έκανε ένα βράδυ ένας οπαδός του κόμματος, ότι θα δολοφονούσε έναν νέο άνθρωπο; Μετά τη δολοφονία, ο Ρουπακιάς πήρε τηλέφωνο τον υπεύθυνο της Τοπικής Οργάνωσης στον Πειραιά, ο οποίος, όταν του ανέφερε ο Ρουπακιάς την πράξη του, του απάντησε: “Όπως τα έκανες έτσι σκατά, φά΄τα μόνος σου”. Λένε ότι μου τηλεφώνησε στο κινητό. Υπήρξαν κάποια τηλεφωνήματα στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής την ώρα μάλιστα που εγώ απουσίαζα. Μάλιστα, σε κάποια τηλεφωνήματα μέσα στα γραφεία ήταν η Αντιτρομοκρατική ΥπηρεσίαΕξάλλου, το τηλέφωνό μου το παρακολουθούσαν και γνωρίζουν πολύ καλά ότι είμαι αθώος, καθώς κατέγραφαν όλες μου τις επικοινωνίες…».

– Ακούγεται και γράφεται, πάντως, πως τον Γιώργο Ρουπακιά τον γνώριζε πολύ καλά ο υπεύθυνος βουλευτής της Χρυσής Αυγής για τον Πειραιά, ο κ. Λαγός…

– «Αμφιβάλλω εάν τους γνώριζε όλους… Εξάλλου οι βουλευτές δεν ήταν υπεύθυνοι στις περιφέρειες που εκλέγονταν. Είχαν, θα έλεγα, μια υψηλή εποπτεία, τίποτα περισσότερο. Η Χρυσή Αυγή μεγάλωσε ξαφνικά και δεν ήταν δυνατόν να ελέγχεις τους πάντες και τα πάντα. Από εκεί και πέρα για τις πράξεις των μελών όλων των κομμάτων υπεύθυνες είναι οι αστυνομικές αρχές, δεν είναι υπεύθυνες οι ηγεσίες των κομμάτων. Και στο παρελθόν έχουν γίνει δολοφονίες από μέλη κομμάτων ή μέλη ποδοσφαιρικών σωματείων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κατηγορήθηκαν οι πρόεδροι των κομμάτων ή των αθλητικών συλλόγων με χαρακτηριστικότερη περίπτωση τη δολοφονία Τεμπονέρα που έγινε από γνωστά μέλη της ΝΔ».

– Υπάρχουν ακράδαντα στοιχεία που να αποδεικνύουν την αθωότητά σας;

– «Βεβαίως και υπάρχουν. Να σημειώσω πως δεν κατηγορούν εμένα για κάποια εγκληματική πράξη. Αναφέρουν γενικά και αόριστα πως η Χρυσή Αυγή ήταν εγκληματική οργάνωση, χωρίς να λένε πώς και από ποιους συγκροτήθηκε. Και μάλιστα, εάν είναι δυνατόν, θεώρησαν διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης και τους 18 βουλευτές του κόμματος. Και ρωτώ κάθε λογικό άνθρωπο. Ήξερα εγώ ποιοι θα βγουν βουλευτές σε κάθε περιφέρεια της χώρας, ούτως ώστε αυτοί αυτομάτως να είναι διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης;».

– Ποιο θα είναι το ισχυρό χαρτί της Χρυσής Αυγής στη δίκη;

«Το ισχυρότερο χαρτί που έχουμε είναι η ίδια η δικογραφία. Όποιον δικηγόρο και αν ρωτήσετε, ακόμη και αριστερό δικηγόρο, θα σας πει ότι η δικογραφία «χάνει» από χίλιες πλευρές. Θα σας αναφέρω μόνον ένα γεγονός. Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, είχε μιλήσει δημόσια για μυστικούς χρηματοδότες που υποτίθεται είχαμε. Μας έψαξαν εξονυχιστικά και δεν βρήκαν τίποτα. Να σημειώσω ότι εγκληματική οργάνωση είναι η οργάνωση που έχει οικονομικό όφελος από τη δράση της. Για εμάς δεν έχει αποδειχθεί το παραμικρό. Θέλω να επισημάνω ότι η δίωξη δεν ξεκίνησε από τη Δικαιοσύνη. Αυτό όσοι το ισχυρίζονται ψεύδονται».

– Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο στη δικογραφία που αναφέρεται στα περί χρηματοδότησής σας;

– «Ένας από τους μάρτυρες κατηγορίας αναφέρει σε κατάθεσή του ότι εγώ, ο Λαγός και ο Κασιδιάρης συναντηθήκαμε με τρεις επιχειρηματίες από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, οι οποίοι μας έδωσαν 300.000 ευρώ. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος μάρτυρας κατονομάζει αυτούς τους επιχειρηματίες. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες δεν τους κάλεσε ποτέ ούτε η αστυνομία ούτε η ανάκριση για να τους πάρει μια κατάθεση».

– Αναφέρεστε σε γνωστούς επιχειρηματίες;

– «Όχι και τόσο γνωστούς…».

– Ακούστηκε και γράφτηκε και για σχέσεις της Χρυσής Αυγής με μεγαλοεφοπλιστές…

– «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, καμία σχέση, δεν αναφέρθηκε καν στην ανάκριση, ούτε ερώτηση μας έγινε».

– Θα υπάρξουν εκπλήξεις από την πλευρά σας κατά τη διάρκεια της δίκης, όπως για παράδειγμα ανάλογοβίντεο με εκείνο του κ. Μπαλτάκου;

– «Αυτά θα τα δούμε. Να είστε σίγουρος, πάντως, πως θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο τους εαυτούς μας».

– Δηλαδή, υπάρχουν κάποια κρυφά «βαριά» χαρτιά, που εάν χρειαστεί θα τα βγάλει στο τραπέζι, γεγονός που θα προκαλέσει πάταγο…΄

– «Βεβαίως…»

– Εχετε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη;

– «Πιστεύουμε ότι θα έχουμε μια δίκαιη αντιμετώπιση. Στη δίκη θα ακουστούν και όλοι οι ψευδομάρτυρες. Όπως εκείνος που είπε ότι ο βουλευτής Νίκος Μίχος πήγαινε σε μαντριά για να δει πώς σφάζουν πρόβατα ώστε να μάθει να σφάζει ανθρώπους. Αυτά είναι γελοιότητες. Επίσης, μίλησαν κάποιοι για οπλοστάσια και δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα. Μίλησαν για τρία στρατόπεδα της Χρυσής Αυγής και πάλι όμως δεν βρέθηκε τίποτα. Μην ξεχνάμε ότι το όλο θέμα ξεκίνησε από τον τότε υπουργό της ΝΔ, Νίκο Δένδια, ο οποίος πήγε στον Άρειο Πάγο 32 φακέλους, που υποτίθεται περιείχαν τις υποθέσεις της Χρυσής Αυγής. Από αυτές τις 32 υποθέσεις έχουν μείνει μονάχα οι 8. Και σε αυτές τις 8 δεν με έχουν κατηγορήσει για ηθικό αυτουργό σε ο,τιδήποτε».

– Βλέπετε διαφορές αναφορικά με την αντιμετώπισή σας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε σύγκριση με εκείνη της ΝΔ;

– «Από πλευράς ποινικής αντιμετώπισης καμία διαφορά. Φυλακή ήμουν τότε, φυλακή είμαι και τώρα. Μάλιστα, αποφυλακίστηκα με επαχθείς όρους. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατοντάδες υπόδικοι για σοβαρότατα εγκλήματα. Για ναρκωτικά, για μαστροπεία, για παιδοφιλία, για βιασμούς και όλοι δίνουν το «παρών» σε αστυνομικό τμήμα την 1η και στις 15 κάθε μήνα. Ακόμη και ο τρομοκράτης Μαζιώτης μετά το πέρας της 18μηνης προφυλάκισής του έδινε το «παρών» κάθε 1η και 15 του μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Εγώ μετά από 18 μήνες φυλακή είμαι και πάλι σε κατ΄οίκον περιορισμό».

– Ποιες αλλαγές έχουν επιφέρει στον άνθρωπο Νίκο Μιχαλολιάκο οι 18 μήνες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού;

«Σε όλους μας, κυριολεκτικά, μας κατέστρεψαν τη ζωή. Μας στέρησαν την ελευθερία μας και μας κλείδωναν κάθε μέρα σ΄ένα κελί, λες και ήμασταν σκυλιά. Το μοναδικό που μας κρατάει όρθιους είναι ότι διωκόμαστε για τις ιδέες μας και ότι είμαστε αθώοι».

– Πώς περνούσατε ένα 24ωρο μέσα στον Κορυδαλλό;

– «Βλέποντας τηλεόραση, προσπαθώντας να παρακολουθήσω την επικαιρότητα και διαβάζοντας».

– Υπήρξε κάποιο βράδυ που ο άνθρωπος Νίκος Μιχαλολιάκος να δάκρυσε μέσα στο κελί του;

«Συγκινούμαι για πολλά θέματα. Αυτό που με συγκλόνισε ήταν η δολοφονία των δύο παιδιών μας έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής».

– Πιστεύετε ότι θα εξιχνιαστεί η συγκεκριμένη υπόθεση;

«Δεν βλέπω να υπάρχει καμία πρόοδος».

– Θεωρείτε ότι εμπλέκονται και ποινικοί στη δολοφονία των δύο νεαρών;

– «Έτσι γράφεται και αυτό αναφέρουν και κάποιοι αστυνομικοί. Εάν δεν αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια δεν μπορεί κανείς να ξέρει τι συνέβη».

– Είχατε μέσα στον Κορυδαλλό επαφές με  άλλους κρατούμενους;
– «Όχι, ήμασταν απομονωμένοι».
– Ήσασταν μαζί οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής;
– «Ναι. Μαζί όλοι οι βουλευτές».
– Οι δεσμοφύλακες πώς σας αντιμετώπισαν;

– «Τυπικά … Μάλιστα, γίνονταν και έρευνες στο κελιά μας. προφανώς διότι κάποιος κακοήθης θα είχε πει ότι κρύβαμε κάτι, αλλά δεν εντοπίστηκε απολύτως τίποτα».

– Θα χαρακτηρίζατε ανθρώπινες τις συνθήκες κράτησής σας;

– «Υπήρχαν και υπάρχουν πολύ μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικά και υλικοτεχνικά μέσα στις φυλακές».
– Τρώγατε από το φαγητό της φυλακής;

– «Συνήθως τρώγαμε από το φαγητά που μας έστελναν οι δικοί μας. Αυτό επιτρέπεται να γίνεται. Κάποιες φορές ψωνίζαμε και από την καντίνα των φυλακών».

– Είναι η δεύτερη φορά που μπαίνετε φυλακή. Η πρώτη ήταν στις 31 Ιουλίου 1978. Όταν συλληφθήκατε μαζί με άλλους για σειρά βομβιστικών ενεργειών στην Αθήνα. Ποιες είναι οι διαφορές του τότε με το τώρα;

– Τότε είχα κρατηθεί έναν χρόνο. Οι διαφορές τού τότε με το σήμερα είναι πολύ μεγάλες.  Άλλο να μπαίνεις φυλακή σε ηλικία 21 ετών και άλλο σε ηλικία 56 ετών .Τότε ήμουν χωρίς οικογένεια, τώρα άφησα πίσω μια γυναίκα και ένα παιδί. Να σημειώσω για να καταλάβετε πόσο ‘ανθρώπινα’ μου φέρονταν, ότι επέτρεπαν στη γυναίκα μου να με επισκέπτεται μόνο μία φορά τον μήνα για δύο ώρες, επειδή και εκείνη βρισκόταν σε κατ’οίκον περιορισμό».

– Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος επέλεξε χαμηλούς τόνους τόσο μιλώντας στη Βουλή όσο και στην εν γένει συμπεριφορά του εν όψει της δίκης που ξεκινά στις 20 Απρίλιου. Ανταποκρίνεται  αυτό στην πραγματικότητα;
«Αυτά είναι κακοήθειες, οι τόνοι στην ομιλία μου στην Βουλή ήταν σταθεροί, δεν ήταν ήπιοι. Ουδέποτε εγώ στις ομιλίες μου μέσα στη Βουλή  δημιούργησα ένταση και επεισόδιο».

– Πάντως, πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται πως περίμεναν μια πιο έντονη κριτική σε μια αριστερή κυβέρνηση από την πλευρά της Χρυσής Αυγής. Εσείς τι λέτε;

– «Θα περίμεναν ένα σόου για να επιβεβαιώσουν τη λάσπη τις συκοφαντίες και τα ψέματα που λένε για τη Χρυσή Αυγή από τις τηλεοπτικές οθόνες. Εμείς κάνουμε ουσιαστική δουλειά, έχουμε ουσιαστικό πολιτικό έργο και σίγουρα είμαστε απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αυτή είναι η φύση της ιδεολογίας μας. Εμείς είμαστε εθνικιστές και αυτοί είναι μαρξιστές, όλων των αποχρώσεων».

– Ο πρόεδρος της ΝΔ. Αντώνης Σαμαράς, τόνισε από το βήμα της Βουλής ότι η Χρυσή Αυγή στηρίζει αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Τί απαντάτε;

– «Αυτό που είπε ήταν αστειότητα. Εγώ στην ομιλία μου είπα ότι δεν ήταν μνημονιακή η ρύθμιση των 100 δόσεων και η ανθρωπιστική βοήθεια που προωθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειωθεί ότι και η ΝΔ ψήφισε τους δύο αυτούς νόμους. Αντίθετα, τόνισα ότι είναι μνημόνιο η παράταση της δανειακή σύμβασης».

– Εσείς ή κάποιο άλλο στέλεχος της Χρυσής Αυγής έχει συναντήσει κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ;

– «Ουδέποτε»
– Είναι ο Αλέξης Τσίπρας ένας νέος Στάλιν, όπως λένε κάποιοι;
– «Αυτό είναι αστείο. Αυτοί που τα λένε αυτά έχουν διαβάσει τι υπήρξε ο Στάλιν; Αυτό τα έλεγε παραμονές εκλογών η ΝΔ, μήπως και μπορέσει να μας κλέψει καμία ψήφο και προφανώς κατάφερε να κλέψει κάποιες ψήφους».

– Πώς σχολιάζετε την κίνηση του κ. Τσίπρα να καταθέσει στεφάνι στην Καισαριανή μόλις ανέλαβε τα Πρωθυπουργικά του καθήκοντα;

– Δεν το βρίσκω απαραιτήτως κακό αυτό που έκανε. Ήταν μια προσωπική του επιλογή η οποία συμβαδίζει με τα πολιτικά του πιστεύω. Να σημειωθεί ότι στην Καισαριανή δεν εκτελέστηκαν μόνο αριστεροί, αλλά και πολλοί πατριώτες αντιστασιακοί που ήταν δεξιοί».

– Πώς σχολιάζετε το γεγονός πως βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνομιλούν με εγκλείστους τρομοκράτες εκ των οποίων ίσως δούμε και κάποιους ελεύθερους;

– «Οι του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι συζητούν για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα, έχει σχέσεις με τρομοκράτες. Τώρα μεμονωμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρω τι κάνουν, δεν κάνω και αστυνομικό ρεπορτάζ για να ξέρω. Μην ξεχνάμε ότι στο παρελθόν στελέχη της ΝΔ επισκέπτονταν μέσα στη φυλακή τους Απριλιανούς και ζητούσαν μάλιστα και την απελευθέρωσή τους».

– Πώς θα αντιδρούσατε εάν βλέπατε, για παράδειγμα, τον Σάββα Ξηρό να αποφυλακιζόταν;

– «Είναι μια εντελώς ειδική περίπτωση. Ανθρωπιστικά αν πάρουμε το γεγονός, ο άνθρωπος είναι ένα ερείπιο από ό,τι έχω διαβάσει στις εφημερίδες. Είναι σχεδόν τυφλός, έχει σκλήρυνση κατά πλάκας και γενικά, δεν μπορεί να κρατάς φυλακισμένους κάποιους βαριά ανάπηρους. Ανάλογη περίπτωση είναι και αυτή του κ. Λαυρεντιάδη, που έχει αναφερθεί με ρεπορτάζ και το περιοδικό CRASH».

– Δηλαδή, ο Νίκος Μιχαλολιάκος και η Χρυσή Αυγή θα επικροτούσαν μια πιθανή αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού;

– «Όποιος βρίσκεται σε άθλια κατάσταση από πλευράς υγείας καλό είναι να βρίσκεται στο σπίτι του και όχι στη φυλακή. Και αυτό ισχύει για όλους, αριστερούς, δεξιούς κ.τ.λ. Δεν μπορεί το κράτος να είναι εκδικητικό και να βασανίζει…».

– Βλέπετε ανοχή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους αντιεξουσιαστές που προχωρούν σε εισβολές, ακόμη και στον προαύλιο χώρο της Βουλής, και σε καταλήψεις σε πανεπιστήμια και άλλα δημόσια κτίρια;

– «Τώρα πλέον είναι νόμιμοι οι αντιεξουσιαστές. Δεν φοράνε κουκούλες και δεν προκαλούν πολύ σοβαρά επεισόδια οι περισσότεροι από αυτούς».

– Πώς σχολιάζετε το γεγονός πως για πρώτη φορά ομάδα αντιεξουσιαστών διαμαρτυρήθηκε μέσα στον προαύλιο χώρο της Βουλής;

– «Μπήκαν πολύ προσεκτικά, χωρίς ρόπαλα και κουκούλες και δεν προξένησαν φθορές. Θα έπρεπε, πάντως να είχαν συλληφθεί άμεσα. Πριν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε έξω από την Βουλή μια κλούβα ΜΑΤ και τώρα δεν υπάρχει».

– Βουλευτές της Ν.Δ. και όχι μόνο επισημαίνουν ότι λόγω της «χαλαρής αστυνόμευσης» που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει σύντομα αναρχία και χάος. Ποια είναι η δική σας άποψη;

– «Μα και επί των ημερών της ΝΔ υπήρχαν αναρχία και χάος και μάλιστα γίνονταν πολύ χειρότερα… Ίσα ίσα που τώρα οι αντιεξουσιαστές, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν πετάνε καν μολότοφ».

– Πώς είδατε το άνοιγμα των κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών;

– «Μια σπασμωδική ενέργεια άνευ ουσίας. Μια κίνηση επικοινωνιακού χαρακτήρα ήταν, καθώς από τα κέντρα κράτησης βγήκαν έξω κάποιες χιλιάδες, την ώρα που στην Ελλάδα βρίσκονται παράνομα εκατομμύρια λαθρομετανάστες».

– Τι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστεί το θέμα της παράνομης μετανάστευσης;

– «Επιβάλλεται να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Το όλο θέμα δεν πάει άλλο. Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος είτε να επιστρέφουν στις πατρίδες τους είτε να πάνε και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Το όλο ζήτημα δεν είναι μόνο θέμα ελληνικό, αφορά ολόκληρη την Ευρώπη».

– Βλέπουμε ότι ο Ομπάμα και άλλα κορυφαία στελέχη των ΗΠΑ πιέζουν την κ. Μέρκελ για μια πιο ήπια πολιτική απέναντι στην Ελλάδα και γενικά οι ΗΠΑ σε πολύ δύσκολες στιγμές βρίσκονται στο πλευρό της Ελλάδας. Πώς το σχολιάζετε;

– «Δεν πιστεύω ότι η ΕΕ έχει την ισχύ να κάνει διαφορετική πολιτική από αυτήν που της επιβάλλουν οι ΗΠΑ. Τα νήματα σε όλο τον κόσμο τα κινούν μεγάλοι  χρηματοπιστωτικοί οίκοι. Η οικονομία κατευθύνει την πολιτική και όχι η πολιτική την οικονομία».

– Πώς σχολιάζετε τη δήλωση του κ. Καμμένου για συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων του Αιγαίου με τις ΗΠΑ;

– «Θα πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις με πετρελαϊκές εταιρείες ισχυρών κρατών που θα μπορούν να καλύψουν και το θέμα της ασφάλειας της επένδυσης».

– Δηλαδή, δεν είστε αντίθετος στο να έρθουν αμερικανικές εταιρείες στο Αιγαίο;
– «Όχι δεν είμαι αντίθετος. Φυσικό είναι  εφόσοv μόνοι μας δεν μπορούμε, να έρθει κάποια εταιρεία για να βγάλει φυσικό αέριο και πετρέλαιο και να πάρει ένα ποσοστό».

– Πώς βλέπετε την προσέγγιση που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ρωσία και τον Πούτιν;
– «Είναι ειλικρινής;Αυτό θα ρωτήσω. Δεν ξέρω. Θα το δούμε».

– Πώς κρίνετε την πολιτική που ακολουθεί ο κ. Πούτιν;

– «Πήρε μια χώρα που είχε καταρρεύσει και βούλιαζε στη διαφθορά και τη σήκωσε και πάλι όρθια. Είναι πολύ καλός για τη Ρωσία…».

– Διατηρείτε καλές σχέσεις με ομοϊδεάτες σας στη Ρωσία;

– «Φυσικά. Πρόσφατα συμμετείχαμε και με τρεις βουλευτές μας σε συνέδριο στην Αγία Πετρούπολη, όπου υπήρχαν και εκπρόσωποι της ρωσικής Δούμας».
– Έχετε σχέσεις με συνεργάτες του κ. Πούτιν;

– «Όχι με συνεργάτες, αλλά με Ρώσους γενικά έχουμε. Μάλιστα, ο Ρώσος δικηγόρος του Μιλόσεβιτς, που πιθανόν θα παραστεί και στη δίκη μας, ήρθε να με επισκεφθεί στον Κορυδαλλό, αλλά δεν του το επέτρεψαν».

– Πιστεύετε ότι έρχεται οικονομική κατάρρευση;
– «Θα το δούμε. Η Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις».
– Ποια είναι η άποψή σας για τους χειρισμούς του όλου θέματος από τους κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη;

– «Κανείς δεν ξέρει πώς το χειρίζονται. Μας έχουν μπερδέψει…».
– Θεωρείτε ότι ο κ. Τσίπρας βάζει περισσότερες «κόκκινες γραμμές» στους δανειστές μας απ’ ό.τι ο κ. Σαμαράς;

– «Έτσι δείχνει μέχρι στιγμής, αλλά το μέλλον θα το δείξει».
– Επειδή ακούγονται και γράφονται πολλά, εξακολουθεί να χαίρει της εμπιστοσύνης σας ο κ. Κασιδιάρης: Παραμένει το «δεξί σας χέρι»;

– «Εγώ δεν έχω “δεξιά χέρια», αλλά χαίρει της εμπιστοσύνης μου».
– Τους 18 αυτούς μήνες μέσα στον Κορυδαλλό θα είχατε όλον τον χρόνο για να εντοπίσετε κάποια λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος. Θα θέλατε να μας αναφέρετε κάποια από αυτά;

– «Λάθη και παραλείψεις που να μας οδήγησαν στη φυλακή δεν κάναμε. Το μοναδικό λάθος μας ήταν ότι δεν κλείσαμε το στόμα μας, δεν μπήκαμε  μέσα στο σύστημα και δεν γλείψαμε μεγαλοπαράγοντες του τόπου».

– Τις ομάδες με τις ομοιόμορφες στολές και τις αρβύλες, τους ναζιστικούς χαιρετισμούς και κάποια ακραία συνθήματα, θα τα αλλάζατε εάν μπορούσατε σήμερα να γυρίσετε τον χρόνο πίσω;

– «Τα άτομα με τις παραλλαγές ήταν βλακεία, ήταν μια επιπολαιότητα μιας τοπικής οργάνωσης. Αλλά και τότε οι τηλεοράσεις δεν έδειχναν όλες τις εικόνες από τις συγκεντρώσεις μας. Δίπλα σε αυτή την ομάδα υπήρχαν οικογένειες με παιδιά που δεν φορούσαν στρατιωτικά ρούχα. Εμείς τυπώσαμε κάποια ομοιόμορφα μπλουζάκια για την πολιτική μας προβολή, όπως κάνουν και οι ποδοσφαιρικές ομάδες. Είναι και οι ποδοσφαιρικές ομάδες εγκληματικές οργανώσεις;».

– Επιπολαιότητα θα χαρακτηρίζατε σήμερα και ναζιστικούς χαιρετισμούς από στελέχη σας;

– «Ναι. Παρεξηγήθηκαν κάποιες κινήσεις μας και κακώς έγιναν και από εμένα τον ίδιο. Περισσότερο το κάναμε τότε, σαν πρόκληση απέναντι στην Αριστερά, παρά ότι θέλαμε να μιμηθούμε κάποιους. Θέλω να επισημάνω ότι εάν ζούσαμε το 1940-41 θα πολεμούσαμε τόσο τους Ιταλούς όσο και τους Γερμανούς».

– Ήπια στάση αναμένεται να κρατήσει η Χρυσή Αυγή και σε άλλα θέματα, όπως για παράδειγμα τα όσα λέγατε για το ολοκαύτωμα των Εβραίων;

– «Με τον αντιρατσιστικό νόμο είμαστε υποχρεωμένοι να αποφεύγουμε κάποιες δηλώσεις, διότι προκαλούν ποινικές κυρώσεις. Είναι ξεκάθαρο το ζήτημα».

– Πώς είδατε την παρέλαση με τους χορούς και τα παραδοσιακά τραγούδια;