ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

800 δισεκατομμύρια περιμένουν στην Ελβετία για να φορολογηθούν και η κυβέρνηση ούτε που το σκέφτεται!



Η είδηση ήρθε από την γερμανική εφημερίδα “Die Welt”. Το δημοσίευμα κινήθηκε στα γνωστά πλαίσια της τρομοκρατίας, ώστε να πειστεί ο Ελληνικός Λαός για την χρηστότητα του νέου... αριστερού μνημονίου και να μην αντιδράσει στην υπογραφή του από την συγκυβέρνηση. Όμως πίσω από τις γραμμές της δημοσιογραφικής τρομοκρατίας, υπήρχε μία είδηση που μάλλον ξέφυγε από τον δημοσιογράφο, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει κλίμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λοιπόν, στην Ελβετία υπάρχουν καταθέσεις Ελλήνων ολιγαρχών που αθροιζόμενες φτάνουν τα 800 δισ. ευρω, τα οποία περιμένουν να φορολογηθούν. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο αρθρογράφος, η ελβετική κυβέρνηση περίμενε ματαίως τους σαμαροβενιζέλους επί χρόνια να στείλουν αίτημα, ενώ τώρα περιμένει ματαίως την συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων, η οποία κατεβάζει «φαεινές» και σπαρταριστές ιδέες για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αλλά αποφεύγει εντέχνως να στείλει ένα απλό σημείωμα στην Ελβετία, προκειμένου να φορολογηθούν οι πλουτοκράτες.

Στα πλαίσια αυτά και μιας και μιλάμε για την Ελβετία, αξίζει να θυμηθούμε ότι στην προηγούμενη επιτροπή για την Λίστα Λαγκάρντ, οι συριζαίοι είχαν προσπαθήσει διακαώς ώστε να περιοριστούν οι έρευνες αποκλειστικά και μόνο στον Παπακωνσταντίνου, αφήνοντας στο απυρόβλητο Γιωργάκη και Βενιζέλο. 

Τώρα λένε ότι θα ξανακάνουν εξεταστική, χωρίς να υπάρχει λόγος, αφού τα αδικήματα των προαναφερομένων έχουν πλέον παραγραφεί βάσει του κατάπτυστου νόμου περί ευθύνης υπουργών. Οπότε, όπως ευκόλως καταλαβαίνουμε, ο Σύριζα δεν έχει καμία πρόθεση να φορολογήσει τον πλούτο, αλλά θα στείλει τον «λογαριασμό» στους Έλληνες πολίτες, όπως ακριβώς κάνανε οι σαμαροβενιζέλοι. 

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Η ΜΕΡΚΕΛ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ


ΠΕΡΙΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΖΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΙΣ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ...


Πρόσκληση να επισκεφθεί την γερμανική Καγκελαρία στο Βερολίνο απηύθυνε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Η κ. Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε σήμερα το πρωί τηλεφωνικό ραντεβού με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, το οποίο και πραγματοποιήθηκε στις 16:30. Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία η Γερμανίδα Καγκελάριος απηύθυνε πρόσκληση προς τον κ. Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί το Βερολίνο και τη γερμανική Καγκελαρία τη Δευτέρα 23 Μαρτίου και εκείνος αποδέχθηκε την πρόσκληση. 

Εν τω μεταξύ, αυτή η εξέλιξη αυτή έρχεται, καθώς διαφαίνεται αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, καθώς το email Χαρδούβελη φαίνεται πως τις "στοιχειώνει", καθώς οι δανειστές πιέζουν για νέα μέτρα προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του 2014 ύψους 2 δισ. ευρώ όπως εκτιμούν.

Απέναντι μάλιστα στο ενδεχόμενο οι εταίροι και δανειστές να σφίξουν ακόμη περισσότερο τη θηλιά της πιστωτικής ασφυξίας η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει πρωτίστως στη πληρωμή μισθών και συντάξεων παρά των υποχρεώσεων της χώρας, γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες και τις προβλέψεις πολιτικών και οικονομικών κύκλων εντός και εκτός Ελλάδας ότι τα Ταμεία του κράτους δεν έχουν λεφτά και για τα δύο!

Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, καθώς:

- ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αν και χαίρει της εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα οι δανειστές δεν θέλουν να το βλέπουν και ο ίδιος δεν θέλει να έχει επαφή με τα τεχνικά κλιμάκια

- στο Μέγαρο Μαξίμου όπως φάνηκε και μέσα από τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη, θεωρούν ότι κύκλοι της ΕΕ επιχειρούν να ρίξουν την ελληνική κυβέρνηση

- την ίδια ώρα η Κομισιόν διαμηνύει ότι «η κατάσταση είναι σοβαρή και προτεραιότητα αυτήν την εβδομάδα είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου» και ότι τώρα είναι η ώρα των εμπειρογνωμόνων

Κυβερνητικές πηγές τις τελευταίες ώρες δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι τα τεχνικά κλιμάκια συζητούν στην Αθήνα σαν μην υπάρχει η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, κάνοντας τη σύγκρουση αναπόφευκτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενόψει και της Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να έχει επαφές με ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ώστε έστω την ύστατη ώρα να υπάρξει "καθαρή πολιτική λύση" στη Σύνοδο Κορυφής στη βάση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων που επιθυμούν οι δανειστές και σε καμία περίπτωση στη βάση των μνημονίων.


'Αλοστε σε συνέντευξη που ειχε δώσει  πρόσφατα στο γνωστό γερμανικό συστημικό περιοδικό «Der Spiegel», ο  Tsipras εκτός από την… αγάπη του στην Ευρώπη (ένεκα της οποίας απέκλεισε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη), εκδήλωσε και την αγάπη του προς την φράου Μέρκελ, ζητώντας της εμμέσως πλην σαφώς να τον καλέσει στο Βερολίνο για να σπεύσει: 


«Πιστεύω ότι έχουμε καλή σχέση, καλή χημεία μεταξύ μας. Όταν ήθελα να μιλήσω με την κυρία Μέρκελ, της τηλεφώνησα. Αλλά δεν πηγαίνω πουθενά όπου δεν έχω προσκληθεί».

Επιπροσθέτως, ο mister Alex επιβεβαίωσε το νέο «πακέτο» του Ιουνίου (που θα φέρει αναγκαστικά νέο Μνημόνιο…), λέγοντας «Θα έλεγα ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη χρηματοδότησης», αλλά απέρριψε τον όρο «πακέτο διάσωσης, bail-out», απαντώντας ότι «δεν θα το ονόμαζε έτσι». 

Προφανώς, έχει τις ίδιες ενστάσεις και για το Μνημόνιο, δηλαδή το θέλει, αρκεί να ονομαστεί κάπως… αλλιώς, παραδείγματος χάριν… «Μανωλιός», που… φόρεσε τα ρούχα του αλλιώς!

TSIPRAS: ΕΧΩ ΚΑΛΗ ΧΗΜΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΡΑΟΥ ΜΕΡΚΕΛ, ΑΛΛΑ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΛΕΣΕΙ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ… ΝΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ… ΑΛΛΙΩΣ!