ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Η χαμένη άνοιξη της Αριστεράς.

ΒΑΡΟYΦΑΚΗΣ:
''ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ 
ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ'' 

Σκουρλέτης: 
Ναι σε νέο μνημόνιο - 
Αρκεί να είναι «αντιμνημονιακό»!

Μητρόπουλος προς ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ: 
"Σύντροφοι μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο... 
Το Μνημόνιο επεκτείναμε και τίποτα περισσότερο δεν πετύχαμε"
 «ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΕΝΟ, 
ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ»

Συριζαίοι στην Κ.Ε. τους: 
Ναι στο μνημόνιο, 
όχι στην ψήφισή του από τη βουλή, 
γιατί θα μας πάρουν με τις λεμονόκουπες!


Γλέζος προς συγκυβέρνηση: 
Όσο συνεχίζετε έτσι, ανοίγετε τον δρόμο 
να έρθει η Χρυσή Αυγή στην εξουσία!



Άρθρο της διευθύντριας της εφημερίδας "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου - Παππά στην στήλη "Εγέρθητι"

Καθώς η κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ συμπληρώνει ένα μήνα στην εξουσία, τρία χαρακτηριστικά της διαφαίνονται ξεκάθαρα και αξίζει να προσεχθούν. Πρώτον, η αποστασιοποίηση των κυβερνητικών εταίρων από το «αντιμνημονιακό» αντιπολιτευτικό και προεκλογικό προσωπείο. Μέσα σε ένα μόλις μήνα, το επιτελείο των Τσίπρα-Καμμένου κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση δεν θα καταργήσει το μνημόνιο με ένα άρθρο. Την κατάργηση των εθνοκτόνων μέτρων του υποστήριξε το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβερνήσεως, όταν δια στόματος του Κοινοβουλευτικού του Εκπροσώπου έδειξε ότι οι πολιτικές δυνάμεις οι ισχυριζόμενες μέχρι πριν τις εκλογές ότι είναι «αντιμνημονιακές», δηλαδή ο Σύριζα, οι Ανέλ, το ΚΚΕ και βεβαίως η Χρυσή Αυγή, διαθέτουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και θεμελιώνουν στην λαϊκή εντολή μια τέτοια απόφαση.

Όπως όμως φάνηκε, ο Σύριζα δεν προτίθεται να σχίσει το μνημόνιο στην πλατεία Συντάγματος. Πλέον, οι δύο «αντιμνημονιακοί» προεκλογικά συνέταιροι, ο «αριστερός» επαναστάτης και ο «ακροδεξιός» επίδοξος Σαμουήλ του Κουγκίου, είναι οι νέοι πειθήνιοι συνομιλητές των δανειστών τους οι οποίοι από δήμιοι, έγιναν «θεσμοί» του Ελληνικού κράτους όπως η Δικαιοσύνη και η Εκκλησία. Η πρώτη λοιπόν εμφανής μεταβολή είναι ότι ο Σύριζα απομακρύνεται συνειδητά από το δίπολο «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» με το οποίο ξεγέλασε τον ελληνικό λαό και υπέκλεψε την ψήφο του, όπως ο προκάτοχός του Σαμαράς.

Δεύτερον, η απομάκρυνση από την πατριωτική ρητορική. Λίγο πριν τις εκλογές, οι αναφορές στο «εθνικό συμφέρον» και οι πατριωτικές εξάρσεις, έκαναν τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα να φαίνονται βγαλμένες από άρθρα της ομώνυμης εφημερίδας του εθνικιστικού κόμματος. 

Προφανώς οι ακροαριστεροί ρουφιάνοι που περνούν από μικροσκόπιο τους Εθνικιστές και απαιτούν κατά καιρούς την κεφαλή τους επί πίνακι, διαβάζουν με πάθος Χρυσή Αυγή. Πρόθεση του επιτελείου των λογογράφων του κ. Τσίπρα ήταν να οικειοποιηθούν την εθνικιστική ταυτότητα ώστε προσαρμόζοντάς την στην Αριστερή ρητορική να προσελκύσουν δεξιούς ψηφοφόρους που ήθελαν να φύγει ο Σαμαράς, αλλά πίστευαν ότι ο Σύριζα θα τους προσέφερε μια ώρα αρχύτερα την αντιμνημονιακή λύση που αναζητούσαν. Προφανώς η επιλογή τους ήταν λανθασμένη.

Ο Σύριζα εξελίσσεται σε ένα ακόμη κόμμα του ξενόδουλου εξουσιαστικού συρμού.

Τρίτον, η εγκατάλειψη της αριστερής πολιτικής και ιδεολογικής ταυτότητας. Ήδη όπως προείπαμε ο Σύριζα είχε υιοθετήσει μια αστική γλώσσα, κοντύτερα στις συνήθειες του μέσου ψηφοφόρου από τις αριστερίστικες κορώνες των συνιστωσών του. Ο Σύριζα όντας ένα διεθνιστικό πολιτικό προϊόν, είναι βέβαιον ότι θα εφαρμόσει αντεθνικές και διεθνιστικές πολιτικές. 

Ηδη περιέλαβε στο μήνυμα το οποίο έστειλε στις Βρυξέλλες, την εφαρμογή του μέτρου της «κάρτας του πολίτη», στο οποίο αντιτίθενται εθνικοί και ορθόδοξοι σύλλογοι και οργανώσεις, ως εκ των ουκ άνευ της πολιτικής του. Παρόλα αυτά ή και για αυτό, αντιλήφθηκε έγκαιρα ότι δεν ψηφίστηκε μόνο από Αριστερούς. Η πραγματική του εκλογική βάση είναι σαφώς χαμηλά μονοψήφια.

Και, παρότι η ελληνική κοινωνία δέχεται επί δεκαετίες αριστερή κρατική παιδεία, τα διάφορα ακροαριστερά μορφώματα θα παρέμεναν υποχείρια του συστήματος, καίγοντας και σκοτώνοντας, αλλά δεν θα γίνονταν ποτέ το σύστημα, αν οι αστοί της Νέας Δημοκρατίας δεν προμήθευαν τον Σύριζα με το παροιμιώδες σχοινί, διώκοντας ταυτόχρονα τους Εθνικιστές.

Όπως συνέβη και με το Πασόκ του Ανδρέα Παπανδρέου, χιλιάδες Έλληνες νοικοκυραίοι ψήφισαν Τσίπρα για να φύγει το μνημόνιο και ο Σαμαράς που τους εξόντωσε με τους ληστρικούς φόρους και την κατακρήμνιση της καθημερινότητάς τους.

Τα πρώτα δείγματα γραφής της συγκυβέρνησης μας οδηγούν επομένως στο ερώτημα: Θα γίνει ο Σύριζα «το σύστημα»; Εάν ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του σκοπεύουν πράγματι να ακολουθήσουν πολιτική διάφορη αυτής των NΔ-Πασόκ, θα πρέπει άμεσα να ελέγξουν τον κρατικό μηχανισμό. Διαφορετικά θα χρησιμοποιηθούν από το ξένο και εγχώριο κατεστημένο για την βρώμικη δουλειά της εφαρμογής ακόμη σκληρότερων μνημονιακών μέτρων. 

Ο Πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του γνωρίζουν, ότι εάν δεν τηρήσουν τις υποσχέσεις τους, ο Λαός θα στραφεί στην μοναδική συνεπή πολιτική δύναμη του τόπου που είναι αποφασισμένη -και το απέδειξε- να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές για την ανάσταση της Πατρίδας. Τους Ελληνες Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής

Η προοπτική μπορεί να είναι για αυτούς απευκταία, είναι όμως η επιλογή νίκης του Ελληνικού Λαού.






















Όπως όλα δείχνουν, η συμφωνία για 4μηνη επέκταση του Μνημονίου δε θα κυρωθεί από τη βουλή, κατόπιν απόφασης του mister Tsipra, για να μην χρεωθούν οι αριστεριστές συνιστωσάκηδες και οι ψεκασμένοι, ότι ψήφισαν Μνημόνιο!

Μάλιστα, οι Τσιπροκαμμένοι θα φέρνουν στη βουλή προς ψήφιση μόνο τα νομοσχέδια που θα προκύψουν από την εφαρμογή της μνημονιακής συμφωνίας.

Κι όλα αυτά, παρά την εκφρασμένη θέληση των λοιπών μνημονιακών κομμάτων (νουδούλας, κλεφτο-ΠΑΣΟΚ, μορφώματος Μπόμπολα) να ψηφίσουν την επέκταση, από μνημονιακό… ζήλο.

Και βέβαια, οι Τσιπροψεκασμένοι έχουν προκαταβολικά πάρει την άδεια των «δανειστών» μας για να μην περάσει η επέκταση από τη βουλή των Ελλήνων –ενώ περνάει από τα δικά τους κοινοβούλια- γιατί οι… καλοί αυτοί άνθρωποι κατανοούν το… ζόρι που τραβάνε οι υποτακτικοί τους…

Αλλά, αν νομίζουν οι Τσιπροκαμμένοι ότι με τέτοια τερτίπια θα ξεγελάσουν τον ελληνικό λαό, είναι μακριά νυχτωμένοι. Κι αυτό θα το καταλάβουν συντομότατα και τότε θα τρέχουν να ξαναβάλουν τα κάγκελα μπροστά από τη βουλή!



Πασόκοι, νεοδημοκράτες και ποταμίσιοι ανυπομονούν να ψηφίσουν 
το μνημόνιο του Σύριζα



Πέφτει επιτέλους και το τελευταία «φύλλο συκής» της Μεταπολίτευσης. Η πολιτική κατάσταση ήτο για πολλά χρόνια συγκεχυμένη επί σκοπώ, ώστε να πιστεύει ο «λαουτζίκος» (για να θυμηθούμε μία παλαιότερη φράση του Πρετεντέρη) ότι στην Ελλάδα υπάρχει «πολυφωνία», «δημοκρατία» και – κυρίως – επιλογές για να ψηφίσει.

Η έλευση της Χρυσής Αυγής στο πολιτικό σκηνικό, αρχικώς με την υπερψήφιση του Αρχηγού ως Δημοτικού Συμβούλου Αθηνών και ακολούθως με την εισροή στο Κοινοβούλιο Χρυσαυγιτών Βουλευτών, αποτέλεσε την πρώτη στιγμή κατά την οποία το πολιτικό σύστημα συνασπίστηκε φανερά. Αξιοσημείωτο ήταν ότι οι συριζαίοι υπήρξαν οι πρώτιστοι υπερασπιστές των νεοδημοκρατών επί τη αποκαλύψει του βίντεο Μπαλτάκου.

Τώρα, για να έρθουμε στην τρέχουσα επικαιρότητα, έχουν περάσει 5 χρόνια στα οποία ο Λαός υπέφερε από τα μνημόνια των «εταίρων πλήρους ευθύνης», τα οποία διάνθιζαν εν είδει guest star πότε το κόμμα Καρατζαφέρη και πότε το απόκομμα Κουβέλη. Τώρα όμως περάσαμε από την εποχή των guest star στην εποχή του rock star και ήδη έχουμε προ των κοινοβουλευτικών πυλών την συζήτηση στη Βουλή για την παράταση του μνημονίου, ενώ σε λίγους μήνες θα έρθει και το τρίτο μνημόνιο προς υπερψήφιση.

Το νέο αυτό μνημόνιο, που θα ονομάζεται «συμφωνία», θα συμφωνηθεί όπως πάντα με τους «θεσμούς», όπως θα ονομάζεται πλέον η τρόικα. Τα βαφτίσια αυτά, όπως ειλικρινώς τόνισε σε συνέντευξύ του ο Βαρουφάκης γίνονται υπό τον φόβο της Χρυσής Αυγής. Όμως τα λοιπά κόμματα του αντισυνταγματικού τόξου βρίσκονται ενώπιον ενός τρομερού διλήμματος, αφού πλέον ο μνημονιακός Σύριζα τους αποστερεί τον λόγο ύπαρξης.

Έτσι διαβάζουμε ότι το επόμενο μνημόνιο που θα φέρει στην Βουλή η κυβέρνηση ΣΑΝΕΛ, πρόκειται να τύχει ευρείας αποδοχής από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, παρά την ρητή και νωπή λαϊκή εντολή για καταγγελία του μνημονίου. Όπως διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης: «μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να φοβάται ότι πολλοί βουλευτές του δεν θα ψηφίσουν την απόφαση που μέχρι χθες πανηγύριζε. Ας μην ανησυχεί. Εμείς θα την ψηφίσουμε.»

Έτσι μετρώντας πλέον τις εκατέρωθεν δυνάμεις γύρω από αυτό το νομοσχέδιο που θα έρθει στην Βουλή, βλέπουμε ότι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Ποτάμι προτίθενται να στηρίξουν αυτό το νέο μνημόνιο, χαμογελώντας ή και γελώντας με τις προσπάθειες Σύριζα να συντηρήσει την προπαγάνδα με τα διαφορετικά ονόματα. Οπότε μετρώντας βλέπουμε ότι το νέο μνημόνιο θα υπερψηφιστεί από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΠΟΤΑΜΙ, ενώ ενάντιά του θα συνταχθούν μόνο το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Συνδυάζοντας και τις πολιτικές θέσεις των κομμάτων στα υπόλοιπα ζητήματα της επικαιρότητας, αλλά κυρίως αφουγκραζόμενοι την θέση τους για το τι συνιστά Δημοκρατία, βλέπουμε ότι ουσιαστικά στην Ελλάδα έχουμε δύο κόμματα. Από την μία είναι η Χρυσή Αυγή που μάχεται, έχοντας σε αυτόν τον Αγώνα Ήρωες και Πολιτικούς Κρατούμενους, και από την άλλη βρίσκεται σύσσωμο ένα πολιτικό κατεστημένο δεκαετιών, που λυμαίνεται τον τόπο και τον Ελληνικό Λαό. Και στη γωνιά ένα ΚΚΕ που απολιθωμένο από την ιστορία, λέει υστερικά «όχι» σε όλα υπό το φόβο μην πάθει αυτά που έπαθε επί οικουμενικής.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ : 
Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.