ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Συστημικός "περιούσιος" καθηγητής Μαζάουερ: Αν αποτύχει ο Σύριζα, έρχεται η Χρυσή Αυγή και τότε... καήκαμε!





Είναι κοινώς παραδεκτό, ότι αν αποτύχει (και θα αποτύχει!) ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ’ρθει η ώρα της Χρυσής Αυγής, που θα αποτελέσει την τελευταία ελπίδα του Ελληνισμού.



Έτσι, όλοι οι συστημικοί διεθνώς, έχουν πέσει πάνω στους παγκόσμιους αφέντες, παρακαλώντας τους να υποστηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους τη νέα συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων, μπας και αποφύγουν το… μοιραίο.

Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του γνωστού συστημικού καθηγητή Ιστορίας του ξακουστού αμερικανικού πανεπιστημίου Columbia και συγγραφέα, Μαρκ Μαζάουερ να επισημάνει τον θανάσιμο κίνδυνο για το παγκόσμιο σύστημα από την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ και τον ερχομό της Χρυσής Αυγής. Γράφει, λοιπόν, σε άρθρο του στους Financial Times:



«Μέχρι και την περασμένη εβδομάδα οι Ευρωπαίοι ηγέτες πίστευαν ότι ο χειρότερος εφιάλτης τους ήταν ένας θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές. Τώρα που το ακροαριστερό λαϊκιστικό κόμμα είναι στην κυβέρνηση, ανησυχούν...
για το τι θα συμβεί αν αποτύχει… Η σημερινή ακροδεξιά μιλάει τη γλώσσα της δημοκρατίας και η εκλογική της δύναμη μπορεί προς το παρόν να καθιστά τη γλώσσα αυτή ειλικρινή. Αλλά πρόκειται για μια πολύ μικρή παρηγοριά. Αυτό το οποίο πρεσβεύει μπορεί να γίνει πιο θανάσιμο για την Ε.Ε. από οτιδήποτε μπορεί να εξαπολύσουν οι ακροαριστεροί λαϊκιστές.



Μολονότι επικρίνουν την πορεία που έχει πάρει η Ε.Ε., ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ποδέμος της Ισπανίας, παραμένουν αφοσιωμένοι ευρωπαϊστές. Δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις δυνάμεις της δεξιάς. Η Χρυσή Αυγή, ένα ανοιχτά ναζιστικό κόμμα, κράτησε σταθερά τα ποσοστά της στις ελληνικές εκλογές, κερδίζοντας την τρίτη θέση παρά το γεγονός ότι η ηγεσία της βρίσκεται στην φυλακή. Πολιτικά, είναι ευρωσκεπτικιστική. Οικονομικά, το όραμα της είναι ο φασισμός σε μια χώρα…

Αυτό που διακινδυνεύει η Ευρώπη αν δεν αλλάξει πορεία είναι μια επιπλέον διάβρωση του πολιτικού κέντρου και την άνοδο του ακροδεξιού εξτρεμισμού και ενδεχομένως την ίδια την διάλυση της ένωσης».



Και μιας και ο κύριος καθηγητής ασχολείται με την Ελλάδα και τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις, θα του μάθουμε ένα αρχαίο ρητό (του Πινδάρου): «το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον»!

Η Ελλάς, Μαζάουερ, προορίζεται να ζήσει, και θα ζήσει! Κι αυτή την Ελλάδα η Χρυσή Αυγή θα την κυβερνήσει!


Αθανάσιος Βασιλόπουλος