ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ – ΨΗΦΟ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΒΙΝΤΕΟ




Η Χρυσή Αυγή θα είναι η τρίτη πολιτική δύναμη παρά τις αντισυνταγματικές διώξεις και τις φυλακίσεις των βουλευτών της.

Είναι η μόνη που αντιστέκεται στο διεφθαρμένο καθεστώς του Μνημονίου, η μόνη δύναμη αντίστασης ενάντια σε όσους προδίδουν την Ελλάδα.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ  
ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!



Στις 25 Ιανουαρίου  
όσοι ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ στην Ελλάδα, 
 ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ !
ΓΙΑΤΙ , Μόνο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μπορεί να γκρεμίσει την Δικτατορία των διεφθαρμένων.http://wwwaimos.blogspot.gr/2015/01/blog-post_94.html





Για τον σκυλοκαβγά περί της… άοπλης αστυνομίας. ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΤΟ "ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ" ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ...!!!



Σκυλοκαυγάς έχει ξεσπάσει μεταξύ νουδούλας και ΣΥΡΙΖΑ, για την Αστυνομία που θέλει ο καθένας. Το «σουξέ» του φον Αντωνάκη και των παπαγάλων του, είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα… αφοπλίσει την Αστυνομία!


Χωρίς να έχουμε καμιά πρόθεση να… υπερασπιστούμε το παρδαλό συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ, η αλήθεια είναι ότι οι συριζαίοι μιλάνε για άοπλους αστυνομικούς ΜΟΝΟ στις διαδηλώσεις. 

«Με λίγα λόγια ούτε λίγο ούτε πολύ ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους αστυνομικούς να αντιμετωπίζουν τους μπαχαλάκηδες και τους κουκουλοφόρους, με φυσοκάλαμα και σφεντόνες», αποφαίνεται ένας διαδικτυακός παπαγάλος του Σαμαρά. Λες και επί σαμαροκρατίας οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν τους «μπαχαλάκηδες και κουκουλοφόρους» με τα… όπλα. Εδώ, ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει έναν ανέξοδο αριστερισμό και η νουδούλα κάνει πως δεν καταλαβαίνει και τεχνηέντως επεκτείνει τον αφοπλισμό σε όλες τις δραστηριότητες της Αστυνομίας, για να τρομοκρατήσει τους αστυνομικούς, μπας και ψηφίσουν με το ζόρι την νουδούλα.

Η αλήθεια είναι, ότι επί ΣΥΡΙΖΑ η Αστυνομία δε θα έχει να αντιμετωπίσει «μπαχαλάκηδες και κουκουλοφόρους», γιατί αυτούς τους ελέγχει απόλυτα και θα τους έχει μαζεμένους. Άλλους θα έχει να αντιμετωπίσει…

Έπειτα, υπάρχει και η κατάργηση των ΜΑΤ. Κάτι που είναι γεγονός πως έχει εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα τελευταία δείχνει να το έχει… ξεχάσει. Βέβαια, υπάρχουν κάτι τριτο-τεταρτο-κλασσάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζουν να το λένε, όπως για παράδειγμα κάποιος Τυροβολάς, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας, τον οποίο ουδείς γνώριζε μέχρι χθες, αλλά φρόντισε η νουδούλα να τον μάθουμε όλοι. 

Σιγά το πρόσωπο! Ποια είναι η αλήθεια; Όπως κατήργησε τα ΜΑΤ το κλεφτο-ΠΑΣΟΚ το 1981 (μετονομάζοντάς τα σε ΜΕΑ), άλλο τόσο θα τα καταργήσει και το νέο κλεφτο-ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ το 2015!

Και για να πάμε και λίγο παραπέρα… Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, δεν πρόκειται να βάλει υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ ή διοικητή της ΚΥΠ και άλλης νευραλγικής υπηρεσίας δικά του στελέχη ή συνιστωσάκηδες. Τις θέσεις αυτές θα τις αναλάβουν κάποιοι εκ των συνεργαζόμενων δυνάμεων, κατά προτίμηση κλεφτο-πασόκοι, που έχουνε και… πείρα και επί της ουσίας δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας.



ΝΑ Η ΝΕΑ ΑΟΠΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 

ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ... 


ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...


ΜΕ ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ...

ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ

ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ


ΕΥΚΙΝΗΤΗ

ΜΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ


ΠΟΥ ΝΑ ΕΜΠΝΕΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ...


ΝΑ ΕΜΠΝΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ...

ΚΑΙ ΥΨΗΛΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...

ΝΑ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΛΤΑ...!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ... ΠΩΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΒΗΜΑ - ΒΗΜΑ Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΤΟ "ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ" ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ...!!!



Από την προσωρινή εθνικοποίηση εργοστασίων, στις βίαιες κοινωνικές αναταραχές και στα άδεια ράφια στα καταστήματα


Ήταν Σεπτέμβριος του 2013 όταν για πρώτη φορά μετά την εποχή των διθυράμβων για την επιτυχή διαδοχή του ιστορικού ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες από ένα δικό του παιδί, τον πρώην οδηγό λεωφορείου και συνδικαλιστή Νικολάς Μαδούρο, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια σημαντική κρίση.



Πιο σωστά, μια πρωτοφανή κοινωνική κρίση, διαρκώς κλιμακούμενη, με αφορμή τη δραματική έλλειψη χαρτιών υγείας στη χώρα και την αλματώδη αύξηση της τιμής των όποιων ελάχιστων ποσοτήτων χαρτιού είχαν απομείνει!



Ακούγεται τουλάχιστον παράδοξο, αλλά αυτή ήταν απλώς μια πράξη στο δράμα που τότε ξεκινούσε και έκτοτε εξακολουθεί να κλιμακώνεται στη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής, μια χώρα που μέχρι πρότινος -και πάντως όσο ζούσε ακόμα ο φυσικός της ηγέτης Ούγκο Τσάβες- αποτελούσε πρότυπο οικονομικής και πολιτικής διάρθρωσης για τους ανά τον κόσμο αριστερούς στην ιδεολογία. Μια χώρα εξαιρετικά πλούσια σε πρώτες ύλες και δη σε πετρέλαιο, από το οποίο αντλούσε και αντλεί (;) δύναμη για να αντιπαρατεθεί ενίοτε και κόντρα στα κελεύσματα των δυτικών αγορών. Από τις οποίες πάντως δεν απείχε, έχοντας καταφέρει να συνδυάσει την αριστερή ιδεολογία και ρητορική με τον δυτικό, αστικό τρόπο διακυβέρνησης και έχοντας καταλήξει σε ένα μοναδικό στο είδος του καθεστώς, το οποίο ισορροπούσε περίτεχνα ανάμεσα στον κομμουνισμό και τον καπιταλισμό. Ενα καθεστώς που αίφνης μοιάζει να κατέρρευσε με το που πέθανε ο εμπνευστής του και, όπως όλα δείχνουν, ο μοναδικός που μπορούσε να το εφαρμόσει. Ο θρύλος Τσάβες…



JP Morgan: Βενεζουέλα, ένας αδύναμος κρίκος με πολύ πετρέλαιο



Η οικονομία της χώρας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στα υψηλά αποθέματα πετρελαίου που διαθέτει. Ο συγκεκριμένος τομέας αποτελεί περίπου το 1/3 του ΑΕΠ της χώρας και παράγει περίπου το 80% των εξαγωγών. Η κυρίαρχη εταιρεία είναι η Petroleos de Venezuela (PDVSA). Η Βενεζουέλα είναι μία από τις 5 ιδρυτικές χώρες του ΟΠΕΚ. Ως αγροτική οικονομία έχει επίσης σημαντικούς πόρους, καθώς παράγει σημαντικές ποσότητες καφέ και κακάο. Μάλιστα το 1970 ήταν εξίσου σημαντικός παραγωγός καφέ όσο και η Κολομβία, αλλά σε βάθος χρόνου ο πετρελαϊκός τομέας έχει μειώσει αρκετά την αγροτική παραγωγή. 



Η διάρθρωση της οικονομίας της είναι τέτοια ώστε να έχει αναπτυχθεί μια σχετικώς ευμεγέθης μέση αστική τάξη, κυρίως λόγω της επιλογής του ιστορικού ηγέτη της χώρας να αναπτύξει τη βιομηχανία, ενίοτε κρατική, συχνότερα σε κοινοπραξίες με δυτικούς, γεγονός που στάθηκε ικανός παράγων για τη δημιουργία αστών υπαλλήλων, επιστημόνων και εξειδικευμένου εργατικού προσωπικού με απολαβές μεγαλύτερες της αντίστοιχης τάξης των υπόλοιπων λατινοαμερικανικών χωρών. 



Τα προβλήματα του Μαδούρο και το πεπερασμένο οικονομικό μοντέλο 



Ο θάνατος του Τσάβες και η ανάδειξη του Νικολάς Μαδούρο ως διαδόχου του, ουσιαστικά αποτέλεσε το πρώτο crash test για το όλο σύστημα της Βενεζουέλας. Στην πραγματικότητα η πλευρά του Μαδούρο ισχυρίζεται πως από τον Απρίλιο του 2013, όταν ο ίδιος ανέλαβε την προεδρία της Βενεζουέλας, έχει ξεκινήσει μια διαδικασία αποδόμησής του, κατευθυνόμενη από τις ΗΠΑ που βρήκαν την ευκαιρία να ξηλώσουν ένα αριστερό καθεστώς από χώρα της ηπείρου τους! Η πραγματικότητα είναι πως το ίδιο το οικονομικό μοντέλο στο οποίο είχε βασίσει τις προηγούμενες δεκαετίες την ευμάρειά της η χώρα, τώρα έδειχνε το άσχημο πρόσωπό του, συνέπεια διεθνών εξελίξεων και αστάθμητων παραγόντων. Επί της ουσίας η Βενεζουέλα είχε στηρίξει την οικονομική της ισχύ και συνεπακόλουθα την κοινωνική της πολιτική στα έσοδα από το πετρέλαιο. Τα έσοδα αυτά εξαϋλώνονται μέρα με τη μέρα και βδομάδα τη βδομάδα εδώ και μήνες και τα ταμεία απλά αδειάζουν.



Προφανώς και συνετέλεσε και η κερδοσκοπική δράση συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομάδων και ομίλων. Προφανώς και υπήρξαν εισαγωγείς και έμποροι που έκρυψαν προϊόντα για να κερδοσκοπήσουν με τις τιμές. Αλλά εξίσου λογικό είναι να μην προσφέρει καμία λύση η επιλογή της κρατικοποίησης των εγχώριων βιομηχανιών που δεν κάλυπταν τις ανάγκες της αγοράς σε αγαθά, από τη στιγμή που μόλις εξαντλήθηκε το στοκ τους έπαψε και η δυνατότητά τους να συνεχίσουν να τροφοδοτούν την αγορά, ελλείψει πόρων για αγορά πρώτων υλών από τις ΗΠΑ ή την Ασία.



Η αντίδραση των αστών



Στην πράξη πάντως και παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει γίνει πλέον αισθητή σε ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού, αυτοί που πρώτοι κατέβηκαν στους δρόμους και τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ήταν αυτοί που πρώτοι επλήγησαν από την κρίση. Δηλαδή οι αστοί. Η κρίση χτύπησε πρώτους και περισσότερο από τους υπόλοιπους όλους όσοι ανήκουν στα μεσαία και ανώτερα στρώματα του πληθυσμού, με τον Μαδούρο να τους κατηγορεί πως αντιδρούν επειδή επιθυμούν την ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησής του και τους ίδιους να θεωρούν πως ο σκληρός κομμουνισμός του και η απουσία εναλλακτικής πολιτικής τους αφαιρεί καθημερινά προνόμια.



Το παράδοξο της Βενεζουέλας είναι πως τα τελευταία χρόνια η φτώχεια μειώνεται και το κατά κεφαλήν εισόδημα αυξάνεται. Με τη διαφορά πως αυτά αφορούν στα κατώτερα λαϊκά στρώματα που επωφελούνται των κοινωνικών μέτρων αλλά και της μείωσης της ψαλίδας με τη μεσαία τάξη. Απλώς η ψαλίδα κλείνει μόνο από τη μία πλευρά, αυτή των αστών της μεσαίας τάξης.



Τα μεσαία νοικοκυριά βλέπουν την αγοραστική τους δύναμη να συρρικνώνεται έναντι των πιο φτωχών. Ο πληθωρισμός τους τελευταίους 18 μήνες κινήθηκε από το 40% στο 56%. Μόνο που το ισχύον σύστημα -εμπνεύσεως Τσάβες- αναπροσαρμόζει τους μισθούς των εργατών και των φτωχότερων ομάδων σχεδόν αυτόματα στο εκάστοτε ύψος του πληθωρισμού, μειώνοντας σημαντικά τις επιπτώσεις για τον πληθυσμό. Τα έσοδα, όμως, των ελεύθερων επαγγελματιών, των καταστηματαρχών, των ανώτερων υπαλλήλων, των εκπροσώπων της μεσαίας και ανώτερης τάξης, δεν αναπροσαρμόζονται από κανένα αυτόματο σύστημα και διαρκώς μειώνονται.



Την πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί τώρα στη Βενεζουέλα αποτύπωσαν τον περασμένο Σεπτέμβριο τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ που έδειχναν τον αντιπρόεδρο της Βενεζουέλας Ζόρζε Αρεάτζα να ανακοινώνει την «προσωρινή ανάληψη του ελέγχου και της λειτουργίας της μεγαλύτερης χαρτοποιίας της χώρας από την κυβέρνηση». Ηταν τότε που οι εικόνες στα δελτία έδειχναν τις πρώτες ουρές στα σούπερ μάρκετ και την έλλειψη χαρτιών υγείας! Η κυβέρνηση «έλυσε» το πρόβλημα αναλαμβάνοντας τον έλεγχο και τη λειτουργία του εργοστασίου της εταιρείας Paper Manufacturing Company στην Αράγκουα. Επισήμως πέτυχε τον «εξορθολογισμό της παραγωγής και διάθεσης του χαρτιού υγείας»... Για δύο μήνες. Μετά τελείωσαν τα αποθέματα και δεν υπήρξε διαθέσιμο κονδύλι για εισαγωγή νέων ποσοτήτων.



Ο Αρεάτζα δεν πτοήθηκε και δήλωσε πως η κυβέρνηση «εξ’ ονόματος του λαού και προστατεύοντας τα συμφέροντά του,δεν θα αφήσει να καταγραφούν κενά στη διανομή όλων των βασικών καταναλωτικών αγαθών. Ακόμα κι αν χρειαστεί να παρεμβαίνει σε τομείς της παραγωγής, της οικονομίας και του εμπορίου»...



Με τις δηλώσεις του αυτές ουσιαστικά φωτογράφισε τον ακήρυχτο πόλεμο που μαίνεται εδώ και μήνες στη Βενεζουέλα μεταξύ μιας μερίδας επιχειρηματιών, εισαγωγέων και βιομηχάνων και της κυβέρνησης Μαντούρο. Οι επιχειρηματίες κατηγορούν την κυβέρνηση για την πολιτική της, ιδίως όσον αφορά στην επιβολή πλαφόν στις τιμές βασικών αγαθών και αυστηρών περιορισμών στην εξαγωγή συναλλάγματος. Οι περιορισμοί αυτοί έχουν πλήξει καίρια τα συμφέροντα των πιο πλούσιων της χώρας, οι οποίοι με τη σειρά τους αντιδρούν επιβάλλοντας τεχνητές ελλείψεις σε βασικά αγαθά, ή υπερκοστολογώντας τα εισαγόμενα είδη.

Αυτό τον «πόλεμο» πλήρωσαν και πληρώνουν ακόμη όσοι έχουν πόρους, έστω πεπερασμένους, και δεν έχουν πρόσβαση σε αγαθά. Η μεσαία τάξη δηλαδή. Με αποκορύφωμα τις τελευταίες εβδομάδες που αρχικά στην πρωτεύουσα Καράκας και στη συνέχεια στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα καταγράφηκαν σταδιακά ελλείψεις σε χαρτί τουαλέτας, γάλα, ρύζι και λάδι. Στα λίγα μαγαζιά που ακόμα πουλάνε τέτοια είδη, οι ουρές των καταναλωτών είναι τεράστιες και οι τιμές υπερδιπλάσιες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.



Η κυβέρνηση αντέδρασε μοιράζοντας σε fixed τιμές αυτά τα προϊόντα μέσω κοινωνικών παντοπωλείων και σούπερ μάρκετ με αυστηρή δοσολογία όμως: δύο φορές την εβδομάδα μπορεί πια να αγοράσει κανείς τα βασικά αγαθά του νοικοκυριού του.
Οι πλέον αγανακτισμένοι δεν φεύγουν από τους δρόμους. Μετά την ουρά στα μαγαζιά μαζεύονται στις πλατείες και συγκρούονται με την αστυνομία ζητώντας να σταματήσει η σοσιαλιστική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μαδούρο.



Ο τελευταίος, πιεζόμενος πια ακόμα και από φίλα προσκείμενες κυβερνήσεις νοτιοαμερικανικών χωρών, υπόσχεται τώρα αλλαγές στο ελεγχόμενο νομισματικό σύστημα της Βενεζουέλας μέσω του οποίου ο Ούγκο Τσάβες είχε επιτύχει να τροφοδοτεί την αγορά του με το απαιτούμενο ξένο συνάλλαγμα για την εισαγωγή των αναγκαίων ποσοτήτων πρώτων υλών, ανταλλακτικών και καταναλωτικών προϊόντων χωρίς να απεμπολεί την ισχύ του μπολιβάρ. Τώρα ο πρόεδρος Μαδούρο φέρεται να σχεδιάζει ριζική μεταρρύθμιση του νομισματικού συστήματος, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα περιλαμβάνει υποτίμηση του μπολιβάρ. 



Η Βενεζουέλα μπορεί να το κάνει. Εχει ακόμα εθνικό νόμισμα. Αλλοι δεν έχουν πια τη δυνατότητα αυτή. 



Ένας χρόνος αναταραχών - Το χρονικό της κρίσης



Η υφέρπουσα κρίση στη χώρα κορυφώθηκε τους τελευταίους μήνες. Πρακτικά εδώ και έναν περίπου χρόνο η ανοχή -οι αντοχές πρωτίστως- των κατοίκων των μεγάλων αστικών κέντρων δοκιμάστηκε σκληρά και εντέλει τερμάτισε. Η αρχή του τέλους ξεκίνησε, ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, από τους δρόμους, με μπροστάρηδες φοιτητές και υπαλλήλους. 



18/02/2014: Οι μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνταν εδώ και εβδομάδες στη Βενεζουέλα, οδηγήθηκαν σε ευθεία σύγκρουση με τις αρχές ασφαλείας. Αποτέλεσμα των βίαιων επεισοδίων ήταν τρεις νεκροί και πάνω από 60 τραυματίες σε αυτό που ήταν η μεγαλύτερη κινητοποίηση κατά του προέδρου Μαδούρο από την εκλογή του τον Απρίλιο του 2013. Η μη κυβερνητική οργάνωση OVV ανέβασε τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους σε βίαια επεισόδια και συγκρούσεις, από την ημέρα της εκλογής του Μαδούρο, στον εξωφρενικό αριθμό των 24.800! Ο πρόεδρος αντέδρασε συλλαμβάνοντας τρεις Αμερικανούς διπλωματικούς υπαλλήλους τους οποίους κατηγόρησε ότι συνωμοτούσαν εναντίον της κυβέρνησής του, ενώ μετά από λίγες ώρες παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές ο ηγέτης του κόμματος της «Λαϊκής Θέλησης» και εκ των αρχηγών της αντιπολίτευσης, Λεοπόλδο Λόπες, τον οποίο ο Μαδούρο κατηγορούσε για «υποκίνηση αιματηρών ταραχών», χαρακτηρίζοντάς τον «φασίστα εμπνευστή πραξικοπήματος» εναντίον του!



11/04/2014: Μετά από σχεδόν τρεις μήνες με τον λαό στους δρόμους και σε βίαιες διαδηλώσεις ξεκινούν συνομιλίες του προέδρου της χώρας με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης. Ο Μαδούρο συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον βασικό αντίπαλό του, ηγέτη της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες Ραδόνσκι, σε μια συνάντηση στην οποία παρόντες ήταν και οι υπουργοί Εξωτερικών τρίτων νοτιοαμερικανικών κρατών που κλήθηκαν ως ένα είδος ουδέτερων παρατηρητών και εγγυητών της εκεχειρίας! Ο Μαδούρο σε αυτή τη συνάντηση επέμεινε πως οι διαδηλώσεις, η αύξηση της εγκληματικότητας, οι αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις, ο καλπασμός του πληθωρισμού στο 56% και η έλλειψη βασικών καταναλωτικών αγαθών είναι απόρροια και αποτέλεσμα μιας «φασιστικής συνωμοσίας» με εμπνευστή τις ΗΠΑ και στόχο τον ίδιο. Στο τέλος έκλεισε πρόωρα τις διαπραγματεύσεις λέγοντας πως «κάθε μορφής επίσημη συμφωνία με την αντιπολίτευση θα με καθιστούσε προδότη του τσαβισμού και της σοσιαλιστικής πλατφόρμας»! 



Από τη μεριά του ο ηγέτης της αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε πως η αντιπολίτευση δεν επιθυμεί μια πραξικοπηματική ανατροπή της κυβέρνησης, αλλά την εξεύρεση μιας λύσης για την αντιμετώπιση της φτώχειας, του πληθωρισμού, ο οποίος τότε είχε σκαρφαλώσει στο εξωφρενικό 56%. 



27/05/2014: Ο λαός της Βενεζουέλας δίνει ακόμα ένα μήνυμα προς τον πρόεδρο Μαδούρο. Στις δημοτικές εκλογές στις πόλεις Σαν Κριστομπάλ και Σαν Ντιέγκο, πρωτεύουσες μεγάλων περιφερειών της χώρας, εξελέγησαν με συντριπτική πλειοψηφία δύο γυναίκες, η Πατρίσια Γκουτιέρεζ και Ρόζα Μπραντονίσιο, σύζυγοι των απερχόμενων δημάρχων που φυλακίστηκαν από την κυβέρνηση μετά την άρνησή τους να συνεργαστούν με τις αρχές για την αντιμετώπιση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Οι δύο πόλεις αποτελούν προπύργια της αντιπολίτευσης...



4/06/2014: Από το προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες ο πρόεδρος της Βενεζουέλας απηύθυνε ραδιοφωνικό μήνυμα προς τον λαό εγκαινιάζοντας μια νέα εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο «Σε επαφή με τον Μαδούρο». Στόχος της εκπομπής, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να ανοίξει διάλογο με τον λαό, με σκοπό τον τερματισμό της πολιτικής κρίσης στη χώρα. Η ουσία είναι πλέον πως ο Μαδούρο δεν μπορεί πια να απευθυνθεί στον λαό με φυσική παρουσία καθώς κινδυνεύει από τις εκτός ελέγχου αντιδράσεις του λαού. Οι δρόμοι ανήκουν στην αντιπολίτευση.



Ο Μαδούρο και οι εσωτερικοί τριγμοί



Η περίπτωση της Βενεζουέλας πάντως, όσο διαφορετική κι αν είναι σε σχέση με ανάλογα προβλήματα που ενδεχομένως θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια ευρωπαϊκή χώρα, τόσο διδακτική είναι για το πώς διαμορφώνεται και κλιμακώνεται μια κρίση. Στην παρούσα φάση ο Μαδούρο αντιμετωπίζει τη μεσαία τάξη της χώρας του, όμως ακόμα έχει την ανοχή των λαϊκών τάξεων. Αυτών που δεν έχουν και τίποτε να χάσουν.



Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας φαίνεται επίσης να μην αντιμετωπίζει ακόμη οποιαδήποτε αμφισβήτηση από τον στρατό, που θα μπορούσε να ανατρέψει και να επιταχύνει δραματικά τις εξελίξεις. 



Πλην όμως όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα τους τελευταίους 18 μήνες πυροδοτούν προβλήματα και τριγμούς στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Η νομή της εξουσίας ενώνει αλλά παράλληλα τροφοδοτεί και προσωπικές φιλοδοξίες. Στην παρούσα φάση το εσωτερικό πρόβλημα του Μαδούρο ακούει στο όνομα Χοσέ Βιέλμα. Ο περί ου ο λόγος είναι ο νυν κυβερνήτης της επαρχίας Ταχίρα, που κατηγορεί την κυβέρνηση Μαδούρο για αυταρχική στάση απέναντι στους διαδηλωτές. Ο ίδιος φέρεται μάλιστα να απαγόρευσε στις ένοπλες δυνάμεις που σταθμεύουν στην επαρχία του να εμπλακούν σε συγκρούσεις με τους διαδηλωτές. Το περίεργο είναι πως οι επικεφαλής των συγκεκριμένων στρατιωτικών δυνάμεων υπάκουσαν στη διαταγή του έπαρχου και όχι σε αυτή της κεντρικής κυβέρνησης!

 protothema.gr



ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ «ΑΥΤΟΓΚΟΛ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΤΥΧΑΙΑ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!



Κάθε μέρα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συναγωνίζονται ποιος θα βάλει το καλύτερο… αυτογκόλ. Για παράδειγμα, εις ότι αφορά την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας. 

Πρώτος βγήκε ο Στρατούλης και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα θεσπίσει όριο τις 450.000 ευρώ για την φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας (εννοώντας όχι όποιον έχει ή βγάνει 450.000 ευρώ, αλλά όποιον έχει ακίνητα η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 450.000 – το διευκρινίζουμε προς άρση παρεξηγήσεων…).

Χθες, ο Μηλιός (γνωστός από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές της κορούλας του στο πιο πολυτελές θέρετρο της Ελβετίας…), ο οποίος τυγχάνει και υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ προσδιόρισε το όριο για τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας στις 200.000 ευρώ.

Ποια είναι η αλήθεια; Ψάξτε και βρέστε την. Προφανώς, όποια… βολεύει τον καθέναν!

Εδώ, πρόκειται για πλήρη γελοιοποίηση του πράγματος. 

Και σας ερωτώ: γίνεται τυχαία; 

Απαντώ δε αμέσως: δε νομίζω!

Προφανώς, αυτές οι αστειότητες, σήμερα να λέει κάποιος αυτό κι αύριο κάποιος άλλος κάτι άλλο, εντελώς διαφορετικό, έχουν κάποια σκοπιμότητα. Και η σκοπιμότητα είναι να δημιουργήσουν σε κάποιους πολίτες την εικόνα ενός μη σοβαρού κόμματος, με πρόγραμμα… όπως κάτσει, για να τους ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και να τους ρίξουν στις αγκάλες της ΝΔ!

Σας ακούγεται εξωφρενικό; Κι όμως, δεν είναι. 

Απλώς, οι συριζαίοι απεύχονται –όπως ο διάβολος το λιβάνι- την αυτοδυναμία κι όποτε την πλησιάζουν επικίνδυνα, βάζουν αυτογκόλ για να την απομακρύνουν. Γιατί αν έχουν αυτοδυναμία, δε θα έχουν καμιά δικαιολογία να μην εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους περί κατάργησης του Μνημονίου κ.τ.λ. 

Ενώ αν δεν έχουν αυτοδυναμία, θα ισχυριστούν ότι δεν τους επιτρέπουν (να καταργήσουν το Μνημόνιο κ.τ.λ.) τα κόμματα που θα συγκυβερνήσουν μαζί τους, κι αφού δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς συνεχίζουν την πολιτική των Σαμαροβενιζέλων. Τόσο απλά!

Αντίοχος


Στις 25 Ιανουαρίου όσοι ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ στην Ελλάδα, ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ! ΓΙΑΤΙ , Μόνο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μπορεί να γκρεμίσει την Δικτατορία των διεφθαρμένων. Χρυσή Αυγή να ξεβρωμίσει ο τόπος !

Προεκλογικό σποτ Χρυσής Αυγής για 25 Ιανουαρίου



ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 | Το 10λεπτο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ



Ψηφίζω Χρυσή Αυγή 25 Ιανουαρίου 2015



Μοναχός ''Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ''

Ο αξιοσέβαστος αγιορείτης παππούλης τα λέει έξω από τα δόντια...

''Ο κύριος ημών Ιησούς Χριστός είναι η σωτηρία των ψυχών μας και η Χρυσή Αυγή η σωτηρία της Εκκλησίας και την Ελλάδος''


ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ: ΈΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ''ΜΠΡΑΒΟ'' ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟ ΠΑΠΠΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΙΝΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΔΑΚΡΥΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ.


Γ. Πετρόχειλος: 

Θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή



Λονδίνο ''ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ''



ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

ΘΕΣΕΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ




Στις 25 Ιανουαρίου 
όσοι ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ στην Ελλάδα, 
ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!


ΓΙΑΤΙ , Μόνο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μπορεί να γκρεμίσει την Δικτατορία των διεφθαρμένων.