ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ανοίγει πόλεμο με τους τούρκους ο Πούτιν: “Μας μαχαίρωσαν πισώπλατα. Καμία ανοχή στους συνεργάτες των τζιχαντιστών”


«Μπαρούτι» μυρίζει η κατάσταση στη ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, με τις φλόγες πλέον να αρχίζουν να επεκτείνονται και προς την... Κασπία.

Γράφαμε, λίγη ώρα πριν, ότι μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τους τούρκους, αναμενόταν η επίσημη αντίδραση του ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος ακύρωσε αρχικά την επίσκεψη Λαβρόφ στην Τουρκία, αλλά δεν είχε προβεί, ως τώρα, σε επίσημες δηλώσεις.

Οι επίσημες δηλώσεις, λοιπόν, ήρθαν και κινούνται σε άκρως πολεμικό κλίμα, φτάνοντας μέχρι του σημείου να χαρακτηριστεί η Τουρκία «συνεργός των τζιχαντιστών». Από το στόχαστρο του Πούτιν δεν ξέφυγε και το ΝΑΤΟ, αφού ο Ρώσος Πρόεδρος αναφερόμενος στην σύγκληση του συμβουλίου του ΝΑΤΟ για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, χαρακτηρίστηκε «ανυσηχητικό» και ότι η Τουρκία θέλει «το ΝΑΤΟ να υπηρετήσει τα συμφέροντα του Ισλαμικού Κράτους».

Σας παραθέτουμε τις δηλώσεις 
του Βλάντιμιρ Πούτιν: 

«Η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους είναι πισώπλατη μαχαιριά από συνεργούς του Ισλαμικού Κράτους. Θέλουν το ΝΑΤΟ να υπηρετήσει τα συμφέροντα του Ισλαμικού Κράτους; Ξέρω ότι κάθε κράτος έχει τα δικά του συμφέροντα και πάντα τα σεβόμαστε αλλά δεν επιτρέπουμε να συμβαίνουν τέτοια εγκλήματα όπως αυτό που συνέβη σήμερα και ελπίζουμε η διεθνής κοινότητα να ενωθεί κατά του κοινού κακού. Στηριζόμαστε σε όλες τις χώρες της περιοχής σε αυτόν τον αγώνα. Θα συνεχίσουμε το έργο μας με ειδικούς και μέλη της ασφαλείας και το υπουργείο Αμύνης και σε συνεργασία με τα γειτονικά κράτη.

Το γεγονός ότι η Τουρκία δεν προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη Ρωσία μετά το δυστύχημα και έσπευσε να συγκαλέσει σύνοδο του ΝΑΤΟ είναι ανησυχητικό. Μοιάζει σαν η Τουρκία να θέλει το ΝΑΤΟ να υπηρετήσει τα συμφέροντα του Ισλαμικού Κράτους. Τα σημερινά τραγικά γεγονότα θα έχουν σοβαρές συνέπειες για τις σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας»

Οι δηλώσεις Πούτιν αποτελούν ουσιαστικά την προαναγγελία μίας περιόδου έντασης που θα έχει πολεμικά χαρακτηριστικά. Βεβαίως, η έκταση των πολεμικών επιχειρήσεων θα εξαρτηθεί και από το αποτέλεσμα της συνόδου του ΝΑΤΟ, όμως είναι βέβαιο ότι η Τουρκία προχωρά ευθέως σε μία περίοδο πολύ άσχημη για αυτήν.

Το δε ΝΑΤΟ θα βρεθεί συντόμως ενώπιον μίας πολύ δύσκολης αποφάσεως, αφού θα είναι επικοινωνιακά πολύ δύσκολο να στηρίξει τον αγώνα των τζιχαντιστών ενάντια στους Ρώσους. 

Ακόμα και οι αμερικανοί δεν είναι σίγουρο ότι είναι πρόθυμοι αυτή τη στιγμή να ξανασταθούν στο πλευρό των «τρελλών του Αλλάχ», οι οποίοι προσφάτως αιματοκύλισαν το Παρίσι. Όμως, παράλληλα, θα τους κοστίσει να αφήσουν το πιστό «σκυλί» τους, την Τουρκία, στο έλεος του Πούτιν.

Συνεπώς, οδεύουμε σε μία περίοδο κατά την οποία η Τουρκία θα έχει πολύ σοβαρά προβλήματα και θα αποσταθεροποιηθεί, πληρώνοντας την αλαζονεία του Ερντογάν και την πίστη του κόμματός του στο οθωμανικό όνειρο ενός μεγάλου Ισλαμικού Χαλιφάτου, υπό την τουρκική σημαία.

Κώστας Αλεξανδράκης


Ήδη, ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος επρόκειτο να επισκεφτεί την Τουρκία, ακύρωσε την επίσκεψή του και οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.

Το... αστείο της υποθέσεως είναι ότι η Τουρκία την ίδια ώρα που κατέρριψε αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε απόφαση του ΟΗΕ, ζήτησε σύγκληση του ΝΑΤΟ. Αντί να βρίσκονται υπόλογοι έναντι της Ατλαντικής Συμμαχίας, ζητούν και τα ρέστα δηλαδή.

Μάλιστα, αυτή η προφανής παραδοξότητα γίνεται με επιτυχία, αφού η δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ήταν άκρως προσεκτική και «μεσοβέζικη». Συγκεκριμένα είπε: "Το ΝΑΤΟ παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Βρισκόμαστε σε επαφή με τις τουρκικές αρχές".

Δεν έχει αντιληφθεί, προφανώς, ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ ότι οι αμερικανοί πάτρωνές του άλλαξαν πολιτική και κήρυξαν τον πόλεμο στο Ισλαμικό Χαλιφάτο, το οποίος αυτός και οι τούρκοι υπερασπίζονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ