ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Λαβρόφ: Η Τουρκία παραβιάζει 1.500 φορές ετησίως τον ελληνικό εναέριο χώρο



Προμελετημένη πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας χαρακτήρισε την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Έχουμε σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με το αν η πράξη αυτή ήταν μη προμελετημένη», είπε ο Λαβρόφ και ανέφερε πως η Τουρκία δεν ενημέρωσε τη Ρωσία πριν προχωρήσει. Πάντως η Ρωσία δεν θα κηρύξει τον πόλεμο στην Τουρκία, είπε.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου είχε κατηγορήσει τη Ρωσία για βομβαρδισμό των Τουρκομάνων, πριν την κατάρριψη, επεσήμανε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός ανέφερε ακόμα πως στην περιοχή δεν ζουν μόνο Τουρκμένοι, αλλά και ξένοι ισλαμιστές μαχητές συνδεδεμένοι με γνωστές τρομοκρατικές οργανώσεις και εκεί υπάρχουν αποθήκες οπλισμού και σταθμοί διοίκησης, είπε.

«Ρώτησα τον Τούρκο ομόλογό μου αν η Τουρκία επιθυμεί την προστασία των υποδομών των τρομοκρατών. Δεν μου απάντησε», τόνισε ο Λαβρόφ.

Επίσης στάθηκε στο γεγονός ότι η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους συνέβη μετά από μια σειρά επιτυχών ρωσικών επιδρομών κατά βυτιοφόρων των τζιχαντιστών που μετέφεραν λαθραίο πετρέλαιο. «Το συμβάν ρίχνει νέο φως και στο ζήτημα του λαθρεμπορίου», είπε και επέκρινε το ΝΑΤΟ για το γεγονός ότι δεν εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στη Ρωσία για τον θάνατο του πιλότου και του πεζοναύτη της.

«Πολύ παράξενες ήταν οι δηλώσεις μετά την έκτακτη σύνοδο του ΝΑΤΟ που ζήτησαν οι Τούρκοι. Δεν ακούσαμε συλλυπητήρια και υπήρξε κάλυψη των Τούρκων. Το αυτό έπραξε και η ΕΕ», είπε.

Ο Λαβρόφ επέμεινε ότι το ρωσικό αεροσκάφος δεν παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο και κάλεσε την Τουρκία να θυμηθεί τις δικές τις ενέργειες όταν, το 2012, οι Σύροι είχαν καταρρίψει τουρκικό μαχητικό. Τότε ο Ερντογάν είχε πει ότι μια διέλευση, μικρής διάρκειας, δεν δικαιολογεί κατάρριψη.

«Θυμίζω ότι τα τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο 1.500 φορές το χρόνο κατά μέσο όρο και η Ελλάδα αντιτίθεται συχνά για αυτό εις μάτην», είπε o υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Ο Λαβρόφ τόνισε πως οι σχέσεις της Ρωσίας με την Συρία θα αλλάξουν μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, ενώνοντας πως οι σχέσεις αυτές θα συσφιχθούν. «Η Τουρκία καλεί τώρα σε διάλογο, αλλά θα έπρεπε να κάνει περισσότερα, πριν και αμέσως μετά το συμβάν».

Η Μόσχα θα ζυγίσει τις απαντήσεις της ώστε να περιοριστεί η βλάβη που θα υποστούν οι Τούρκοι και οι Ρώσοι επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν ευθύνονται για το συμβάν και θα αποφασίσει τις κατάλληλες δράσεις, είπε ο Λαβρόφ.

«Δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε σε αυτό που συνέβη. Όχι γιατί θέλουμε να ανταποδώσουμε. Απλώς υπάρχουν πάρα πολλά που συμβαίνουν εντός Τουρκίας που αποτελούν μια άμεση τρομοκρατική απειλή για τους πολίτες και όχι μόνο τους Ρώσους», υπογράμμισε.

Πηγές: Russia Today, Sputnik


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ