ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Το κράτος ξέμεινε από ρευστό, πάγωσαν οι Έλληνες στο άκουσμα της είδησης.ΜΕΤΡΗΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! 150€ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ 
ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ 
ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ


Πάγωσαν το βράδι του Σαββάτου 10 Οκτωβρίου 2015, οι Ελληνες καθώς μετά το ΒΗΜΑ της Κυριακής και το Megaπαρουσίασε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου να πληρώνουν τους μισούς μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων με κάρτες-πιστωτικές και χρεωστικές και τους υπόλοιπου μισθούς με μετρητά. 

Οταν πολύ σύντομα το φαύλο κράτος θα ξεμείνει από τα ελάχιστα μετρητά που διαθέτει θα πληρώνει ολόκληρους τους μισθούς με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Γιατί συμβαίνει αυτό εγκεφαλικέ Ελληνα ψηφοφόρε;

Είναι πολύ απλό. Οι δανειστές μπούχτισαν με τα εγχώρια λαμόγια-τους Ελληνες κυβερνώντες-και επειδή η γερμανική οικονομία έχει υποστεί πανωλεθρία με το σκάνδαλο της VW και επειδή το ΔΝΤ δεν μπαίνει στο πρόγραμμα, δεν υπάρχουν τα 86 δις του Μνημονίου Τσίπρα.

Οι δανειστές σε καμμία περίπτωση δεν πρόκειται να διαθέσουν αυτά τα δις για να βουλώσει τις τρύπες το φαύλο ελληνικό κράτος των Κατρούγκαλων 12%.

Αγχωμένος ο Τσίπρας λίγες ώρες πρίν ζήτησε από την Μέρκελ να εκταμιευτεί μια μικρή προκαταβολή για να μπορέσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

Η Μέρκελ δεν ήθελε καν να το ακούσει. Ετσι σε συνεργασία με τον Ντράγκι ο Τσίπρας αποφάσισε να πληρώνει με πλαστικό χρήμα το πελατειακό κράτος των δημοσίων υπαλλήλων. 

Αντί να μας δίνουν μετρητό έχουν ανοίξει έναν λογαριασμό στην ΕΚΤ και χρεώνουν το φαύλο ελληνικό κράτος με το αντίστοιχο ποσό που δαπανά σε πλαστικό χρήμα. Πρόκειται για μια σολομώντειο και δίκαιη- κατά κάποιο τρόπο- λύση: Οι κηφήνες δημόσιοι υπάλληλοι κάνουν πως δουλεύουν και το φαύλο κράτος-αυτός ο μαφιόζος εργοδότης της μεταπολίτευσης-κάνει πως τους πληρώνει.

Ουσιαστικά το σχέδιο προβλέπει την επιβολή μόνιμων capital controls, με το όριο αναλήψεων σε μετρητά για συνταξιούχους και υπαλλήλους του Δημοσίου να μειώνεται σε 150 ευρώ την εβδομάδα, από 420 ευρώ σήμερα. Τα υπόλοιπα χρήματα από τη μισθοδοσία ή τη σύνταξη θα μπορούν να καταναλώνονται μόνο μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Παράλληλα, το σχέδιο αυτό θα συνοδεύεται από κίνητρα για τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως για παράδειγμα πίστωση για αγορές σε ποσοστό 20%-30% που θα παρέχουν μεγάλα σούπερ-μάρκετ και άλλες εταιρείες, οι οποίες θα έχουν έρθει νωρίτερα σε συνεννόηση με το ΥΠΟΙΚ. 

Το σχέδιο προβλέπει εξαιρέσεις οι οποίες αφορούν τα άτομα άνω των 75 ετών, αλλά και κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών όπου -όπως είναι φυσικό- η χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών είναι περιορισμένη.

Στο μεταξύ το φαύλο Δημόσιο μέχρι και χθες έδωσε 550.000 ευρώ εφάπαξ σε υπάλληλο της Βουλής που βγήκε στην σύνταξη.

Η δικαιολογία που διαρρέει η κυβέρνηση είναι ότι αυτό γίνεται για να πατάξει την φοροδιαφυγή-πίσω όμως από αυτή την αστεία δικαιολογία κρύβεται η αμείλικτη αλήθεια: 

To φαύλο και διεφθαρμένο πελατειακό κράτος ξέμεινε από χρήματα. Με απλά λόγια είναι ένας μπατίρης εργοδότης του πελατειακού στρατού του Δημοσίου ο οποίος βρίσκεται καμουφλαρισμένος στους 1500 δημόσιους οργανισμούς. Πάνω από 1 εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι και 3 εκατομμύρια συνταξιούχοι που αποτελούν τον φανατικό στρατό των εκάστοτε κυβερνήσεων θα ανακαλύψουν βίαια ότι ο μαφιόζος εργοδότης τους δεν έχει πλέον άλλο λεφτά. Τέρμα τα δίφραγκα, δεν υπάρχει σάλιο...

Φυσικά αυτή την μέθοδο της μη πληρωμής θα την αξιοποιήσουν και οι εγχώροι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες. Οι νταβατζήδες και κυρίως αυτοί των ΜΜΕ. Θα αρχίσουν κι αυτοί να πληρώνουν τους μισθούς των αχρήστων δημοσιογράφων με πιστωτικές κάρτες. Κάποια στιγμή θα φεσωθούν και οι πιστωτικές κάρτες και θα γίνουμε (επιτέλους) Αργεντινή με τα ανοιγμένα κεφάλια των ηλιθίων ψηφοφόρων να ροβολάνε τη Συγγρού.

Ο Βούτσης πολύ σύντομα θα παραγγείλει κάγκελα και οδοφράγματα για να προστατέψει το άνδρο της Κολομβίας των Βαλκανίων στη πλατεία Συντάγματος.

Τα καλύτερα έρχονται...


ΜΕΤΡΗΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! 150€ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ.
capital
Σε κατάσταση πανικού είναι 3,2 εκατομμύρια συνταξιούχοι και εργαζόμενοι στο Δημόσιο μετά την αποκάλυψη που κάνει το Βήμα της Κυριακής.

Σχέδιο που προβλέπει την υποχρεωτική χρήση καρτών στις συναλλαγές δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων και έλεγχο στις αναλήψεις μετρητών έχει στα σκαριά το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, βασικός άξονας του σχεδίου είναι να περικοπεί στις παραπάνω κατηγορίες η εβδομαδιαία λήψη μετρητών από τις τράπεζες στα 150 ευρώ από τα 420 ευρώ που είναι σήμερα.

Τα υπόλοιπα χρήματα (μισθοδοσίας ή σύνταξης) θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Να ελέγξει την φοροδιαφυγή θέλει η κυβέρνηση η το ταμείο είναι μείον ;

Μήπως το μέτρο έχει να κάνει με την μη συμμετοχή ΔΝΤ(αν δεν παρθούν και άλλα μέτρα) στο Μνημόνιο Τσίπρα

Τα χειρότερα έπονται


Η ψήφος σου σε γυρεύει!


























Το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και το “ξεβράκωμα” της δήθεν αντιπολίτευση


Ως «επείγον» και σε πολλά άρθρα θα φέρει η συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων το ν/σ με τα προαπαιτούμενα του νέου αριστερού Μνημονίου, παρότι φημολογείτο ότι θα το φέρει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και σ’ ένα άρθρο. Το δε χρονικό περιθώριο για την ψήφιση του νομοσχεδίου είναι από 15 έως 17 Οκτωβρίου.

Μια πολύ λογική απόφαση, υπό την έννοια ότι αν υπήρχε μόνο ένα άρθρο η δήθεν «αντιπολίτευση» (νουδούλα, κλεφτο-ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, μόρφωμα Λεβέντη) θα «πάταγε» εκεί για να το καταψηφίσει στο σύνολό του. Ενώ τώρα, θέλοντας και μη, οι δήθεν «αντιπολιτευόμενοι» θα υπερψηφίσουν τα περισσότερα άρθρα.

Βέβαια, και πάλι δεν πρόκειται να πείσουν τον κοσμάκη που θα υποστεί τις συνέπειες, ότι… διαφωνούν με κάποια από τα προαπαιτούμενα, γιατί αφενός μεν, αυτοί ήταν που απαιτούσαν από τους Τσιπροκαμμένους να φέρουν τάχιστα μια οποιαδήποτε συμφωνία για να μην πέσει η χώρα στα… βράχια (συμφωνία να’ ναι κι ότι να’ ναι…) και αφετέρου δε, ψήφισαν –και μάλιστα ομοφώνως- το νέο Μνημόνιο της 14ης Αυγούστου.

Αθανάσιος Βασιλόπουλος



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ