ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Εκλογές & «με την άδεια της αστυνομίας» των λεγομένων «δανειστών» (τοκογλύφων…).



Εκλογές, λοιπόν. Και «με την άδεια της αστυνομίας», που λέμε. Όχι της γνωστής αστυνομίας, αλλά της «αστυνομίας» των λεγομένων «δανειστών» (τοκογλύφων…). 

«Στην πραγματικότητα, αυτή η νέα πολιτική αναταραχή ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενη, έως και επιθυμητή, από τους εκπροσώπους των πιστωτών της Αθήνας» υπογραμμίζει η γαλλική Le Monde. 

« Οι γρήγορες εκλογές στην Ελλάδα μπορούν να είναι ένα μέσο διεύρυνσης της υποστήριξης στο πρόγραμμα σταθερότητας του τρίτου Μνημονίου που μόλις υπέγραψε ο κ. Τσίπρας», προσέθεσε ο διευθυντής του γραφείου του Γιουνκέρ. 

«Ελπίζω ότι οι εκλογές θα οδηγήσουν σε μια ακόμα μεγαλύτερη στήριξη του σχεδίου διάσωσης από το Ελληνικό Κοινοβούλιο», υπερθεμάτισε ο γνωστός Ντάισελμπλουμ. 

«Η παραίτηση Τσίπρα είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος της κρίσης» είπε και η φράου Μέρκελ, για να δέσει το… γλυκό!


Θέλουν πανίσχυρο τον άνθρωπό τους!


Γιατί οι διεθνείς τοκογλύφοι έδωσαν την άδεια για τις εκλογές, ενώ μέχρι πρότινος όταν άκουγαν για εκλογές πάθαιναν… αλλεργία

Για τον ίδιο λόγο που επέτρεψαν και τις δεύτερες εκλογές, τον Ιούνιο του 2012, ενώ θα μπορούσε τότε να σχηματισθεί βιώσιμη συγκυβέρνηση και μετά από τις εκλογές του Μαΐου (ΝΔ 108 έδρες + ΠΑΣΟΚ με 41 έδρες + ΔΗΜΑΡ με 19 έδρες = 168 έδρες παρακαλώ). Κι αν ήθελαν και… συμπλήρωμα, έβαζαν στο κόλπο και το κόμμα Καμμένου (σύμφωνα με το Plan B που είχε παραδώσει ο Καμμένος στον Παπούλια και πρόβλεπε συμμετοχή του σε μνημονιακή συγκυβέρνηση, με αντάλλαγμα το υπουργείο Εθνικής Αμύνης…), που είχε τότε 33 έδρες, θα έφταναν όλοι μαζί τις 201 έδρες! 

Γιατί οι ξένοι επέτρεψαν τότε δεύτερες εκλογές; 

Διότι έκριναν ότι τα ποσοστά του πρώτου κόμματος ήταν πολύ χαμηλά (18,7%) και δεν του έδιναν τον «αέρα» να κυβερνήσει – στις δεύτερες εκλογές το 18,7% έγινε 30% και εκρίθη επαρκές. Όπως, λοιπόν, τότε ήθελαν πανίσχυρο τον άνθρωπό τους Σαμαρά, έτσι και τώρα θέλουν πανίσχυρο τον άνθρωπό τους Τσίπρα!

Οι συριζαίοι και η ευθύνη για το τρίτο Μνημόνιο

Από την άλλη, ο mister Tsipras και η παρέα του προκάλεσαν τις εκλογές, γιατί θέλουν να φορτώσουν στους ώμους του λαού την ευθύνη για τον μνημονιακό όλεθρο που θα ακολουθήσει! Το δοκίμασαν και με το δημοψήφισμα που προκήρυξαν. 

Γνώριζαν βεβαίως εκ των προτέρων, ότι μόλις θα πουν τη λέξη «δημοψήφισμα», το επόμενο λεπτό θα κλείσουν οι τράπεζες. 

Και υπό την πίεση του χρόνου και με κλειστές τράπεζες, ήταν σίγουροι πως ο κοσμάκης θα ψήφιζε «ναι» στην πλειοψηφία του, για να του ρίξουν εν συνεχεία την ευθύνη για το τρίτο Μνημόνιο! Εμείς προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε, αντισταθήκαμε, μέχρι και δημοψήφισμα τολμήσαμε και κάνουμε, αλλά δυστυχώς η πλειοψηφία του λαού προτίμησε το Μνημόνιο. Σεβόμενοι, λοιπόν, τη θέληση της πλειοψηφίας πάμε να υπογράψουμε το Μνημόνιο που εσείς ψηφίσατε και το κρίμα στο λαιμό σας». Αυτά είχε σκοπό να πει τη νύχτα του δημοψηφίσματος το Αλεκάκι. Αλλά, δεν του’ κατσε!


Σκάστε και… κολυμπάτε!


Επανέρχεται, λοιπόν, τώρα και ζητά την ψήφο μας εκ νέου! Κι αν πριν από την 25η Ιανουαρίου οι πολλοί δεν ήξεραν κι είχαν μια κρυφή ελπίδα ότι ο Τσίπρας θα… σκίσει το Μνημόνιο, τώρα όλοι ξέρουν πολύ καλά τι τους περιμένει! 

Το νέο αριστερό Μνημόνιο έχει ήδη ψηφιστεί από την ελληνική βουλή και τα κοινοβούλια των διαφόρων χωρών της Ευρώπης. Δεν είναι όνειρο, είναι πραγματικότητα! Έχουν δημοσιευθεί όλες οι παράμετροί του, μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Τι ζητούν, λοιπόν; 

Μας ζητούν να ψηφίσουμε ενσυνείδητα το χαμό μας! Κι αν το πράξει η πλειοψηφία του κόσμου (ψηφίζοντας οποιοδήποτε συστημικό-μνημονιακό κόμμα, δηλαδή οποιοδήποτε πλην της Χρυσής Αυγής) και αρχίσει μετά και… γκρινιάζει, όταν θα πέφτουν κατακούτελα οι εφαρμοστικοί του νόμοι, θα πούνε: 

«Γιατί διαμαρτύρεστε τώρα; Δε σας το κρύψαμε! Το ξέρατε το νέο αριστερό μας Μνημόνιο κι από την όψη κι από την ανάποδη και παρόλα αυτά μας ψηφίσατε! Τώρα σκάστε και… κολυμπάτε»!


Λαφαζανίστας  
Κουδουνίστρας  
Πολιτικοί Απατεωνίστας!


Εδώ το κόμμα Λαφαζάνη, εκεί το κόμμα Λαφαζάνη, τελικά ζήσαμε να το δούμε κι αυτό, πριν καεί στο… ζέσταμα. 

Ωστόσο, η ιστορία θα γράψει ότι μόλις διέρρευσε η φήμη περί κυβερνητικού αιτήματος παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, οι Λαφαζανίστας άρχισαν να… κακαρίζουν διάφορα, όπως ότι δεν έχουν σκοπό να ρίξουν την κυβέρνηση, αλλά να μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ για να τον φέρουν στον ίσιο δρόμο και άλλα τέτοια. Ενώ μετά την παραίτηση Τσίπρα, φάνηκε καθαρά ότι οι Λαφαζανίστας δεν είχαν κάνει καμιά προετοιμασία για να ιδρύσουν κόμμα. Έσβηναν κι έγραφαν βουλευτές από την ιδρυτική τους διακήρυξη, τη μία διέρρεαν ότι θα το ονομάσουν… ΕΑΜ (θα είχε γούστο να βλέπαμε το ΚΚΕ να λυσσομανάει κατά του ΕΑΜ, έστω και εν έτει 2015), την άλλη μας προέκυψε «Λαϊκή Ενότητα», σύμβολο –μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές- δεν έχουμε δει και άλλα πολλά… Που δείχνουν, ότι οι Λαφαζανίστας δεν είχαν σκοπό να φύγουν από τον τριτομνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν προκηρύσσονταν εκλογές και δεν τους πετούσαν έξω από τις λίστες! 

Άρα, δικαίως στο «Λαφαζανίστας» προσθέτουμε τα «Κουδουνίστρας-Πολιτικοί Απατεωνίστας»!


Δεύτε τελευταίον… ψεκασμόν!


Και δεν άδειασε μόνο τους Λαφαζανίστας κ.τ.λ., ο mister Tsipras – αφού πρώτα τους ξεφτίλισε δεόντως. Πέταξε και τον… μηχανοδηγό Πάνο Καμμένο από το… τραινάκι της χαράς! Ενώ, λοιπόν, οι μέχρι πρότινος πληροφορίες ανέφεραν ότι το κόμμα του υπουργοπάνου Καμμένου θα ενταχθεί ως… τσόντα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, γινόμενο η 13η συνιστώσα του, επήλθε το… πέταμα και θα κατέλθουν αυτοτελώς στις εκλογές – βαδίζοντας προς τον τελευταίον… ψεκασμόν

Προφανώς, οι εκλογολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσαν ότι το κόμμα του –γονυπετούς και στα τέσσερα- Καμμένου είναι τελειωμένο οριστικά και αμετάκλητα, κι έτσι ο… «μικρός Αλέξης» –που… μεγάλωσε απότομα τους τελευταίους 7 μήνες- αποφάσισε να το πετάξει από το τραινάκι της χαράς, ως… φύρα, αφού το… ξεζούμισε για τα καλά. 

Έτσι, ο Καμμένος προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των… αδειασθέντων από τον mister Tsipra: 

Αλαβάνο, 
Κουβέλη, 
Γλέζο και 
Λαφαζάνη. 

Μπόλικοι μαζεύτηκαν, ότι πρέπει για να φτιάσουν… σύλλογο, αλλά δεν πρόκειται να το κάνουν, γιατί θα τσακωθούνε ποιος θα γίνει… πρόεδρος!


-Τώρα που οι Κώες… κέρασαν –έστω και… εξ’ αποστάσεως- αυγά τον Καμμένο, λέτε να… αυγατίσει τα ποσοστά του;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ