ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3: ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ! 1240 ΕΥΡΩ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ. Απώλειες για 2.500.000 συνταξιούχους!

Μνημόνιο 3: 

Σημαντικές απώλειες 

για 2.500.000 συνταξιούχους!

Μνημόνιο 3: Σημαντικές απώλειες για 2.500.000 συνταξιούχους!
Η πρώτη δόση περικοπών στις συντάξεις, υπέρ του ΕΟΠΥΥ εφαρμόστηκε από την προηγούμενη Παρασκευή, βάσει των προβλέψεων του Μνημονίου 3. Συγκεκριμένα οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, έχουν επιπλέον παρακράτηση 6% (από 4% που ήταν έως τώρα για κύριες και 0% για τις επικουρικές) και το μέτρο αφορά συνολικά 2.500.000 συνταξιούχους.

Ήδη μειωμένη σύνταξη από 10 έως 50 ευρώ έλαβαν 1.200.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ, 450.000 του Δημοσίου, ενώ ανάλογες μειώσεις θα έχουν από την προσεχή Τρίτη οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ.

Όπως σημειώσαμε οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν απώλειες 8-10 ευρώ τον μήνα, ενώ για όσους λαμβάνουν υψηλές συντάξεις οι περικοπές μπορεί να φτάσουν τα 45-50 ευρώ. Η αύξηση των εισφορών ισχύει αναδρομικά από την 1η Ιουλίου. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργείου Εργασίας, στην καταβολή των συντάξεων τους επόμενους τρεις μήνες (Οκτώβριο - Νοέμβριο - Δεκέμβριο), θα προκύψει η αναδρομική περικοπή για το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου.

Πρέπει να τονιστεί ότι οι περικοπές στις κύριες συντάξεις θα γίνουν στο αρχικό ποσό, δηλαδή σε εκείνο που υπήρχε πριν από την έναρξη των μειώσεων το 2010, ενώ αντίθετα στις επικουρικές συντάξεις η μείωση θα γίνει στο καταβαλλόμενο, δηλαδή στο τελικό ποσό.

Αυτό σημαίνει ότι, εάν για παράδειγμα συνταξιούχος του ΙΚΑ λάμβανε κύρια σύνταξη 1.000 ευρώ μεικτά το 2010, τότε τον Ιούνιο του 2015, ύστερα από όλες τις μειώσεις που έχουν επιβληθεί, έλαβε σύνταξη 912 ευρώ. Με την αύξηση της παρακράτησης θα λάβει 892 ευρώ, δηλαδή θα έχει απώλειες 20 ευρώ τον μήνα στο σκέλος της κύριας σύνταξης. Για επικουρική σύνταξη 200 ευρώ μεικτά το 2010, μετά τις περικοπές της τελευταίας πενταετίας, αυτή έχει υποχωρήσει στα 157,7 ευρώ. Σε αυτό το ενδεχόμενο η σύνταξη που θα χορηγηθεί θα είναι 148,3 ευρώ, δηλαδή μειωμένη κατά 9,4 ευρώ τον μήνα.

Πάντως στην κυβέρνηση θεωρούν ότι οι μειώσεις είναι μικρές, ωστόσο επιβεβλημένες για την ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του απελθόντος υπουργού Οικονομικών Γ. Σταθάκη, ο οποίος τόνισε αναφορικά με την αυξημένη παρακράτηση εισφορών: "Νομίζω ότι δεν πρόκειται για μείωση συντάξεων αναφορικά με το σκέλος της αύξησης των εισφορών στο υγειονομικό ταμείο. Τα χρήματα επιστρέφουν στους συνταξιούχους. Δεν πηγαίνουν προφανώς ούτε στον κρατικό προϋπολογισμό ούτε σε οποιαδήποτε άλλη χρήση. Άρα πρόκειται για μια επιβεβλημένη μεν, οριακή δε, αλλαγή στο ύψος των υγειονομικών εισφορών που πηγαίνουν στον ΕΟΠΠΥ", τόνισε, συμπληρώνοντας ότι το ύψος του ποσού που θα εισρεύσει στο ταμείο του ΕΟΠΠΥ θα φτάσει περίπου τα 700 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

defencenet.gr



ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 
ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ! 
1240 ΕΥΡΩ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 
ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ!


foroi-apelpisia
Τα 2.305.751 εκκαθαριστικά σημειώματα που έχουν εκδοθεί ηλεκτρονικά για την καταβολή του φόρου εισοδήματος προβλέπουν δυσβάσταχτο φόρο που θα αγγίξει κατά μέσο όρο τα 1.240 ευρώ για τον κάθε παραλήπτη.

Η προθεσμία για την εφάπαξ καταβολή του φόρου ή για την πληρωμή της 1ης δόσης λήγει την ερχόμενη Δευτέρα και από την Τρίτη αρχίζει να μετράει προσαύξηση 0,73% για την εκπρόθεσμη καταβολή του. Τυπικά, η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων λήγει αύριο. Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, θα είναι εφικτή η υποβολή δηλώσεων (χωρίς το πρόστιμο των 100 ευρώ) έως τις 4 Σεπτεμβρίου. Μοναδική επίπτωση για όσους έχουν χρεωστικό εκκαθαριστικό είναι ότι θα υποστούν αύξηση φόρου (0,73%) λόγω εκπρόθεσμης καταβολής της δόσης.

Από την εκκαθάριση των 5.569.163 φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβληθεί από τα φυσικά πρόσωπα προκύπτουν τα εξής:

Βρέθηκαν 2.305.751 χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα, με τα οποία βεβαιώθηκαν φόροι προς πληρωμή συνολικού ύψους 2,86 δις ευρώ πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών. Θεωρείται βέβαια εξαιρετικά αμφίβολο αν το ποσό αυτό θα μπει στα κρατικά ταμεία, επειδή η ικανότητα πληρωμής των πολιτών είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Όπως και να έχει, το θέμα είναι ότι κάθε παραλήπτης χρεωστικού εκκαθαριστικού καλείται να πληρώσει κατά μέσο όρο 1.240 ευρώ!

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου οι φορολογούμενοι που είτε έλαβαν είτε θα έχουν λάβει χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα  για τις φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, εφόσον δεν έχουν εξοφλήσει εφάπαξ τα συνολικά ποσά των οφειλών που θα έχουν προκύψει από τα συγκεκριμένα εκκαθαριστικά, θα πρέπει να πληρώσουν τη δεύτερη δόση των οφειλών αυτών.

Μην ξεχνάμε ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, όλοι οι παραπάνω φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν καταβάλλει και την τρίτη δόση των οφειλών που αναγράφονται στα χρεωστικά εκκαθαριστικά τους.


Είπατε τίποτα για αλαλούμ; 













Οι σφετεριστές του αποταμιευμένου μόχθου μας προσπαθούν να κερδίσουν την μάχη των εντυπώσεων με παραπειστικά συνθήματα, έντεχνο ψεύδος και πλασματικά προσωπεία. 


Ολοι αυτοί που ουρλιάζουν κατά της Χρυσής Αυγής θυμίζουν την ξέκωλη της γειτονιάς που προσπαθεί να βγάλει όλες τις άλλες γειτονοπούλες πουτάνες για να καλύψει τις δικές της τις πομπές.

Επομένως, κλείστε τα αυτιά σας σε ότι ακούσετε από εδώ και πέρα και τις σικέ πολιτικές αντιπαραθέσεις και κατηγορίες ένθεν κακείθεν, για την εξασφάλιση των πολιτικών τους μαντριών.

Είπαμε,
οι άνθρωποι παίζουν θέατρο
πολιτικής επιβίωσης
και καλούν όλους εμάς
να νομιμοποιήσουμε
το παιχνίδι τους.

ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ. 

ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα ΤΡΩΝΕ ΤΙΣ ΓΡΑΒΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.



Η δύναμη είναι στο χέρι σας 

και η 20η Σεπτεμβρίου
πλησιάζει


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ