ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Πολιτικοί απατεώνες – Τσίπρας: Δεν είπα ποτέ ότι θα καταργήσω το Μνημόνιο!Σκλαβιά μέχρι το 2073 (!) προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο



Προεκλογικά η «κόκκινη σημαία» των συριζαίων ήταν η κατάργηση (ή σκίσιμο) του μνημονίου, με ένα νόμο και ένα άρθρο. Οι μήνες παρήλθαν και πλέον ο Σύριζα έχει υπογράψει το πιο επώδυνο μνημόνιο, προδίδοντας το υπερήφανο «ΟΧΙ» του Ελληνικού Λαού.

Και τι λέει για όλα αυτά ο Τσίπρας: «Η εντολή που πήραμε από τον ελληνικό λαό ήταν να σταματήσει ο λαός να ματώνει, εντολή σκληρής διαπραγμάτευσης, δεν είπαμε προεκλογικά ότι θα καταργήσουμε τα μνημόνια με ένα νόμο, γιατί ήταν συγκεκριμένες οι συνθήκες, είπαμε ότι θα δώσουμε μάχη για να φύγουμε από αυτό ασφυκτικό πλαίσιο, δεν υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό περίπατο στο δάσος και ότι όλα θα γίνουν σε μια μέρα.»

Αληθεύει, όμως αυτό; Ας θυμηθούμε εν τάχει:


Τι συνέβη; Για άλλη μία φορά ο Τσίπρας πιάστηκε να ψεύδεται και μάλιστα με τον πιο αναιδή τρόπο. Έλεγε συνειδητά ψεύδη προεκλογικά στον Ελληνικό Λαό και τώρα ψεύδεται και πάλι για να δικαιολογήσει την προδιαγεγραμμένη και προαποφασισμένη μνημονιακή κωλοτούμπα, που οδηγεί στην μνημονιακή «λαιμητόμο» έναν ολόκληρο Λαό.

Σκλαβιά μέχρι το 2073 (!) προβλέπει 

το τρίτο Μνημόνιο



Η όποια επίτευξη της συμφωνίας με τους δανειστές μέσα στον Αύγουστο, το μόνο το οποίο θα καταφέρει να επικυρώσει θα είναι η Ελλάδα να βρει μπροστά της ένα τεράστιο και απροσπέλαστο τείχος χρέους, με σχεδόν μηδαμινές πιθανότητες αποπληρωμής. Από τη στιγμή μάλιστα, που δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό ζήτημα αναδιάρθρωσης του χρέους και οι δανειστές έχουν ακόμη περισσότερες απαιτήσεις από τα ήδη επιβαλλόμενα οικονομικά μέτρα δεν τίθεται κανένα θέμα διάσωσης της Ελλάδας.


Αυτά, μέσες άκρες, υποστήριξε η οικονομική επιθεώρηση Business Insider, δημοσιεύοντας μάλιστα και πίνακες από τους οποίους προκύπτει ένα ακόμη ενδιαφέρον όσο και τρομακτικό- στοιχείο, το γεγονός, δηλαδή, ότι....
οι δυσβάσταχτες υποχρεώσεις της Ελλάδας προς τους πιστωτές της, μετά την ολοκλήρωση και του τρίτου πακέτου στήριξης, θα φτάσουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, μέχρι το 2073!



Κάτι περισσότερο, δηλαδή, από δύο γενιές Ελλήνων θα είναι υποχρεωμένες να δουλεύουν ως σκλάβοι προκειμένου να αποσβεστεί το χρέος προς τους διεθνείς τοκογλύφους. Για να μην πούμε ότι όπως είναι τα πράγματα, πιο πιθανό είναι οι οσφυοκάμπτες του «συνταγματικού τόξου» να υπογράψουν στη συνέχεια ένα ακόμα Μνημόνιο, το οποίο θα διαιωνίσει τη σκλαβιά και μετά το 2100…


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ



Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής προαναγγέλλει:
 Έρχονται καινούργια επώδυνα μέτρα!


Σε όλους τους τόνους οι συριζαίοι του Μεγάρου Μαξίμου διατρανώνουν σαν νέοι Σαμαροβενιζέλοι, έμπειροι μνημονιακοί, ότι «δεν πρόκειται να έρθουν νέα μέτρα» και ότι αυτά που ψηφίστηκαν ήταν τα «τελευταία. Βεβαίως όλες αυτές οι πομπώδεις διαβεβαιώσεις προς το πόπολο γίνονται με ένα αστερίσκο, σαν τα μικρά γράμματα στα συμβόλαια – παγίδες. «Δεν θα έρθουν νέα μέτρα», ΑΝ «πιάσουμε τους στόχους».

Αυτό που λέει, λοιπόν, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, αποτιμώντας τους πρώτους έξι μήνες της «πρώτης φοράς Αριστεράς» διακυβέρνησης του τόπου είναι ότι ο κύριος στόχος της ενδιάμεσης συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου και «μεγάλη επιτυχία» της «διαπραγμάτευσης» Τσίπρα για μειωμένο πρωτογενές πλεόνασμα το 2015, δεν πρόκειται να επιτευχθεί.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι αντί για 1% πρωτογενές πλεόνασμα που απαιτεί η συμφωνία, η Ελλάδα θα έχει, με το ζόρι και υπό προϋποθέσεις, 1% πρωτογενές έλλειμμα. Κοινώς, αμέσως μετά την 5η σαμαρική αξιολόγηση, που θα κλείσει επί Τσίπρα, οι «θεσμοί», «δανειστές» ή στην καθομιλουμένη ΤΡΟΙΚΑ θα απαιτήσει μία άμεση προσαρμογή της τάξεως του 2% του ΑΕΠ, το λιγότερο. 

Κοινώς μιλάμε για μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ τουλάχιστον πριν καν ακόμα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για τα περαιτέρω του τρίτου μνημονίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ