ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΨΗΝΕΤΑΙ Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ; "ΝΕΑ":"Δεν πάμε σε εκλογές για να μην πάρει εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης η Χρυσή Αυγή..."


Το λοιπόν, οι μέχρι αυτή την ώρα εξελίξεις είναι οι εξής:

Ο mister Tsipras, στη χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ, εμφανίστηκε πρόθυμος να επιστρέψει στο τραπέζι των «διαπραγματεύσεων» (αλλά χωρίς τελεσίγραφα…), ενώ αποκάλυψε -εμμέσως πλην σαφώς- ότι γίνονται παρασκηνιακές συνεννοήσεις…

Αργά το βράδυ, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ κατέθεσε νέα πρόταση, με σκοπό τη σύγκλιση εκτάκτου Eurogroup, σήμερα πριν τα μεσάνυχτα, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία…

Λέγεται, πως η (μνημονιακή) πρόταση περιλαμβάνει την τελευταία πρόταση των «Θεσμών», (με τον μειωμένο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία ) με μία αλλαγή που ζητούσε η ελληνική πλευρά, όπως για παράδειγμα να μην καταργηθεί το ΕΚΑΣ, ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε μία… πιθανή διευθέτηση του χρέους…

Ταυτοχρόνως, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, τόνισε ότι «το να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ είναι προς το συμφέρον όλων», ενώ λίγο αργότερα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ δεν θέλουν να δουν την Ελλάδα να βγαίνει από την Ευρωζώνη».



Μήπως «ψήνεται» η κωλοτούμπα του αιώνα;


Σε αδιέξοδο εν τω μεταξύ έχει βρεθεί ο Τσίπρας από την ανικανότητά του. Από την μία εγκλωβίστηκε στην αντιμνημονιακή ρητορεία που τον έκανε πρωθυπουργό και την οποία δεν είχε το θάρρος ή την γνώση για να την πραγματώσει με ειλικρίνεια.

Από την άλλη είχε την υπογραφή της 20ης Φεβρουαρίου, η οποία έθετε σαφέστατες μνημονιακές δεσμεύσεις, τις οποίες δεν μπορούσε να πραγματώσει υπό τον φόβο της βροχής ζαρζαβατικών, που θα επακολουθούσε.

Δεν μπορούσε να υπογράψει το μνημόνιο, αλλά δεν είχε και.....το σθένος να κάνει ουσιαστικές κινήσεις προς την απελευθέρωση της Πατρίδας μας από τα δεσμά των διεθνών τοκογλύφων. Έτσι επέλεξε να «παίξει καθυστερήσεις» με ολέθριες συνέπειες και για τις δύο ξεκάθαρα αντιδιαμετρικές επιλογές.

Αυτό το αδιέξοδο επεχείρησε να το εκτονώσει με ένα δημοψήφισμα, που διενεργείται κάτω από συνθήκες τρομοκρατίας και άνευ ουσιαστικού ερωτήματος. Γιατί, αλήθεια, δεν έβαλε στο δημοψήφισμα την δική του πρόταση ο Τσίπρας να βλέπαμε πόσα «ΝΑΙ» θα μάζευε; Πολύ απλά γιατί η πρόταση του «βρώμαγε» Μνημόνιο και μάλιστα ύψους 8 δισ. ευρώ.

Και γιατί, άραγε, δεν πήγε σε εκλογές, αφού βρέθηκε σε αδιέξοδο που δεν μπορούσε να απαντήσει; Γιατί δεν πήγε σε εκλογές από τη στιγμή που η καλύτερη λύση, ελέω της διαπραγμάτευσής του, είναι το «λιγότερο» επαχθές μνημόνιο; Την απάντηση δίνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα»:


«Η σκέψη των εκλογών δεν προχώρησε για δυο λόγους. Αρχικά διότι δεν μπορούσε απλώς η κυβέρνηση να παραιτηθεί και να οδηγηθεί η χώρα σε κάλπες, καθώς δεν είχε παρέλθει διάστημα έξι μηνών από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση. Αυτό θα σήμαινε πως αν παραιτούταν, η διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης θα πήγαινε αρχικά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αν εκείνος δεν τα κατάφερνε, η εντολή θα περνούσε στον αρχηγό του τρίτου κόμματος, δηλαδή στη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή

Γι' αυτό και τόσο καιρό ο Τσίπρας «έπαιζε καθυστέρηση» χωρίς να διαπραγματεύεται, οδηγώντας την χώρα να δέχεται την «λαιμητόμο» πρόταση των «θεσμών». Για να μην δοθεί η διερευνητική εντολή στον Νικόλαο Μιχαλολιάκο και ως εκ τούτου «ξεβρακωθούν» όλοι οι δήθεν αντιμνημονιακοί, οι οποίοι «άξαφνα» θα βρισκόντουσαν αγκαλιά με τους σαμαροβενιζέλους, εναγκαλισμένοι στον «υπέρ πάντων αντιφασιστικό αγώνα» υπέρ Γιούνκερ, Σόιμπλε και της χρηματοδότριας του Ψαρρά, Μέρκελ.


Όχι στους εκβιασμούς των τοκογλύφων
Όχι στο νέο μνημόνιο του Σύριζα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ