ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ: Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ!




Μετά από τόσους και τόσους Έλληνες και ξένους, πολιτικούς, δημοσιογράφους, αναλυτές κ.λπ. και ο συριζαίος πρώην βουλευτής Περικλής Κοροβέσης κάνει τη… γνωστή πρόβλεψη για το μέλλον της χώρας, στην περίπτωση αποτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ, σε άρθρο του υπό τον τίτλο «Ευρωκράτες και χρέος».

Έτσι, μετά από μια σκληρή κριτική για την επικείμενη μνημονιακή συμφωνία, καταλήγει ως εξής: 

«Αν δεν βρεθεί μια εναλλακτική αριστερή λύση...τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, τότε η άκρα Δεξιά θα πάρει το πάνω χέρι. Μια αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ θα σήμαινε και την εξαφάνιση της Αριστεράς στην Ελλάδα και ίσως στην Ευρώπη. Τα έχουν άραγε σκεφτεί αυτά οι βουλευτές της συμπολίτευσης που ούτε ακούγονται ούτε φαίνονται;».

Είναι αυτό που λέμε: ουδέν κακόν (βύθιση στο μνημονιακό τέλμα), αμιγές καλού (νίκη της Χρυσής Αυγής και εξαφάνιση της αριστεράς)!

 - Πάντως, ο Κοροβέσης έχει αρχίσει να δικαιώνεται, και μάλιστα πριν ακόμα από την επαίσχυντη συμφωνία! Τα υψηλότατα ποσοστά (ανοχής κι όχι αποδοχής) που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή της διακυβέρνησής του, καταρρέουν με γοργούς ρυθμούς, ενώ τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και της αδιευκρίνιστης ψήφου (που θα είναι ο… προθάλαμος της Χρυσής Αυγής) έχουν αρχίσει να παίρνουν την ανιούσα. 

Παραλλήλως, το κακό παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε πτώση και τα υπόλοιπα αριστερά κόμματα στην Ευρώπη. Για παράδειγμα, ο ισπανικός ΣΥΡΙΖΑ (Podemos), από την πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις, μεμιάς βρέθηκε στην… τέταρτη. Και που είστε ακόμα!

Αντίοχος



Περί διαπραγμάτευσης και εκλογολογίας,
Ε Ρ Χ Ο Μ Α Σ Τ Ε !
Η εκλογολογία και το σκηνικό ρήξης γίνονται μόνο για εσωτερική κατανάλωση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ομολογήσει πως θα πληρώνει εις το διηνεκές τους ξένους τοκογλύφους και σύντομα θα φέρει στη χώρα νέο επαχθές μνημόνιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ