ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Σφαλιάρα στους υποτακτικούς του Σύριζα από το Eurogroup: Υπογράψτε το νέο μνημόνιο χωρίς πολλά λόγια!



Απολύτως αναμενόμενα ήταν τα αποτελέσματα της συνόδου του Eurogroup, που έγινε σήμερα στην Λετονία, για όσους παρακολουθούν τα δρώμενα  μακριά από την οχλαγωγία των εγχώριων και ξένων παπαγάλων της δημοσιογραφίας. Σύμφωνα με τις θριαμβολογίες και τις δηλώσεις για «καλό κλίμα» μεταξύ Τσίπρα – Μέρκελ, όλοι περίμεναν μία συνέχιση της συγκλίσεως απόψεων μεταξύ Σύριζα και «εταίρων».

Παρόλα αυτά, όλα ξεκίνησαν με δημοσιεύματα για «βομβαρδισμό» από «σφαλιάρες» που δεχόταν ο Βαρουφάκης, ολημερίς. Εν συνεχεία, όμως, περάσαμε και στις επίσημες δηλώσεις που δεν ήταν καλύτερες. Ο Ντάισελμπλουμ έμεινε ουσιαστικά ακλόνητος, λέγοντας ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικα πριν την οποιαδήποτε εκταμίευση δόσης και παρέπεμψε τους συριζαίους στον Μάιο για να ξανασυζητήσουν

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βλάντις Ντομπρόβσκις, δήλωσε ανήσυχος από την «μικρή πρόοδο», ενώ ο Μοσκοβισί φρόντισε να τονίσει ότι ό,τι γίνει είναι υπ’ ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης. Τέλος ο επικεφαλής του EFSF Κλάους Ρέκγλινγκ όταν πήρε τον λόγο σημείωσε ότι όταν υπογραφεί το νέο μνημόνιο «θα υπάρχουν σημαντικά ποσά για την Ελλάδα».

Τι έγινε, όμως, και ξαφνικά οι συριζαίοι άρχισαν να εισπράττουν «σφαλιάρες» από τους «εταίρους» τους; Μήπως οι τοκογλύφοι θέλουν να επιβάλλουν «πιστωτική ασφυξία» στην χώρα, προκειμένου να πολεμήσουν την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση; Δεν έπιασαν τα επιχειρήματα Τσίπρα στην φράου Μέρκελ και αυτή τώρα ανταποδίδει τα χτυπήματα της κατά τα άλλα «φιλολαϊκής» μας κυβέρνησης;

Ο Σύριζα έχει ήδη αποδεχτεί την μνημονιακή κυριαρχία στη χώρα μας και έχει υποσχεθεί ότι θα πληρώνει τις δόσεις «εις το διηνεκές». Οι όποιες διαπραγματεύσεις γίνονται είναι επί τη βάσει της καταστάσεως και της κατευθύνσεως γινόταν και από τον Σαμαρά, με το ασφαλιστικό, τις ομαδικές απολύσεις και τα εργασιακά να είναι πλήρως πάνω στο τραπέζι.

Από την μία μεριά ο Σύριζα θέλει να υπογράψει το νέο μνημόνιο, αλλά από την άλλη πρέπει να παρουσιάσει μία εικόνα προσπάθειας και «αντιμνημονιακής πάλης». Από την άλλη μεριά οι τοκογλύφοι δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, εκτός του γεγονότος ότι τρέμουν την γιγάντωση της Χρυσής Αυγής. Έτσι απαιτούν την άμεση υπογραφή του μνημονίου, χωρίς πολλά λόγια. Για την δε απειλή που αισθάνονται από την Χρυσή Αυγή, φροντίζουν τον Σύριζα μέσω των δηλώσεών τους και των πληρωμένων δημοσιευμάτων του καπιταλιστικού τύπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ