ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ



Πολύ,πάρα πολύ μελάνι έχει χυθεί από τους αρνητές και πολέμιους του Εθνικισμού η δε φυλάκιση στην Ελλάδα των βουλευτών που εξελέγησαν με τον πλέον αυθεντικό και αδιαπραγμάτευτο πολιτικό τους εκπρόσωπο – τη Χρυσή Αυγή – προκαλεί. Μόνο που η προκλητικά αντιδημοκρατική και πολιτικά αντιδεοντολογική σύλληψη και φυλάκιση του Αρχηγού και πολλών βουλευτών με την παρατεταμένη χωρίς απαγγελία συγκεκριμένης κατηγορίας όχι μόνο προσβάλλει το νομικό πολιτισμό της χώρας, αλλά την κατατάσσει στα Λουδοβίκεια καθεστώτα όπου ο άρχοντας ποδοπατάει περιφρονητικά το δίκαιο με το μεσαιωνικό δόγμα «L’ etat c’ est mois».

Σε αυτή τη σκύλευση των Αξιών της δημοκρατίας και της ελευθεροφωνίας είναι επίσης αναλόγως προκλητική η εθελοτυφλία και η ερμητική σιωπή του πνευματικού και δημοσιογραφικού κόσμου. Ενός κόσμου που αιχμαλωτισμένος στις συστημικές ιδεοληψίες και αγκυλώσεις, την ώρα που οι σύγχρονοι πολιτικοί ηγέτες αποπατούν πάνω στις Αρχές της Δημοκρατίας όλοι αυτοί, αγωνίζονται και διαγκωνίζονται για την εξασφάλιση της πάση θυσία επανεκλογής τους που θα τους εξασφαλίσει καλοπέραση,προνόμια και αποθησαύριση πλούτου. 

Στα πλαίσια ενός στείρου κυβερνητισμού, τα πολιτικά κόμματα που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες του Ελληνικού λαού παίζουν από το 1974 ως σήμερα ένα ανίερο παιχνίδι εντυπώσεων και στο παρασκήνιο συναλλάσσονται με τον πλέον αγοραίο τρόπο, διαμοιράζοντας οφίκια και πλούτο. Ποιός άλλωστε δεν θυμάται τους κεραυνούς που εξαπέλυαν κατά αλλήλων βουλευτές και υπουργοί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πριν αποφασίσουν να συγκυβερνήσουν ξεχνώντας τις ιδεολογικές πομφόλυγες  περί υπεράσπισης του σοσιαλισμού ή της ελεύθερης αγοράς ; Ποιός δεν θυμάται τη συγκυβέρνηση κομμουνιστών κόκκινων και ροζ  με τους γαλάζιους νεοδημοκράτες ; Όλοι τα θυμόμαστε με πολιτικώς εμετικά αισθήματα.

Σήμερα η εντολή από τους εκπροσώπους της παγκόσμιας χρηματοκρατίας διακομματικού συγκερασμού με στόχο την διαιώνιση της λαϊκής καταπίεσης, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της εκχώρησης της Εθνολαϊκής κυριαρχίας από εξωνημένα γιουσουφάκια της πολιτικής μας σκηνής, πραγματοποιείται απροκάλυπτα,απροσχημάτιστα, χωρίς αιδώ και χωρίς αισχύνη.

Κατηγορούν για ακρότητα τη Χρυσή Αυγή και τον  Εθνικισμό όταν ο Εθνικισμός δεν είναι παρά η έκφραση της μεσότητος ανάμεσα στα δύο παράλογα άκρα,που το ένα εκφράζει ο ατομικισμός της ελεύθερης αγοράς με την ειλωτοποίηση των εργαζομένων και το άλλο άκρο ο ισοπεδωτικός σοσιαλισμός ή κομμουνισμός και οι παραφυάδες τους που οδήγησαν στην εξαθλίωση για πολλές μεταπολεμικές δεκαετίες εκατομμύρια ανθρώπους στις χώρες του ανύπαρκτου και αντιφυσικού σοσιαλισμού.Και στη μια και στην άλλη περίπτωση  συνθλίβεται η Αριστοτελική μεσότης η οποία εκφράζεται από τον Εθνικισμό. Τον Εθνικισμό που διαβάλουν και διαστρέφουν με δολιότητα οι εκμεταλλευτές των ανθρώπων και οι Έμποροι των Εθνών που τα συμφέροντά τους διασφαλίζονται με την ύπαρξη των δύο δήθεν αντίθετων ιδεολογικοπολιτικών θεωριών και καθεστώτων,του σοσιαλισμού και της ελεύθερης οικονομίας της αγοράς που κατά βάθος εξυπηρετούν πάντοτε τα ίδια συμφέροντα χαλκεύοντας τα δεσμά των σύγχρονων κοινωνιών είτε εν ονόματι του καπιταλισμού είτε εν ονόματι του σοσιαλισμού.

Όσο για το φαιδρό και αισχρό επιχείρημα πως ο Εθνικισμός οδηγεί στο μίσος καταρρέει παρατηρώντας πως οι πόλεμοι στις μέρες μας συνεχίζουν να ματώνουν την ανθρωπότητα και να προσθέτουν εκατομμύρια πτώματα στα όπου γης νεκροταφεία και κενοτάφια. Η αναγκαιότητα να ζουν μαζί λαοί που διακρίνονται από κοινά πολιτισμικά χαρακτηριστικά,παραδόσεις,συγγενικούς και φυλετικούς δεσμούς οδηγεί αυτονόητα σε μια περισσότερο ειρηνική και λιγότερο αιματηρή συνύπαρξη των ανθρώπων.Κανείς ασφαλώς και προφανώς δεν αποδέχεται την εκμετάλλευση ενός λαού από έναν άλλο. 

Γιατί αυτό που θεωρεί η Χρυσή Αυγή σαν ιδανικό και για το οποίο αγωνίζεται είναι η ξεχωριστή εξέλιξη των λαών και των φυλών ώστε να μπορεί απρόσκοπτα κάθε μία να αναπτύσσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πολιτισμικά της γνωρίσματα. Κι αυτό, μπορεί να επιτευχθεί σε ένα κόσμο Εθνικιστικό που δεν θα μετατρέπει τις ανθρώπινες ομάδες σε κοινωνικό πολτό και σε Εθνικό χυλό όπως κάποια κέντρα πολιτικής και οικονομικής εξουσίας αγωνίζονται να μετατρέψουν τη πατρίδα μας. Γιατί αυτή η μετάλλαξη είναι που θα οδηγήσει σε οδυνηρές εξελίξεις την Ελληνική κοινωνία. Γι΄ αυτό,κάθε συνειδητοποιημένος Έλληνας πατριώτης, διαθέτοντας στοιχειώδες αίσθημα ευθύνης, απορρίπτει τη πολτοποίηση των Εθνών που ωφελεί μονάχα τους κεφαλαιοκράτες και τους εμπόρους…όπλων ! 

Σε αυτή τη προοπτική η Χρυσή Αυγή στέκει ολόρθη,αταλάντευτα αντίθετη, αδιαπραγμάτευτα συνεπής στη προοπτική μιάς συμπαγούς Εθνικιστικής Ελληνικής κοινωνίας, οικονομικά αυτόνομης και Εθνικά ανεξάρτητης μιάς κοινωνίας που πραγματικά θα ανήκει στους Έλληνες. Η άμεση αποφυλάκιση των δεσμωτών της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, είναι αυτονόητη απαίτηση ολόκληρου του Ελληνικού λαού και οι αντιδημοκρατικές και αντιδημοτικές απαγορεύσεις και δολοφονίες όχι μονάχα δεν κρύβουν την αλήθεια και δεν κάμπτουν το φρόνημα των  Ελλήνων πολιτών αλλά το σφυρηλατούν ισχυρότερα αφού προκαλούν τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια κάθε Έλληνα πολίτη.

Ζήτω η Χρυσή Αυγή
Ζήτω και ελεύθερος ο Αρχηγός 
και οι άδικα προφυλακισμένοι βουλευτές !



Μάκης Τουμάσης – δημοσιογράφος



ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΗΣ MRB ΚΑΙ ΤΗΣ GPO ΕΙΝΑΙ… ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ-Γιάννης Παπαγιάννης: Ψευτοδημοσκόποι και κονδυλοφόροι τρέμουν το βατερλώ τους το βράδυ των εκλογών



Διανύουμε ίσως την πλέον τρομοκρατική προεκλογική περίοδο των τελευταίων δεκαετιών και το γεγονός αυτό είναι αναμενόμενο από τη στιγμή που γκρεμίζεται η αντεθνική Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά.

Πληρωμένοι δημοσκόποι και κονδυλοφόροι παίζουν τα ρέστα τους αυτή την εξόχως κρίσιμη για τ' αφεντικά τους περίοδο. Άπαντες, έχουν αντιληφθεί το αναπόφευκτο που έρχεται. Απεγνωσμένα επιχειρούν να αντιστρέψουν το πολιτικό κλίμα: με ψεύδη ασύστολα, με κίβδηλες δημοσκοπήσεις, με απειλές, με πολιτική τρομοκρατία. Αυτήν τη «δημοκρατία» υπηρετούν.
Μέσα στον οχετό των λακέδων και αχυρανθρώπων της Χούντας, ξεδιακρίνουν λίγες μονάχα φωνές που σφυρίζουν σε ρυθμό διαφορετικό από εκείνο που ορίζει το διοικητήριο του Μαξίμου. 

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης, βρίσκεται μεταξύ αυτών. Περιγράφει την....πολιτική πραγματικότητα, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κοινωνική. Στηλιτεύει κατ' ουσίαν τα έργα και τις ημέρες της αντεθνικής Χούντας και των ανδρείκελών της.

Δημοσκοπήσεις-μαϊμού, καλοπληρωμένες πολιτικές αναλύσεις από δημοσιογράφους-πραίτορες ενός Καθεστώτος Τυραννικού. Εκφοβισμός, τρόμος, μίσος, εκβιαστικά διλήμματα, είναι η πολιτική της κυβέρνησης των υποτακτικών. Από το βαθύτερο όμως σκοτάδι, ξεπηδά το πιο λαμπρό φως!

Το βράδυ των εκλογών οι μάσκες θα πέσουν. Μαζί τους και τα ποσοστά ανέκδοτο της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος του Σ. Θεοδωράκη. Εκείνο όμως το οποίο θα προκαλέσει χαμόγελα στο δοκιμαζόμενο Λαό μας και κλάμα στους Τυράννους του, θα είναι τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Ο δημοσιογράφος Παπαγιάννης πιάνει τον σφυγμό τον οποίο αδυνατούν να πιάσουν οι εργολάβοι της ενημέρωσης: τον κοινωνικό. Και η ελληνική κοινωνία πλήρωσε ακριβά τα τρομοκρατικά διλήμματα του 2012. Δεν είναι διατεθειμένη να πράξει ξανά το ίδιο λάθος!

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!


Ακολουθεί το κείμενο του Γιάννη Παπαγιάννη στην Kontra news:
Θα γελάει ο κόσμος με τους δημοσκόπους.

Το κακό έχει παραγίνει με τις δημοσκοπήσεις. Κάθε εταιρεία δημοσιεύει ότι της κατεβάσει η... κούτρα της με αποτέλεσμα ο κόσμος όχι μόνο να μην καταλαβαίνει τι γίνεται αλλά σήμερα πια, να θεωρεί τους δημοσκόπους εξίσου διεφθαρμένους με πολιτικούς και δημοσιογράφους. Και πώς να μην τους θεωρεί; 

Ο κάθε δημοσκόπος εμφανίζει τα νούμερα που ο ίδιος θέλει και όλοι μαζί εμφανίζονται στην κοινή γνώμη ότι θέλουν πάση θυσία να κρατήσουν την κυβέρνηση στην εξουσία παραποιώντας νούμερα και αριθμούς.

Εμείς από την Kontranews δεν υποστηρίζουμε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό. Φυσικά και μπορεί να υπάρξουν. Όχι όμως έτσι όπως τις παρουσιάζουν. Γιατί δεν είναι δυνατόν η ΝΔ να κυβερνά, το κλίμα στην κοινωνία να γίνεται ολοένα και χειρότερο και η κυβέρνηση να κερδίζει σε ποσοστά κλείνοντας την ψαλίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Κάποια στιγμή αυτή η ιστορία θα πρέπει να τελειώνει. Εάν η κυβέρνηση πιέζει ή ακόμα και εκβιάζει τους δημοσκόπους να βγουν και να το καταγγείλουν. Να βγουν και να δημοσιοποιήσουν τι ακριβώς συμβαίνει. Να το πουν όμως δημοσίως, γιατί με την τακτική τους αυτή τελικά θα ξεφτιλιστούν όχι οι πολιτικοί αλλά οι ίδιοι.
Εμείς θα κρατήσουμε τα νούμερα των δημοσκοπήσεων αυτής της Κυριακής. Ελπίζουμε να μην σκάσουμε στα γέλια το βράδυ της Κυριακής. 

Γιατί τα στοιχεία θα μείνουν στην ιστορία όταν θα γίνουν οι εκλογές. Και τότε πολλοί από τους δημοσκόπους θα τρέχουν να κρυφτούν. Όχι μόνο για τα ποσοστά που θα πάρει η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για άλλα ποσοστά. Όπως για παράδειγμα τα ποσοστά του κόμματος του Στ. Θεοδωράκη.

Ή τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής.

Θα έχει πολύ γέλιο αλλά και πολύ κλάμα το βράδυ της Κυριακής. Και όχι μόνο για ορισμένους πολιτικούς και δημοσιογράφους. Θα έχει πολύ γέλιο και κλάμα μαζί και για πολλούς «διαμορφωτές» της κοινής γνώμης. Εις το επανιδείν.


ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΗΣ MRB ΚΑΙ ΤΗΣ GPO ΕΙΝΑΙ… ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ




 Βροχή από «δημοσκοπήσεις» πέφτει τις τελευταίες ημέρες, στα πλαίσια της έντασης της επιχείρησης χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ενόψει των εκλογών που έρχονται.

Διαλέξαμε τυχαία δύο απ’ αυτές (τις «εξαμηνιαίες τάσεις της MRB», που παρουσίασε ο Real FΜ 97,8 και αυτήν της GPO που παρουσίασε χθες τη νύχτα ο Πρετεντέρης στο mega), για να αποδείξουμε επί της ουσίας ότι είναι… μαϊμούδες.

MRB: Στην εκτίμηση ψήφου, λοιπόν,  τα ποσοστά των κομμάτων εμφανίζονται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 31,0%, Ν.Δ. 25,9%, «Το Ποτάμι» 7,6%, ΠΑΣΟΚ 6,6%, ΚΚΕ 6,5%, Χρυσή Αυγή 6,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,8%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2,2%, Δημοκρατική Αριστερά 1,5% και «Άλλο Κόμμα» 8,5%.
Παρόμοια αποτελέσματα εμφάνισε και η GPO (χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων και εκτίμηση ψήφου): ΣΥΡΙΖΑ 28%, Ν.Δ 23,1%, ΠΑΣΟΚ 5,1%, ΑΝΕΛ 2,7%, Χρυσή Αυγή, 5%, ΚΚΕ 5,5%, Ποτάμι 5,1%,  ΛΑΟΣ 1,3%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3%, «Άλλο» 5,9% , «Λευκό/ Άκυρο» 1,7%, «Δεν έχω αποφασίσει» 15,3%
gpo
Ιδού τώρα γιατί πρόκειται περί μαϊμούδων, με βάση αποτελέσματα προηγουμένων εκλογών (επιλέγουμε να σχολιάσουμε τα «αποτελέσματα» που δίνουν οι «δημοσκοπήσεις» για τα αριστερά κόμματα): Στις δεύτερες εκλογές του 2012 (του Ιουνίου), ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδίκησε μεν την πρωτιά, αλλά «παράσταση νίκης» είχε η νουδούλα. 

Παρ’ ότι, λοιπόν, οι πιθανότητες πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ ήταν περισσότερο θεωρητικές παρά πραγματικές, το 1/3 των ψηφοφόρων του ΚΚΕ τσίμπησε το δόλωμα του «πρώτη φορά αριστερά» και το ΚΚΕ έπεσε στο 4,5%. 

Τώρα που οι πιθανότητες να είναι πρώτος και να κυβερνήσει ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ είναι πάρα πολλές, πως είναι δυνατόν το ΚΚΕ να παρουσιάζει… αύξηση και μάλιστα 2 μονάδων;

Πάμε παρακάτω. Ακόμα και στις πρόσφατες ευρωεκλογές, που δεν υπήρχε πόλωση και κάποιο ισχυρό δίλημμα, τα ποσοστά της ακροαριστερής ΑΝΤΑΡCIA ήταν μηδαμινά, πολύ κάτω του 1%, διότι όλα τα συντρόφια έπεσαν με τη μούρη στον ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα έχει αυτό το πράμα… 2,2%; Πως είναι δυνατόν; Η δε ΔΗΜΑΡ, που είναι –κατά κοινήν ομολογία- εξαφανισμένη από τον πολιτικό χάρτη κι είναι σίγουρο πως θα συμπράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ, πως είναι δυνατόν να έχει έστω και 1,5%; 

Η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα και με διαφορά. Με ποσοστά διψήφια! Κι ας λένε οι παραμυθάδες…

Αντίοχος