ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

< Aναγκαστικά >> μετά τις εκλογές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αλλάζουν τον εκλογικό νόμο έτσι ώστε να συνεργαστούν. Δεύτερο κόμμα η Χρυσή Αυγή



Επανήλθαν και πάλι στο προσκήνιο οι συζητήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Είναι προφανές ότι η κινητικότητα αυτή δεν είναι καθόλου άσχετη με το ενδεχόμενο να στηθούν πρόωρες κάλπες, εξαιτίας της μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Απ' ότι φαίνεται οι διεργασίες αυτές έχουν ως σκοπό το να εμποδίσουν την διενέργεια απανωτών εκλογικών αναμετρήσεων, όπως έγινε και το 2012, με σαφή σκοπό να δημιουργηθεί αναγκαστικά «μεγάλος συνασπισμός» μιας νέας συγκυβέρνησης με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο σκοπός της παρούσας κυβέρνησης είναι να καταργήσει το «μπόνους» των 50 εδρών στην περίπτωση που προκηρυχτούν επαναληπτικές εκλογές, έτσι ώστε να μην υπάρχει λόγος για το πρώτο κόμμα να θέλει ξανά εκλογές και τα πράγματα να ωθηθούν «αναγκαστικά» σε σχηματισμό (συγ)κυβέρνησης από την Βουλή που θα προκύψει από τις πρώτες εκλογές. Η αλήθεια είναι πως η αλλαγή αυτή του νόμου, με την κατάργηση του «μπόνους» θα βολέψει και τον ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας του το άλλοθι που χρειάζεται προκειμένου να «αναγκαστεί» να συρθεί σε συνεργασία με τη ΝΔ και ενδεχομένως το ΠΑΣΟΚ και «το ποτάμι», αν φυσικά αυτά τα κόμματα μπορέσουν να μπουν στην Βουλή.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος για τους «εγκεφάλους» σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τόσο το πώς θα δικαιολογήσουν στους οπαδούς τους αυτή την μεταξύ τους συνεργασία (σα να βλέπουμε από τώρα τους τίτλους: «συνεργασία για το καλό της Χώρας», «συγκυβέρνησης ή χάος», «Αν δεν υπάρξει συνεργασία θα πτωχεύσουμε» κ.λ.π.), όσο το ότι εκ των πραγμάτων η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα έχει πλέον τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος πια θα έχει ουσιαστικό περιεχόμενο για την ανάγκη αντίστασης σε μια νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση, η οποία θα πάρει την σκυτάλη της υποδούλωσης από την προηγούμενη.

Άλλη μια απόδειξη ότι η επιχείρηση ποινικοποίησης του έντιμου και νόμιμου πολιτικού αγώνα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, που επιχειρείται από την νυν κυβέρνηση σε συνεργασία με άλλους πυλώνες του συστήματος, έχει ως σκοπό την εξουδετέρωση της μοναδικής εστίας αντίστασης στα βρώμικα σχέδια της μετατροπής της Χώρας σε μόνιμο προτεκτοράτο των διεθνών τοκογλύφων.

Γιώργος Μάστορας

Ανοιχτή διαδικτυακή ψηφοφορία του zougla.gr 



Την εκλογική κατάρρευση των κομμάτων της συγκυβέρνησης, τη σταδιακή ενίσχυση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στις ευρωεκλογές, αλλά και την ενδιαφέρουσα άποψη των πολιτών γύρω από καυτά θέματα της επικαιρότητας, κατέγραψε η διαδικτυακή ψηφοφορία της «Ζούγκλας». Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε από τις 2/9/2014 έως τις 10/9/2014. Ψήφισαν 8.764 άτομα, τα οποία πέραν της πρόθεσης ψήφου απάντησαν σε μια σειρά ερωτημάτων τόσο γύρω από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και για τον πολυσυζητημένο Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Πρόκειται για μία πρώτη ανίχνευση της τάσης του εκλογικού σώματος, την ώρα που οι συζητήσεις για σημαντικά πολιτικά ζητήματα φουντώνουν, με τα κόμματα να επιχειρούν την καλύτερη δυνατή επικοινωνιακή αντεπίθεση, το καθένα από το δικό του μετερίζι με εφαλτήριο τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στο ερώτημα που αφορούσε στο μείζον ζήτημα που απασχολεί όλα τα νοικοκυριά και ακούει στο όνομα Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ο γνωστός ΕΝΦΙΑ… Η γνώμη των πολιτών ήταν απόλυτη, καθώς σε συντριπτικό ποσοστό 86% οι πολίτες θεωρούν ότι το μέτρο είναι άδικο, ενώ μόλις το 10% των συμμετεχόντων το θεωρεί «δίκαιο».

Πρόθεση ψήφου για τις εκλογές

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 32,6%, δεύτερη έρχεται η Χρυσή Αυγή με 18,7%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία με 12%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,3%. Το ΠΟΤΑΜΙ αποσπά 3,8%, το ΠΑΣΟΚ 3,7%, και εν συνεχεία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,3%. Η ΔΗΜΑΡ ανιχνεύεται μετά βίας.

Συσπειρώσεις και... διαρροές ψηφοφόρων


Στις συσπειρώσεις των πρώτων δύο κομμάτων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει εξαιρετικά πολύ χαμηλό ποσοστό της τάξεως του 34,4%, με βασική «αιμορραγία» τη διαρροή ψηφοφόρων της προς τη Χρυσή Αυγή, με ποσοστό μάλιστα που ανέρχεται στο 22,1%.


Αντίθετα η συσπείρωση δυνάμεων στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στο 76%. Αξιοσημείωτη είναι η διασπορά ψηφοφόρων του προς τη Χρυσή Αυγή, που είναι της τάξεως του 8,9%.

Η ταυτότητα της έρευνας

Στην ανοιχτή διαδικτυακή ψηφοφορία του zougla.gr συμμετείχαν 8.764 πολίτες άνω των 18 ετών, από τους οποίους το 91% ήταν άνδρες και το 9% γυναίκες. Το 46% των συμμετεχόντων είναι ηλικίας 25-44 ετών, το 46% ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 45-64. Από αυτούς, το 52% διαμένει στην Περιφέρεια και το 48% στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Από αυτούς ανώτατο επίπεδο μόρφωσης έχει το 36%, ανώτερη το 28% και μέση το 36%.


Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά, 
ώστε δεν μπορείς καν να τα δεις…


Τα χρήματα που δικαιούται η Χρυσή Αυγή από την κρατική επιδότηση και το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, δεσμεύονται, από το σκυλολόϊ της παγκοσμιοποιημένης αρπαχτής.
Ο λαϊκός σύνδεσμος διατηρεί την οργανωτική του δομή, μόνον χάρις στην πίστη και στην προσφορά των Ελλήνων, που τον στηρίζουν. 
Αν πιστεύετε ότι τα παιδιά της Χρυσής Αυγής συμβάλλουν καίρια ώστε να μην σβηστεί το έθνος μας, ενισχύστε τα...

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 
ΑΡ.ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 0026.0315.83.0200590942
IBAN: GR 04026 03150 00083 02005 90942

Το ταληράκι της Χρυσής Αυγής, ίσως να είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κρατήσουμε όρθιους αυτούς που αγωνίζονται για εμάς και τα παιδιά μας...,