ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Στα θερινά τμήματα, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να αλλάξει όποιο βουλευτή φέρεται να διαφωνεί με το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί κάθε φορά.

Με βομβαρδισμό νομοσχεδίων επιχειρεί η κυβέρνηση “φυγή προς τα εμπρός”, φέρνοντας σωρεία νομοθετημάτων προς ψήφιση στο θερινό τμήμα της Βουλής. 

Έντονες οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, επιλογή των κατάλληλων βουλευτών από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, προκειμένου να «περάσουν» τα ν/σ.Σειρά νομοσχεδίων κατατίθενται τις τελευταίες ημέρες, προς ψήφιση στο θερινό τμήμα της Βουλής, σε μία εμφανή προσπάθεια της κυβέρνησης να «περάσει» δύσκολα νομοθετήματα, στα οποία συμπεριλαμβόνται τα μνημονιακά προαπαιτούμενα για τη χορήγηση της δόσης του Ιουλίου, εν όψει και της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα.

Μεταξύ των νομοσχεδίων που έχουν κατατεθεί στη Βουλή συμπεριλαμβάνονται αυτό με τις πολεοδομικές και χωροταξικές ρυθμίσεις, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί εντός της εβδομάδας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς και το ν/σ που περιλαμβάνει βελτιώσεις και εντάξεις νέων έργων στον τρέχοντα επενδυτικό νόμο που αναμένεται να ψηφιστεί έως την Παρασκευή.

Ήδη, στην περίπτωση με τη «μικρή ΔΕΗ», το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει βουλευτές που δεν έχουν μέχρι στιγμής αντιδράσει στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο.Υπενθυμίζεται πως όταν έκλεισε η Ολομέλεια της Βουλής, στις 4 Ιουνίου, κυβερνητικά στελέχη διαβεβαίωναν ότι «δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο νομοθετικό έργο το επόμενο διάστημα που να απαιτεί Ολομέλεια».



Kαταλάβατε το κόλπο που σκέφτηκαν οι διαβόητοι του Μαξίμου… ;




ΠΟΣΟ ΨΕΥΤΕΣ ΘΕΕ ΜΟΥ! “ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΟΙ – ΔΕΝ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ”

Νέες μειώσεις συντάξεων και αύξηση ορίων ηλικίας από 1η Ιουλίου λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων

Τα πάνω κάτω έρχονται σε συντάξεις και ασφαλιστικό καθώς η κυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει τις μνημονιακές της δεσμεύσεις.
Από την 1η Ιουλίου λοιπόν έρχονται μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και τις ασφαλιστικές εισφορές. Καταργούνται οι πρόωρες συντάξεις και αυξάνονται τα όρια ηλικίας. Επιπλέον καταργείται από τον ΟΑΕΔ και το οικογενειακό επίδομα ενώ ως το τέλος του έτους όλοι οι εργαζόμενοι θα υπάγονται πλέον σε τρία μόνο Ταμεία.
Μειώσεις της τάξης του 5,2%, στις επικουρικές συντάξεις αποφάσισε η διοίκηση του ΕΤΕΑ, το επικουρικό Ταμείο όλων των μισθωτών του Δημοσίου, ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Με την απόφαση αυτή η μέση επικουρική σύνταξη του Ταμείου διαμορφώνεται στα 190 ευρώ και μετά την προτεινόμενη μείωση θα πέσει στα 180,12 ευρώ.

Η διοίκηση του ΕΤΕΑ θεωρεί ότι δεν κινδυνεύουν οι ασφαλισμένοι με μεγαλύτερες μειώσεις διότι το μέτρο επρόκειτο αρχικώς να εφαρμοστεί το 2015. Από το γεγονός ότι εφαρμόζεται νωρίτερα, από το 2014, δίνεται η δυνατότητα στο Ταμείο να αξιοποιήσει ως βάση αναφοράς τις εισπράξεις από εισφορές το 1ο τετράμηνο του 2014. Γεγονός το οποίο αποτρέπει μεγαλύτερες μειώσεις καθώς οι εισφορές του 2014 ήταν περισσότερες από το αντίστοιχο τετράμηνο του 2013.

Η μείωση ξεκινά την 1η Ιουλίου, όταν δηλαδή τίθεται σε εφαρμογή η μνημονιακή υποχρέωση που αφορά τη «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος». Η ρήτρα θα εφαρμοστεί αρχικά στο επικουρικό των μισθωτών και θα επεκταθεί στο σύνολο των φορέων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας από την 1η Ιανουαρίου 2015. Με βάση τη νομοθεσία, ο έλεγχος θα μπορεί να γίνεται ακόμα και ανά τρίμηνο, με αποτέλεσμα επικουρικές συντάξεις πολλών ταχυτήτων. Η απόφαση για μείωση 5,2% ελήφθη, καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως το επικουρικό των μισθωτών θα έχει «μαύρη τρύπα» περίπου 80 εκατομμυρίων ευρώ το πρώτο εξάμηνο.
Μέσα στο καλοκαίρι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η μελέτη του ΚΕΠΕ για ένταξη όλων των ασφαλισμένων σε 3 Ταμεία, ενώ ως τον ερχόμενο Νοέμβριο θα έχει δημιουργηθεί και το εθνικό κέντρο απονομής συντάξεων που θα ασκεί τον κεντρικό έλεγχο.
Καταργούνται τα οικογενειακά επιδόματα μέσω ΟΑΕΔ με τους δικαιούχους να πρέπει να απευθυνθούν πλέον στον ΟΓΑ για να λάβουν το αντίστοιχο επίδομα.
Κλειδώνουν οι αλλαγές σε ό,τι αφορά στη διαδοχική ασφάλιση, ενώ ταυτόχρονα ξεκινάει η συζήτηση για την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων υπό την πίεση της τρόικας. Οι πληροφορίες θέλουν σε πρώτη φάση την αύξηση κατά 6 μήνες ως δύο χρόνια των ετών για όσους έχουν δικαίωμα σε πρόωρη ασφάλιση, ενώ εάν ισχύσει το σενάριο που θέλει η τρόικα τότε πάμε σε αυξήσεις ορίων από 8 ως και 10 έτη.
ΠΟΣΟ ΨΕΥΤΕΣ ΘΕΕ ΜΟΥ! 
“ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΟΙ 
    ΔΕΝ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ”. 














Εφημερίδα «Ακρόπολις»: Η διαπόμπευση των σκευωρών προ των πυλών. Δεν θα επιτρέψουν αυτή τη δίκη να ξεκινήσει ποτέ. Ψάχνουν να βρουν τρόπο χωρίς να υποστούν διαπόμπευση να βάλουν τέρμα σε αυτή την ιστορία.



Ο δημοσιογράφος Άρης Σπίνος με άρθρο του στην εφημερίδα «Ακρόπολις» προδικάζει την οριστική κατάρρευση της πολιτικής και δικαστικής σκευωρίας κατά της Χρυσής Αυγής.
Οι κρατούντες της γελοιότητας και ο μαέστρος της «ορχήστρας» το γνωρίζουν αλλά δεν ξέρουν πώς να το πουν!
Οι σταθεροί και πιστοί αναγνώστες της «Α» γνωρίζουν πολύ καλά, αφού έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα, στη φαιδρότητα της δικογραφίας που χαρακτηρίζει τις κατηγορίες κατά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Εξαιρουμένης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα που αποτελεί αναμφισβήτητο πραγματικό γεγονός και που πρέπει να τύχη της ανάλογης δικαστικής τιμωρίας, όλα τα άλλα δεν είναι μόνο επικρεμάμενα σε νομικούς ακροβατισμούς αλλά καταδεικνύουν και την καταφανέστατη πολιτική δίωξη. Το ρεπορτάζ που δημοσιεύουμε σήμερα αναφορικά με τις «κοινές» αφιερώσεις του Στυλιανού Παττακού τόσο στο Χρήστο Παππά όσο και στον Άδωνη Γεωργιάδη, δεν αποτελεί ένα μικρό και ασήμαντο γεγονός.
Τέτοιας «βαρύτητας» είναι όλα τα στοιχεία που εμπεριέχονται στη «δικογραφία- φωτιά» βάσει της οποίας βρίσκονται σχεδόν εννέα μήνες στη φυλακή εκλεγμένοι με δημοκρατικό τρόπο Έλληνες βουλευτές. Να ήταν όμως μόνο αυτό θα λέγαμε «δεν βαριέσαι». Χρειάζονται σελίδες επί σελίδων για να επισημανθούν οι αστειότητες με τις οποίες οι ανακρίτριες έστειλαν  στο διαμελισμό και τον οικογενειακό απαγχονισμό δεκάδες νοικοκυριά επειδή αποφάσισε ο μαέστρος της «ορχήστρας» να εκτελέσει άνωθεν εντολές.
Τα πράγματα είναι τόσο απλά όσο φαίνονται. Πήραν μια αφορμή, πραγματικής αιτίας και μεγαλοποίησαν τα γεγονότα προκειμένου να πετύχουν την οριστική εξαφάνισα της Χρυσής Αυγής. Δεν πίστευαν στα μάτια τους όμως όταν έβλεπαν πως αυτοί αντί να αυτοδιαλύονται ανασυγκροτούνταν. Αντί να γίνονται «σκόνη και θρύψαλα» μετατρεπόταν σε «μπετό και λάβα».
Αντί να προκαλούν για ένα συμβιβασμό με το σύστημα, «γρονθοκοπούν» εγχώρια και ξένα συμφέροντα χωρίς έλεος. Η «ορχήστρα» εξαρχής θεωρούσε ότι η αυτοδιάλυση της Χρυσής Αυγής θα οδηγήσει στο ακροατήριο καμία δεκαριά περιθωριακούς, χωρίς την συμπαράσταση ούτε των συγγενών τους. Η δίκη θα γινόταν ανάμεσα σε άλλες δίκες ρουτίνας που πραγματοποιούνται καθημερινά στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
Αντί αυτού, βρίσκονται μπροστά σε μια διεθνοποιημένη υπόθεση που έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας από παγκόσμια δίκτυα ενημέρωσης. Αντί αυτού, γνωρίζουν πλέον τώρα καλά ότι αν ξεκινήσει η δίκη θα έχουν «κατασκηνώσει» στην αίθουσα το CNN το BBC, το al jazeera και δεκάδες άλλα ειδησεογραφικά δίκτυα, μεταδίδοντας το μεγαλείο των ανοησιών που θα ξεδιπλώνουν οι σελίδες της δικογραφίας.
Οι ψευδομάρτυρες θα «κονιορτοποιούνται» από τους συνηγόρους της Χρυσής Αυγής και οι δικαστές της Έδρας θα μειδιούν για το πρωτοφανές ιστορικό «φιάσκο» που παίρνουν μέρος. Σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται το διάστημα της προσωρινής κράτησης. Αυτό θα συμπέσει ή με την προεκλογική περίοδο του Φεβρουαρίου ή με την μετεκλογική περίοδο της νέας κυβέρνησης.
Αυτό το πλαίσιο θα έχει οδηγήσει τη Χρυσή Αυγή σε εκλογικά αποτελέσματα αξιωματικής αντιπολιτεύσεως! Είτε η Νέα Δημοκρατία συναθροίσει τη δύναμη της με τον ΣΥΡΙΖΑ για να κυβερνήσουν τη χώρα, το πιο πιθανό, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ πορευτεί με άλλες δυνάμεις αφού θα εκλεγεί πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές.
Μπορεί να έκαναν οι «ενορχηστρωτές» μοιραία λάθη ως προς το σκεπτικό τους αλλά δεν είναι εντελώς ηλίθιοι. Δεν θα επιτρέψουν αυτή τη δίκη να ξεκινήσει ποτέ. Ψάχνουν να βρουν τρόπο χωρίς να υποστούν διαπόμπευση να βάλουν τέρμα σε αυτή την ιστορία. Εδώ όμως την πάτησαν. Συμβαίνει ό,τι και με την ανάκληση μιας απλής μηνύσεως. Πρέπει να την αποδεχθούν και οι δύο πλευρές. Ο μηνυτής λέει «συγγνώμη δεν έπρεπε να σε μηνύσω» αλλά ο μηνυμένος δεν τον συγχωρεί και του λέει ειρωνικά «μήπως έχεις δίκιο; Πάμε στο δικαστήριο».
Η ιστορία γράφεται συνήθως με δύο τρόπους. Από αυτόν που ονειρεύεται και έχει δανείσει το στυλό στην ψυχή του και από εκείνον που εκτελεί κατά παραγγελία και χρυσοπληρώνεται πολυγραφότατη διάθεση. Η Ελλάδα κουράστηκε να διαβάζει μυθιστορήματα της Β΄κατηγορίας. 
Ακρόπολις

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.