ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΥΟ ΑΛΟΓΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ.


ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΗΝΟΥΝ 
ΝΕΑ «ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ», 
ΜΕ ΚΛΕΦΤΟ-ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙ 
ώστε να τρέχουν με δύο άλογα στην κούρσα.


Μετά την εκλογική νίκη των αριστερών στις εκλογές του 1958, όπου το υποκατάστατο του ΚΚΕ, η ΕΔΑ, βρέθηκε ξαφνικά κι απρόσμενα (και κατά παράβαση της Συμφωνίας της Γιάλτας, που πρόβλεπε επιρροή 10% για την ΕΣΣΔ…) αξιωματική αντιπολίτευση, οι Αμερικανοί ανέλαβαν να ενώσουν τις διάσπαρτες ομάδες και ομαδούλες του κέντρου, ώστε να τρέχουν με δύο άλογα στην κούρσα. Έτσι, δημιουργήθηκε η «Ένωση Κέντρου», υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου…

Στις μέρες μας, η κατάσταση έχει αλλάξει, η ΕΣΣΔ μας έχει αφήσει χρόνους και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλήρως ελεγχόμενος από τον αμερικανικό παράγοντα. Επίσης, έχει παρέλθει πλέον η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ (που θεωρείται ο νικητής των επόμενων εκλογών) πρέπει να έχει και συνεταίρους, για να συγκυβερνήσει μαζί τους και να μην αναγκαστεί το σύστημα να φτιάξει «μεγάλη συγκυβέρνηση» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον φόβο της Χρυσής Αυγής. 

Ιδανικός εταίρος για μια μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι τα ρετάλια της κεντροαριστεράς. Τα οποία όμως, είναι διασπασμένα στα τρία: κλεφτο-ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι. Επόμενο είναι, λοιπόν, να επιχειρήσουν τώρα –όπως και τότε- οι Αμερικανοί να κάνουν τα τρία ένα. 

Στα πλαίσια αυτά, λοιπόν, αποκτά ξεχωριστή σημασία ένα σχετικό άρθρο του Έλλις (πιο γνωστού ως «TheVoice of America»…), που εξηγεί πως πρέπει να ενωθούν τα ρετάλια. Ιδού:

«Από το βράδυ της Κυριακής είχε καταστεί σαφής η αναγκαιότητα παραίτησης του Φώτη Κουβέλη. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο…

Μια νέα ηγεσία, που θα στοχεύσει ειλικρινά και θα συμβάλει έμπρακτα στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, θα βρει ανταπόκριση στην κοινωνία η οποία θα καταγραφεί στις δημοσκοπήσεις και θα βοηθήσει στις διαβουλεύσεις που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες.

Αναγκαίες κινήσεις πρέπει να υπάρξουν και στο «Ποτάμι», που μετά την ένταξη στην ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, αποσαφήνισε και τυπικά το κεντροαριστερό του στίγμα. 

Το 6,6% έπειτα από μόλις τρεις μήνες ζωής είναι αναμφισβήτητα μια επιτυχία. Όμως, δεν βγήκε τρίτο κόμμα, αλλά πέμπτο, και το ποσοστό που εξασφάλισε δεν ήταν το διψήφιο που ονειρεύονταν κάποιοι. Εδώ ο περιορισμός των εγωκεντρικών τάσεων θα βοηθήσει.

Τέλος, σημαντικές διεργασίες αναμένονται στους κόλπους του κύριου σχηματισμού του χώρου. Το ιδρυτικό συνέδριο που προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα πρέπει να είναι της «Ελιάς», όχι του ΠΑΣΟΚ. Και εδώ το μήνυμα των ψηφοφόρων δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρο. Η πλήρης κατάρρευση αποφεύχθηκε λόγω της δημιουργίας της «Ελιάς». Η επιμονή κάποιων στην αυτονομία του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοκαταστροφική. Οι ψηφοφόροι απαιτούν ριζική ανασυγκρότηση του χώρου.

Η «επόμενη μέρα» στην Κεντροαριστερά θα προκύψει από τη συνένωση των δυνάμεων που έχουν απομείνει στο ΠΑΣΟΚ, με το «Ποτάμι», το υπόλοιπο της ΔΗΜΑΡ, τους «58», αλλά και ανένταχτους και άλλους που θα προκύψουν στην πορεία. 

Όμως, για να πετύχει η νέα αρχή θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από βαρίδια του παρελθόντος. Μόνο τότε θα έχει απήχηση σε μια κοινωνία που διψάει για ανανέωση προσώπων και πολιτικών. Μόνο τότε θα καταφέρει να επιβιώσει. Μόνο τότε θα αγγίξει το 20% και θα καταστεί το απαραίτητο συστατικό κάθε κυβέρνησης συνασπισμού στο μέλλον, και μόνο τέτοιες θα έχουμε για αρκετό διάστημα.

Την επιτυχία του εγχειρήματος θα διευκόλυνε η αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, η παρουσία του οποίου λειτουργεί αποτρεπτικά σε μεγάλο τμήμα ψηφοφόρων που δεν είναι πρόθυμοι να παγιδευτούν σε νέα εκβιαστικά διλήμματα. Είναι δύσκολο για έναν άνθρωπο με την ευφυΐα και τη ρητορική δεινότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να αποδεχθεί τη σκληρή πραγματικότητα, αλλά εάν το τολμούσε τώρα, μετά την καλύτερη του αναμενομένου επίδοση της «Ελιάς», θα αποχωρούσε με το κεφάλι ψηλά».

Το βαστάμε επίτηδες, για να δούμε τι θα ισχύσει και τι όχι. 

Βάζετε στοίχημα ότι θα γίνουν όλα όπως τα λέει η… voice of America;

Αντίοχος









Η ΝΔ είναι μπερδεμένη, απώλεσε την Δεξιά και έχασε την ιδεολογική της ταυτότητα - Μονόδρομος η αποφυλάκιση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής

Η Κεντρο….δεξιά ΝΔ και η Δεξιά Χρυσή Αυγή είναι δύο διαφορετικές πολυκατοικίες

Η ΝΔ η Κεντρο…δεξιά ΝΔ – αν μπορεί να ονομάζεται έτσι ακόμη – είναι στην κυριολεξία μπερδεμένη. 

Ορισμένοι βουλευτές πρόσφατα ίσως υπό την επήρεια αλκοολούχων ποτών ανέφεραν ότι η ΝΔ δεν χρειάζεται λαικοδεξιούς γιατί αυτοί ζητούσαν ρουσφέτια.

Το παράδοξο πάντως είναι ότι η Δεξιά αποτελείται από πατριώτες που δεν είναι ζητιάνοι της εξουσίας, ούτε έχουν ανάγκη ρουσφέτια, προάγουν την ιδεολογία και είναι πιστοί σε αυτή σε αντίθεση με πολλούς βολεμένους βουλευτές της ΝΔ που κατ΄ επίφαση είναι δεξιοί, είναι εκφυλισμένοι πολιτικοί, χαμένοι λόγω έλλειψης ιδεολογικής ταυτότητας. 

Στην ΝΔ συνέβη το ακριβώς αντίθετο από ότι….αλληγορικά τόνιζε ο Ευάγγελος Αβέρωφ ο ιστορικός πολιτικός της Δεξιάς. 

«Όσοι φεύγουν από το μαντρί τους τρώει ο λύκος» είχε αναφέρει. 

Όμως συνέβη κάτι παράδοξο ο τσοπάνης έφυγε από το μαντρί και ο λύκος μάλλον κυνηγάει τον τσοπάνη και όχι το μαντρί. 

Το μαντρί της ΝΔ ήταν η Δεξιά. 

Η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά κατάφερε το εξής απίστευτο, να διώξει την Δεξιά τις ρίζες της ΝΔ οι οποίες στηρίζουν πλέον την Χρυσή Αυγή. 

Η Κεντροδεξιά στην Ελλάδα είναι δύο κόμματα η ΝΔ η εκφυλισμένη κεντροδεξιά που από φιλελεύθερο αστικό κόμμα έχει μετεξελιχθεί σε μνημονιακό και η Δεξιά που εκπροσωπεί η Χρυσή Αυγή. 

Η πιθανότητα επιστροφής των ψηφοφόρων αυτών στην ΝΔ είναι αδύνατη καθώς θεωρούν ότι η ΝΔ που συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ που εξοβέλισε την Δεξιά, η ΝΔ που αποκήρυξε τις ιδεολογικές τις ρίζες έπαψε να εκπροσωπεί τον Δεξιό Έλληνα. 

Το έλληνα πατριώτη που είναι υπερήφανος να χαρακτηρίζεται δεξιός κόντρα στα ενοχική κουλτούρα της αριστεράς που είχε και έχει δαιμονοποιήσει την Δεξιά. 

Η ΝΔ με τα απίστευτα λάθη στρατηγικής στα οποία υπέπεσε αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία κόμματος να αποχωρίζεται τις ρίζες του.
 
Οι ψηφοφόροι οι 536,9 χιλιάδες ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν απομακρύνθηκαν από την ΝΔ μόνο και μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης. 

Οι 536,9 χιλιάδες έλληνες που ψήφισαν την Χρυσή Αυγή έπαψαν να θεωρούν την ΝΔ δικό τους κόμμα όπερ σημαίνει ότι έχουν εγκαταλείψει οριστικά την ΝΔ. 

Αν δεν είχαν ενεργοποιηθεί μηχανισμοί ώστε αποκόμματα να πάρουν ψήφους από την κεντροδεξιά πολυκατοικία όπως ΛΑΟΣ, Πολύδωρας και άλλοι η Χρυσή Αυγή θα ξεπερνούσε το 11%.

Όμως η ουσία παραμένει. 

Όσοι αναζητούν τρόπους για να πείσουν τους Δεξιούς να επιστρέψουν στην ΝΔ θα αποτύχουν.
 
Η ΝΔ πρέπει να αλλάξει ριζικά για να μπορέσει να διασωθεί.

Η Χρυσή Αυγή όμως πρέπει να εξελίξει την πολιτική της ρητορεία καθώς πλέον αποτελεί το τρίτο κόμμα της Ελλάδος. 

Η αποφυλάκιση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής θα καταστεί μονόδρομος σύντομα όχι μόνο λόγω έλλειψης στοιχείων αλλά κυρίως γιατί η πολιτική σκευωρία έχει παταγωδώς αποτύχει....και οι ζυμώσεις θα είναι τέτοιες που θα προκαλέσουν εξελίξεις... 

Μπορεί να υπάρξει επανένωση της κεντροδεξιάς;

Με αυτό το πολιτικό προσωπικό της ΝΔ με αυτή την ηγεσία και με αυτά τα στελέχη αποκλείεται. 
Μόνο αν υπάρξουν ριζικές αλλαγές σε πρόσωπα και ηγεσία θα μπορούσε να επανασχεδιαστεί η κεντροδεξιά στην Ελλάδα. 

Αν η ΝΔ επιλέξει τον αδιέξοδο δρόμο της σύγκρουσης με την Χρυσή Αυγή θα συμβεί το εξής.

Η Χρυσή Αυγή θα ξεπεράσει σε ποσοστά την ΝΔ και η ΝΔ θα έχει καταρρεύσει στα μάτια των πολιτών.
Η ΝΔ διατρέχει αυτό τον κίνδυνο να συρρικνωθεί και να μετατραπεί από κόμμα σε απόκομμα.
 
Την παράμετρο της συρρίκνωσης για την ΝΔ….μην την υποτιμήσετε. 

www.bankingnews.gr


Όλοι οι δρόμοι αύριο οδηγούν στο Σύνταγμα! Στις 8.30 το πρωί. Πουθενά αλλού – Ποτέ άλλοτε…ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ!

10379342_289269924588037_1203539754_n
Αυτό που διώκουν, παρά την έντεχνη προσπάθεια συγκάλυψης, είναι οι Ιδέες και το Φρόνημα, η Αλήθεια και η Εντιμότητα.

Και οι όποιες δηλώσεις πρωθυπουργού και αντιπροέδρου της ανθελληνικής κυβέρνησης, “υπέρ μια δίκαιης δίκης” αποτελούν απλά και μόνο εκδήλωση μιας άκρατης υποκριτικής μεγαλοψυχίας.

Οι πολιτικοί κρατούμενοι της αστικής δημοκρατίας, οι αδίκως φυλακισμένοι Συναγωνιστές μας γρήγορα θα είναι ελεύθεροι κοντά μας, αφού όλη αυτή η συνομωσία που στήθηκε πάνω σε σαθρές βάσεις καταρρέει, ήδη κλυδωνιζόμενη σε επικίνδυνο βαθμό.

Από όλη αυτή την δοκιμασία, το Εθνικιστικό Κίνημα, θα βγει ισχυρότερο και πλέον συγκροτημένο, συνεχίζοντας τον Αγώνα του για την Απελευθέρωση της Πατρίδας και την Αναγέννηση του Ελληνισμού.

Όλοι οι δρόμοι αύριο οδηγούν στο Σύνταγμα! Στις 8.30 το πρωί. Πουθενά αλλού – Ποτέ άλλοτε…