ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ο Έλληνας παραμένει λαοπλανημένος από την εποχή του Ανδρέα. “ΣυριζοΠασόκ” με τις ευλογίες Τσίπρα και Τζέφρυ Παπανδρέου

Πασοκόσποροι



Το σύστημα ανάχωμα-εκλογές για άλλη μια φορά δούλεψε στην εντέλεια. Ξέρουν όλοι οι δραστήριοι πολιτικάντηδες ότι οι εκλογές είναι το όπλο που δίνεις στο πόπολο που μόνο έναν στόχο βρίσκει: Το ίδιο το κεφάλι του. Το πόπολο αυτή την φορά όχι μόνο βρήκε στόχο αλλά τίναξε τα μυαλά του στον αέρα δίνοντας αβάντα σε όλους τους σωτήρες για τους επόμενους μήνες να ξεσκαρτάρουν τα χρησιμοποιημένα αποκόμματα τύπου ΔΗΜΑΡ, να βάλουν στο παιχνίδι νέα αποκόμματα τύπου Ποταμιού, να ενισχύσουν τον τρόμο με την άνοδο των φασιστών της Χ.Α και του ΛΑΟΣ και το βασικότερο να διαχειριστεί το παιχνίδι του Συντάγματος και του εκλογικού συστήματος το ένα και μοναδικό κόμμα που ποτέ δεν πεθαίνει: Το ΠΑΣΟΚ. 


Κάτω από όποια πέτρα πολιτική και να σηκώσεις ένα ΠΑΣΟΚ θα βρεις από κάτω. Τι μετράνε τα κουκιά οι δήθεν χαμένοι και οι κερδισμένοι; Ας πάρουν τα ποσοστά του σοσιαληστρικού κινήματος που είχε στην παντοδυναμία του και εκεί είναι όλα τα κουκιά μοιρασμένα σε Σύριζα, σε κεντροαριστερούς, σε νοικοκυραίους ΝΔδημοκράτες, σε χρυσαυγήτες, σε κόμματα κυνηγών και αγροτών. Ένα κόμμα διασπασμένο σε μικρότερα, τέλεια σχεδιασμένο για κυβερνητικούς συνασπισμούς που έρχονται με φόρα και με έναν κοινό σκοπό: Συνεργασία για την εθνική σταθερότητα. Βγάζουμε το «εθνική» και βάζουμε πολιτική γιατί αυτό θέλουν να πουν οι πατριδοκάπηλοι. 

Δεν είναι τυχαίο ότι δύο μίλησαν για το πώς πρέπει να χειριστούν στρατηγικά τα αποτελέσματα των εκλογών. Πρώτος ο Βενιζέλος ανοίγοντας πόρτα εισόδου ξανά σε «αντάρτες» και δεύτερος ο Παπανδρέου που ανοίγει την πόρτα συνεργασίας σε Σύριζα και Ποτάμι. 

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι ο Τσίπρας στις πρώτες μετεκλογικές δηλώσεις δεν μίλησε για την αντισυνταγματικότητα και εθνική προδοσία των υπογεγραμμένων Μνημονίων, αλλά ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται, βάση ποσοστού, να διαχειρίζεται τα όσα διατάσσουν τα Μνημόνια. Τέλος ο όρος «Αντιμνημονιακός» για το Σύριζα. Το κατάπιε το χαπάκι το ηλίθιο πόπολο, τώρα το θέμα είναι ποιος θα διαχειρίζεται το Μνημόνιο. «Αριστερός» ή δεξιός. 

Ο αχυράνθρωπος Σαμαράς κλείνει το δεύτερο έτος ως πρωθυπουργεύων κινούμενος από τα σχοινιά του ΠΑΣΟΚ και έχοντας το σίγουρο ότι με αντιπολίτευση ένα πασοκικό Σύριζα, ένα ΚΚΕ που ανοίγει σαμπάνιες για το κατάπτυστο 6,08% ( από το 8,5% που είχε το 2009), το πόπολο θα έχει την ελπίδα για την «ανατροπή» που μόνο μέσω ψήφου θα την πραγματοποιήσει. Το ΠΑΣΟΚ δεν ανατρέπεται. Μεταμορφώνεται, ελίσσεται, διασπάται αλλά είναι πάντα εδώ, ενωμένο, δυνατό.

Ο Έλληνας παραμένει λαοπλανημένος από την εποχή του Ανδρέα. Επιμένει να λαοπλανεύεται και πιστεύει αυτό που κάποτε του φώναζε ο μεγάλος σοσιαληστής ηγέτης ότι ήρθε στην εξουσία για να γκρεμίσει τα φαντάσματα της Δεξιάς. Κατάφερε να κατεβάζει τον λαό όχι για να γκρεμίζει την εξουσία αλλά για να χειροκροτεί την εξουσία. Δεν εξηγείται αλλιώς 1,500,000 άνεργοι Έλληνες βγήκαν από το σπίτι τους Κυριακή συντονισμένα όχι για να γκρεμίσουν το σύστημα αλλά να ενισχύσουν το σύστημα της καταστροφής τους με την ίδια τους την ψήφο. 

Πέρα όμως από την αναμενόμενη θλίψη των αποτελεσμάτων, το δημοκρατικό σύστημα των 42 κομμάτων που συμμετείχαν στο έγκλημα των εκλογών, έφερε αυτό που δεν έφερε κανένα αντιδημοκρατικό πολίτευμα: 

Να χάσει η Ελλάδα δημοκρατικά την Ξάνθη και την Ροδόπη. Να βάλει με το δικαίωμα της ψήφου ένα Τουρκικό κόμμα να μπει θριαμβευτικά εκεί που δεν μπήκε θριαμβευτικά ο τουρκικός στρατός. Να βάλει σε συζήτηση στο τραπέζι τον αδιανόητο όρο «μειονοτικός» και το καταπληκτικότερο να ακούει από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ως σχολιασμό επί του θέματος: «Όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν τα ίδια πολιτικά δικαιώματα. Σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και τις ρυθμίσεις της Συνθήκης της Λωζάνης». 

Με σεβασμό μάς άλωσαν και με συνθήκες μάς ρύθμισαν. Από την ψήφο, με την ψήφο, για την ψήφο ο σεβασμός στα αδιαπραγμάτευτα δηλώθηκε ως ΑΚΥΡΟΣ στην καταμέτρηση των ψευτοδελτίων..


“ΣυριζοΠασόκ” με τις ευλογίες Τσίπρα και Τζέφρυ Παπανδρέου

“ΣυριζοΠασόκ” με τις ευλογίες Τσίπρα και Τζέφρυ Παπανδρέου
Από το καθεστωτικό «Βήμα» ξεκίνησε και επισήμως ο διάλογος για την τυπική πολιτική συνένωση Σύριζα-ΠΑΣΟΚ, καθώς η άτυπη έχει φτάσει στο ζενίθ της, με την πλειοψηφία των πρώην πασόκων μεγαλοσυνδικαλιστών του δημοσίου να έχουν ήδη βρει στέγη στην κομματική συμμορία της Κουμουνδούρου.
Επί της προτάσεως του Τζέφρυ Παπανδρέου για επανένωση της κεντροαριστεράς τοποθετήθηκε το στέλεχος του Σύριζα, Πάνος Σκουρλέτης στο Βήμα FM. Τα όσα δήλωσε απηχούν βεβαίως την συνολική στάση του κόμματος έναντι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο καθώς άπαντες γνωρίζουν, είναι το κόμμα το οποίο έφερε στην Ελλάδα, στήριξε και στηρίζει τις εθνοκτόνες και καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές.
«Αν μέσα από τις δικές τους διαδικασίες επαναπροσδιοριστούν, βεβαίως, θα υπάρχει μια άλλη στρατηγική βάση: Απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό, στις πολιτικές λιτότητες, στο πώς αντιλαμβάνονται τις συνθήκες της αγοράς και το κοινωνικό κράτος. Υπάρχουν πέντε πράγματα που είναι αναγκαίο να γίνουν, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει το θέμα του Μνημονίου. Αν επιμείνουμε ότι το Μνημόνιο πρέπει να παραμείνει, αυτός ο χαλκάς στην οικονομία και στην κοινωνία, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια».
Τι είπε δηλαδή ο κύριος Σκουρλέτης; Ξεκάθαρα άφησε να εννοηθεί πως εάν το ΠΑΣΟΚ των χρεών, της μίζας, των σκανδάλων και της λαφυραγώγησης του Κράτους, επανέλθει στις πρώιμες ιδεολογικές του καταβολές και αποκηρύξει (για τα μάτια του κόσμου και προς εξαπάτησή του) τις μνημονιακές πολιτικές, τότε ο δρόμος είναι ανοιχτός για μια ευρεία κεντροαριστερή συναίνεση και κοινή πολιτική πορεία.
Ξετυλίγεται ως εκ τούτου το κουβάρι της πολιτικής απάτης, για την οποία ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή προειδοποίησε από μακρού χρόνου τον Ελληνικό Λαό: ήταν η περίοδος εκείνη κατά την οποία ο Σύριζα έβγαζε λάδι τον Τζέφρυ Παπανδρέου, επιδιώκοντας να τον αποκαθηλώσει από το κάδρο των βαρύτατων ευθυνών για την υποδούλωση της Πατρίδος μας στους διεθνείς τοκογλύφους.
Αξίζει να επισημανθεί το γεγονός ότι οι ίδιες υπερατλαντικές εξωθεσμικές δυνάμεις του διεθνούς κεφαλαίου οι οποίες είχαν στηρίξει, ενισχύσει και προωθήσει διεθνώς τον Γ. Παπανδρέου, είναι εκείνες οι οποίες έχουν πλέον ανοιχτά ταχθεί στο πλευρό του Σύριζα και χτίζουν το αρχηγικό προφίλ Τσίπρα.
Εν κατακλείδι, οι διεθνείς τοκογλύφοι δεν έχουν φυσικά αφήσει τίποτα στην τύχη. Διαπιστώνοντας τις δομικές και στελεχιακές αδυναμίες στο κόμμα της Κουμουνδούρου, προωθούν τις τονωτικές ενέσεις από τα πολιτικά ψοφίμια της Χαριλάου Τρικούπη. Οι διαφορές εξάλλου, είναι μηδαμινές -όσο κι αν οι στρατευμένοι δημοσιογράφοι αγωνίζονται να πείσουν περί του αντιθέτου- και ο στόχος παραμένει ένας και αυτός: η εξουσία και συνεπώς η διαιώνιση της υποταγής της Ελλάδος στις εντολές και διαθέσεις των ξένων.
Το αντισυνταγματικό τόξο, ελέω ενδυνάμωσης και συνεχούς ανόδου της Χρυσής Αυγής, βρίσκεται πλέον σε κομβικό σημείο αποφάσεων. Καθώς φαίνεται, το ΠΑΣΟΚ θα παίξει το ρόλο προξενήτρας για το μεγάλο deal της συγκυβέρνησης ΝΔ-Σύριζα, απαιτώντας το δικό του μερίδιο στην πίτα της εξουσίας.