ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

A1 TMHMA AΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ: ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Με την υπ’ αριθ. 65/2014 απόφασή του, το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την ένσταση που υποβλήθηκε κατά του συνδυασμού της Χρυσής Αυγής για τις ευρωεκλογές.
Η απόφαση ουσιαστικά επαναλαμβάνει τα αυτονόητα με βάση τα όσα ορίζει ο νόμος και το Σύνταγμα. Υπό τις παρούσες συνθήκες όμως, η αιτιολογία της αποφάσεως αποκτά ιδιαίτερη αξία και αξίζει να μνημονεύσουμε τα κύρια σημεία της.

Κατά πρώτον, απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί «κρυφού» καταστατικού της Χρυσής Αυγής (βλ. καταστατικό Ψαρρά) και δέχεται ως μοναδικό καταστατικό του κόμματος αυτό που έχει κατατεθεί στον Άρειο Πάγο και παραλήφθηκε από την ίδια την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κουτζαμάνη! Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει: 

«από τα στοιχεία του φακέλου της υπόθεσης αποδείχτηκε η σύννομη ίδρυση του εν λόγω πολιτικού κόμματος με επίδοση της από 14-02-1983 δήλωσης του αρχηγού του, Νικόλαου Μιχαλολιάκου, προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου…καθώς επίσης με την νομότυπη γνωστοποίηση προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου του ονόματος, του εμβλήματος, της έδρας και του καταστατικού του

Κατά δεύτερον, λύνει οριστικά το ζήτημα της επιρροής που μπορεί να ασκήσουν οι εκκρεμείς (και άδικες) ποινικές διώξεις σε βάρος του Αρχηγού και των Βουλευτών του Κινήματός μας. Ο Άρειος Πάγος ξεκαθαρίζει ότι άρση της εκλογιμότητας επέρχεται μόνο με αμετάκλητη ποινική καταδίκη. Ειδικότερα: 

«Οι σχετικές αιτιάσεις της ένστασης (για παράνομη δράση του κόμματος της Χρυσής Αυγής κατά τα έτη 2010-2013, για άσκηση ποινικών διώξεων κακουργηματικής και πλημμεληματικής μορφής κατά πολιτικού αρχηγού αυτού και βουλευτών του…) δεν αναιρούν την προαναφερόμενη παραδοχή ότι συντρέχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις, που θέτει η συνταγματική έννομη τάξη και η κείμενη νομοθεσία για τη συμμετοχή στις επερχόμενες ευρωεκλογές των υποψηφίων που προτάθηκαν από το εν λόγω πολιτικό κόμμα. Μόνη η άσκηση ποινικών διώξεων για εγκληματικές πράξεις, χωρίς αμετάκλητη ποινική καταδίκη και συνακόλουθη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, δεν συνεπάγεται άρση της εκλογιμότητας του εμπλεκόμενου προσώπου και δεν θίγει τη νομική θέση και τη θεσμική δράση του πολιτικού κόμματος…»


Τέλος, το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου παίρνει θέση στο ζήτημα που ανέκυψε σχετικά με το αν υπάρχει δυνατότητα να επιβληθούν κυρώσεις σε ένα κόμμα με βάση τη ρήτρα του άρθρου 29 παρ. 1 του Συντάγματος. Επισημαίνει λοιπόν, ότι μοναδικό κριτήριο για να επιτραπεί η συμμετοχή ενός κόμματος στις εκλογές είναι η υποβολή των δικαιολογητικών που προβλέπει η εκλογική νομοθεσία. Το άρθρο 29 παρ. 1 είναι ατελής διάταξη και επομένως δεν επιτρέπεται να ληφθούν υπόψη άλλου είδους αξιολογήσεις ή περιορισμοί σχετικά με την νομιμότητα ή όχι της λειτουργίας ενός κόμματος.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης ότι ο Άρειος Πάγος επισημαίνει ότι το Σύνταγμα δεν θέτει κανενός είδους περιορισμό στην ιδεολογία που μπορεί να πρεσβεύει ένα κόμμα: 

«Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι ο συνταγματικός νομοθέτης, ο οποίος, με το άρθρο 29 παρ. 1 εδ. α΄Σ., ανήγαγε σε συνταγματικό θεσμό τα πολιτικά κόμματα και κατοχύρωσε το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών για ίδρυση και συμμετοχή σ’ αυτά, απέφυγε σε όλα τα στάδια θέσπισης και τροποποίησης των αντίστοιχων διατάξεων (νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, συζητήσεις στο Κοινοβούλιο) να διαλάβει επιφύλαξη νόμου και οποιονδήποτε ιδεολογικό ή άλλον περιορισμό, πέραν της θεσπιζόμενης υποχρέωσης η οργάνωση και η δράση τους να υπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, ώστε να αποτραπεί κάθε επέμβαση στην ελεύθερη λειτουργία τους, με νόμο ή δικαστική απόφαση. Τέτοια δε ανεπίτρεπτη επέμβαση θα ήταν και η δικαστική απαγόρευση συμμετοχής σε εκλογές πολιτικού κόμματος και των υποψηφίων του εκλογικού του συνδυασμού για άλλον λόγο, εκτός από τη μη τήρηση των σχετικών όρων και προϋποθέσεων, που τάσσονται από την κείμενη νομοθεσία για τη διενέργεια των εκλογών και την εξυπηρέτηση της ελεύθερης λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων και την επιτέλεση της συνταγματικής αποστολής τους.»

Το μόνο που έχουμε να σχολιάσουμε είναι ότι ευχόμαστε περαστικά σε όλα εκείνα τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας που ισχυρίζονταν ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές!





ΠΕΙΡΑΙΑΣ , ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ. ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΠΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΑ ΒΑΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ 
ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ 
ΤΗΣ… ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ

Εκτός από το ξεφτιλισμένο κουκουέ, και ο… πλέρια «επαναστατικός» και «αντισυστημικός» ΣΥΡΙΖΑ έχει κατηγορήσει πολλάκις το κόμμα του λαού, την Χρυσή Αυγή, ότι είναι… «όργανο των εφοπλιστών»!!! Προφανώς, κρίνουν εξ’ ιδίων τα αλλότρια…


Μαθαίνουμε, λοιπόν, ότι αμέσως μετά την (αποτυχημένη) συγκέντρωση των συριζαίων στην πλατεία Κοραή του Πειραιά, η υποψηφία περιφερειάρχης Αττικής (και σημαίνων στέλεχος του συνονθυλεύματος…) Ρένα Δούρου (γνωστή και ως… «βρεγμένη γάτα», για… ευνόητους λόγους), συναντήθηκε σε γνωστή ψαροταβέρνα της περιοχής -μακριά από τα… αδιάκριτα βλέμματα των κορόϊδων, που λίγο νωρίτερα άκουγαν τον misterTsipra να τους βεβαιώνει ότι «θα διώξουμε τους επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες του λιμανιού»- με τον μεγαλοεφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο οποίος, προ ημερών δήλωσε πως σκέπτεται να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ (αν και γιός παλαιού βουλευτή της ΝΔ…).

Μια συνάντηση για την οποία σαφώς και ήταν ενημερωμένος ο misterTsipras, που έδωσε το παρών και μίλησε κιόλας στη συγκέντρωση της Δούρου.

Γνωρίζοντας βεβαίως τον βαθιά «αντισυστημικό» και «επαναστατικό» χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ, αδυνατούμε να πιστέψουμε πως μια συνάντηση συριζαίων και εφοπλιστών είχε άλλο περιεχόμενο από την προετοιμασία της… κοινωνικής επανάστασης. Για χατίρι της οποίας προφανώς ο εφοπλιστής Μαρινάκης θα απαρνηθεί τα καράβια του, τα οποία θα δώσει στον… εξεγερμένο λαό, για να… κανονιοβολήσει τα… «Χειμερινά Ανάκτορα» του σάπιου συστήματος, όπως έκανε το θωρηκτό «Αβρόρα» (που στα ρωσσικά σημαίνει «Αυγή», από κει πήρε τ’ όνομά της η «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ…) το 1917, δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη της επανάστασης των μπολσεβίκων. Ή δεν είναι έτσι σύντροφοι; 

Κι όπως είπε ο Λένιν: «οι αστοί θα μας δώσουν το σκοινί με το οποίο θα τους κρεμάσουμε». Και ο εφοπλιστής Μαρινάκης τα βαπόρια του μαζί με τα… καραβόσκοινα, να προσθέσουμε εμείς…

Κοιτάξτε τώρα πόσο… μακάκες είναι οι εφοπλιστές: αντί να κάνουνε τάτσι-μήτσι-κότσι με τους χρυσαυγίτες που «υπηρετούν τα συμφέροντά τους», κάνουνε με αυτούς που θα κάνουνε τα βαπόρια τους… λαϊκή περιουσία! 

Ε σύντροφοι;

Αντίοχος

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@



Ο Αριστείδης Σκυλίτσης ο περισσότερο δημιουργικός Δήμαρχος, αλλά και Μέγας Αναμορφωτής του Σύγχρονου Πειραιά


Γεννήθηκε στον Πειραιά και ήταν συγγενής του επίσης δημάρχου του Πειραιά Πέτρου Ομηρίδη Σκυλίτση (δήμαρχος 1841-18451848-1854), εγγονός του Αριστείδη Σκυλίτση (δήμαρχος 1883-1887) και γιος του δημάρχου Δημοσθένη Ομηρίδη-Σκυλίτση. Το 1967 διορίστηκε από την Χούντα των Συνταγματαρχών δήμαρχος Πειραιά, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1974. Επίσης είχε διατελέσει πρόεδρος του Ολυμπιακού Πειραιώς για λίγους μήνες του 1971.
Οι απόψεις για το έργο του κατά τη διάρκεια της θητείας του διίστανται. Προχώρησε στην καταστροφή κτηρίων-κοσμημάτων για την πόλη, μεταξύ των οποίων της Ράλλειου, του ιστορικού Ρολογιού του Πειραιά κ.ά., ενώ υποστηρίζεται ότι το δημοτικό θέατρο διασώθηκε επειδή είχε ανεγερθεί επί θητείας του παππού του, Αριστείδη Σκυλίτση. Για τις αποφάσεις του αυτές κατηγορήθηκε από αρκετούς συμπολίτες του και ιστορικούς. Το 1969 ολοκλήρωσε το σημερινό Δημαρχιακό Μέγαρο, κατασκεύασε τα υπαίθρια θέατρα Βεάκειο και Δελφινάριο, το Πειραϊκόν Λυρικόν Θέατρον, τον κινηματογράφο «Σινεάκ», το Μουσείο Ζωγραφικής και Σκηνογραφίας, τον Πύργο του Πειραιώς και πολλά σημαντικά έργα ζωτικής σημασίας.
Διεκδίκησε τον δημαρχιακό θώκο στις δημοτικές εκλογές του 19781982 και 1986 χωρίς επιτυχία, εκλεγόμενος μόνο δημοτικός σύμβουλος. Το 1978 έφτασε κοντά στο να κερδίσει τις εκλογές λαμβάνοντας ποσοστό 48,7% στον α΄ γύρο, όμως έχασε στον β΄ γύρο για λίγες ψήφους από τον αντίπαλό του, Γεώργιο Κυριακάκο.
Απεβίωσε το 2006 σε ηλικία 98 ετών. Η κηδεία του έγινε στην Αγία Τριάδα Πειραιώς, το απόγευμα της Παρασκευής 21 Ιουλίου 2006 και η ταφή στον οικογενειακό τάφο των Σκυλίτσηδων στο Νεκροταφείο Αναστάσεως. Γύρω στα 80 άτομα ήταν παρόντα στην κηδεία του Αριστείδη Σκυλίτση, που τέλεσε ο νέος Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, παρουσία του τότε δημάρχου, Χρήστου Αγραπίδη και του τότε υφυπουργού Άμυνας, Βασίλη Μιχαλολιάκου. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν υπήρχε ούτε ένας χουντικός στην Αγία Τριάδα κατά τη νεκρώσιμο ακολουθία του Σκυλίτση.
Ο Γεώργιος Κυριακάκος (1904 - 1994), μανιάτικης καταγωγής, ήταν δήμαρχος του Πειραιά την περίοδο 1966 - 1967 και την περίοδο 1979 - 1982, ενώ διεκδίκησε τη δημαρχία και το 1975 με την υποστήριξη του ΚΚΕ.
Το σημερινό Δημαρχείο, το οποίο προοριζόταν για Πνευματικό Κέντρο, θεμελιώθηκε επί της πρώτης θητείας του Κυριακάκου. Το κτήριο αποπερατώθηκε το 1969 στη διάρκεια της δικτατορίας επί δημαρχίας Α. Σκυλίτση, κάνοντάς το Δημαρχείο.
Την περίοδο διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών του 1978, το κλίμα στον πειραϊκό λαό είχε φορτιστεί από την απόφαση του επί δικτατορίας δημάρχου Αριστείδη Σκυλίτση και γόνου των δημάρχων Πέτρου Ομηρίδη-ΣκυλίτσηΑριστείδη Σ. Σκυλίτση και Δημοσθένη Ομηρίδη-Σκυλίτση να διεκδικήσει τη δημαρχία. Αν και η Νέα Δημοκρατία δεν είχε υποστηρίξει κάποιον συνδυασμό, ο Σκυλίτσης είχε την εύνοια των «δεξιών».
Στον συνδυασμό της αντιπολίτευσης τέθηκε επικεφαλής ο Γεώργιος Κυριακάκος, ο οποίος είχε αποτύχει να εκλεγεί δήμαρχος με την υποστήριξη του ΚΚΕ το 1975. Στα αποτελέσματα τις 15ης Οκτωβρίου 1978 με 36% αποχή, ο Α. Σκυλίτσης συγκέντρωσε 58.355 ψήφους (48,70%) χωρίς να καταφέρει να συγκεντρώσει το 50%+1, ο Γ. Κυριακάκος συγκέντρωσε 54.730 ψήφους (45,67%) και ο Σπ. Μιχελής 6.758 ψήφους (5,63%).


Στο φόβο εκλογής του Α. Σκυλίτση στον δεύτερο γύρο, παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας, προσπαθώντας να απαλλαγούν από το πολιτικό κόστος που θα επέφερε η εκλογή με << κατάλοιπο της χούντας >> καθώς και η εκδότρια της Καθημερινής Ελένη Βλάχου, έσπευσαν να επηρεάσουν τη γνώμη των υποστηρικτών του. Τελικά, οι επαναληπτικές εκλογές της 22ας Οκτωβρίου 1978 έδωσαν τη νίκη στον Γ. Κυριακάκο με ποσοστό 53,43%, έναντι 46,57% του Α. Σκυλίτση.