ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ” – ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Ν.Γ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ




“Και χορό τριγύρω σου θα στήσουν
με βιολιά και με ζουρνάδες
γύφτοι, οβραίοι, αράπηδες, πασάδες
και τα γόνατα οι τρανοί σου θα λυγίσουν
και θα γίνουν των ραγιάδων οι ραγιάδες”

Κωστής Παλαμάς

«Αγοραία» και επισήμως η χώρα υπό την καθοδήγηση της μοιραίας κυβέρνησης Βενιζέλου-Σαμαρά. Πανηγυρίζουν όλα τα καθεστωτικά μέσα και ο λαός, που υποφέρει, εξαθλιώνεται, ξεπουλιέται, απορεί πως είναι δυνατόν… επιτέλους να σώθηκε (!!!), όπως τους λένε τα φερέφωνα της εξουσίας και αυτός να μην το γνωρίζει, να μην βλέπει αυτή η περίφημη «σωτηρία» να μην έχει την οποιαδήποτε σημασία για την μίζερη και θλιβερή καθημερινότητά του.

Καθόλου τυχαίο ότι το γεγονός αυτό ήλθε μετά την συνταρακτική αποκάλυψη του γνωστού «βίντεο Μπαλτάκου», προκειμένου να καλύψει την βρώμα και δυσωδία που κατέκλυσε την δημόσια ζωή της χώρας.

Δύο λόγια για την περίφημη έξοδο στις αγορές, την οποία μας εμφανίζουν σαν σωτήρια και έξοδο από την κρίση. 2 με 2,5 δισεκατομμύρια ήθελαν και τους προσφέρονται… 20! Όλοι οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι συνέρρευσαν για το γλέντι, για το μεγάλο ξεπούλημα. Και το πλέον σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα θα δανειστεί όχι με βάση το Ελληνικό Δίκαιο, όπως κάνουν όλα τα ελεύθερα και ανεξάρτητα κράτη, αλλά με το αγγλικό δίκαιο, το αγαπημένο άδικο δίκαιο των απανταχού, σε χώρο και χρόνο, τοκογλύφων. Οι Σάιλοκ ήσαν και οι μεσίτες του, η κυβέρνηση της ξενοκρατίας και μαζί με αυτήν τα κανάλια και οι φυλλάδες, όλοι μαζί πανηγυρίζουν ένα ακόμη ξεπούλημα της Ελλάδας, μία ακόμη εκχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας.

Πανηγυρίζει ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς και οι λακέδες τους. Δεν πανηγυρίζουν όμως τα εκατομμύρια των Ελλήνων πουν ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, δεν πανηγυρίζουν τα εκατομμύρια των ανέργων, δεν πανηγυρίζει η πραγματική οικονομία που συνεχώς συρρικνώνεται. Δεν πανηγυρίζει κάπου στον κόσμο του Ιδεατού η Ελληνική Ιστορία, που με υγρό βλέμμα παρατηρεί ένα μεγάλο Έθνος να χρεοκοπεί και η χρεοκοπία είναι δευτερευόντως οικονομική, πρώτα από όλα είναι χρεοκοπία πολιτική, ηθική, εθνική.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ
ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Πέμπτη 10 Απριλίου 2014




«ΒΗΜΑ»: ΕΛΙΑ (ΚΛΕΦΤΟ-ΠΑΣΟΚ) ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ – ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ…) ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟ «ΠΟΤΑΜΙ»!



Eίδαν κι απόειδαν οι Γερμανοί (που είναι φίλοι μας…) με το κλεφτο-ΠΑΣΟΚ που μεταμφιέστηκε σε «Ελιά» και την ΔΗΜΑΡ που έχει γίνει… ΡΗΜΑΔ και αποφάσισαν την ίδρυση ενός νέου, «ξεκάρφωτου» κόμματος, που με την κατάλληλη χειραγώγηση από ΜΜΕ και εταίρες δημοσκοπήσεων, θα μπορέσει να πιάσει ένα αξιοπρεπές ποσοστό και να χρησιμοποιηθεί ως εταίρος σε μια μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ. 

Έτσι έστησαν το… σιγαλό ποταμάκι του Σταυράκη Θεοδωράκη! Αυτό παραδέχεται και το καθεστωτικό «Βήμα» -αλλά με δικά του λόγια- σε άρθρο του σχετικά με τις συναντήσεις που είχε τις προηγούμενες ημέρες ο Σταυράκης, με εξέχοντες παράγοντες το κεντροαριστερού κατεστημένου της (γερμανικής) Ευρώπης: 

«Σε κοινοτικούς κύκλους πάντως εδώ στις Βρυξέλλες, είναι σαφές ότι υπάρχει έντονη ανησυχία για την πορεία του κεντροαριστερού χώρου στην Ελλάδα. Η προοπτική της «Ελιάς» εξακολουθεί να προβληματίζει όσους κάνουν σχεδιασμούς για την επόμενη ημέρα, ενώ ούτε η ΔΗΜ.ΑΡ εμπνέει εμπιστοσύνη. 

Σε αυτό το σκηνικό, η εμφάνιση του «Ποταμιού» έρχεται να μεταβάλλει ισορροπίες με όλους τους παίκτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ενδιαφέρονται για το νέο αυτό μόρφωμα».

Και μην ξεχνάτε: μαύρο στο Γερμανικό Κόμμα .......Ελλάδος!





Κασιμάτης: Και τώρα τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; «Την πίνει» και προχωράει...Η δικαίωση των Λαφαζανιστών



Δεν σας διέφυγε, είμαι βέβαιος, ότι από χθες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει υποστεί μια απότομη μετάλλαξη. Οχι μόνον προεξοφλεί την επιτυχή έξοδο της χώρας στις αγορές, αλλά απορρίπτει κιόλας αυτό που εκ των προτέρων προεξοφλεί. Διάφοροι παράγοντες του κόμματος που επαγγέλλεται την εκπροσώπηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς αναπτύσσουν ευφραδώς τις θέσεις τους για τη σημερινή έκδοση ελληνικού ομολόγου και τα όσα μας λένε συνοψίζονται στο εξής: 

Εντάξει, θα καταφέρει να δανειστεί η κυβέρνηση (αποφεύγουν να λένε «η χώρα»...), αλλά δεν πρόκειται για τίποτε σπουδαίο. Δανείζονται με 5% και βάλε, ενώ μέχρι τώρα δανειζόμασταν (δεν τολμούν να πουν «από τους τοκογλύφους»...) με 1,5%. Επομένως, μπιγκ ντιλ, που θα έλεγε με προσποιητή deep South προφορά ο συμπρόεδρος Αλέξιος Τσίπρας.

Οι άνθρωποι ξεπέρασαν τον εαυτό τους στην υποκρισία - και μπράβο τους, που θα έλεγαν οι Βουλαρίνος και Νικολάου. Ξαφνικά οι Τσιπριστές-Λαφαζανιστές νοσταλγούν εκείνους που μέχρι πρότινος τους κατήγγελλαν ως «τοκογλύφους». Τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δηλαδή, οι οποίοι δανείζονταν ακριβά για να μας δανείζουν φθηνά. (Θυμίζω ότι μόνο η Γερμανία και η Αυστρία μας δανείζουν με κέρδος της τάξεως του 0,05 % ή λιγότερο, ενώ όλοι οι άλλοι μας δανείζουν με δική τους ζημία - εξ ου και η δυσκολία να εγκριθούν οι δανειοδοτήσεις προς την Ελλάδα από τα εθνικά Κοινοβούλια). Τρελαθήκαμε τελείως; Εμείς, όχι - για εκείνους, δεν ξέρω. 

Το γεγονός, πάντως, είναι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται αντιμέτωπη με το χειρότερο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί στην πολιτική: τη διάψευση της στρατηγικής που ακολουθείς και μάλιστα λίγο πριν από εκλογές, ευρωεκλογές έστω. Τι κάνουμε τώρα; «Την πίνουμε», κατά το λεγόμενο, και προχωρούμε.

Αυτό ακριβώς κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και παρατηρώ ότι δεν το κάνει χωρίς εμφανή δυσκολία. Ο εκνευρισμός φαίνεται, νομίζω, στο ότι εντείνεται η απομίμηση του Ανδρέα Παπανδρέου στο στυλ που υιοθετεί από το προεκλογικό μπαλκόνι ο Τσίπρας. 

Ως και επική μουσική υπόκρουση, αν το προσέξατε, χρησιμοποίησε για την εμφάνισή του στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης. Οσο για την εκφορά του λόγου, εδώ η ομοιότητα είναι τόσο χτυπητή, ώστε αναρωτιέσαι αν είναι ο Τσίπρας αυτός που ακούς να μιλάει στους Θεσσαλονικείς ή μήπως είναι ο Χάρρυ Κλυνν που μιμείται τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται ο εκνευρισμός και στην ειρωνεία με την οποία, λ.χ., ο Νίκος «Πόρκυ» Βούτσης σχολιάζει το «Ποτάμι» και την πρώτη ραδιοφωνική συνέντευξη του Θεοδωράκη στον ΣΚΑΪ. 

Οπως φαίνεται, επίσης, και στην αλαζονική βεβαιότητα του ιδίου ότι το κόμμα του όχι μόνο θα έλθει πρώτο, αλλά «και με μεγάλη διαφορά».

Κατανοώ πλήρως τον εκνευρισμό των Τσιπριστών-Νεοπασοκαρία. Ακολούθησαν τη στρατηγική «δομική αντιπολίτευση, για να γίνουμε εμείς οι πραγματικοί κληρονόμοι του ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ και να αναπαλαιώσουμε το σύστημα που χρεοκόπησε». Η στρατηγική αυτή έχει πλέον ανατραπεί· και η ανατροπή της δικαιώνει απολύτως την εσωκομματική αντιπολίτευση των Λαφαζανιστών-Νεοκομμουνιστών. 

Οι τελευταίοι έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επιδιώξει την απευθείας σύγκρουση με τον διεθνή καπιταλισμό, με την πεποίθηση ότι η θυελλώδης έξοδος της Ελλάδος από την Ευρωζώνη θα επιφέρει την κατάρρευσή της κ.ο.κ. Τώρα, καθώς η γραμμή των νεοπασόκων αποτυγχάνει, οι νεοκομμουνιστές έχουν κάθε λόγο να τους κουνάνε το δάχτυλο και να λένε «δεν στο έλεγα εγώ;» (Είναι κωμικοτραγικό, εδώ που τα λέμε, να μας απασχολούν παρόμοιες ηλιθιότητες. Αλλά τι να κάνουμε, αφού υπάρχουν αρκετοί που τις παίρνουν στα σοβαρά;)

Απ’ όλα αυτά παραπάνω συμπεραίνω δύο τινά. 

Το πρώτο είναι ότι, αν η αποτυχία της στρατηγικής των Τσιπριστών επιβεβαιωθεί από το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου, οι Λαφαζανιστές περνούν στην αντεπίθεση. Από εκεί και πέρα, αρχίζει το πραγματικό πανηγύρι στο κόμμα που έχει ήδη αποδείξει ότι είναι για τα πανηγύρια. 

Το δεύτερο, ότι η κυβέρνηση είναι αφάνταστα τυχερή να έχει ως αντιπολίτευση ένα τέτοιο τσίρκο. Ας μην το ξεχνά αυτό· και, αν όλα της πάνε καλά, ας μην το παίρνει υπερβολικά επάνω της, γιατί ο κίνδυνος του ατυχήματος δεν έχει εξαλειφθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ (Λ-Τ) μπερδεύει τα πόδια του και σωριάζεται σχεδόν σε κάθε βήμα, αλλά η χώρα εξακολουθεί να πορεύεται κουτσαίνοντας παράλληλα προς το χείλος του γκρεμού.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ