ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Στα σκαριά η νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ - Σύριζα....Τους κάρφωσαν τα “Παραπολιτικά”


"Μια «μεγάλη συμμαχία» θα γινόταν ευμενώς δεκτή και από το Βερολίνο" σχολιάζει χαρακτηριστικά η εφημερίδα
Άλλη μια τρανή απόδειξη της επικείμενης συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει η σφόδρα προσκείμενη στη ΝΔ εφημερίδα «Παραπολιτικά». Κάτω από τον τίτλο «Ζητείται “επαφή” με τον ΣΥΡΙΖΑ» και υπότιτλο «Προβληματισμός στη ΝΔ για τις άσκοπες μετωπικές συγκρούσεις» η εφημερίδα δείχνει την κοροϊδία σε βάρος του Ελληνικού Λαού, η οποία παίζεται κάτω από το τραπέζι από τους δήθεν «ορκισμένους» εχθρούς.
Παραθέτουμε το μεγαλύτερο μέρος του δημοσιεύματος: «Όμως, παράλληλα με αυτά, ένας ακόμα προβληματισμός αναπτύσσεται τώρα στους κόλπους της Ν.Δ. και αφορά ένα άλλο –εξαιρετικά ενδιαφέρον- ζήτημα: τη στάση του κόμματος απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, τον μεγάλο και «μισητό» αντίπαλο, που φαίνεται να διεκδικεί με αξιώσεις, πλέον, μια εκλογική πρωτιά σε επόμενη εκλογική μάχη. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από «γαλάζιες» πηγές, μία μερίδα στελεχών της ΝΔ που δεν ανήκουν στον «σκληρό πυρήνα» των «σαμαρικών» συμφωνεί με τους «καραμανλικούς» σε ένα σημείο: ότι δεν έχει, επί της ουσίας, πολιτική αξία και δεν πρόκειται να φέρουν θετικά αποτελέσματα για τη Ν.Δ. – σε ένα ορατό (εκλογικό) μέλλον – η διαρκής και εντονότατη «καταγγελία» των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και η τροφοδότηση «μετωπικών» συγκρούσεων μαζί του.
Η λογική αυτής της εκτίμησης των «γαλάζιων» στελεχών βασίζεται στο ότι προέχει για τη Ν.Δ., τώρα, η προσπάθεια για συσπείρωση γύρω της των αστικών πολιτικών δυνάμεων που έχουν τάσεις φυγής προς διάφορες κατευθύνσεις και όχι το μεγάλο ξόδεμα πολιτικών πυρομαχικών με τη συνέχιση μιας «άγριας» κόντρας με τον Αλέξη Τσίπρα (στην οποία έχει, βεβαίως, πρωταγωνιστικό ρόλο και ο έξαλλος συνέταιρος» κ. Βενιζέλος). Τα επιχειρήματα αυτής της άποψης είναι α) ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως μετεκλογικά δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία για τον νικητή της μάχης και β) ότι ένα κόμμα με πείρα διακυβέρνησης, όπως η Ν.Δ., δεν μπορεί να αποκλείει κατηγορηματικά, εκ των προτέρων, με τη στάση της συνεργασία και «συνεννόηση» με αντίπαλο κόμμα ενός σημαντικού εκλογικού μεγέθους, αν και όποτε οι εξελίξεις οδηγήσουν στην ανάγκη ενός τέτοιου ενδεχόμενου. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναμφισβήτητα πολιτικός αντίπαλος, λένε αυτά τα στελέχη, αλλά αυτό δεν σημαίνει, προσθέτουν, ότι πρέπει «από τώρα να του κλείνει την πόρτα κατάμουτρα» η Ν.Δ. και να τον προκαλεί καθημερινά να ανταποδίδει τα «ανάλογα». Η κατασκευή και η διατήρηση διχαστικού κλίματος, τονίζουν, είναι «ό,τι χειρότερο για τη συνέχεια»…
Ο προβληματισμός αυτός, που σίγουρα θίγει ευαίσθητες πολιτικές πτυχές, δεν έρχεται «εξ ουρανού» στους κόλπους της ΝΔ. Οφείλεται στο ότι και στο εσωτερικό πολιτικο-οικονομικό μέτωπο, αλλά και στην ευρωζωνική Ε.Ε. η προοπτική αδυναμίας σχηματισμού βιώσιμων κυβερνήσεων, με εξουθενωμένη την «Κεντροαριστερά», σε συνδυασμό και με εκλογική ενδυνάμωση της νεοναζιστικής Ακροδεξιάς, προκαλεί εντονότατη ανησυχία και γεννάει άσχημες σκέψεις για την περαιτέρω πορεία της χώρας, καθώς, μάλιστα, όλα δείχνουν ότι και το 2014 θα είναι μία ακόμη πολύ δύσκολη χρονιά. Και στην Αθήνα δεν λείπουν οι πολιτικοί παράγοντες που γνωρίζουν ότι μια «μεγάλη συμμαχία» θα γινόταν ευμενώς δεκτή και από το Βερολίνο.
Βέβαια, επισημαίνεται από τους κύκλους αυτού του νέου προβληματισμού στη Ν.Δ. ότι κάτι τέτοιο προϋποθέτει μία ευρωπαϊκού τύπου «Κεντροδεξιά» Νέα Δημοκρατία ως «ήρεμη δύναμη» και έναν ΣΥΡΙΖΑ πιο «ώριμο» απ΄ότι σήμερα, που δεν θα εννοεί τον «ριζοσπαστισμό» τους ως πανδοχέα ακραίων μειοψηφικών απόψεων και αντιευρωπαϊκών θέσεων. Ας σημειωθεί ότι στη Ν.Δ. οι «καραμανλικοί» καλούν τα στελέχη του κόμματος να λάβουν υπόψη τους (αλλά και θυμίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ) ότι η αρχική κριτική ανάλυση του Αντώνη Σαμαρά –απολύτως απορριπτική για το Μνημόνιο- την άνοιξη του 2010 στη Βουλή δεν διαφέρει από αυτήν που προβάλλει ακόμη και σήμερα το κόμμα του κ. Τσίπρα. Ο ίδιος κύκλος θυμίζει στα «γαλάζια» παρασκήνια ότι το 2010 προσωπικά ο Κώστας Καραμανλής συμφώνησε απολύτως με το «όχι» του Αντ. Σαμαρά στο μνημόνιο, τονίζοντας σε όλους τους τότε συνομιλητές του πως ο αρχηγός της Ν.Δ. είχε πάρει τη σωστή θέση και ότι, σε διαφορετική περίπτωση, θα κατέστρεφε την κοινωνική βάση του κόμματος».
Πιο ξεκάθαρο μήνυμα δεν θα μπορούσε να υπάρξει μέσα από αυτό το άρθρο: οι τόνοι της (δήθεν) αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πέσουν το συντομότερο δυνατόν, γιατί είναι αναγκασμένα τα δύο κόμματα, εκ των πραγμάτων, να συνεργαστούν μετεκλογικά προκειμένου να μην υπάρχει ακυβερνησία. Η νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση, λοιπόν, είναι προ των πυλών.
Η κάθετη πτώση της ΝΔ σε συνδυασμό με το «νερό στο κρασί» που καθημερινά βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στον υποτιθέμενο αντιμνημονιακό ρόλο του, αποδεικνύοντας τον αληθινά συστημικό του χαρακτήρα, οδηγούν σ΄έναν μονόδρομο συνεργασίας ανάμεσά τους. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, από την στιγμή που βλέπουν την εκρηκτική άνοδο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ («εκλογική ενδυνάμωση της νεοναζιστικής Ακροδεξιάς» γράφουν χαρακτηριστικά) και την ολοένα και μεγαλύτερη απήχησή της στον Ελληνικό Λαό.
Καταλαβαίνει, λοιπόν, ο οποιοσδήποτε γιατί όλες οι πτυχές του ψευδεπίγραφου «συνταγματικού τόξου» πολεμούν ανέντιμα, ανήθικα και παράνομα την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Γιατί τα «αποκαλυπτήρια» της νέας πολιτικής τερατογένεσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ , το ξεγύμνωμά τους στις εντολές των διεθνών τοκογλύφων, θα καθιστούσε αυτόματα την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κεντρικό πρωταγωνιστή των εξελίξεων, ως την μόνη Ελληνικών συμφερόντων και γνήσια αντιμνημονιακή φωνή, η οποία θα ήταν θέμα χρόνου πλέον να λάβει Λαϊκή εντολή για την διακυβέρνηση της Χώρας, με ό,τι θα συνεπαγόταν κάτι τέτοιο για όλους όσοι έφεραν την Χώρα μας στις δαγκάνες του Μνημονίου και το χείλος της καταστροφής.
ακριβώς για να μην δουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 
Πρώτο Κόμμα, Αυτοδύναμη Κυβέρνηση, 
με την ψήφο 
του Ελληνικού Λαού! 

Γιώργος Μάστορας










Παρακάλια “Αυγής” σε αντισυνταγματικό τόξο: Φυλακίστε και βγάλτε εκτός νόμου την Χρυσή Αυγή, πριν κυριαρχήσει!


«Ροζ» αριστεροί εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τις σταλινικού τύπου σκέψεις τους, με την εξόντωση των πολιτικών τους αντιπάλων, δεν λένε να τις ξεχάσουν. Στην «Αυγή» της Τετάρτης δημοσιεύθηκε ένα προκλητικό άρθρο, χαρακτηριστικό του πώς αντιλαμβάνονται τον Πλουραλισμό, την Λαϊκή Θέληση και την Δημοκρατία τα «ορφανά» του Μαρξ, του Τρότσκι, του Λένιν, του Στάλιν και του Μάο.
Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε ολόκληρο το άρθρο και θα επανέλθουμε. "Ξεκινάει μία από τις πιο περίπλοκες χρονιές για τη χώρα μας. Περίπλοκη με αυτά που ξέρουμε και προβλέπουμε. Στο τέλος, σε έναν χρόνο θα ελέγξουμε όσα λέμε. Αν και αυτή η διαδικασία αξιολόγησης ή αυτοκριτικής -υπάρχει και αυτός ο ξεχασμένος όρος- δεν συνηθίζεται, δεν ζητείται, δεν εκτιμάται...
Το 2014, καθοριστική χρονιά για το μέλλον της εγκληματικής οργάνωσης. Τρίτο κόμμα σημαίνει στροφή επί τα ακροδεξιά και παρεμπόδιση αλλαγής των οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών. Τον κεντρικό ρόλο θα έχουν οι εκλογικές διαδικασίες. Θα επηρεάσουν πολλά, οι νέοι συσχετισμοί θα δώσουν ώθηση είτε θα μπλοκάρουν εν εξελίξει διεργασίες. Θα έχουμε χρόνο να τα ζυγίσουμε.
Για κείνο που δεν έχουμε χρόνο και πρέπει εγκαίρως να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις είναι η απειλή της Χρυσής Αυγής. Μάλλον το 2014 θα είναι η καθοριστική χρονιά για το μέλλον της. Οι δικαστικές έρευνες προχωρούν με τον ρυθμό τους, αποκαλύπτοντας σε βάθος τον χαρακτήρα και τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Υπάρχει προσώρας μια νηνεμία, αλλά δεν θα κρατήσει.
Υπάρχουν δύο μείζονα θέματα: Αν και φαίνεται να είμαστε μακρυά από την ημέρα που θα αρχίσει το δικαστήριο για τον Μιχαλολιάκο, τον Κασιδιάρη και τους ομοίους τους, όσα έχουν αποκαλυφθεί δημιουργούν σοβαρό ερώτημα αν η Χρυσή Αυγή μπορεί να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία του Άρειου Πάγου για να συμμετάσχει στις εκλογές. Στα δικαστήρια οι τύποι αυτοί θα οδηγούνται ως εχθροί της δημοκρατίας και το ανώτατο δικαστήριο θα τους δέχεται ως κόμμα που σέβεται το σύνταγμα; Εδώ έχουμε γεγονότα, στοιχεία που δείχνουν ότι η δήλωση σεβασμού του συντάγματος είναι ψευδής.
Το δεύτερο, που σχετίζεται με το πρώτο, αλλά είναι πολύ ευρύτερο, είναι προοπτική η Χρυσή Αυγή να είναι στις ευρωεκλογές -ή στις εθνικές- τρίτο κόμμα, ή έστω να παραμένει στις δημοσκοπήσεις τρίτη. Το κύριο είναι η δική της επιρροή, αλλά υπάρχει και η δυσκολία -επί του παρόντος, έστω- του ΚΚΕ να ανέβει στην τρίτη θέση και οι διαφωνίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς που δεν της επιτρέπουν -επί του παρόντος, έστω- να συνενωθεί ή να συσπειρωθεί.
Ερχόμαστε, επομένως, στα λόγια εκείνων που επισημαίνουν ότι η προέχουσα σύγκρουση με τη Χ.Α. πρέπει να είναι πολιτική. Μόνον που δεν διευκρινίζουν. Τι εννοούν πολιτική αντιμετώπιση; Δηλώσεις και έκδοση ανακοινώσεων; Μα αυτά γίνονται. Πολιτική μάχη σημαίνει πρωτίστως μάχη συσχετισμών. Προτείνουν, υπάρχει η δυνατότητα κοινών πρωτοβουλιών των άλλων κομμάτων -έστω ορισμένων- που να τροποποιήσει τους συσχετισμούς σε βάρος της Χ.Α., να εμποδίσει τη διάβρωση των κρατικών υπηρεσιών; Η βάσιμη εντύπωση που έχει δημιουργηθεί είναι ότι τα κόμματα παρακολουθούν κάπως μοιραία την πορεία της Χ.Α. προς την τρίτη θέση.
Αυτή η εξέλιξη μόνον αρνητική θα είναι και επικίνδυνη. Και θα προκαλέσει πολύ μεγάλη ένταση. Θα προκαλέσει εμπόδια στη δικαστική διερεύνηση, ενώ θα δώσει νέα ώθηση στην προπαγάνδα των εχθρών της δημοκρατίας και στην οργανωτική τους ανάπτυξη. Σίγουρα θα στρίψει τον άξονα, τους πολιτικούς συσχετισμούς δεξιότερα. Ας μην παραπλανούνται τα κομματικά επιτελεία από την αντιμνημονιακή ρητορεία. Θα προκαλέσει προσκόμματα σε κάθε απόπειρα αλλαγής των οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών.
Η οργάνωση αυτή ζει, τροφοδοτείται από κάθε εμφυλιοπολεμική αντιπαράθεση και θα την προκαλέσει στη βάση της διαίρεσης δεξιά/αριστερά. Δεν υπάρχει τρόπος να γυρίσουμε στην προ κρίσης "κανονικότητα" για να ηττηθεί ως διά μαγείας η Χ.Α. Τώρα, μέσα στην κρίση, εγκαίρως πριν σηκώσει πάλι κεφάλι, πρέπει να υποχωρήσει. Τώρα είναι η απειλή.
Αναμφίβολα θέλει κόπο και χρόνο κάθε προσπάθεια πολιτικής συνεννόησης των κομμάτων. Το βασικό, αρχικό ερώτημα είναι: είναι σίγουροι, ξέρουν πώς θα διαχειριστούν τις πολιτικές εξελίξεις με τη Χ.Α. τρίτο κόμμα; Αν ναι, καλά βαδίζουν. Αν όχι, θα πρέπει να διερευνήσουν νέες επιλογές δράσης και συντονισμού".
Πραγματικά κατάπτυστο το περιεχόμενο αυτού του άρθρου. Ούτε λίγο ούτε πολύ η έρπουσα κυκλοφοριακά «Αυγή», με κάτι περισσότερο από 1.500 φύλλα πανελλαδική κυκλοφορία καθημερινά, καλεί την κυβέρνηση να μην επιτρέψει στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές γιατί είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα κυριαρχήσει στις κάλπες.
«Έχει χάσει επεισόδια» ο εμπαθής μπολσεβίκος που υπογράφει το άρθρο, καθώς η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αυτήν τη στιγμή είναι ΣΙΓΟΥΡΑ τουλάχιστον στην δεύτερη θέση, χωρίς να αποκλείεται να υποσκελίσει και τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ σύντομα. Έχει το θράσος ο εν λόγω τύπος να μιλά για «ψευδή δήλωση σεβασμού του συντάγματος», από την μεριά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Δεν κοιτάει καλύτερα τα καταστατικά των διαφόρων συνιστωσών που απαρτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ; Εκεί, πραγματικά, θα βρει άφθονο υλικό προς επεξεργασία ως προς το ποιοι ονειρεύονται ανατροπή του Πολιτεύματος.
Η αλαζονεία, όμως, του θλιβερού αυτού «δημοκράτη» είναι τόσο αναιδής, ώστε ζητάει να τεθεί εκτός εκλογών η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, γιατί με δεδομένη την διευρυμένη Λαϊκή υποστήριξη προς αυτήν δυσκολεύει η δικαστική διερεύνηση! Δεν υπάρχει πιο ποταπό, εξευτελιστικό και τρισάθλιο «επιχείρημα» απ΄αυτό. Οι συμπαραστάτες των δολοφόνων της 17Ν και των νεώτερων τρομοκρατικών οργανώσεων, οι προστάτες των κουκουλοφόρων, «ανησυχούν» για την Δημοκρατία και ζητούν να αποκλειστεί από τις εκλογές ένας Νόμιμος και Έντιμος Πολιτικός Σχηματισμός, ο οποίος αυτή την στιγμή εκφράζει περίπου 1.500.000 Έλληνες!
Σ΄ένα ρεσιτάλ αναλγησίας και πολιτικής αλητείας γράφει ότι «η οργάνωση αυτή ζει, τροφοδοτείται από κάθε εμφυλιοπολεμική αντιπαράθεση και θα την προκαλέσει στη βάση της διαίρεσης δεξιά/αριστερά». Την ίδια στιγμή που εντελώς υποκριτικά γράφει για «εμφυλιοπολεμική αντιπαράθεση» προτείνει να απαγορευθεί η λειτουργία και η συμμετοχή στις εκλογές ενός Κόμματος με ευρύτατη Λαϊκή υποστήριξη! Μιλάμε για απύθμενο θράσος και υποκρισία. Ούτε τεκμήριο αθωότητας, ούτε τίποτα. Μόνο για τον Μαζιώτη και τα πλουσιόπαιδα των Βορείων Προαστίων ίσχυαν και ισχύουν αυτά. Για ψυχοπαθείς που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αφαιρέσουν ανθρώπινες ζωές και το έχουν αποδείξει επανειλημμένως. Χωρίς δίκη και με βάση τις «καταθέσεις» ψευδομαρτύρων πρέπει να εξοβελιστεί από την πολιτική ζωή του τόπου η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να μπορούν να παριστάνουν εκ του ασφαλούς τους κήρυκες της ηθικής και της νομιμότητας άτομα σαν τον Τσουκαλά, τον Τσακαλώτο, τον Σταθάκη, τον Στρατούλη, τον Καραγιαννίδη, τον Διαμαντόπουλο και τους άλλους «επαναστάτες».
Καλά κάνει και απευθύνεται στην κυβέρνηση και το υπόλοιπο «συνταγματικό τόξο» ο γραφικός και εμπαθής αρθρογράφος της ανθελληνικής αυτής φυλλάδας. Έτσι κι αλλιώς το ίδιο σύστημα εξυπηρετούν (και όχι την Δημοκρατία φυσικά), ενώ οι «ζυμώσεις» για την επικείμενη συνεργασία με τη ΝΔ για την αυριανή νέα συγκυβέρνηση αναγκαστικά περνάει μέσα από την κοινή τους «ανίερη» συμμαχία κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Ας γνωρίζουν, όμως, τα διάφορα «ροζ» απολειφάδια των σταλινικών πρακτικών ότι  δεν ζούμε ούτε στην Σοβιετική Ένωση του ΄30, ούτε στην Ρουμανία του Τσαουσέσκου (η οποία έπραξε τα μέγιστα στο παρελθόν για την διατήρηση στη ζωή της «Αυγής»), ούτε σε κάποια χούντα της Λατινικής Αμερικής. Οι απολύτως δικτατορικές, απάνθρωπες και αντισυνταγματικές τους σκέψεις θα πέσουν στο κενό. Κάθε ημέρα που περνά ολοένα και περισσότεροι Έλληνες συμφωνούν με τις θέσεις και τις απόψεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ταυτιζόμενοι απολύτως μαζί της. Γι΄αυτό, η Χούντα του Μνημονίου και των αριστερών συνοδοιπόρων της δεν πρόκειται να νικήσουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και την ΕΛΛΑΔΑ!
Γιώργος Μάστορας