ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ... Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΑ ΠΕΡΙ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΙΝΗΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ"...!!! ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ... ΑΝ ΗΤΑΝ Ή ΟΧΙ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΙΝΗΤΗ Η 21Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ... ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ. ΠΑΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ:

Αίσθηση προκαλεί η μεγάλη γκάφα του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Στο μήνυμά του για την επερχόμενη επέτειο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε αναφορά σε «αμερικανοκίνητη» Χούντα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η εξέγερση του 1973 ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης».

Το «φάουλ» της Κουμουνδούρου προφανώς έγινε αντιληπτό και από τους ίδιους τους ανθρώπους της και, σαν συνέπεια, από το γραφείο Τύπου του κόμματος εκδόθηκε και δεύτερη ανακοίνωση, με ορθή επανάληψη, από την οποία «απαλείφθηκε» το επίμαχο σημείο και τροποποιήθηκε ως εξής: «41 χρόνια μετά, το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ».

Δείτε την πρώτη ανακοίνωση (εστάλη στις 13:25)



Η εξέγερση του 1973 ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης.

41 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει το νόημά του και να εμπνέει τους αγώνες του σήμερα: Για την οριστική απελευθέρωση της χώρας από την θηλιά των μνημονίων. Για την υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής, την αλληλεγγύη και την προστασία των αδύναμων. Για τα δικαιώματα της νεολαίας.

Το Πολυτεχνείο είναι εδώ, συνεχίζει να δείχνει το δρόμο για το πως ο λαός όταν πιστεύει στις δυνάμεις του, μπορεί να αμφισβητήσει τη λογική των μονόδρομων και να οργανώσει τις αντιστάσεις ενάντια στην καταπίεση και τον αυταρχισμό.

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για Δημοκρατία, Ισότητα, Κοινωνική Απελευθέρωση.

Σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση του μνημονίου πραγματοποιεί μια ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα της πλειοψηφίας της κοινωνίας, με τη δημοκρατία να συρρικνώνεται και τον αυταρχισμό και την καταστολή να αποτελούν καθημερινότητα, η μόνη διέξοδος, για τους εργαζομένους και τη νεολαία, είναι η οργανωμένη και συλλογική δράση, η ρήξη και η συλλογική αντίσταση απέναντι στην πολιτική της εξαθλίωσης.

Απέναντι στη λήθη και σε αυτούς που καταριούνται την Μεταπολίτευση ως συμφορά για τον τόπο, απέναντι στην προσπάθεια που επιχειρείται από λογής-λογής ακροδεξιούς, με αιχμή το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, να αθωωθεί η στρατιωτική δικτατορία, να σπιλωθεί η μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και να ξαναγραφτεί η ιστορία, σβήνοντας τους αγώνες του λαού μας για Ανεξαρτησία, κοινωνική Δικαιοσύνη και Ελευθερία, εμείς απαντάμε με την μνήμη, απαντάμε με την καλύτερη απόδοση τιμής, που είναι η συνέχιση της πάλης για μια καλύτερη ζωή.

Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε πραγματικά τις ζωές μας στα χέρια μας. Να διώξουμε την κυβέρνηση του μνημονίου και να αγωνιστούμε για μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν μαζικά, αγωνιστικά και ειρηνικά τη Δευτέρα 17/11 στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε τη δεύτερη ανακοίνωση (εστάλη στις 16:11)



41 χρόνια μετά, το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Την ίδια στιγμή που η μνημονιακή κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει κάθε έννοια συλλογικού δικαιώματος, που καταδικάζει τη νεολαία και τους εργαζομένους στη φτώχεια και την εξαθλίωση, το Πολυτεχνείο είναι εδώ. Στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, ανεξαρτησία, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση. Στην υπεράσπιση της δημοκρατίας και των ελευθεριών, απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό και στο μονόδρομο των μνημονίων και της λιτότητας.

Απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να σπιλώσουν τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, απέναντι στις προσπάθειες η λήθη να νικήσει τη μνήμη, απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, ο λαός μας απαντά με την ενότητα, τη συλλογική δράση και την αντίσταση.

Να συμμετάσχουμε μαζικά και ειρηνικά τη Δευτέρα 17/11 στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα
.

Μετά θυμώνουν γιατί τους λέμε  ΠΑΣΟΚ. Αν τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι αξιωματική αντιπολίτευση κάνει γαργάρα την αμερικανοκίνητη χούντα και το ΝΑΤΟ αύριο ως κυβέρνηση τι θα κάνει θα καταργήσει και την πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία; 

ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ  ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ: 
ΟΛΑ ΤΑ PRADA, ΤΑ ΖΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ I-PHONE 6 ΘΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ 17Ν ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ! 
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΤΑΓΑΡΙ.







Πρόσφατα έγιναν της μόδας πάλι οι διαδηλώσεις… τα μάθατε; Βέβαια για να βγείτε πρώτη μούρη σελέμπριτι να απολαύσετε τα 5 λεπτά δημοσιότητας στα ελληνικά ΜΜΕ, πρέπει να διαδηλώνετε κυριλέ… στις Βρυξέλλες ας πούμε! Στην μικρή, καταπονημένη και καταθλιπτικιά από την κρίση Αθήνα, ούτε που να τις χέσουν τις διαδηλώσεις μας.



Νόμος είναι το δίκαιο μόνο του Ευρωπαίου εργάτη. Ο Έλληνας έχει δικαίωμα μόνο στο όνειρό… του και αυτό παίζει να είναι δανεικό από άλλες εποχές.



Ωστόσο, εφόσον είμαι ευσυνείδητη, έχω ενσυναίσθηση και ότι άλλο βάζει ο νους σας από εν, νιώθω χρέος μου να σας εξοπλίσω, ώστε να βγείτε πανέτοιμοι στην επανάσταση!



Κυριλέ επαναστάτες όμως, όχι τυχάρπαστοι περαστικοί που είπαν να ρίξουν και ένα πετραδάκι και γύρισαν ελαφρά τη καρδία στη βελούδινη επιφάνεια του καναπέος τους.

Το ομολογώ… από μικρή το έχω το ψώνιο… όχι δεν εννοώ τα παπούτσια, αν θυμάμαι καλά, αυτό μου προέκυψε σε πιο μεγάλη ηλικία.

Μιλάω για το ψώνιο της επανάστασης.

Ο μπαμπάς μου, μωρό όταν τραγούδαγα με στόμφο «σώπα όπου να ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες» έφτυνε τον κόρφο του λέγοντας ότι το μέλλον μου θα ήταν λαμπρό: η καλύτερη πωλήτρια Ριζοσπάστη στην Ομόνοια.

Τελικά της Ομονοίας δεν κατέληξα – σε αυτό μάλλον έπαιξε ρόλο η μόδα. Γιατί ούτε άπλυτη, ούτε αξύριστη, ούτε με τη χτενισιά του ανακούρδουδου ύπνου κυκλοφόρησα ποτέ. Με λίγα λόγια, με έσωσε το outfit.

Αλλά η φωτιά σιγοκαίει πάντα στην ψυχή και αυτήν την περίοδο που όλοι αισθάνονται ένα φήλινκγ εξέγερσης να βράζει σε όλο τους το είναι και φαντασιώνονται τον εαυτό τους μπρατσαράδες Τσε με τη μολότοφ στην τσέπη, έχω πάρει τα μέτρα μου. 

Έχω σκεφτεί τα πάντα για τη μεγάλη ώρα, που μάλλον είναι τώρα, η ώρα εκείνη που όλα τα Prada θα ενωθούν με τα Zara, να διαδηλώσουν αρμονικά.

Λοιπόν, καταρχήν πρέπει όλοι να οργανωθούμε. Θυμάστε που την περίοδο των σεισμών μας έλεγαν να φτιάξουμε την τσάντα του σεισμόπληκτου; Με καμιά σφυρίχτρα, μια αλλαξιά και παγούρι με νερό.

Ανάλογα, αυτήν την περίοδο οργανώστε όλοι οι επίδοξοι επαναστάτες, το ταγάρι της διαδήλωσης.

Πρέπει να περιέχει ένα φαρδουλό τζάκετ, μια μάσκα οξυγόνου, ένα μανταλάκι, ένα μπουκαλάκι νερό και μια σκούπα.

Και εξηγούμαι. Το έξτρα τζάκετ δεν το χρειάζεστε για το κρύο. Στη διαδήλωση μάλλον θα σκάτε. Όμως θα είναι απαραίτητο για τη βοήθεια των συναγωνιστών. Πχ την ώρα που θα κουβαλάτε τη νέα 42΄΄ LCD με τεχνολογία LED και 3D για το σαλόνι σας ή το καθιστικό του γείτονα από το μαγαζί που σπάσατε, ρίχτε το τζάκετ επάνω για ξεκάρφωμα και πείτε πως είναι το πτώμα του αγώνα.

Επίσης, θα μπορέσετε να καλύψετε όλες τις γιαγιάδες που θα μαζεύουν τα φάρμακά τους από τα αποκαΐδια των γύρω φαρμακείων.

Η μάσκα οξυγόνου είναι για αυτό που φαντάζεστε, δε σας λέω κάτι καινούργιο, όμως στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιηθούν χημικά, για να μη χαλάσετε τη μάσκα τζάμπα, φράξτε τη μύτη με το μανταλάκι να μην πέσετε ξεροί από τον ιδρώτα των παραδίπλα διαδηλωτών.

Η ένταση είναι μοιραία και τα εξεγερμένα κορμιά, πιο επιρρεπή στην παραγωγή υγρών.

Για το νερό επίσης δεν έχω να σας πω πολλά μη λουστείτε, πιείτε, να γλυτώσετε από την αφυδάτωση της επαναστατικάλ φάσης, αλλά για τη σκούπα θέλω την προσοχή σας. Πείτε ας πούμε ότι θέλετε να λαμπαδιάσετε ένα αυτοκίνητο πολυτελείας που σας τη δίνει, εφόσον δε θα γίνει ποτέ δικό σας. Στη μέση της χαιρέκακης πράξης σκάει μύτη ο ιδιοκτήτης με ξυρισμένο κεφάλι και τατουάζ όλο το χάρτη Αθήνα -Γιάννενα με δυο παπούτσια πάνινα… χειρότερα και από το γκόμενο του Prison Break, δηλαδίς.

Εκεί το παίζετε Κινέζοι, βγάζετε τη σκούπα και κάνετε ότι σκουπίζετε αμέριμνοι την ακαταστασία της επανάστασης. Μην αγχώνεστε στο κέντρο, κοντά στο Κολωνάκι, υπάρχουν κι άλλα προκλητικά αυτοκίνητα να κάψετε.

Αυτά σύντροφοι για το ταγάρι και πριν σας αφήσω να σας δώσω μια συνοδευτική συμβουλή.

Μην πετάξετε εσείς το πρώτο τούβλο, την πρώτη Μολότοφ, το πρώτο μπινελίκι. Όσο ταπηροκρανιομένοι και αν είστε, ίσως μια μέρα η διάθεση του όχλου να είναι πιο «ωχ, αδερφέ, ας μην ξεσκιστούμε σήμερα».

Το θέμα είναι να περάσετε καλά, να χώσετε καμιά μπουνιά, να ξεσκάσετε και όχι να γυρίσετε καταντροπιασμένοι, που έπαιξε η μούρη σας σε όλα τα ΜΜΕ ως ο αναρχικός που κατέστρεψε μια κατά τα άλλα φιλειρηνική διαδήλωση.

Ο όχλος αποτελεί ιστορικό στοιχείο, ενώ η διαφοροποίηση ενίοτε χαρακτηρίζεται και αποκλίνουσα συμπεριφορά.

Σε στιγμές επαναστατικού πάθους οι ισορροπίες είναι λεπτές, μη ρισκάρετε την υστεροφημία σας και από Τσε καταλήξετε σε κάποιο Δαφνί ή στη φυλακή, ως μια μικρή αδιάφορη τσε-τσε!

Το επόμενο βήμα είναι επιτέλους να ξεστραβωθούμε, να σοβαρευτούμε και να διεκδικήσουμε ό,τι μας έχει στερήσει την αξιοπρέπεια τα τελευταία χρόνια… κι αυτό δε γίνεται με πέρλα και βλεφαρίδα κάγκελο Γιαννούλα στα σαλόνια! Αυτό να το θυμόμαστε τώρα που πλησιάζει και η 17η Νοέμβρη…της Αγίας Δαμανάκη ανήμερα… μας γονάτισε αυτό το άτιμο το σαλόνι!

tampouloukia









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ