ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ.

ΨΥΧΑΡΗΣ: 
ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ 
– ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΦΑΖΑΝΑΙΟΥΣ,
ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ



Από παλιά, υπήρχε για το ΔΟΛ-ιο συγκρότημα Λαμπράκη η φήμη ότι «ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις». Σήμερα οι εποχές έχουν αλλάξει, έχουν γίνει πιο… δημοκρατικές –υπό την έννοια ότι το «ανεβοκατέβασμα κυβερνήσεων» δεν είναι πλέον υπόθεση 2-3 ολιγαρχών, αλλά περισσότερων- αλλά όσο να’ ναι, ο ΔΟΛ παραμένει… σταθερή αξία του εν Ελλάδι κατεστημένου. Έχουν, λοιπόν, ξεχωριστή πολιτική σημασία τα άρθρα –ειδικά του διευθυντή του-, διότι δείχνουν που το πάει το σύστημα…

Πολύ ενδιαφέρον, λοιπόν, έχει το άρθρο υπό τον τίτλο «ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ», που δημοσιεύεται στο κυριακάτικο «Βήμα». Ιδού:

«Όσο πληθαίνουν οι διαμάχες στον λεγόμενο χώρο της Κεντροαριστεράς τόσο περισσότερο στεριώνει στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενός πολιτικού ηγέτη που μοιάζει να γκρέμισε οριστικά τα σύνορα - ιδεολογικά, κοινωνικά, οικονομικά - που χώριζαν τους Έλληνες από την εποχή του… Κολοκοτρώνη.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ο Κ. Μητσοτάκης (κεντρώος εκ καταγωγής και δεξιός εκ μεταγραφής μετά την Αποστασία) μαζί με τον ηγέτη του ΚΚΕ Χαρίλαο Φλωράκη και τον επικεφαλής του αποσχισθέντος το 1968 τμήματός του (ΚΚΕ Εσωτερικού) Λεωνίδα Κύρκο έστησαν μια κυβέρνηση δεξιο-κομμουνιστικής συνεργασίας που άφησε άναυδους όσους πίστευαν ότι υπήρχαν σοβαρές πολιτικές διαφορές μεταξύ των εν τω Κοινοβουλίω, όπως και στους δρόμους και στις πλατείες αλληλοϋβριζόμενων πολιτικών…

Μετά τις βαθιές αλλαγές που έχουν επέλθει στην πολιτική ζωή της Ελλάδας κάθε ερμηνεία πράξεων και αποφάσεων, κάθε άμετρο «είπα» είναι πράγματα ευεξήγητα… Όσοι λ.χ. θεωρούν φανατικό τον κ. Λαφαζάνη, ας μη λησμονούν οι παλαιότεροι και ας πληροφορηθούν οι νεότεροι ότι ο σημερινός αρχηγός των ακραίων της Αριστεράς ήταν ένας από τους στενούς συνεργάτες του Χ. Φλωράκη που απεχώρησαν από το Ένα Είναι Το Κόμμα, μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού…

Οι προσεχείς ευρωεκλογές έχουν χαρακτήρα αληθινής δημοσκόπησης. Αυτό που κρίνεται είναι αν θα γίνει μια από τις συνήθεις στην Ελλάδα αλλαγές ή αυτές οι κάλπες θα είναι η αφετηρία για πολιτικές εξελίξεις, για μια Νέα Ελλάδα»
.

Τι θέλει να πει ΔΟΛ-ίως ο… ποιητής; Ότι οι κάλπες του Μαΐου θα φέρουν τέτοια αποτελέσματα που θα καταστήσουν αναπόφευκτη τη «μεγάλη συγκυβέρνηση ιστορικού συμβιβασμού» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και «λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων», α λα 1989. Εγγυάται δε (προφανώς ως παλιός κομμουνιστής…), ότι οι εμφανιζόμενοι ως… επαναστάτες και τα ρέστα της «αριστερής πτέρυγας» του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι… φρόνιμοι και απολύτως συνεργάσιμοι.


Και ποιο είναι το αποτέλεσμα που θα καταστήσει αναπόφευκτη τη συμμαχία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ; 

Μια πανίσχυρη Χρυσή Αυγή! Αυτό εννοεί, αλλά δεν το λέει ευθέως ο Ψυχάρης, για ευνόητους λόγους…

Αντίοχος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ