ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ο θεός να μας κόβει σπίτια και να δίνει επιδοτήσεις στον Μπόμπολα.



Όπως μάθαμε πρόσφατα, οι περήφανες και κοινωνικά ευαίσθητες Ελληνικές Τράπεζες πούλησαν στην φτήνεια τα “κόκκινα” στεγαστικά δάνεια σε διάφορα ξένα funds. Η κίνηση αυτή προσφέρει 3πλή υπηρεσία:

ΠΡΩΤΟΝ οριστικοποιείται οτι η γενική επιδρομή κατά των πολιτών μπαίνει στην τελευταία φάση. Από τον Δεκέμβριο, όταν θα γίνει πλέον πράξη η αναστολή πλειστηριασμών Α’ κατοικίας, 500.000 Έλληνες θα χάσουν τα σπίτια τους, τα οποία θα καταλήξουν σε διάφορα funds. Και αυτό θα γίνει γρήγορα, άμεσα και στεγνά.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ οι συγκεκριμένες Ελληνικές Τράπεζες θα έχουν σωθεί (προσωρινά) αφού τα κόκκινα δάνεια δεν αφήνουν τους τραπεζίτες να παρουσιάζουν ισολογισμούς με τα υπερκέρδη του παρελθόντος. 

Με το ξεπούλημα των δανείων αυτών οι Προβόπουλοι θα είναι και πάλι σε θέση να κοκορεύονται οτι είναι “επιτυχημένοι οικονομικοί παράγοντες”.

ΤΡΙΤΟΝ και κυριότερον, οι συγκεκριμένες Τράπεζες θα αποτινάξουν τη στάμπα του κοινωνικά ανάλγητου, γιατί δεν θα είναι αυτές που θα πάρουν τα σπίτια του κόσμου. Διότι άλλο είναι να λες “μου πήρε το σπίτι το ερπετό ο Σάλλας” και άλλο το “μου έφαγε το σπίτι το ΜακΚόρμικ Κορπορέϊσιον Φαντ, με έδρα τα Κέϊμαν”.

Σύντομα, από το τέλος του χρόνου, όλοι όσοι λόγω της κρίσης αδυνατούν να είναι συνεπείς θα αρχίσουν να δέχονται τις πρώτες οχλήσεις από τους νέους κατόχους των δανείων αυτών.

Και επειδή συνήθως τα funds αυτά κάνουν outsourcing τα call centers του στην Ινδία ή τη Μαλαισία (εκεί όπου οι άνθρωποι δουλεύουν για 3 ευρώ μεροκάματο), μην απορήσετε αν ένα πρωί δεχτείτε ένα τηλεφώνημα από τη Βομβάη από έναν τύπο που θα σας λέει ότι έχετε 3 ημέρες να φορτώσετε τα υπάρχοντά σας σε ένα φορτηγό και να την κάνετε σιγά σιγά.

Γι αυτό το, πάντα κοινωνικά ευαίσθητο, AmanToMatiMou, σας δίνει μερικές έτοιμες φράσεις στα Ινδικά, από αυτές που όλοι οι Έλληνες χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας στις διάφορες συναλλαγές μας με τις τράπεζες. Φράσεις που πιθανόν να σας χρησιμεύσουν στο άμεσο μέλλον.

-”Έλα, και θα πάρεις τ’ αρχίδια μου” / Μετάφραση: आओ और मेरी गेंदों मिलता है / Προφορά: Ā’ō aura mērī gēndōṁ milatā hai

-”Θα σε πάνε τέσσερις ρε καριόλη” / Μετάφραση: मैं चार एह कमीने जाऊँगा / Προφορά:Maiṁ cāra ēha kamīnē jā’ūm̐gā

-”Για τόλμα, και θα σου βάλω όλο τον ημιυπαίθριο στον κώλο” / Μετάφραση: साहस, और मैं गधा में अर्द्ध चारों ओर हो रही है के लिए / Προφορά: Sāhasa, aura maiṁ gadhā mēṁ ard’dha cārōṁ ōra hō rahī hai kē li’ē

-”Για πες του Στουρνάρα να πάει μέχρι τη γωνία για να δει αν έρχομαι” / Μετάφραση:मैं आ गया है देखने के लिए कोने में जाना Stournara उसे बताने के लिए / Προφορά: Maiṁ ā gayā hai dēkhanē kē li’ē kōnē mēṁ jānā Stournara usē batānē kē li’ē

Την ώρα που η ΠασοκοΝουδού Χούντα ψηφίζει άλλο ένα αισχρό νομοσχέδιο που οριστικοποιεί την αρπαγή κατοικιών ο γίγαντας Νότης Μηταράκης βρίσκει και δίνει επιδότηση 19.000.000 ευρώ στον Μπόμπολα, για τη δημιουργία 1 (ολογράφως: ΜΙΑΣ) θέσης εργασίας.



ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 
ΑΠΟ ΤΟ AmanToMatiMou 


Ο Β.Πολύδωρας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αλλά και τον λόγων του .

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΒΥΡΩΝΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ
Η ΝΔ διέγραψε την ιστορία της 
και την συνείδησή της


Ο Β.Πολύδωρας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αλλά και τον λόγων του και καταψήφισε στο σύνολό του, το ν/σ του φόρου ακινήτων το οποίο τελικά πέρασε, και ο ίδιος διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ.Ο Β.Πολύδωρας θεωρεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο παράνομο ως αντισυνταγματικό, και ως τέτοιο δεν το ψήφισε.
Το σχέδιο νόμου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πλην του Βύρωνα Πολύδωρα ο οποίος καταψήφισε και διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ, και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη ο οποίος απουσίαζε.
Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Β' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης. Από το ΠΑΣΟΚ επικαλούνται «ίωση» του κ. Κακλαμάνη.
Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας ξανάρχισε η συζήτηση για τους πλειστηριασμούς και η σχετική ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί περί τα μεσάνυχτα.
Στην προδοσία της ΝΔ στην ιστορία της  και στην συνείδησή της στάθηκε στην χθεσινή του ομιλία-ορόσημο ο Βύρων Πολύδωρας, υπενθυμίζοντας.
«Τι είδους πολιτική είναι αυτή που πατάει τους νοικοκυραίους στο λαιμό; Και θέλετε να το ψηφίσω εγώ αυτό;»
«Δε μπορώ να το δεχθώ συνειδησιακά, εθνικά ιστορικά και λαμβάνω δεκάδες αντιρρήσεις από τους συμπολίτες μου… Η κατάσταση της ανάγκης αντιστρέφεται  και την επικαλούμαι και λέω ότι δεν θα σας πληρώσω κύριοι της Τρόικας γιατί θα μου πεθάνει το παιδί και ο λαός».
Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής σημείωσε, ακόμη: «Λέει η άλλη άποψη των λογιστών ότι έχουμε πίεση για 2,9 δισ. ευρώ και που θα βρούμε το ισοδύναμο και απαντώ στις offshore. Έχω απάντηση που λέει ότι έχουμε 6.500 offshore και από αυτές ελέχθησαν οι 34 και βεβαιώθηκαν φόροι 40 εκατ. ευρώ. Κάνω τον υπολογισμό και για όλες τις εταιρίες προκύπτουν 8 δισ. ευρώ έσοδα. Γιατί δεν συνυπολογίζονται, λοιπόν, οι Καντάδες, η λίστα Λαγκάρντ και τα εμβάσματα; Τι είδους πολιτική είναι αυτή που πατάει τους νοικοκυραίους στο λαιμό; Και θέλετε να το ψηφίσω εγώ αυτό; Και η ιστορία μου η συνείδησή μου η ιστορία μου που αγωνιζόμουν για την μεσαία τάξη;»
«Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι ο άρχοντας πρέπει να εγγυάται για την περιουσία των πολιτών», πρόσθεσε και χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «βαρύ και δυσβάσταχτο φορολογικό χτύπημα στον λαό και στον ιδιοκτήτη που πνέει τα λοίσθια».
«Είναι δήμευση. Αγριεύεις τον Έλληνα ιδιοκτήτη του βράχου που το έκανε χωράφι με τα ίδια του τα χέρια. Πρόκειται για δήμευση και το το όρθρο 7 του Συντάγματος το απαγορεύει ρητά... Από τις ελάχιστες απαγορεύσεις», τόνισε.
Και τηρώντας κατά γράμμα ότι είχε πει, υποστηρίξει και υπερασπιστεί, ψήφισε κατά συνείδηση και όχι ως κομματικός σκλάβος.
Το νομοσχέδιο φυσικά πέρασε γιατι υπήρχαν αρκετές πολιτικές "κότες" λιράτες, για να το ψηφίσουν παρά τα όσα έβγαιναν και έλεγαν τις προηγούμενες ημέρες στα φιλόξενα για αυτους ΜΜΕ.
Μόλις χθες το defencenet.gr σας είχε πει ότι μην περιμένετε από αυτούς τίποτα, θα ψηφίσουν ως έχουν διαταχθεί.
Σας λέγαμε επί λέξει: "Nαι, σε όλα ετοιμάζονται να πουν το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής στην ψηφοφορία για τον εξωφρενικό φόρο ακινήτων οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και το ίδιο αναμένεται να γίνει αύριο και για το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
 
Ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που εκτιμάται ότι θα είναι συνεπής με τις θέσεις που εξέφρασε όλο το πρηγούμενο χρονικό διάστημα κατά του να αρπάζουν οι τράπεζες τα σπίτια των ανθρώπων που η οικονομική κρίση τους οδηγεί στο δρόμο, αλλά και στην ανηλεή φορολόγηση ακίμα και των χέρσων χωραφιών, είναι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βυρωνας Πολύδωρας, ο οποίος επιμένει, μέχρι αυτή την στιγμή να απορρίπτει τα δύο νομοσχέδια."

Ο Πρ. Παυλόπουλος που μίλησε για αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου για την φορολογία ακινήτων, ενώ μίλησε και για «έμμεση δήμευση» ψήφισε όπως πάντα με "χέρια και πατούσες".
Ένας συνήθης αντάρτης "στα ... λόγια" ο βουλευτής Γ. Βλάχος της Περιφέρειας Αττικής είπε κι αυτός ότι "Μετά το χαράτσι μπαίνει και νέος φόρος και μέχρι εκεί"...και φυσικα΄ψήφισε και αυτός.
Αυτά για να θυμάται ο ελληνικός λαός ποιούς ψηφίζει και με ποιά κριτήρια. Ας θυμηθούν όσοι χάσουν τα σπίτια τους και καταχρεωθούν στην "ληστρική" πλέον εφορία που θα ρίξουν την ψήφο τους την επόμενη φορά. "Κότες" λιράτες τέλος φτάνει πια!
defencenet.gr


Είχαν ψηφίσει τον Ιούλιο τα τσουχτερά πρόστιμα και τώρα κάνουν το παγώνι !!!!



Άρθρο 57 του Νόμου 4174/2013 («Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών»)

«Αν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί το αργότερο εντός δύο (2) μηνών από την παρέλευση της νόμιμης προθεσμίας καταβολής, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) του φόρου που δεν καταβλήθηκε εμπρόθεσμα. Αν το ποσό του φόρου καταβληθεί μετά την πάροδο ενός έτους από την εκπνοή της νόμιμης προθεσμίας καταβολής το παραπάνω πρόστιμο ανέρχεται σε είκοσι τοις εκατό (20%) του φόρου. Αν το ποσό του φόρου καταβληθεί μετά την πάροδο δύο (2) ετών από την εκπνοή της νόμιμης προθεσμίας καταβολής το παραπάνω πρόστιμο ανέρχεται σε τριάντα τοις εκατό (30%) του φόρου».

Η συγκεκριμένη διάταξη δεν είναι αυτή που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών και για την οποία προκλήθηκε σάλος και παρέμβαση του πρωθυπουργού. Είναι νόμος του κράτους, ισχύει εδώ κι έξι μήνες και ψηφίστηκε από τους βουλευτές τον περασμένο Ιούλιο. Τους βουλευτές που τώρα «σκούζουν» στη Βουλή και απαιτούν την απόσυρσή της.

Το υπουργείο Οικονομικών έφερε την ίδια διάταξη με μια μικρή αναδιατύπωση που δεν αλλάζει την ουσία του νόμου, δηλαδή τα τσουχτερά πρόστιμα. Λέει η διάταξη που κατατέθηκε χθες: «Αν οποιοδήποτε ποσό χρέους δεν καταβληθεί το αργότερο εντός δύο (2) μηνών από την παρέλευση της ημερομηνίας που αυτό έγινε ληξιπρόθεσμο, εκτός από τους τόκους του πρώτου εδαφίου, υπολογίζεται πρόστιμο ίσο με δέκα τοις εκατό (10%) του χρέους που δεν καταβλήθηκε εμπρόθεσμα. Μετά την πάροδο ενός έτους, το πρόστιμο του προηγουμένου εδαφίου ανέρχεται σε είκοσι τοις εκατό (20%) του ποσού που οφείλεται και μετά την πάροδο δύο (2) ετών ανέρχεται σε τριάντα τοις εκατό (30%)».

Δεν είναι επί της παρούσης να πούμε αν είναι σωστό ένα τέτοιο μέτρο ή όχι. Αν είναι τοκογλυφία του δημοσίου ή όχι. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του, έχοντας κατά νου ότι η φοροδιαφυγή έχει φτάσει τα 61 δις ευρώ. Κι ότι μεταξύ των φοροφυγάδων υπάρχουν και πολλοί μπαταχτζήδες επιχειρηματίες, βαρόνοι των ΜΜΕ, φίλοι πολιτικών ή λαμόγια που δεν πληρώνουν τους φόρους τους αλλά έχουν βίλες με πισίνες και πανάκριβα αυτοκίνητα.

Συμπέρασμα: Δεν ήξεραν πραγματικά ή κάνουν ότι δεν ήξεραν οι βουλευτές; Επίσης, οι αόρατοι συνεργάτες στο Μαξίμου που διατύπωσαν την διαφωνία τους δεν ήξεραν για την καλοκαιρινή διάταξη ή κάνουν ότι δεν ήξεραν; Είναι εύκολο να κάνεις τον Στουρνάρα ή όποιον άλλο υπουργό «σάκο του μποξ» διότι τότε όλοι οι άλλοι βγαίνουν στο δρόμο ως «άμωμες παρθένες».

Το δύσκολο είναι να στηρίζεις τις επιλογές σου. Θέλει η κυβέρνηση να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή; Ας το κάνει, με τον παραπάνω ή με άλλο τρόπο. Ωστόσο, αν αποφασίσει τι θέλει πραγματικά τότε να βρει και τον σωστό τρόπο. Κι όχι με ρυθμίσεις του καλοκαιριού ή αναδιατυπώσεις παραμονές Χριστουγέννων





55,5% ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΜΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΔΙΝΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ.!!!!

ΣΕΙΣΜΟΣ - ΣΕΙΣΜΟΣ - ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ...!!!




Μεταφέρουμε: Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της νέας διαδικτυακής ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε από τις 17/812/2013 έως τις 20/12/2013. Ψήφισαν 1.494 άτομα τα όποια πέραν της πρόθεσης ψήφου απάντησαν και σε μια σειρά ερωτημάτων άμεσα συνδεδεμένων με την επικαιρότητα, όπως η επιστροφή και η εγκατάσταση του τέως στην Ελλάδα, το ενδεχόμενο εμπλοκής του με την πολιτική, οι υποψηφιότητες (Καμίνη, Κασιδιάρη, Κακλαμάνη) για τον Δήμο της Αθήνας και η βαθμολογία των υπουργών της κυβέρνησης. 



Η «Ζούγκλα» δεν διεκδικεί το αλάθητο του Παπά, εμπιστεύεται όμως το σταθμισμένο δείγμα της, το οποίο κατά το παρελθόν έχει καταγράψει με μεγάλη ακρίβεια τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων και τις τάσεις του εκλογικού σώματος.

Σύμφωνα με την ανάλυση των αποτελεσμάτων της πρόσφατης διαδικτυακής έρευνας, των επιλεγμένων ψηφοφόρων από εξειδικευμένο προσωπικό, η Χρυσή Αυγή παραμένει στην κορυφή αυξάνοντας μάλιστα τα ποσοστά της. 


Το εντυπωσιακό στοιχείο όμως της μέτρησης είναι ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ μαζί δεν μπορούν να καλύψουν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ! Είναι φανερό ότι η Νέα Δημοκρατία υφίσταται τις μεγαλύτερες απώλειες, με τους ψηφοφόρους της να κατευθύνονται στη Χρυσή Αυγή. Η απώλεια αυτή είναι της τάξης του 31,7% ενώ ταυτόχρονα εντυπωσιακό εμφανίζεται και το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ 20,3% που μετακινείται ακροδεξιά! Το θαυμαστικό αφορά στον θυμό του εκλογικού σώματος και όχι στην ιδεολογική του τοποθέτηση, υπό την έννοια ότι δεν φαίνεται λογικό να μετακινούνται από αριστερό χώρο ψηφοφόροι προς ένα περιβάλλον εθνικιστικό.



Είναι φανερό ότι έχουμε να κάνουμε με ψήφο τιμωρίας, η όποια επηρεάζεται περισσότερο από το θυμικό και λιγότερο από την πολιτική θέση του υποκειμένου, μετά από ψύχραιμη πολιτική σκέψη. Το ζητούμενο είναι εάν αυτή η συμπεριφορά θα παγιωθεί ή απλά αποτελεί στιγμιαίο «εκβιασμό» των ψηφοφόρων προς τον κυβερνητικό συνασπισμό, προ της λήψης σημαντικών οικονομικών και πολιτικών αποφάσεων.



Εντυπωσιακό είναι επίσης το ποσοστό που δίνουν οι ψηφοφόροι στην υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας. Πρόκειται φυσικά για την ψήφο όσων έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα στον Δήμο της Αθήνας, όχι του συνόλου που συμμετείχε από διάφορες περιοχές της χώρας και το 55,5% που δίνουν στον Κασιδιάρη είναι περισσότερο από εντυπωσιακό, σε σχέση με το 25,2% του άλλου (δεν έχουν δηλωθεί όλες οι υποψηφιότητες), το 10,8% του Γιώργου Καμίνη και το πολύ χαμηλό 3% του Νικήτα Κακλαμάνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΕΔΩ



Παραδοχή νεοδημοκρατών: Δεν υπάρχουν στοιχεία - Καθαρά πολιτική η δίωξη της Χρυσής Αυγής



Έχουμε πολλές φορές πει ότι διεξάγεται από την συγκυβέρνηση του μνημονίου ένας παράνομος πόλεμος ενάντια στην Χρυσή Αυγή, με την συμβολή των πρόθυμων δικαστικών αρχών και των καναλιών. Ο συγκεκριμένος αγώνας είχε περιγραφεί ευστόχως από το σαμαρικό antinews ως «υπαρξιακών διαστάσεων», αφού η ΝΔ έχει εγκλωβιστεί σε αυτόν. Αν τολμήσει να κάνει πίσω υπό το βάρος της φαιδρότητας του κατηγορητηρίου τότε αυτό θα σημάνει και το πολιτικό της τέλος. Αν από την άλλη συνεχίσει να διεξάγει αυτόν τον «υπαρξιακών διαστάσεων» αγώνα τότε θα απαξιωθεί πλήρως στα μάτια των Ελλήνων που γελάνε από τα «στοιχεία» που σοβαροφανώς παρουσιάζουν τα αργυρώνητα ΜΜΕ.
Προς απόδειξη των λεγομένων μας περί αστειότητας τόσο του κατηγορητηρίου, όσο και των «στοιχείων» δεν έχουμε μόνο την γνωμοδότηση του συνόλου του Ελληνικού Λαού και του συνόλου του νομικού κόσμου, που βοά από τις μεθοδεύσεις. Έχουμε πλέον και την παραδοχή των ίδιων των νεοδημοκρατών. Μία παραδοχή που προέρχεται από μία από τις πιο «βαμμένες» και «εκ των έσω πληροφορημένων» εφημερίδα, την εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Σε ένα άρθρο που βρίθει ψεμμάτων εναντίον του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, βρίσκεται και μία παράγραφος που αξίζει τον κόπο να παραθέσουμε και να σχολιάσουμε. Το άρθρο συνεχίζει την προπαγάνδα του συστήματος περί «ρήξεως στην Χρυσή Αυγή», οπότε δεν χρήζει απαντήσεως, αφού αυτή έχει δοθεί πολλάκις, αλλά απαξίωσης. Στο τέλος του άρθρου, όμως, υπάρχει το συγκεκριμένο απόσπασμα:
«Γενικά, πάντως, από τα «βαλιτσάκια» της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ το πληροφοριακό υλικό «αξιολογείται μόνο επικουρικά κι όχι αποφασιστικά», αναφέρουν εισαγγελικές πηγές, εκφράζοντας τη δυσπιστία τους για τους τρόπους αντιμετώπισης της υπόθεσης από την Αστυνομία, ειδικά στα όσα προηγήθηκαν των πρόσφατων ερευνών στα σπίτια βουλευτών της Χρυσής Αυγής και παλαιότερα στα γραφεία του κόμματος στην Κατεχάκη και στον Σταθμό Λαρίσης. Θεωρούν, δηλαδή, ότι οι σχετικές εντολές έπρεπε να έχουν δοθεί νωρίτερα, καθώς τα ευρήματα (υπολογιστές, ηλεκτρονικό υλικό κ.τ.λ.) δεν διαφώτισαν περισσότερο στο σκέλος της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης».
Τι θέλει να πει ο «ποιητής»; Η πραγματικότητα είναι ότι ο αρθρογράφος της νεοδημοκράτικης εφημερίδας δεν υπονοεί κάτι, αλλά το λέει ευθέως. Παρά τις παράνομες παρακολουθήσεις, παρά τις έρευνες, παρά το όσα έχουν γίνει, ΔΕΝ έχουν βρεθεί στοιχεία για να στοιχειοθετηθεί η οποιαδήποτε ποινική δίωξη.
Τα όσα έχουν κυκλοφορήσει παρανόμως στα κανάλια είναι υλικό, το οποίο έχει αξία μόνο για «κουτσομπολιό». Είναι δηλαδή υλικό που απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε αργόσχολους και εγκάθετους!
Χ.Α