ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Σαν Σήμερα: 10 Δεκεμβρίου (1893: "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν")

Σαν σήμερα πριν 120 χρόνια 
ο Χαρίλαος Τρικούπης είπε το ιστορικό 
“Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν” 
ανακοινώνοντας την χρεωκοπία της Ελλάδας


10 Δεκεμβρίου 1893: Ο Χαρίλαος Τρικούπης "πιστώνεται" στη Βουλή των Ελλήνων την ιστορική φράση "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν"

Η φράση «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» αποτελεί μια ιστορική αναφορά που πιστώνεται στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Χαρίλαο Τρικούπη. 

Ο Τρικούπης λέγεται πως χρησιμοποίησε τη φράση σε ομιλία του στη Βουλή στις 10 Δεκεμβρίου του 1893, αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση του κράτους και την αδυναμία του να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος του. 

Η Κυβέρνησή του κήρυξε πτώχευση, η οποία και επέφερε την επιβολή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου σε βάρος της Ελλάδας.

Έκτοτε, η φράση αυτή χρησιμοποιείται για να δηλώσει αποτυχία, τόσο για οικονομικά θέματα όσο και για γενικότερους λόγους.

Αν και θεωρείται πως η φράση λέχθηκε από το βήμα της Βουλής, αμφισβητείται πως χρησιμοποιήθηκε από τον Τρικούπη στην ομιλία του, καθώς από τα πρακτικά της Βουλής δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. 

Στη πραγματικότητα η φράση αυτή λέχθηκε από τον Χ. Τρικούπη την παραπάνω ημερομηνία από του βήματος της Βουλής (Παλαιά Βουλή), όχι όμως απευθυνόμενος προς το Σώμα της Βουλής ως επίσημη διακήρυξη, αλλά "εν τη ρύμη του λόγου" του, αναφέροντας "εν παρόδω" στις αναγκαίες προς τους δανειστές διαπραγματεύσεις, που πίεζαν απροκάλυπτα τον οικονομικό έλεγχο της Ελλάδας, "ότι πρέπει να λαλήσωμεν προς αυτούς επτωχεύσαμεν δυστυχώς..».

Η αντιπολίτευση όμως εκμεταλλευόμενη κομματικά τη φράση αυτή παράστησε τον πρωθυπουργό να κηρύσσει με αυτήν επίσημα από του βήματος της Βουλής τη χρεωκοπία της Ελλάδας. 

Τη θέση αυτή υιοθέτησαν και όλα σχεδόν τα έντυπα της εποχής σε σημείο που να δημιουργήσουν ακόμα και απογοητευτική εντύπωση στους οπαδούς του Χ. Τρικούπη. 

Η προπαγάνδα αυτή το πόσο ευνόησε υπέρμετρα την τότε αντιπολίτευση διαφαίνεται από τον ειρωνικό σκωπτικό χαρακτήρα που αποδόθηκε σε αυτήν και που χρησιμοποιήθηκε ομοίως μυριάδες φορές με συνέπεια να παραμείνει ιστορική μέχρι σήμερα. 





ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΣΤΟΥΣ… ΤΟΥΡΚΟΥΣ.


ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΤΕΣ 
ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ 
ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ 
ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ!





Παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η πρωτοφανής στα ιστορικά χρονικά σκευωρία και η παράνομη πολιτική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής. Μετά και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και την μεγαλειώδη συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων Εθνικιστών στην πλατεία Συντάγματος όλοι έχουν αντιληφθεί πως όταν καταπέσει πλήρως το σαθρό κατηγορητήριο, η Χρυσή Αυγή θα είναι κυρίαρχη στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Οι «γείτονες» που έχουν καταλάβει την αλλαγή που έρχεται, καθώς έχουν την εμπειρία από την υπόθεση Ερντογάν που στην αρχή διώχθηκε παράνομα από το καθεστώς και στην συνέχεια κυριάρχησε και ακόμα κυριαρχεί στην Τουρκία, δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις θέσεις της Χρυσής Αυγής.

Ο εκπρόσωπος Τύπου, Ηλίας Κασιδιάρης έδωσε συνέντευξη στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού και στην εφημερίδα Χουριέτ. Παραθέτουμε το σχόλιο του δημοσιογράφου – τουρκολόγου Νίκου Χειλαδάκη για το ενδιαφέρον της Τουρκίας για την Χρυσή Αυγή.

Σημαντική συνέντευξη έδωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu ajansı, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, όπου απάντησε σε πολλά ερωτήματα ενώ η συνέντευξη του δημοσιεύτηκε και στην τουρκική εφημερίδα, Milligazete, (6/12).

Σύμφωνα με τα τουρκικά λεγόμενα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγόρησε από την αρχή τα υπόλοιπα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου ότι προσπαθούν συνεχώς να συκοφαντούν την Χρυσή Αυγή ότι είναι ναζιστικό κόμμα, ενώ τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ μετέχουν σε αυτή την εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή, όπως υποστήριξε ο Ηλίας Κασιδιάρης, είναι νόμιμο πολιτικό κόμμα και μετέχει από το 1990 στις βουλευτικές εκλογές, ενώ δεν έχει καμία σχέση με τον ναζισμό και την ναζιστική ιδεολογία.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συλλήψεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και ιδιαίτερα στην σύλληψη και φυλάκιση του αρχηγού της, Νίκου Μιχαλολιάκου, και αφού τόνισε με έμφαση ότι είναι παράνομες, παρομοίασε την σύλληψη και φυλάκιση του Μιχαλολιάκου με την πριν από χρόνια σύλληψη και φυλάκιση του… Ερντογάν, πριν γίνει πρωθυπουργός εξ αιτίας των ισλαμικών ιδεολογικών του πεποιθήσεων. Και συνεχίζοντας την παρομοίωση του Μιχαλολιάκου με τον Ερντογάν, ο κ. Κασιδιάρης ανέφερε ότι όπως και ο τότε ο φυλακισμένος και υπόδικος Ερντογάν έγινε στην συνέχεια πρωθυπουργός και ηγέτης της Τουρκίας, έτσι και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής θα γίνει μια μέρα ο… ηγέτης και πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Οι ερωτήσεις των Τούρκων στη συνέχεια περιστράφηκαν στα θρησκευτικά και στη υπόθεση της ανέγερσης του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα. Ο κ Κασιδιάρης αφού υποστήριξε πως η Χρυσή Αυγή σέβεται κάθε θρησκεία, είναι κάθετα αντίθετη με την ανέγερση του μουσουλμανικού τεμένους. Κάλεσε δε την Τουρκία μέσα από την συνέντευξη του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, να σεβαστεί την συνθήκη της Λοζάνης αλλά και το διεθνές δίκαιο όσον αφόρα τα δικαιώματα της ελληνικής ομογένειας της Κωνσταντινούπολης που τα σύγκρινε με την τελείως διαφορετική, όπως ανέφερε κατάσταση που απολαμβάνει η μουσουλμανική μειονότητα της δυτικής Θράκης.

Κατηγόρησε δε ανοιχτά τη Τουρκία ότι είναι υπόλογος για το ανθελληνικό πογκρόμ των Σεπτεμβριανών του 1955, το οποίο ήταν  μια χαρακτηριστική εκ μέρους της Τουρκίας παραβίαση της συνθήκης της Λοζάνης. Στη συνέχεια ανέφερε ότι πολλά ελληνικά μνημεία και εκκλησίες στην βόρειο Κύπρο είναι σήμερα αχούρια και έχουν συληθεί από τα κατοχικά στρατεύματα. Έθιξε και το πρόβλημα των λαθρομεταναστών που όπως τόνισε είναι μεγάλο πρόβλημα και δεν μπορεί να λυθεί με την συνεχιζόμενη παρουσία εκατομμύριων λαθρομεταναστών στο ελληνικό έδαφος υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να φύγουν από την Ελλάδα.

Τέλος, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση της Ελλάδας και τόνισε πως η κατάσταση αυτή έχει φέρει σε απελπισία πολλούς Έλληνες και τους έχει οδηγήσει στην αυτοκτονία, ενώ πρόσθεσε πως τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής συνεχώς ανεβαίνουν, καθώς έχει αποδείξει ότι είναι το μόνο κόμμα που αγωνίζεται για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση και να βοηθήσει τον λαό που δοκιμάζεται σε τέτοιο βαθμό από την κρίση.

Ανεξάρτητα από όλες αυτές τις δηλώσεις και τι υποστηρίζει ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι Τούρκοι θέλησαν να πάρουν συνέντευξη από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, ενώ είναι κάθετα αποκλεισμένος από τα ελληνικά ΜΜΕ. 

Οι κρίσεις και τα συμπεράσματα δικά σας. 

Γεγονός όμως είναι ότι η ενημέρωση στην Ελλάδα έχει καταντήσει «αλακάρτ» και αυτό είναι άλλο ένα αίσχος της μνημονιακής κατοχής αυτής της χώρας.




ΟΧΙ στο τζαμί στην Αθήνα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας - Σάββατο 14/12, στάση Μετρό Ελαιώνα, 13:00




Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου η Χρυσή Αυγή διοργανώνει, στον χώρο που οι μεγαλοεργαλάβοι θέλουν να χτίσουν τζαμί, μια δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην προσπάθεια της χούντας Βενιζέλου - Σαμαρά για ισλαμοποίηση της χώρας.

Η αντεθνική συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο Σαμαράς - κατόπιν εντολής του Ερντογάν - διαγράφουν δίχως αιδώ, τους μεγαλειώδεις και ματωμένους Εθνικούς Αγώνες του Ελληνισμού για την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό. 

Η ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην πρωτεύουσα της χώρας συνιστά εθνική προδοσία. Δεν είναι τυχαίο πως την εγκληματική αυτή πράξη στηρίζουν τα μεγάλα κεφάλια της πλουτοκρατίας (Κόκκαλης και Μπόμπολας).

Η Χρυσή Αυγή εκφράζοντας την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού απαντά στον ρατσισμό κατά των Ελλήνων με κάθε νόμιμο μέσο: μέσα στη Βουλή των Ελλήνων και κυρίως με μαζικές και δυναμικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.



Σάββατο 14/12, 
στάση Μετρό Ελαιώνα, 
Ιερά Οδός και Μαρκόνι, 13:00


ΓΟΛΟΝΤΟΜΟΡ – ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ.



Εάν, τυχαία, ρωτήσετε στο δρόμο εκατό Έλληνες για το Ολοκαύτωμα της Ουκρανίας, το επονομαζόμενον «Γολοντομόρ» (Голодомор) ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα σας απαντήσουν πως γνωρίζουν κάτι περί αυτού. Κι όχι μόνον εδώ στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως! Αντιθέτως, εάν ρωτήσετε για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, σίγουρα όλοι θα γνωρίζουν να σας πουν. Βλέπετε, ουδείς ασχολήθηκε με το Ολοκαύτωμα της Ουκρανίας.


Ούτε οι δυτικές κυβερνήσεις, ούτε οι «διανοούμενοι» (παρανοούμενοι…), ούτε οι διάσημοι ιστορικοί, ούτε βεβαίως οι σκηνοθέτες του Χόλλυγουντ. Κανένας απολύτως! Παρότι, όπως ευστόχως παρατηρεί η συγγραφεύς του βιβλίου «Γκουλάγκ – Η αληθινή ιστορία», Anne Applebaum, «Στις περιοχές αυτές σημειώθηκε ο φοβερός λιμός της δεκαετίας του 1930, στην διάρκεια του οποίου ο Στάλιν σκότωσε περισσότερους Ουκρανούς από τους Εβραίους που δολοφόνησε ο Χίτλερ». 

Προφανώς, στην ανωτέρω σύγκριση κρύβεται ο βασικός λόγος της αποσιωπήσεως του ουκρανικού Ολοκαυτώματος. Οι διεθνείς σιωνισταί έχουν «κατοχυρώσει» τον όρο «Ολοκαύτωμα» για τους δικούς τους και δεν επιτρέπουν σε κανέναν άλλον να τους χαλάσει την… αποκλειστικότητα!


Το Ολοκαύτωμα της Ουκρανίας, έλαβε χώρα την διετία 1932-1933, δια τεχνητού λιμού και είχε ως αποτέλεσμα τον χαμό 7 εκατομμυρίων ανθρώπων! 

Να σημειώσουμε, πως η γη της Ουκρανίας (οι «μαύρες γαίες») είναι η πιο εύφορη όλων των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ και δικαίως χαρακτηριζόταν «σιτοβολώνας της Ευρώπης». Το 1932, ήρθε η ώρα της μαζικής κολεκτιβοποιήσεως. Ειδικά συνεργεία, προέβαιναν σε κατασχέσεις –κατ’ αρχάς- των σιτηρών (από τα χωράφια και τις αποθήκες) και εν συνεχεία όλων των προϊόντων και των ζώων. 
Ταυτοχρόνως, απαγορεύθηκε η μετακίνηση του πληθυσμού από τις αγροτικές περιοχές προς τις πόλεις. Για τον σκοπό αυτόν, στις 27 Δεκεμβρίου 1932, καθιερώθηκε το «εσωτερικό διαβατήριο», όπου η οποιαδήποτε μετακίνηση ακόμα και σε γειτονική πόλη απαιτούσε άδεια της Αστυνομίας (τέτοια δεν δινόταν σε κανέναν). Με την καθιέρωση του «εσωτερικού διαβατηρίου», οι Ουκρανοί αγρότες καταδικάστηκαν σε αργό και βασανιστικό θάνατο από την πείνα! Και γιατί όλα αυτά;


Η αντίδραση των Ουκρανών στην κολεκτιβοποίηση της γεωργίας ήταν η αφορμή κι όχι η αιτία της γενοκτονίας τους. Δια της κολεκτιβοποιήσεως, ο Στάλιν βρήκε την ευκαιρία να δώσει ένα καλό μάθημα στους Ουκρανούς εθνικιστές, που από πολύ παλαιότερα είχαν έντονες αποσχιστικές τάσεις. Και να δώσει κι ένα μήνυμα στους υπολοίπους λαούς της ΕΣΣΔ που είχαν παρόμοιες διαθέσεις, να υποταχθούν στην κακή μοίρα τους!

Το έγκλημα γενοκτονίας εις βάρος 7 εκατομμυρίων Ουκρανών, έμεινε στο περιθώριο και αποδόθηκε επισήμως στην… ξηρασία. 

Μετά την αυτοδιάλυση της ΕΣΣΔ, ακούστηκαν οι πρώτες φωνές για αναγνώρισή του. Εν τέλει, σε μια πανηγυρική σύνοδο της Ουκρανικής Ράντα (βουλής), στις 28 Νοεμβρίου του 2006, ψηφίστηκε ο Νόμος 376 – V, με τον οποίο αναγνωρίστηκε επισήμως η γενοκτονία κατά του ουκρανικού λαού και καθιερώθηκε η 25η Νοεμβρίου, ως ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος. 

Η ρωσσική κυβέρνηση αναγνώρισε αυτό το τρομερό έγκλημα του κομμουνισμού, το 2010, με την επίσημη επίσκεψη του τότε προέδρου Μεντβέντεφ στο μεγαλοπρεπές «Μνημείο των Θυμάτων του Μεγάλου Τεχνητού Λιμού της Ουκρανίας». Καλά όλα αυτά, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα, το σύνηθες σ’ αυτές τις περιπτώσεις: δεν τιμωρήθηκαν οι ένοχοι!


Ποιοι είναι οι ένοχοι; Εκτός βεβαίως από τον Στάλιν που πήρε την απόφαση της εξοντώσεως δια του τεχνητού λιμού, τους Μολότωφ, Καγκάνοβιτς και Γιάγκοντα (που είχαν μεταβεί στην Ουκρανία και είχαν αναλάβει -ως επικεφαλείς Εκτάκτων Επιτροπών- τον συντονισμό της «συλλογής των εισφορών» – δηλαδή της κατασχέσεως των προϊόντων), όλα τα τότε κορυφαία στελέχη των μπολσεβίκων που είτε υποβοήθησαν την γενοκτονία από τα πόστα που κατείχαν, είτε γνώριζαν και δεν την απέτρεψαν, υπάρχουν και τα τοπικά στελέχη του Κ.Κ. και της μυστικής αστυνομίας, τα οποία έπαιξαν τον ρόλο του εκτελεστού του Ολοκαυτώματος.


Ιδού κάποιοι εξ’ αυτών, όπως αναφέρονται στο βιβλίο – ντοκουμέντο «КОМУ БУВ ВИГИЛНИЙ ГОЛОДОМОР»: Σβάρτς Ισαάκ του Ισραήλ, Λεπλέβσκι Ισραήλ του Μωϋσή, Κάτσελσον Ζηνόβι του Μπορίς, Χατενέβερ Ααρών του Μαέρ, Μπλιούμαν Βίκτωρ του Μιχαήλ, Ρουμπινστάϊν Ναούμ του Λεβί, Δζίπιν Δαϋίδ του Ισραήλ, Σοκολίνσκι Δαϋίδ του Μωϋσή, Τσερδάκ Μωϋσής του Γκριγκόρι, Ράϊχμαν Λεβ του Ιωσήφ, Σαμουήλωφ Σαμουήλ του Ισαάκ, Σαπίρ Αβραάμ του Βλαντιμίρ, Νίκελμπεργκ Γαβριήλ του Λαζάρου, Μπρουκ Σολομών του Σολομώντος, Κόγκαν Μπορίς του Ισραήλ, Χαστ Μιχαήλ του Ισραήλ, Λιφάρ Δανιήλ του Γαβριήλ, Σαμουήλωφ Σαμουήλ του Ισαάκ, Γράνσκυ Ιωσήφ του Αβραάμ, Αλμπτέϊτσερ Σολομών του Αβραάμ, Μπουτόφσκι Ισραήλ του Μιχαήλ, Αχμάτωφ Λεβί του Σολομώντος, Νίκελμπεργκ Γαβριήλ του Λαζάρου, Κόγκαν Μπορίς του Βενιαμίν, Ρόϊτμαν Δαϋίδ του Σαμουήλ, Σιμχόβιτς Αβραάμ του Μιχαήλ, Κρούπνικωφ Εφίμ του Βενιαμίν, Σοκολίνσκι Δαϋίδ του Μωϋσή, Ντολίνσκι Συμεών του Μωϋσή, Σοκολώφ Ισαάκ του Ιωσήφ, Σαπίρο Ισαάκ του Ανανία, Γκόλντμαν Σολομών του Ισαάκ, Ούμωφ Ίλια του Αβραάμ, Μάζο Σολομών του Σαμουήλ, Νταβίντωφ Δαϋίδ του Μωϋσή, Ολσάνσκι Συμεών του Αβραάμ κ.α. Παρατηρούμε ότι όλοι οι παραπάνω έχουν μη ρωσσικά, αλλά… βιβλικά ονόματα. 

Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για σιωνιστές. Εκτελεστές, λοιπόν, του Ολοκαυτώματος ήσαν οι σιωνιστές! Ο πιο σπουδαίος λόγος για να παραμείνει το συγκεκριμένο Ολοκαύτωμα στα σκοτάδια της Ιστορίας!

17 χώρες έχουν αναγνωρίσει επισήμως το Γολοντομόρ. Φυσικά, σ’ αυτές δεν συμπεριλαμβάνεται η μαρξιστοκρατουμένη Ελλάς

Γ. Δημητρακόπουλος.