ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Σύσκεψη ΝΔ: "Πάμε ξεβράκωτοι στις ευρωεκλογές. Οι δύο κρυφές δημοσκοπήσεις δείχνουν το μαύρο μας το χάλι",


Σύσκεψη ΝΔ: Ούτε 10% δεν θα πάρουμε!




Το μέγεθος της ήττας με τις αυθαιρεσίες Δένδια και Σαμαρά για την παράνομη πολιτική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής, που έχει στρέψει όλο τον ελληνικό λαό στο πλευρό του Λαϊκού Συνδέσμου, έχουν αντιληφθεί πλήρως στη ΝΔ. Όπως διέρρευσε στον Τύπο στην σύσκεψη στην Συγγρού για τις ερχόμενες ευρωεκλογές κυριάρχησε η μιζέρια και η κατήφεια, καθώς έχουν καταλάβει καλά πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει ρίξει την Νέα Δημοκρατία σε επίπεδα "Πολιτικής Άνοιξης".
Μεταφέρουμε αυτούσιο το ρεπορτάζ από το "Ποντίκι": "Ούτε τέσσερις ευρωβουλευτές δεν θα βγάλουμε - Δύο συσκέψεις έγιναν στη Νέα Δημοκρατία για τις ευρωεκλογές που ήταν εντελώς απογοητευτικές... Στη μια σύσκεψη που συμμετείχαν καθαρά κομματικά στελέχη και στην άλλη της επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας το συμπέρασμα ήταν το ίδιο: "Πάμε ξεβράκωτοι στις ευρωεκλογές. Οι δύο κρυφές δημοσκοπήσεις δείχνουν το μαύρο μας το χάλι", αφήνοντας να εννοηθεί ότι δείχνουν ποσοστά σε επίπεδο ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ για το πρώτο εξάμηνο του 2014, δένει τα χέρια της κυβέρνησης στο ζήτημα της προβολής των αλλαγών ή της υιοθέτησης μιας πιο σκληρής στάσης απέναντι στους δανειστές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι έστω και έμμεσο τρόπο το παραδέχθηκε και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος. Βουλευτής της ΝΔ φεύγοντας από τη σύσκεψη παρατήρησε: "Μ' αρέσει που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για υποψήφιοι ευρωβουλευτές καμιά δεκαπενταριά... Με τέτοια ποσοστά, ούτε τέσσερις δεν θα βγουν".
Περαιτέρω σχόλια είναι περιττά... Ο Ελληνικός Λαός βράζει και θα τιμωρήσει τους μηχανορράφους της πιο βρώμικης πολιτικής σκευωρίας που στήθηκε ποτέ!
Χ.Α













ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: ΠΩΣ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΝΤ – ΚΑΙ Η ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΙΠΕ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ Ε.Ε.




Σε μεγάλη μείωση στην τιμή πώλησης του φυσικού αερίου στην Αρμενία προχώρησε η Ρωσία η οποία ετοιμάζεται να ακολουθήσει την ίδια πολιτική στις χώρες που θα ενταχθούν στην Ευρωασιατική Ένωση και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ουκρανία που “γύρισε την πλάτη στην ΕΕ” προκειμένου να συσφίξει τις σχέσεις με την Μόσχα.

Έτσι αμέσως μόλις η Αρμενία απέρριψε την πρόταση της ΕΕ για να λάβει τον χαρακτηρισμό του προς ένταξη μέλους, πήρε το “δωράκι” της και μάλιστα διά χειρός Β. Πούτιν ο οποίος την επισκέπτεται σήμερα: Θα αγοράζει πλέον πετρέλαιο από τη Ρωσία χωρίς τους δασμούς ύψους 30% που ίσχυαν μέχρι σήμερα, θα αγοράζει στρατιωτικό εξοπλισμό στην τιμή της εσωτερικής ρωσικής αγοράς και τέλος ήρθε και το super-bonus:


Θα πληρώνει το φυσικό αέριο 189 δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα, με βάση τη νέα συμφωνία που υπέγραψε με τη Μόσχα και η οποία θα ισχύει μέχρι το 2018. «Να έχετε υπόψη σας ότι στην Ευρώπη η τιμή είναι περίπου 500 δολάρια», υπογράμμισε ο ίδιος ο Πούτιν.

Η Ουκρανία, τώρα περιμένει το δικό της “δώρο”: Το 60% των αναγκών της χώρας σε φυσικό αέριο καλύπτεται από τη Ρωσία και μια έκπτωση στα επίπεδα της Αρμενίας, αρκεί για να φέρει την άνοιξη στην ουκρανική οικονομία τώρα που το δημοσιονομικό έλλειμμα αυξάνεται και τα διαθέσιμα αποθέματά της σε ξένο νόμισμα συρρικνώνονται. Αυτό σημαίνει ότι η Ουκρανία κινδυνεύει να βρεθεί γρήγορα σε θέση όπου δεν θα δύναται να αποπληρώσει τα δάνειά της ή να πληρώσει τον λογαριασμό του φυσικού αερίου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρότεινε μια άμεση οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, σημειώνοντας μόνο ότι η χώρα θα έβγαινε κερδισμένη από τη δημιουργία μιας ζώνης ελευθέρου εμπορίου στην οποία θα καταργούνταν σε ποσοστό 98% οι τελωνειακοί δασμοί, κάτι που σημαίνει ότι απλά από τις εξαγωγές της θα είχε κέρδος μόλις 487 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση, όταν η χώρα χρειάζεται τα δεκαπλάσια “εδώ και τώρα”.

“Υπό ρωσική προστασία η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει σε ένα σημαντικό δάνειο και μια μείωση της τιμής του φυσικού αερίου, κάτι που θα καθυστερούσε τη νομισματική υποτίμηση», εκτίμησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι Κούντριν. Αντιθέτως, η συμφωνία με την ΕΕ θα επέφερε «αντιλαϊκά μέτρα για τα επόμενα 2-3 χρόνια» με αντάλλαγμα μια «πιθανή βελτίωση μακροπρόθεσμα» της λειτουργίας των οικονομικών θεσμών «υπό την επιτήρηση των Βρυξελλών και του ΔΝΤ».

Σας θυμίσουν κάτι όλα αυτά; Μα, και βέβαια την περίπτωση της Ελλάδος του 2010, μόνο που τότε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προτίμησε αντί για το ρωσικό δάνειο των 25 δισ. ευρώ να βάλει την χώρα στο ΔΝΤ και στα Μνημόνια.

Ο Ρώσος ειδικός Ντμίτρι Ορέσκιν είπε από την πλευρά του ότι «Η Ρωσία έχει υποσχεθεί 10-20 δισ. δολάρια στην Ουκρανία χωρίς να χρειαστεί να πάρει επώδυνα μέτρα για την ουκρανική κοινωνία»…

Σύμφωνα με την ουκρανική εταιρεία Naftogaz, μετά την άρνηση της Ουκρανίας να υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση η ρωσική εταιρεία Gazprom αποφάσισε να της δώσει παράταση μέχρι την άνοιξη για να πληρώσει το φυσικό αέριο που κατανάλωσε κατά την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου.



Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς κλείνοντας την πόρτα στην ΕΕ δήλωσε ότι “Η Ουκρανία χρειάζεται ένα πρόγραμμα άμεσης οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ προτού να υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία μαζί της το οποίο αυτή την στιγμή δεν υπάρχει” και την ίδια στιγμή ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί αυτοπροσώπως στη Μόσχα εντός των προσεχών ημερών για να συζητήσει την οικονομική συνεργασία της χώρας του με τη Ρωσία. Δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και η σύναψη συμφωνίας για την είσοδο της Ουκρανίας στην Ευρασιατική Ένωση.

Παραμένει επομένως ανοιχτό το ενδεχόμενο χορήγησης ενός ρωσικού δανείου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους μιας γαλλικής επενδυτικής τράπεζας «η Ουκρανία πρέπει να καταλήξει σε μια συμφωνία με τη Ρωσία γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να βρεθεί σε κατάσταση αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων της στις αρχές του 2014».