ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ



“Το έθνος να λυπάστε αν φοράει ρούχο που δεν το ύφανε. 
Ψωμί αν τρώει, αλλά όχι απ’ τη σοδειά του.
 Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του.”


Ετούτη την φάση του συνεχιζόμενου εφιάλτη του ελλείματος και των χρεών η κυβέρνηση την ξεκίνησε με 500 εκατομμύρια,
2,9 δισεκατομμύρια αντέτεινε η Τρόικα,
ανέβηκε στο 1,5 δις ευρώ η κυβέρνηση (λες και τα εκατομμύρια είναι στραγάλια),
κατέβηκε στα 2,5 δις ευρώ η Τρόικα,
εν τέλει τα βρήκαν στα 2,1 δις ευρώ
(που μπορεί και να ’ναι 2,9 δις ευρώ)!
“Τούρκικο παζάρι”! 
Κανονικό όμως και ξεδιάντροπο παζάρι γεμάτο 
Μίζες - Τόκους - Αρπαγές περιουσίας - Λεηλασίες ονείρων.


Και τα χαράτσια ποιος θα τα πληρώσει;
Μα ποιος άλλος;
Ο ραγιάς, με τη φροντίδα των γενίτσαρων.


Είναι φανερό, ότι κι αν γίνει, συναντήσει δεν συναντήσει την κυρία Μέρκελ ο κ. Σαμαράς, προβεί σε “ξαφνικό θάνατο” κάποιος οργανισμός του δημοσίου, είτε απολυθούν υπερδιπλάσιοι από όσους υπολογίζει η κυβέρνηση, είτε γίνει ακόμη και κούρεμα – φορολογία καταθέσεων, όχι μόνον οι διαταγές που έχει ήδη δώσει η τρόϊκα θα εκτελεστούν ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΟΧΕΣ-ΑΔΙΚΕΣ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ, αλλά και νέες διαταγές συντάσσονται εν όψει των «κενών» του 2015, με το επόμενο Μνημόνιο (το τρίτο), ήδη να είναι στα σκαριά.
Μπορεί η επικοινωνιακή καταιγίδα των μουρουτάκηδων και τα σενάρια τους να επιδιώκουν να παρουσιάσουν ανασύνθεση – ανασχηματισμό – προσχωρήσεις  αποχωρησάντων κλπ, αυτό που συμβαίνει μπροστά στα μάτια τους και στα δικά μας μάτια είναι η αποσύνθεση.
Ο Βενιζέλος διαλύει ο ίδιος το κόμμα του (και το χαιρόμαστε). Το ίδιο και η Ν.Δ. (και το χαιρόμαστε επίσης). 

Με νομοσχέδια όπως αυτό για την υπερφορολόγηση των ακινήτων και την επέλαση του Γ’ Μνημονίου, μόνον η πολιτική αυτοκτονία είναι προ των θυρών τους. Ας συμβεί τουλάχιστον, πριν ψηφιστούν τα νέα μέτρα, και πριν οι 5.000  αυτόχειρες Ελλήνων γίνουν 7.000 ή 10.000… 
Πώς αντιμετωπίζεται όλο αυτό; ΜΟΝΟΝ με αλλαγή πολιτικής. Κάτι που η κυβέρνηση ούτε προτίθεται ούτε μπορεί να κατορθώσει. Ρίχνει λοιπόν το καθεστώς στη μάχη ό,τι του έχει απομείνει: την προπαγάνδα, τη στρέβλωση, τα ψέματα, τους εκβιασμούς, τις απειλές, τις διώξεις και τις φυλακίσεις των πραγματικών αντιπάλων του καθεστώτος…

Η τρομοκρατία όμως ΔΕΝ θα περάσει!

Ούτε οι σφαίρες, ούτε οι φυλακές, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ!

Είναι πλέον αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας δικαίου:

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 
ΛΕΥΤΕΡΙΑ 
ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ 
ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ.
 ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ 
ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΗΓΕΤΗ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Ν.Γ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ!

1471303_184948211708243_680793916_n
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΤΟΠΟΣ!

ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΣΕ ΔΩΡΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΜΑΡΤΥΡΕΙ ΝΑΟ ΤΟΥ ΠOΣΕΙΔΩΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΕΣΕΜΠΑΡ (ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ)




Στην Μεσημβρία κατά την εκτέλεση εργασιών συντηρήσεως στον ναό ρυθμού βασιλικής (XIII- XIV αι.) της Αγίας Παρασκευής ανακαλύφθηκε επιγραφή σε δωρική διάλεκτο, αφιερωμένη στον θεό Ποσειδώνα. Η μαρμάρινη στήλη – μπλοκ με την επιγραφή είναι κτισμένη στην ανατολική πλευρά του ναού και μαρτυρεί, ότι η εκκλησία κτίστηκε επάνω από τα ερείπια του αρχαίου ναού. Τα έργα συντήρησης αποτελούν μέρος του μεγάλου προγράμματος «Πίστη στην Μεσημβρία».



Αυτά μας αναφέρει στο ιστοχώρο «zonaburgas.bg» η Αρχαιολόγος Ευτέρπη Στόϊτσεβα από το τμήμα «Πολιτιστικής Κληρονομιάς» του Δήμου της Μεσημβρίας. Η επιγραφή είναι σε τέσσερις σειρές και είναι αφιερωμένη στον πανίσχυρο θεό Ποσειδώνα Ασφάλειο. (μετάφραση του επίθετου στα βουλγαρικά)



«Η επιγραφή είναι χαραγμένη στα αρχαία ελληνικά, σε δωρική διάλεκτο και σχετίζεται με την ίδρυση της δωρικής αποικίας Μεσάμβριας. Η είδηση αυτή αποτελεί μεγάλη ανακάλυψη για την πόλη Nessebar/Μεσημβρία και είναι απόδειξη για την ύπαρξη ναού του Ποσειδώνα κατά την αρχαιότητα. Μέχρι τώρα υπήρχαν στοιχεία και ανακαλύψεις για δύο ναούς του Απόλλωνα, δύο ναούς του Δία, του Ασκληπίου, του Διόνυσου, της Ήρας, και τώρα προσθέτουμε τον ναό του Ποσειδώνα. Η μεγάλη αυτή συμβολή πλουταίνει την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία της πόλης.




Η χρονολόγηση της επιγραφής ανάγεται στις αρχές του V αι. π.Χ.» ανέφερε η Αρχαιολόγος. Και στο τέλος η ίδια συμπλήρωσε ότι ναοί του Ποσειδώνα «Ασφάλειος» υπάρχουν στα νησιά Θήρα, Ρόδο και Τήνο.


ΠΗΓΕΣ:Οργανισμός-για-την-Διάδοση-της-Ελληνικής-Γλώσσας
http://www.zonaburgas.bg



Βουλγαρία καὶ πάλι…

Πάλι Ἑλληνικὰ τὰ εὑρήματα…

Τί ἄλλο θά μποροῦσαν νά εἶναι ἄλλως τέ;

Ὑπάρχει σημεῖον στήν χερσόνησον τοῦ Αἵμου πού νά μήν ἦταν ἀπό ἀρχαιοτάτων ἐτῶν Ἑλληνικό;

Γιατί ξαφνιαζόμαστε;

Ὅλη ἡ Μεσόγειος Ἑλληνικὴ ἦταν…

Ὅλη ἡ Εὐρώπη….
Ἀκόμη καὶ ἀπέραντες περιοχὲς στὴν Ἀφρικὴ καὶ στὴν Ἀσία Ἑλλάδα μοσχομυρίζουν…

Γιὰ νὰ μὴν ἀναφερθῶ στὰ ὑπόλοιπα…

Φιλονόη. 


















ΓΑΛΛΙΑ : Ακροαριστερός τρομοκράτης ο Αλγερινός οπλοφόρος

ΓΑΛΛΙΑ : 
ΑΛΓΕΡΙΝΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ "ΑΝΤΙΛΕΠΕΝΙΚΗΣ" ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ...!!! 

Ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ "ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ" ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΣΤΗ ΛΙΜΠΕΡΑΣΙΟΝ

Σε οργάνωση αντι- Λεπέν είχε προσχωρήσει ο ένοπλος δράστης που συνελήφθη χτες από τις γαλλικές αρχές , λίγα 24ωρα μετά την... περιπλάνησή του στα προάστια του Παρισιού σκορπώντας τον τρόμο στους Γάλλους πολίτες. «Σίγουρα δεν είναι ο "τύπος" του κλασικού Ευρωπαίου», υποστηρίζουν τα γαλλικά ΜΜΕ που σπεύδουν σήμερα να σκιαγραφήσουν το προφίλ του 49χρονου άνδρα. Πρόκειται για άνδρα αλγερινής καταγωγής, γνωστό και μη εξαιρετέο στις γαλλικές αρχές, με διασυνδέσεις με ισλαμιστικά δίκτυα.



Ο Αμπντελακίμ Ντεκάρ - το παρατσούκλι του είναι "Τούμι" - είναι ένας άνθρωπος ιδιαίτερα επικίνδυνος, τον οποίο είχαν στρατολογήσει οι μυστικές υπηρεσίες της Αλγερίας όπου και εκπαιδεύτηκε κατάλληλα για να εξαπολύσει στη Γαλλία έναν πόλεμο κατά της ακροδεξιάς. Σύμφωνα με το περιοδικό "L' express", πρόκειται για μία αινιγματική προσωπικότητα.


Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξήρε την αποτελεσματικότητα των αστυνομικών αρχών που κατάφεραν, έστω και με καθυστέρηση, να τον συλλάβουν υπό την επήρεια χαπιών σε δυτικό προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας.



Το τηλεοπτικό κανάλι "BFMTV" μετέδωσε ότι οι γαλλικές αρχές έχουν στα χέρια τους μία μακροσκελή, παραληρηματική επιστολή του ένοπλου δράστη όπου κάνει αναφορά στη Λιβύη και τη Συρία. Ερωτηθείς ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλ, υποστήριξε ότι ο Ντεκάρ άφησε μία ή δύο επιστολές, προτού συλληφθεί, όμως η γαλλική δικαιοσύνη είναι αυτή που θα εξετάσει τα στοιχεία και θα προβεί σε ανακοινώσεις. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Le parisien", πρόκειται για έναν άντρα που κλεινόταν στον εαυτό του και οι γύρω του ποτέ δεν ήξεραν με τι άνθρωπο είχαν να κάνουν.

Στην πρώτη επιστολή ο δράστης φέρεται να έκανε λόγο για "φασιστική συνωμοσία". Στην επιστολή αυτή ο Ντεκάρ καταδίκαζε τον καπιταλισμό και κατηγορούσε τα μίντια ότι συμμετείχαν στη χειραγώγηση των μαζών. 

Στη δεύτερη επιστολή, έγραφε ότι ήθελε να αυτοκτονήσει. Σύμφωνα με την ψυχιατρική εξέταση, ο Ντεκάρ είναι μυθομανής, όχι όμως τρελός. 


Ο Ντεκάρ είχε καταδικαστεί τέσσερα χρόνια το 1994 για την συμμετοχή του στην υπόθεση "Ρέι- Μοπέν", την γαλλική εκδοχή "Μπόνι και Κλάιντ", και από το 1998, όταν αφέθηκε ελεύθερος, οι γαλλικές αρχές είχαν χάσει τα ίχνη του. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Liberation", o Ντεκάρ όχι απλά συμμετείχε αλλά είχε ενεργό ρόλο στην οργάνωση αντι-Λεπέν "Scalp" . Από το γαλλικό έδαφος διατηρούσε τις διασυνδέσεις του με ισλαμιστικά δίκτυα και βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τις μυστικές υπηρεσίες της Αλγερίας.










ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα συγκυβερνήσουν και μετά θα… διαλυθούν. Μετά, τι έρχεται; Μήπως η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού;

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: 
ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 
ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην αναπόφευκτη για το πολιτικό σύστημα της χώρας μελλοντική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας των πολύ υψηλών ποσοστών της Χρυσής Αυγής. 

Μάλιστα, μία από τις πραγματικές αιτίες της επιχείρησης καταστολής της Χρυσής Αυγής, ήταν για να αποφύγει το σύστημα αυτή τη συγκυβέρνηση, η οποία θα επιφέρει τον πλήρη εξευτελισμό του και την έλλειψη ελεγχόμενης εναλλακτικής λύσης. 

Όμως, η επιχείρηση καταστολής απέτυχε παταγωδώς –προκαλώντας μάλιστα τα αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα, κι έτσι η… γαλαζο-ροζ συγκυβέρνηση έρχεται όλο και πιο κοντά. Τόσο κοντά, που άρχισαν να τη μελετάνε ως μόνη λύση ακόμα και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, για να προετοιμάσουν το έδαφος στην κοινή γνώμη. 

Ιδού, λοιπόν, η εκτίμηση της σούπερ-καθεστωτικής «Καθημερινής» (σχετικό άρθρο «Κάνουμε εκλογές κι ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 32%… πάμε να φτιάξουμε μια κυβέρνηση…») για την μελλοντική συγκυβέρνηση και για τις… επιπτώσεις της: 

«…Με αυτά τα δεδομένα, η «καφενειακή» ανάλυση καταλήγει αναπόφευκτα σε δύο επιλογές που θα αντιμετωπίσει ο κ. Τσίπρας αν γίνουν εκλογές και τις κερδίσει ακόμη και με 32%. 

Η πρώτη είναι να προκαλέσει νέες εκλογές για να εκβιάσει την αυτοδυναμία. 

Αν όμως δεν την επιτύχει (που είναι και το πιθανότερο) θα του είναι και πάλι δύσκολο να σχηματίσει κυβέρνηση. 

Γιατί απλούστατα ό,τι θα κερδίσει σε επαναληπτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ (όπως και η Ν.Δ.), θα έχει αφαιρεθεί από τους δυνάμει συμμάχους του, όπως συνέβη και τον Ιούνιο. 

Επομένως, ποια επιλογή θα μένει στον κ. Τσίπρα;

Ο μεγάλος συνασπισμός. 

Δηλαδή μία ψήφος ανοχής από τη Ν.Δ., η οποία προφανώς θα του τη δώσει για να μην καταρρεύσει η χώρα. Χάρμα.

Τώρα, λοιπόν, ας σκεφτούμε ποιο κόμμα θα διαλυθεί πιο γρήγορα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ που θα κληθεί να πείσει τους Λαφαζάνηδες να μην πάνε στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ επειδή θα πρέπει κατ’ ανάγκην να τα βρει με την επάρατο δεξιά; 

Ή η Ν.Δ., η οποία θα περιμένει στωικά π.χ. τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να της μεταφέρει τι του απάντησαν οι ομόλογοί του όταν στο πρώτο Eurogroup τούς ζήτησε να ξεχάσουν το επαχθές χρέος;

Ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα, φίλοι αναγνώστες; 

Ότι κάποιες φορές, στη χώρα μας, οι «καφενειακές» αναλύσεις επαληθεύονται…».

Αντίοχος








Εικονικοί καυγάδες… Πραγματικά κέρδη



Υπάρχει μια παλιά ελληνική ταινία με το Θανάση Βέγγο, όπου δυο φίλοι πάμπτωχοι, άνεργοι και πεινασμένοι, τριγυρνούν εδώ κι εκεί προσπαθώντας να σκαρφιστούν κάτι για να γεμίσουν το στομάχι τους. Ώσπου τους έρχεται μια φαεινή ιδέα! Κάθονται αντικριστά σε δυο διαφορετικά τραπέζια στο εστιατόριο του Βέγγου και τρώνε μέχρι σκασμού. Όταν χορταίνουν, συνεννοούνται με ένα νεύμα ότι τελείωσαν και αρχίζουν να διαπληκτίζονται χωρίς λόγο. Η κατάληξη είναι να βγούνε έξω από το μαγαζί, δήθεν για να «καθαρίσουν», αλλά μόλις βγαίνουν, γίνονται «καπνός».



Την απλή αλλά αποτελεσματική αυτή τεχνική του εικονικού καυγά, που οι δυο φίλοι της ελληνικής ταινίας χρησιμοποίησαν  από τυχαία έμπνευση, κάποιοι την έχουν αναγάγει σε υψηλή στρατηγική για να αρπάζουν το βιός των άλλων και όχι μόνον.
Βλέπουμε για παράδειγμα Ευρωπαίους και Αμερικανούς να «τσακώνονται» για το ποιος βοηθάει τάχα τη χώρα μας περισσότερο στην οικονομική κρίση,  θέλοντας να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει μυστικό σχέδιο καταστροφής της ελληνικής οικονομίας κοινά αποδεκτό και από τις δυο πλευρές και σε συνεργασία μάλιστα με την ξενόδουλη κυβέρνηση της Ελλάδος, αλλά ότι θα μπορούσε δήθεν να σωθεί η χώρα με κατάλληλους χειρισμούς. Όμως με τα υποτιθέμενα λάθη που ο ένας αποδίδει στον άλλον και στους «κακούς» Έλληνες που δεν εφαρμόζουν σωστά το πρόγραμμα, η διάσωση δεν «περπατάει».
Τις αλληλοκατηγορίες αυτές διαδέχονται κάθε φορά νέα μέτρα για να διορθωθούν υποτίθεται οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις προηγούμενες «εσφαλμένες» επιλογές. Και η Ελλάδα των μνημονίων βυθίζεται καθημερινά, όλο και πιο βαθιά στο θανατηφόρο βούρκο της «νέας τάξης» και του «πολυπολιτισμού» των δυο αδηφάγων «εταίρων», που καρπώνονται ποικιλοτρόπως τον πλούτο της. Βυθίζεται, ενώ προσπαθεί εναγωνίως να επιπλεύσει σε αυτήν την «κινούμενη άμμο», που κάποιοι  δικοί της κυβερνήτες, «ευρωπαϊστές και εθνοσωτήρες», την πέταξαν «δεμένη πισθάγκωνα» και με πολλά «βαρίδια» στα πόδια, υποτίθεται για να κολυμπήσει, αλλά που όπως ήταν πολύ φυσικό την καταπίνει αργά και σταθερά, οδηγώντας την με μαθηματική ακρίβεια στον ιστορικό της αφανισμό.
Συνεργοί των ξένων τοκογλύφων – μαυραγοριτών, οι φρικτοί «αμερικανο-γερμανο-τσολιάδες» του «δωσιλογικού τόξου» και τα ελεγχόμενα από αυτούς ΜΜΕ, που κάνουν ό,τι μπορούν για να δώσουν αληθοφάνεια στη σκιαμαχία Ευρωπαίων – Αμερικανών. Διαρρέουν ειδήσεις για παρακολουθήσεις τηλεφώνων από μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Προβάλουν «οργισμένες» δηλώσεις δημοκρατικών «Ευρωπαίων» πολιτικών παραγόντων, που «ξεσπαθώνουν» εναντίον αμερικανών αξιωματούχων, απαιτώντας να μην ανακατεύονται οι αμερικανοί στα του ευρωπαϊκού «οίκου». Οι… ανθρωπιστές Αμερικανοί απαντούν σε ανάλογο τόνο και ύφος, και ο εικονικός πόλεμος συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Η «σύγκρουση» αυτή υποτίθεται μάλιστα ότι διαιρεί και το «δωσιλογικό τόξο» της Ελλάδος. Αφού κάποια από τα κόμματα που το συγκροτούν, προσποιούνται ότι είναι τάχα με την αμερικανική πρόταση εξόδου από την κρίση  (ΔΝΤ-ΣΥΡΙΖΑ) και κάποια άλλα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) με την ευρωπαϊκή («Γερμανία» της Μέρκελ). 
Η αλήθεια είναι ότι όλοι τους γνωρίζουν πως δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση με τους προτεινόμενους τρόπους και ότι τραβώντας ο ένας από δω κι ο άλλος από κει, απλώς βοηθούν ως γνήσιοι «αμερικανο-γερμανο-τσολιάδες» τους τοκογλύφους – μαυραγορίτες να κατασπαράξουν την πατρίδα μας. Κάποιοι μάλιστα επαίρονται για αυτό και διεκδικούν να εισπράξουν όλη τη «δόξα» εφαρμογής του προγράμματος, προσωπικά οι ίδιοι.
Όμως οι θεατρικές παραστάσεις των εικονικών συγκρούσεων, συνιστούν πλέον μια πάγια και γενικευμένη τακτική της διεθνούς διπλωματίας. Στόχος κάθε φορά είναι να οδηγηθούν τα στοχοποιημένα κράτη σε συγκεκριμένες επιλογές (πολιτικές, γεωπολιτικές, οικονομικές κλπ) με δική τους υποτίθεται βούληση και χωρίς να αποκαλύπτεται ότι υπάρχει κάποιος που κινεί παρασκηνιακά τα «νήματα» για δικό του όφελος.
Κλασικό παράδειγμα αποτελεί η «σύγκρουση» Τουρκίας – Ισραήλ. Είναι η δικαιολογητική βάση πάνω στην οποία οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου, οικοδόμησαν τον άξονα Ισραήλ –Κύπρος – Ελλάδα. Έναν άξονα ύψιστης σημασίας για το Ισραήλ, το οποίο αποκτά το απαραίτητο στρατηγικό βάθος στην αντιπαράθεσή του με το Ιράν, χρησιμοποιεί την παραδοσιακά καλή σχέση της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο για να «ξεπλύνει» το δικό του εγκληματικό προφίλ, ενώ τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων Ελλάδας-Κύπρου, τίθενται αυτόχρημα  στη σφαίρα επιρροής της Δύσης. Για την καταστροφή της παραδοσιακής ελληνο-αραβικής φιλίας που σφυρηλάτησαν οι χιλιετίες, ούτε λόγος. Η κυβέρνηση ανδρεικέλων τα πούλησε όλα χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Είναι άραγε αυτό δημοκρατία; Θα επικροτούσε ο λαός τις επιλογές τους σε ένα δημοψήφισμα;
Και αυτό είναι το ένα σκέλος των ωφελημάτων, που αφορούν μόνο στο Ισραήλ και τους δυτικούς του συμμάχους. Τα οφέλη για την Τουρκία, που υποτίθεται ότι ως Ελλάδα «κοντράρουμε» συμμαχώντας με το Ισραήλ, είναι επίσης πάρα πολλά, οικονομικά και γεωπολιτικά, αλλά δυστυχώς όλα καταστροφικά για την Ελλάδα. Ποια είναι αυτά;
Πρώτον, απενοχοποιείται η Τουρκία στα μάτια του ισλαμικού κόσμου για την μέχρι τώρα φιλοϊσραηλινή της πολιτική. Και προβάλλεται ως ένα κράτος στο οποίο συνυπάρχουν  με αρμονικό υποτίθεται τρόπο το ισλαμικό θρησκευτικό στοιχείο με τα δυτικά πολιτισμικά πρότυπα. Μια ισλαμική «δημοκρατία» πρότυπο και μοντέλο για όλο τον μουσουλμανικό κόσμο.
Δεύτερον, με την υποβοήθηση της Δύσης, την ταυτόχρονη μεθοδευμένη αποδυνάμωση των γειτονικών προς την Τουρκία κρατών και την εκμετάλλευση του μουσουλμανικού στοιχείου σε όλες τις πρώην κτήσεις της οθωμανικής αυτοκρατορίας, η Τουρκία αναδεικνύεται σε περιφερειακή υπερδύναμη. Μια υπερδύναμη που μαζί με τις δορυφοροποιημένες προς αυτή γειτονικές χώρες (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος φυσικά), θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δυτικών, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο. 
Οι οποίοι δυτικοί εν τω μεταξύ, φροντίζουν να έχουν αφαιμάξει όλο τον πλούτο των «δορυφόρων» της (βλέπε «μνημόνια»), ώστε να αναθέσουν μεν στην Τουρκία τον γεωπολιτικό έλεγχο της περιοχής για λογαριασμό τους, αλλά οι πόροι των δορυφόρων να είναι ήδη στον έλεγχο της Δύσης. Έτσι ώστε όλος ο χώρος της πρώην οθωμανικής αυτοκρατορίας να είναι γεωπολιτικά ενοποιημένος με επικεφαλής την Τουρκία, αλλά αυτή η ενότητα κρατών να στερείται ιδίων πόρων και να είναι πλήρως εξαρτώμενη από τη συνεχή στήριξη των δυτικών.  
Έχοντας όλα αυτά υπόψη, ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι οποιαδήποτε μελλοντική στρατιωτική εμπλοκή της  Τουρκίας ή του Ισραήλ με τη Ρωσία ή το Ιράν (κατά τη γνώμη μου αναπόφευκτη), θα εμπλέξει αυτόματα και την Ελλάδα και όλα τα δορυφορικά προς την Τουρκία και το Ισραήλ κράτη σε αυτήν την πολεμική αναμέτρηση, εναντίον των δυο αυτών παραδοσιακά φιλικών προς την Ελλάδα χωρών (Ρωσίας, Ιράν).
Σε μια τέτοια περίπτωση οι δυτικοί μας σύμμαχοι φυσικά θα παρακολουθούν την πολεμική αναμέτρηση με τις χώρες τους να μένουν στο απυρόβλητο, πουλώντας μας όπλα για να συντρίψουμε τους «αποτρόπαιους ρώσους ολιγάρχες» και τους «σκοταδιστές μουλάδες του Ιράν». Ενώ φαντάζομαι ότι θα ακουστεί για μια ακόμη φορά από το BBC (ίσως αυτή τη φορά και από το CNN), το γνωστό: «οι ήρωες πολεμούν σαν έλληνες». 
Υποψιάζομαι δε ότι αν η έκβαση είναι νικηφόρα για μας και τους «συμμάχους» μας, θα «ανακαλύψουν» και ομαδικούς τάφους «εκατομμυρίων εκτελεσθέντων» από το «κτήνος» και «παράφρονα δολοφόνο» Πούτιν, των οποίων όμως «εκτελεσθέντων», δυστυχώς τα πτώματα θα έχουν απανθρακωθεί και δεν θα είναι δυνατή η καταμέτρηση.
Οι «δαιμόνιοι σύμμαχοί» μας όμως θα βρούνε τρόπο να εκτιμήσουν με ακρίβεια τα «εκατομμύρια των θυμάτων της ρωσικής θηριωδίας» (του νέου «άξονα του κακού»), ώστε όλη η ανθρωπότητα να πει με ένα στόμα «ποτέ πια» τέτοια φρίκη, η πολιτισμένη Δύση πρέπει επιτέλους να εκδημοκρατήσει αναγκαστικά  όλον τον κόσμο, ώστε αυτά να μην ξανασυμβούν. Και ο καθολικός «εκδημοκρατισμός» του πλανήτη θα ξεκινήσει φυσικά με το διαμελισμό της Ελλάδας, τον αναγκαστικό «εμπλουτισμό» της ελληνικής κοινωνίας με μερικά εκατομμύρια λαθρομετανάστες και την επιστροφή αυτού του ανθρωποπολτού  στη φεουδαρχία ξένων επικυρίαρχων.
Aυτά τα «ευτυχή σενάρια» απορρέουν από τις «πετυχημένες» συμφωνίες που έχουν συνάψει οι κυβερνήσεις της Ελλάδος και της Κύπρου με το Ισραήλ την τελευταία περίοδο, αλλά και από τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει γενικά ως κράτος μέλος του ΝΑΤΟ.
Και όλα αυτά βασίζονται σε εικονικούς καυγάδες, θεατρικές συγκρούσεις και παραστάσεις, κάτω από τις οποίες υποκρύπτονται οι πραγματικές προθέσεις και τα πραγματικά κέρδη των ξένων κέντρων αποφάσεων.
Φυσικά η περίπτωση της δολίως προκληθείσας ελληνικής οικονομικής κρίσης και η τουρκο-ισραηλινή «διένεξη» δεν είναι παρά δυο μόνο παραδείγματα αυτής της γενικευμένης πλέον τακτικής προώθησης συμφερόντων. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε μια πλειάδα περιπτώσεων τόσο σε διεθνές, όσο και εθνικό επίπεδο.
Όπως για παράδειγμα τα νταηλίκια που «πουλάει» η Τουρκία στους ισχυρούς της Δύσης, με την αγορά των κινεζικών αντιαεροπορικών πυραύλων HQ-9, που αποτελούν περίπου ισοδύναμο του ρωσικού S-300. Τολμάει στ’ αλήθεια αυτή η «τραβεστί» υπερδύναμη να κοντράρει τους αμερικανούς; 
Παραμύθια. Οι αμερικάνοι τους έδωσαν εντολή να τους αγοράσουν για μια σειρά από λόγους (οι οποίοι δεν είναι δυνατόν να αναλυθούν στα πλαίσια μιας περιληπτικής προσέγγισης), αλλά δεν θέλουν να φανεί κάτι τέτοιο και προσποιούνται ότι διαμαρτύρονται και απειλούν δήθεν την Τουρκία.
Η πρόσφατη «αντιπαράθεση» των «Δημοκρατικών» με τους «Ρεπουμπλικάνους» στις ΗΠΑ με φόντο τα οικονομικά της υπερδύναμης, είναι ένα άλλο παραμύθι, μια άλλη «θεατρική παράσταση», η οποία ασφαλώς και δεν είναι αυτό που φαίνεται. Υποκρύπτει την προσπάθεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ να πείσει τον αμερικανικό λαό ότι δεν υπάρχουν χρήματα και πρέπει όλοι να «σφίξουν το ζωνάρι». Σκοπός είναι να εξοικονομηθούν χρήματα στην αναμέτρηση με την «Ανατολή».
Τη βρώμικη αυτή δουλειά στην Ευρώπη, της συγκέντρωσης δηλαδή οικονομικής ισχύος για λογαριασμό της Δύσης στην επερχόμενη αντιπαράθεση με την Ανατολή, έχει αναλάβει η αμερικανόδουλη Γερμανία της Μέρκελ. Γι’ αυτό και απομυζεί τον ευρωπαϊκό νότο. Έτσι όσοι εξυπηρετούν αυτό το «γαϊτανάκι» της δήθεν αντιπαράθεσης Αμερικής – Ευρώπης, υπηρετούν αυτόν τον μεγάλο γεωπολιτικό στόχο της παγκόσμιας κυριαρχίας των Αμερικανών (δλδ των Σιωνιστών). Εκεί εντάσσεται και η τελευταία θεατρική παράσταση των αξιοθρήνητων πολιτικών των κομμάτων του «συνταγματικού τόξου» της Ελλάδος με τη «σικέ» πρόταση δυσπιστίας .
Με απλά λόγια αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Έχουν τα ίδια αφεντικά και συνιστούν πολιτικά μορφώματα στην υπηρεσία κοινών δυτικών συμφερόντων. Η «σύγκρουση» κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ είναι επανάληψη της «μούφα» αντιπαράθεσης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κατά το παρελθόν. Δηλαδή μια απ’ τα ίδια.
Αυτό είναι το «νέο», το «καινούριο», που ευαγγελίζονται οι ανθρωπιστές, οι σοσιαλιστές και οι νεοφιλελεύθεροι. Αυτό είναι το «όραμα» που τους ενώνει εναντίον των «φασιστών εθνικιστών», που τολμούν να διεκδικούν την ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού και της αυτοδιάθεσης του έθνους τους.
Όμως οι «ηθοποιοί» αυτού του θεάτρου σκιών θα πρέπει να γνωρίζουν και να λαμβάνουν υπόψη τους πολύ καλά, ότι όσο πιο σκληρά χτυπούν τον Έλληνα, τόσο πιο πολύ χαλυβδώνουν τη θέλησή του για αντίσταση στον εξανδραποδισμό, τόσο πιο γρήγορα μετατρέπουν τον πατριωτισμό του σε Εθνικισμό. 
Γιατί Εθνικισμός σημαίνει μαχητική στάση ζωής, σημαίνει ενεργός πατριωτισμός. Γιατί η φυσική και η πνευματική επιβίωση ενός έθνους προϋποθέτει την πολιτική του επιβίωση. Και την αλήθεια αυτή στην Ελλάδα των μνημονίων και των λαθρομεταναστών, υπάρχει η ανερχόμενη δύναμη της Χρυσής Αυγής του Ελληνισμού,  που και τη γνωρίζει και θα την υπερασπιστεί μέχρις εσχάτων.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ