ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Χ.Α.: Διοργανώνει ημέρα κοινωνικής αλληλεγγύης



Ο Λαϊκός Σύνδεσμος διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 4 μ.μ. στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών (Δηλιγιάννη 50) και της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης (Καζαντζάκη 4) για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας και ρουχισμού προς τιμήν των δολοφονημένων Γιώργου Φουντούλη και Μάνου Καπελώνη

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Λαϊκού Συνδέσμου έχει ως εξής:

Ημέρα κοινωνικής αλληλεγγύης προς τιμήν των συναγωνιστών Γιώργου και Μάνου

Όποιος πολίτης επιθυμεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια, μπορεί να προσφέρει τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη ρουχισμού στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών και της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης κατά τις ώρες λειτουργίας τους.

defencenet.gr

Γ.Δημαράς: «Επικίνδυνο παιχνίδι» άρση ασυλίας «για όποιον κατηγορείται χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις».

"ΓΙ ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΣΑ "ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ"
του Κασιδιάρη"



Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Αρματος Πολιτών και βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες Γιάννης Δημαράς εξηγώντας τη στάση του, γιατί ψήφισε «Όχι» στην άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη είπε ότι όταν δεν υπάρχει από την αρμόδια Επιτροπή πρόταση ομόφωνη για την άρση ασυλίας, δεν την ψηφίζει.

Επιπλέον, ο Γιάννης Δημαράς χαρακτήρισε «επικίνδυνο παιχνίδι» να γίνεται άρση ασυλίας «για όποιον κατηγορείται χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις».

Έχω ψηφίσει για πάνω από 30 περιπτώσεις άρσης ασυλίας ... δεν μπορείς να αποφασίζεις χωρίς να έχεις αποδείξεις, παρατήρησε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ!

 defencenet.gr

Γιάννης Δημαράς, ο μοναδικός βουλευτής που απέστειλε συλλυπητήρια για τους δύο Συναγωνιστές μας



Το αντισυνταγματικό τόξο των πολιτικάντηδων ξεπέρασε κάθε όριο υποκρισίας στο ζήτημα της διπλής δολοφονίας των δύο νεαρών Συναγωνιστών μας στο Νέο Ηράκλειο. Με ξύλινη γλώσσα που από την μια έσταζε χολή για την Χρυσή Αυγή και από την άλλη δεν έλεγε ούτε μία λέξη για να εκφράσει τα συλλυπητήρια στις δύο οικογένειες, ο πολιτικός κόσμος της χώρας στην ουσία δεν καταδίκασε την άνανδρη δολοφονία του Γιώργου και του Μάνου.

Εξαίρεση αποτέλεσε ο βουλευτής Γιάννης Δημαράς του "Πανελληνίου Άρματος Πολιτών". Ο δημοσιογράφος, ο οποίος βίωσε μια ανάλογη τραγωδία πριν μια δεκαετία όταν έχασε τον γιο του από τροχαίο, απέστειλε επιστολή στην Χρυσή Αυγή, στην οποία γράφει: "Σε σας και τις οικογένειες των δυο αδικοχαμένων νέων, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια. Η βία, από όπου κι αν προέρχεται, είναι καταδικαστέα".
Να τονιστεί πως ο Γιάννης Δημαράς ήταν ο μοναδικός, ο οποίος χθες δεν ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας του Συναγωνιστή Κασιδιάρη. Επειδή είχε το θάρρος της γνώμης να τονίσει πως τα στοιχεία για την εν λόγω υπόθεση είναι ανεπαρκή και η συνειδήσή του δεν του επέτρεπε να προβεί σε μια τέτοια πράξη, αμέσως έσπευσαν να τον "κατασπαράξουν" όλα τα διεφθαρμένα ΜΜΕ.    

Η Επανάσταση του Μανώλη Καπελώνη



Κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είναι ο πατέρας του δολοφονημένου στελέχους του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, του 22χρονου Μανώλη Καπελώνη.

Ο Κώστας Καπελώνης, πατέρας του 22χρονου Μανώλη, υπήρξε γνωστός συνδικαλιστής του ΥΠΕΧΩΔΕ και στενός συνεργάτης του Κώστα Λαλιώτη.

Σήμερα είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΠΑΝΟΜ (της δημόσιας επιχείρησης ανέγερσης νοσοκομειακών μονάδων που ανήκει στο υπουργείο Υγείας), θέση στην οποία τοποθετήθηκε με πρόταση της τότε υπουργού Υγείας, Μαριλίζας Ξενογιαννακούλου και διατηρήθηκε στη θέση του με απόφαση του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο γιος δεν ακολούθησε τον δρόμο του πατέρα του.

Θα μπορούσε να ήταν ακόμα ένας βολεμένος γιος μεγαλοΠΑΣΟΚου. Έκανε την επανάστασή του, την πλήρωσε με το αίμα του.

Αλλά σημασία δεν έχει μόνο το πώς ζεις, αλλά και το πώς πεθαίνεις.

Και ο Μανώλης θα ζει για πάντα στη μνήμη των επόμενων γενεών των Ελλήνων, ακόμα και όταν κανένας από τους ανθρώπους που κατοικούν αυτή την στιγμή τούτη την μαρτυρική γη, δεν θα υπάρχει στην ζωή...

defencenet.gr

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 
ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ... 
ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...
ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ, ΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΥΜΝΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ... 





ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ...




Η Ουάσιγκτον κατανοεί την σημασία της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό σε στέρεη βάση για παραγωγικές συνομιλίες, που θα έχουν επιτυχή κατάληξη, δήλωσε ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λευκωσία Τζον Κένιγκ (φωτογραφία). 

Σε συνέντευξη στον διευθυντή ειδήσεων του ΡΙΚ, Γιάννη Καρεκλά, ο κύριος Κένιγκ είπε ότι και από αμερικανικής πλευράς καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, ώστε να υπάρξει κατάληξη σε κοινή δήλωση , να γίνει συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων και να αρχίσει μια σοβαρή διαδικασία.

Ευχήθηκε να είναι ο γύρος των διαπραγματεύσεων, που θα οδηγήσει σε λύση του Κυπριακού, η οποία -τόνισε- δεν θα επιβληθεί απ’ έξω, αλλά θα είναι προϊόν συμφωνίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων. 

Ο κύριος Κένινγκ επανέλαβε τη δέσμευση της Ουάσιγκτον να βοηθήσει στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίτευξη λύσης και υποστήριξε ότι η Άγκυρα συμβάλλει ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση. 

Για τις τουρκικές απειλές στο θέμα των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ ο Αμερικανός πρεσβευτής απέρριψε ότι η Άγκυρα έχει επεκτατικές βλέψεις στην περιοχή και τόνισε την σημασία της αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της Κύπρου στην διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού. 

Διατύπωσε εκ νέου την θέση της αμερικανικής κυβέρνησης για πλήρη σεβασμό στο κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της και χαιρέτισε την προώθηση της στρατηγικής συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ στον ενεργειακό τομέα, ως παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

mignatiou.com

Μάχεται σθεναρά για την ζωή του ο Συναγωνιστής Αλέξανδρος Γέροντας



Κρίσιμη η κατάσταση του βαριά τραυματισμένου από την δολοφονική ενέργεια στο Ν. Ηράκλειο.

O Αλέξανδρος Γέροντας παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» μία εβδομάδα μετά τον βαρύ τραυματισμό του από τη δολοφονική επίθεση των τρομοκρατών έξω από το γραφείο τoυ Λαϊκού Συνδέσμου στο Ηράκλειο και την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αποκατάσταση των τραυμάτων του.

Οι πρώτες τέσσερις κρίσιμες μετεγχειρητικές ημέρες για τον ασθενή κύλησαν χωρίς επιπλοκές, ωστόσο, τα τελευταία 24ωρα ο ασθενής εμφάνισε φλεγμονή στον πνεύμονα –όπου σημειωτέον είχε υποστεί τριπλή ρήξη ενώ είχε σπάσει και το διάφραγμα. Οι θωρακοχειρουργοί με τους εντατικολόγους του νοσοκομείου αποδύονται σε ένα δύσκολο αγώνα για την αντιμετώπισή της επιπλοκής.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, η κατάσταση είναι δύσκολη με δεδομένο ότι ο ασθενής βρίσκεται και σε μηχανική αναπνευστική υποστήριξη, η οποία αποτελεί σε κάθε περίπτωση μια δυνητική δίοδο μικροβίων στον οργανισμό του, ενώ απομακρύνεται για τις επόμενες ημέρες και μέχρι την αντιμετώπιση της φλεγμονής η αποσωλήνωση του 29χρονου.

Οι προσευχές όλων μας είναι μαζί του!


Παπαχελάς: Χαμηλώστε τον πήχυ για ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές, γιατί έρχεται συντριβή!



Τα φερέφωνα της συγκυβέρνησης προαναγγέλλουν την συντριβή των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές και αναζητούν από τώρα τρόπους να κάνουν το αποτέλεσμα γαργάρα!

Ξεκίνησε μια μεθοδευμένη «υποτίμηση» της σημασίας των διπλών εκλογών του Μαΐου του ερχόμενου έτους. Εδώ και δύο εβδομάδες δεν έχει δημοσιευθεί ούτε μία δημοσκόπηση από τις μεγάλες και «έγκυρες» εταιρείες δημοσκοπήσεων. Δεν χρειάζονται δημοσκοπήσεις όμως για να αντιληφθεί ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα καταρρεύσουν σε επίπεδο ποσοστών στις ερχόμενες εκλογές του Μαΐου, ευρωεκλογές και δημοτικές/περιφερειακές.

Αυτό το διαπιστώνει εύκολα κάποιος συζητώντας έστω και επιδερμικά για πολιτική με 2-3 φίλους, γνωστούς ή συναδέλφους. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και των Ελληνίδων πνέει τα μένεα για τη συγκυβέρνηση του μνημονίου και αναμένει με αγωνία την επόμενη κάλπη για να μαυρίσει για τα καλά τους εκπροσώπους των άθλιων πολιτικών που κατέστρεψαν τη χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια. Από τώρα, εφτά ολόκληρους μήνες πριν τις διπλές κάλπες του ερχόμενου Μαιου, καθεστωτικοί δημοσιογράφοι ξεκίνησαν και επίσημα την αποδόμηση του όποιου αποτελέσματος αυτών των εκλογών.

Στην χθεσινή «Καθημερινή», με άρθρο του στην πρώτη σελίδα με τίτλο "Χαμηλώστε τον πήχυ", ένας από τους κατεξοχήν εκφραστές της μνημονιακής καθεστωτικής προπαγάνδας, ο «πολύς» Αλέξης Παπαχελάς υποβαθμίζει την σημασία των επερχόμενων εκλογών στην προσπάθειά του να σώσει το «μεγάλο αφεντικό». 

Σίγουρος και αυτός για τον διασυρμό των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης αναφέρει χαρακτηριστικά «Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει πως έχει στο μυαλό του βουλευτικές εκλογές το 2016. Κάνει, όμως, τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη της κυβέρνησης το λάθος της υπερδραματοποίησης των ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών..Από την άλλη, η δραματοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος μπορεί να λειτουργήσει διαλυτικά για τη χώρα και την κυβέρνηση».

Πώς μπορεί να λειτουργήσει ένα εκλογικό αποτέλεσμα διαλυτικά για την χώρα; 

Οι εκλογές είναι απλά ευρωεκλογές, όπως σπεύδει και ο ίδιος να πει στο ίδιο άρθρο. «Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές η καλύτερη αντιμετώπιση θα ήταν μια ψύχραιμη, σχεδόν. μπλαζέ προσέγγιση». Από τώρα να αντιμετωπίσουν με «μπλαζέ» ύφος τις εκλογές που έρχονται, έτσι που όταν έρθει το καταστροφικό αποτέλεσμα (που είναι βέβαιο ότι θα έρθει), να μπορούν τα παπαγαλάκια του καθεστώτος να πουν: Ε, δεν έγινε και τίποτα, ευρωεκλογές ήταν, δημοτικές, οι εθνικές εκλογές έχουν σημασία! 
Τι κι αν τα δύο κόμματα, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πήρανε δεν πήρανε μαζί το 1/5 των ψήφων του ελληνικού λαού! Σιγά τώρα τις ευρωεκλογές...

Συνεχίζει, ο κύριος Παπαχελάς, «Ακόμη και η ακραία ψήφος διαμαρτυρίας πρέπει να προεξοφληθεί ως απολύτως αναμενόμενη». Ώστε η ακραία ψήφος να παρουσιαστεί από τώρα αναμενόμενη. Ποια ακραία ψήφος κύριε Παπαχελά; 

Μήπως αυτό που έχει προεξοφληθεί είναι ότι η λεγόμενη ακραία ψήφος είναι η ψήφος στο Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της Χρυσής Αυγής, η οποία θα σαρώσει στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές εκλογές που έρχονται; Πριν πεινάσει μαγειρεύει ο κύριος Παπαχελάς, σαν καλός «νοικοκύρης». Θα μπορεί να πει τον Μάιο, «τι κι αν η Χρυσή Αυγή εκτόξευσε τα ποσοστά της και χαίρει της στήριξης ενός πολύ μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού; Εγώ τo είπα εδώ και μήνες ότι αυτές οι εκλογές είναι άνευ σημασίας».

Άρθρα σαν αυτό του κύριου Παπαχελά θα ακολουθήσουν πολλά.

Θα γίνει μια γενικευμένη προσπάθεια από όλα τα καθεστωτικά μέσα να υποβαθμιστεί το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών του Μαΐου, και θα φανεί κατά πόσο αυτή η προπαγάνδα θα επηρεάσει κάποιο κομμάτι του ελληνικού λαού. 

Το σίγουρο είναι πως το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών του Μαΐου θα σημάνει μια μεγαλειώδη νίκη της Χρυσής Αυγής. Αυτό το γνωρίζει (από τώρα) και ο κύριος Παπαχελάς.