ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ελληνική νεολαία είσαι η αυγή μιας νέας εποχής για την Πατρίδα μας.Τρέμουν την οργή σου.



Ελληνική νεολαία, είσαι αυτή στην οποία ασελγεί πάνω σου απροκάλυπτα το μαρξιστικό κατεστημένο. 

Είσαι αυτή που σου πούλησαν «προοδευτικά» ιδεολογήματα, με αντίτιμο την κοινωνική αποδοχή. 

Είσαι αυτή η οποία υπέμεινες την κακοποίηση της παιδείας, μαθαίνοντας για «συνωστισμούς» και «κοινωνικές» επαναστάσεις. 

Είσαι ακόμη αυτή, πάνω στην οποία, πειραματίζονταν πολιτικά ανδρείκελα και αμπελοφιλόσοφοι. 

Μα είσαι και αυτή όμως, που έχεις την τύχη να είσαι παρούσα στις ραγδαίες πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές που σηματοδοτεί το Εθνικιστικό Λαικό Κίνημα. 

Έχεις την Τιμή να λάβεις μια θέση μάχης στις τάξεις της Χρυσής Αυγής. Καλείσαι δε να συμμετάσχεις σε ένα άνισο ιδεολογικό και πολιτικό πόλεμο που όμοιος του δεν έχει συμβεί στην πρόσφατη ελληνική ιστορία. 

Σε ένα πόλεμο Ασυμβίβαστο και πάνω απ΄όλα Αγνό ενάντια σε αυτούς που κατέτρωγαν τη σάρκα σου. 

Καλείσαι να συστρατευθείς στις φάλαγγες των Εθνικιστών για ένα και μόνο λόγο: Διότι αποτελείς την αυγή μιας νέας εποχής για την Πατρίδα μας. 

Είσαι η φωτιά που όταν φουντώσει, θα κατακαύσει την σαπίλα μιας χρεωκοπημένης, ηθικώς, κοινωνίας. Και η Ελληνική Ιστορία, να 'σαι σίγουρη, θα σε τοποθετήσει ανάμεσα στις πιο λαμπρές σελίδες της.

Η Νεολαία είναι η Αυγή του Έθνους, είναι η αρχή μιας νέας τάξης. Είναι άσπιλη και αμόλυντη και ως εκ τούτου, αποτελεί τον τρόμο του ανθελληνικού συστήματος. 

Διότι αποτελείς την αυγή μιας νέας εποχής για την Πατρίδα μας. 
, οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης και οι εγχώριοι εφιάλτες την επερχόμενη νεανική ορμή. 

Η φωτιά που ανάβει στις ψυχές τους ο αγώνας των Ελλήνων Εθνικιστών της Χρυσής Αυγής θεριεύει μέρα με τη μέρα και τρομοκρατούνται στην ιδέα ότι ένα πρωί η νεολαία δεν θα αποτελεί κτήμα τους και θα εναντιωθεί με απαράμιλλο σθένος στις προδοσίες τους. 

Από τη νηπιακή ηλικία μέχρι την εφηβεία, το κατεστημένο βλέπει μια εν δυνάμει στρατιά Ελλήνων Αγωνιστών. Γι' αυτό και με τόσο πείσμα προσπαθούν να καταστήσουν γενίτσαρους τους Έλληνες νέους. Οι πολιτικοί λακέδες όμως αποτυγχάνουν. 

Η Ελληνική νεολαία ολοένα και πυκνώνει τις γραμμές Αντίστασης της Χρυσής Αυγής. Σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά, υπάρχουν πλέον σκεπτόμενοι νέοι, στρατιώτες της Εθνο-κοινωνικής Ιδέας. Σε κάθε σχολείο υπάρχουν ελληνικές ψυχές που ορθώνουν το ανάστημα τους σε «συνωστισμούς». 

Νέοι και νέες, σε αρκετά μικρή ηλικία διαμορφώνουν σκέψη και διατυπώνουν λόγο, ικανό να αποδομήσει κάθε αισχρό τεχνητό αντεθνικό επιχείρημα. Και αυτό είναι αρκετά ευχάριστο και ελπιδοφόρο. Η Χρυσή Αυγή είναι ο μοναδικός πολιτικός φορέας που συγκεντρώνει στις τάξεις της τόσους νέους. Διότι η συνείδηση των νέων παραμένει ελεύθερη, μακρυά από νοοτροπίες ρουσφετιού και βολέματος.

Κανάλια, και τύπος εναντιώθηκαν με λύσσα ενάντια στο πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής, « Διάπλασις τω νέων», για τον προφανή λόγο, ότι η νεολαία κινδυνεύει να δραπετεύσει δια παντός από τα μαρξιστικα τους και κλουβιά. 

Ξέρουν ότι αν η νεολαία διαπαιδαγωγηθεί σύμφωνα με τις αιώνιες Αξίες που ακτινοβολεί ο Ελληνισμός, θα φτύσει κατάμουτρα το μαρξιστικό δηλητήριο. 

Ειδικώς,η επαφή της παιδικής ψυχής με την Εθνική και Φυλετική μας Παράδοση είναι ένα μόνιμο άγχος, ένας διαρκής προβληματισμός, ένα σφίξιμο στη μαύρη ψυχή των εθνομηδενιστών. 

Για αυτό το λόγο έριξαν ένα πραγματικό οχετό λάσπης για το πρόγραμμα αυτό της Χρυσής Αυγής, βαφτίζοντας την διαπαιδαγώγηση παιδιών, περί Παράδοσης και Ιστορίας, «κομματική προπαγάνδα»

Εδώ όμως έχουν χάσει. Έχασαν το στοίχημα της προσπάθειας διαστρεβλώσεως της αλήθειας διότι το μόνο «αντικείμενο προπαγάνδας» του Κινήματός μας είναι η ίδια μας Ιστορία, η μη «χαλκευμένη» Ιστορία. 

Δόγμα μας είναι το «ελληνικό ζην ». Η διαπαιδαγώγηση παίδων δεν είναι τίποτε παραπάνω από την διδασκαλία ιστορικών γεγονότων καθώς και επαφή με την πλούσια Ελληνική μυθολογία. 

Κομματική προπαγάνδα πράττουν αυτοί όταν προσηλυτίζουν Έλληνες σε ξενόφερτα φτηνά ιδεολογήματα, με κομμουνιστικά μανιφέστα και άχρηστες οικονομικές έννοιες. Κρίνουν εξ' ιδίων τα αλλότρια και εκεί ακριβώς έγκειται η αποτυχία τους.

Η σήψη της μεταπολιτευτικής περιόδου έληξε. Τα σχολεία αποτελούν πλέον προπύργια συνειδητοποιημένων νέων Ελλήνων. 

Η κυριαρχία του μαρξιστικού δηλητηρίου ανήκει ,αναμφίβολα, στο παρελθόν. Η κόκκινη περίοδος και τα φθοροποιά της πρότυπα, παρήλθαν. Αλλάζει η αντζέντα μιας ολόκληρης εποχής. Η Χρυσή Αυγή, ως Γνήσιο Λαικό Κίνημα, κερδίζει μια σημαντική μάχη: 

Ένα μεγάλο τμήμα της νεολαίας, αποποιούμενο κοσμοπολίτικες- οικουμενιστικές αλλά και διεθνιστικές αντιλήψεις, τοποθετεί στην ύπατη βαθμίδα των Αξιών του την υπεράσπιση της Εθνικής Ιδεολογίας. Υπάρχει όμως και ένα γνώρισμα που χαρακτηρίζει τις ελεύθερες αυτές ψυχές. Η οργή. Και αλίμονο σε όποιον τα βάλει με τα οργισμένα νιάτα.

Ορέστης Γκίκας

ΠΩΣ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2013



Τι νοείται «δημοκρατία» στην κατεχόμενη από τους διεθνείς τοκογλύφους Ελλάδα του 2013; 

Το δικαίωμα του καθενός κόμματος ή μεμονωμένου πολίτη να εκφράζει ελευθέρως τις απόψεις του, αρκεί αυτές να συμφωνούν με τις πρασινοκοκκινομπλέ συνιστώσες του σάπιου μεταπολιτευτικού καθεστώτος και να μην αντιτίθενται ουσιαστικά στις αρχές κατοχής. 

Όλοι οι υπόλοιποι (δηλαδή οι εθνικιστές της Χρυσής Αυγής), δεν δικαιούνται δια να ομιλούν! 

Κι όταν βρεθεί κάποιο (μικρό) ΜΜΕ που είναι πρόθυμο να φιλοξενήσει την άποψή τους (νομίζοντας άλλα περί της «δημοκρατίας» μας υπό συνθήκες εχθρικής κατοχής), τότε επιστρατεύονται τα… μεγάλα μέσα και ο ελεύθερος λόγος ακυρώνεται! Έτσι έγινε και χθες, με προγραμματισμένη συνέντευξη του συναγωνιστή Η. Κασιδιάρη σε μικρό ραδιοφωνικό σταθμό.

«Μετά από απαίτηση των ακροατών μας, η εκπομπή με τον Ηλία Κασιδιάρη ακυρώνεται», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Atlantis 105,2.

Όπου προφανώς, με το… συνθηματικό «ακροατές» εννοούνται ο… κοριός της ΕΥΠ, το υπουργείο «Ευνομίας παντού», το Μέγαρο Μαξίμου, το λημέρι του κλεφτο-ΠΑΣΟΚ, οι γιάφκες των παρακρατικών των Εξαρχείων, η CIA, η DIA και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις…


Οι δημοσιογράφοι αποκρύπτουν το εξής ιστορικό γεγονός: Δύο φορές την Δεκαετία του 1950 (στις Εκλογές του 1955 και του 1958) στελέχη της κομμουνιστικής ΕΔΑ βγήκαν από την φυλακή, επειδή εξελέγησαν βουλευτές!.. Μεταξύ αυτών, ο Λεωνίδας Κύρκος και ο  Μανώλης Γλέζος, ο οποίος έμεινε συνολικά 12 χρόνια στις Ελληνικές Φυλακές ως Προδότης της Πατρίδος με ισόβια!.. 

Το ίδιο θα γίνει κι αυτή τη φορά με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται παράνομα έγκλειστοι στις φυλακές αν δεν έχουν αποφυλακιστεί πιό γρήγορα με απόφαση της ίδιας της Δικαιοσύνης.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ: Στην «Αυγή» της περασμένης Κυριακής, ο 91χρονος βουλευτής του Σύριζα Μανώλης Γλέζος δήλωσε το εξής εξωφρενικό, που αποδεικνύει πόσο μοιάζουν με τους εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου οι πάσης φύσεως κομμουνιστές: 

Όταν ήταν φυλακή, είπε ο Γλέζος, συνομιλούσε με καταδικασμένους για κλοπές, οι οποίοι του επεσήμαιναν ότι είχαν τις ίδιες επιδιώξεις με αυτόν, δηλαδή ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

«Εσύ προσπαθείς θεωρητικά, εμείς το κάνουμε πρακτικά, αφαιρούμε τα χρήματα από εκείνους που τα έχουν», είπαν οι φυλακόβιοι στον Γλέζο την δεκαετία του 1950 κι εκείνος συμφώνησε μαζί τους!..














ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Της Δημάρ το «οπλοστάσιο»; Βουλευτής της στενός συνεργάτης του Πάλλη


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Της Δημάρ το «οπλοστάσιο»; Βουλευτής της στενός συνεργάτης του Πάλλη
Με αφορμή την κατάθεση ενός ξένου υπηκόου ξεκίνησε ο νέος γύρος αθλιοτήτων των καναλιών εναντίον της Χρυσής Αυγής
Ο οχετός της λάσπης που εκτοξεύουν τα κανάλια με υλικό που τους προμηθεύει ο Δένδιας και θέλοντας να ευχαριστήσουν για τις άδειες που τους δόθηκαν από την κυβέρνηση, πραγματικά δεν έχει τελειωμό. Τελευταίο λιθαράκι είναι η δήθεν εμπλοκή της Χρυσής Αυγής με ένα «οπλοστάσιο» που στην πραγματικότητα είναι το περιεχόμενο ενός μουσείου. Το ψέμμα, όμως, όπως και η παραπληροφόρηση έχουν κοντά ποδάρια και έτσι η Αλήθεια δεν θα αργήσει να έρθει στο Φως.
Ας ξεκινήσουμε παραθέτοντας μερικά απλά ερωτήματα προς τον κ. Δένδια. Επειδή, βέβαια, ο κ. Δένδιας έχει ήδη πει ότι δεν επιθυμεί διάλογο μαζί μας, θα τα απαντήσουμε κιόλας, αφήνοντας τον στην χλεύη του Ελληνικού Λαού. Σύμφωνα με καταγγελίες του bloko.gr, το οποίο έχει βρεθεί, όπως λέει, στο σπίτι του προέδρου του εν λόγω ιδρύματος και του μουσείου του, στην άλλη πλευρά του δωματίου, από εκεί όπου βρισκόντουσαν τα εκθέματα που παρουσιάστηκαν από την αστυνομία, υπήρχαν αντίστοιχα εκθέματα που αφορούσαν τον σοβιετικό, αγγλικό, αμερικανικό και ιαπωνικό στρατό εκείνης της εποχής. Όπως αντίστοιχα υπήρχαν και εκθέματα που αφορούσαν το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, αλλά και τον Εθνικό Στρατό της περιόδου του Συμμοριτοπολέμου.
Αυτά γιατί δεν φωτογραφήθηκαν, προκειμένου να βγουν στην δημοσιότητα; Προφανώς επειδή θα καταδείκνυαν το φαιδρό της υποθέσεως και θα γέλαγε - για άλλη μία φορά -  ο κόσμος με τον υπουργό, κατά την θητεία του οποίου οι αλβανοί ληστές κυκλοφορούσαν ελεύθεροι και σκότωναν κατά το δοκούν.



Ένα άλλο ερώτημα που προκύπτει από την όλη υπόθεση, είναι γιατί δεν έγιναν οι απαραίτητες ερωτήσεις στον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Οδυσσέα Βουδούρη, ο οποίος είναι στο πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος ΠΑΛΙΣ, στο οποίο ανήκει το μουσείο και πρόεδρος του οποίου είναι ο Αναστάσιος Πάλλης, στο σπίτι του οποίου διενεργήθη η σκηνοθεσία για τα κανάλια, κατ’ εντολή του Δένδια; Παραπάνω σας παρουσιάζουμε φωτογραφία που αποδεικνύει την εμπλοκή του κ. Βουδούρη στο εν λόγω ίδρυμα, πριν η σελίδα του κατέβει  - άγνωστο από ποιον -  με σκοπό να γίνει απόκρυψη της Αλήθειας.
Φωτογραφία, όπως δημοσιεύτηκε από το "Έθνος" και άλλες καθεστωτικές εφημερίδες
Το τρίτο και τελευταίο ερώτημα που θα θέλαμε να θέσουμε, απευθύνεται στον αξιότιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Παπούλια, αλλά και στο σύνολο του Τύπου. Παρουσιάζεται από την έναρξη των ερευνών μία φωτογραφία του εφοπλιστή, η οποία έχει μονοπωλήσει όλες τις ιστοσελίδες των καθεστωτικών εφημερίδων. 
Εμείς σας παρουσιάζουμε παρακάτω την φωτογραφία, πριν υποστεί επεξεργασία και κοπεί το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ακολούθως θα θέλαμε να θέσουμε ένα ερώτημα: Η φωτογραφία αυτή είναι από την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο μουσείο του Ιδρύματος, από ότι διαβάζουμε. Πότε θα βγει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μιλήσει για αυτή την επίσκεψη και να αποστομώσει αυτό τον οχετό λάσπης που εκτοξεύεται για δήθεν «οπλοστάσια»;
Η ίδια φωτογραφία άνευ φωτομοντάζ
Τα ερωτήματα, όπως προαναφέραμε, είναι προφανώς ρητορικά, αλλά και προφανώς σημαντικότατα και "καυτά". Επίσης, γιατί η σημαία της κομμουνιστικής Ανατολικής Γερμανίας, παρότι βρίσκεται στα θεατρικά πλάνα του Δένδια, απουσιάζει επιδεικτικά από τον σχολιασμό; Σας παραθέτουμε την φωτογραφία, όπως δημοσιεύτηκε. Προφανώς τα "ξεφτέρια" του Δένδια έκαναν λάθος και δεν την έβγαλαν από το πλάνο.


Ιδού πως παρουσίαζε το "Πρώτο Θέμα" το μουσείο Πάλλη τον Ιούλιο του 2012, όταν τότε τα ανατριχιαστικά ναζιστικά σύμβολα, ήταν απλά μουσειακά πολεμικά εκθέματα.

Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «MADE IN USA» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.


«Δεν αποκλείεται ο Αβραμόπουλος, που θεωρείται «κολλητός» των Αμερικανών, και προ ημερών είχε πάει (στη θέση του Σαμαρά), στο εβραϊκό λόμπι των ΗΠΑ, να είναι ο επόμενος εγκάθετος «Παπαδήμος».

Κανείς δεν θέλει εκλογές, αλλά μπορεί και να προκύψουν! 

Ο Αβραμόπουλος, θεωρείται μία πολιτική μετάλλαξη που προσαρμόζεται παντού και μέχρι τώρα λέει τα καλύτερα λόγια για όλους τους ξένους… που εδρεύουν στο εδώ πεδίον βολής!

Τα πάει πολύ καλά με τον Τσίπρα και την απαράμιλλη γερμανική λογική του και επειδή έχουμε περάσει σε μέρες πολιτικών συμπράξεων και συγκυβερνήσεων, μερικοί φίλοι «πολιτικών χολυγουντιανών σεναρίων» δεν αποκλείουν να συμβεί εδώ, ό,τι συμβαίνει στη Γερμανία. 

Γιατί π.χ. το CDU μπορεί να κάνει κυβέρνηση με το SPD και δεν μπορεί να κάνει στην Ελλάδα η ΝΔ με τον Σύριζα που τα ποσοστά τους εξασφαλίζουν αταλάντευτη πορεία εν μέσω Μνημονίου και κατοχής. 

Μην πείτε «Μα τι είναι αυτά που λες»; 

Αυτό που βλέπω είναι ότι η προστάτιδα δύναμη προωθεί Τζίμη και φυσικά Αλέξη…».

Λέτε; Πάντως, αν επαληθευθεί η εκτίμηση του Γ. Τράγκα, θα γίνουν μεγάλα… γλέντια!

Γιώργος Τράγκας 17/06/2013

Ο ίσιος δρόμος είναι ο μόνος δρόμος που έχει αξιοπρέπεια και δεν τον αλλάζω με τίποτα.


Τις τελευταίες ημέρες πλανιέται στον αέρα μια φήμη ότι στις συλλήψεις που έγιναν στις Σκουριές και κατά την προανάκριση, με άνοιγμα του απορρήτου των συνομιλιών, "εμφανίστηκε" υλικό της ΕΥΠ (προϊόν "συνακροάσεως", όπως όμορφα το ονοματίζουν) που εμπλέκει νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με τους κατηγορούμενους. Δεν θα αναλωθώ στο να πάρω θέση αν είναι πραγματικό ή όχι σαν γεγονός, γιατί το ζητούμενο εδώ είναι αυτή η "φήμη" η οποία ουσιαστικά λειτουργεί σαν απειλή συμμόρφωσης.


Αυτό όμως δεν ισχύει. Δημοσκοπικά είναι πρώτος, ουσιαστικά όμως δεν έχει συνοχή, όσο περνάει ο καιρός τα νεοφερμένα "μπουμπούκια" από το ΠΑΣΟΚ θα τους στιγματίζουν με τα σκάνδαλα και τις ρεμούλες που τους ακολουθούν και αυτή η φθορά θα αρχίσει κάποια στιγμή να μετριέται στα κοντέρ των δημοσκοπήσεων.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι οι δημοσκοπήσεις στην ουσία είναι η απεικόνιση μιας "τάσης" με αριθμούς, η οποία με τον κατάλληλο χειρισμό μετατρέπεται σε "πραγματικότητα" εφόσον είναι για πολλούς το κριτήριο στο τι θα ρίξουν μέσα στην κάλπη.


Μια φήμη λοιπόν μαζί με τα σκάνδαλα που δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν (ούτε θα μπορούν όσο η ΧΑ θα είναι μέσα στην βουλή και θα έχει πρόσβαση σε στοιχεία) λειτουργεί σαν μέγκενη. Μια φήμη "μοχλός" που ζυγίζει την Αριστερά.

Θα κληθούν να συμβιβαστούν και να απαλλαγούν από την "κακιά" ΧΑ, όντας από εκεί και μετά στο έλεος των μνημονιακών συμφερόντων και πολιτικών, με φόβο να απαξιωθούν ολοκληρωτικά σαν κόμμα και σαν πολιτικός χώρος ή θα αντιδράσουν με κίνδυνο να "πάθουν" ότι έπαθε η ΧΑ (ίσως και χειρότερα έχοντας κάποια, αν όχι άμεση, σχέση με μπαχαλάκηδες, τρομοκράτες και ΜΚΟ που έχουν "αφομοιώσει" ουκ ολίγες επιδοτήσεις η οποίες δεν έχουν ελεγχθεί ποτέ από καμία υπηρεσία του κράτους);

Tελικά θα συμβιβαστούν, ιδεολογικά δεν υπάρχει συνοχή ή συνέπεια, πρακτικά δεν υπάρχει σθένος και τόλμη εφόσον για δεκαετίες έχουν συνηθίσει να λειτουργούν και να "αντιδρούν" εκ τους ασφαλούς. 

Εκεί έχει επενδύσει και o κυβερνητικός σχηματισμός ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Το σύστημα γνωρίζει καλύτερα τους αντιπάλους του από ότι εκείνοι τον ίδιο τους τον εαυτό. Έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί έτσι ώστε να αυτοπροστατεύεται και να αποβάλλει τις "παραφωνίες" στο περιθώριο και στα "άκρα", αν δεν καταφέρει να τις κρατήσει στο χέρι σαν μαριονέτες. 

Kάποιοι θα ρωτήσουν "γιατί δεν έκανε το ίδιο και η Χρυσή Αυγή, γιατί δεν συμβιβάστηκε;".

Η απάντηση είναι μπροστά στα μάτια σας, οι Εθνικιστές μπορεί να είναι πολλά, δεν είναι όμως πολιτικοί και σίγουρα δεν είναι εγκληματίες. Έχουν ένα όραμα και έναν σκοπό, όχι για προσωπικά οφέλη αλλά για όλους τους Έλληνες, για τα παιδιά τους. Έχουν επιλέξει λοιπόν τον ίσιο δρόμο, δρόμος που στην πολιτική μοιάζει με σχοινοβασία χωρίς δίχτυ ασφαλείας. Δεν ντρέπονται όμως για αυτό που είναι, όπως κάνουν όλοι οι άλλοι.

Κάποιοι ίσως ακόμα είναι δύσπιστοι... Ίσως θεωρείτε ότι όλα αυτά είναι "παρατραβηγμένα". Ρίξτε μια ματιά γύρω σας ποιοι είναι αυτοί που σας κάνουν μαθήματα "δημοκρατίας", "κοινωνικής αλληλεγγύης", "ισότητας", "πολιτικής δεοντολογίας" και "ανθρωπισμού". Βάζω στοίχημα ότι μόλις τους δείτε, οι πρώτες λέξεις που θα σας έρθουν στο μυαλό θα είναι "κλέφτες", "βολεμένοι", "κρατικοδίαιτοι", "πολιτικοί από κούνια", "εργατοπατέρες", "εργολάβοι", "πουλημένοι δημοσιογράφοι" και "κομματόσκυλα".

Δεν είμαι πολιτικός, ούτε πρόκειται να γίνω, προτιμώ τον ίσιο δρόμο και ας είναι λάθος, είδα που μας έβγαλε και ο δρόμος ο δικός τους... Στην πολιτική όντως ο ίσιος δρόμος είναι αδιάβατος, στην καθημερινή μου ζωή όμως, ο ίσιος δρόμος είναι ο μόνος δρόμος που έχει αξιοπρέπεια και δεν τον αλλάζω με τίποτα. 

Αυτό τελικά που λείπει από την Ελλάδα δεν είναι οι νόμοι, ούτε τα "λεφτά" αλλά η τήρηση του Συντάγματος και των Νόμων (όχι των αντισυνταγματικών) από όλους, ξεκινώντας από πάνω και κατεβαίνοντας προς τα κάτω. 

Δυστυχώς οι τρεις εξουσίες (Εκτελεστική, Νομοθετική και Δικαστική) έχουν γίνει πλέον μία και αυτή έχει σπόνσορες.

ΣΠΥΡΟΣ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ

Ανάχωμα του Δ.Αβραμόπουλου σε Ε.Βενιζέλο στην ένταξή του στη ΝΔ

ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ...

Ο ΜΠΕΝΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΡΗΓΑΣ 

Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...!!

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγείται η κόντρα του υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο αναφορικά με το θέμα που προέκυψε για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Την αρχή έκανε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ο οποίος κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης προς τον υπουργό Εθνικής  Άμυνας για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ζήτησε τη σύγκλιση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τη σύμβαση που υπέγραψε ο Ε. Βενιζέλος το 2010 από τη θέση που κατείχε τότε ως υπουργός Άμυνας.
Στην απάντησή του ο Δ. Αβραμόπουλος άφησε ουσιαστικά ακάλυπτο τον Ε. Βενιζέλο μιλώντας για  "παλιές αμαρτωλές συμβάσεις και αντισταθμιστικά ωφελήματα που λειτούργησαν ως αγωγός ύποπτων πληρωμών¨" και για την αναθεώρηση της σύμβασης είπε απλά οτι "η σύμβαση του 2010 επιχειρούσε να δώσει τέλος σε αυτές". 'Αλλο το "επιχειρούσε" και άλλο το "έβαλε τέλος"..
Τι σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο Ε. Βενιζέλος ο οποίος χαρακτήρισε ως «χυδαία» την τοποθέτηση του Α. Τσίπρα δείχνοντας προς την πλευρά του υπουργού Εθνικής άμυνας είπε ότι «ο ρόλος των υπουργών είναι να λύνουν προβλήματα, όχι να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση»., αναφερόμενος στην απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στονπρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ακόμη τον κατηγόρησε ότι διεκδικεί «την πατρότητα της διακοπής πληρωμών, που εγώ διέταξα».
Μάλιστα ο Ε. Βενιζέλος διεκδικώντας και ηγετικό προφίλ και νουθετώντας τον υπυοργό Άμυνας είπε: : «Ο πρωθυπουργός και εγώ έχουμε δώσει εντολή στους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Ανάπτυξης να λυθεί το θέμα από τον περασμένο Ιούνιο. Υπάρχει αδικαιολόγητη παράταση. Οι υπουργοί δεν είναι για να κάνουν διαπιστώσεις, ούτε τον καλό στην αντιπολίτευση αλλά για να λύνουν προβλήματα».
Με το άκουσμα των θέσεων του Ε. Βενιζέλου κύκλοι προσκείμενοι στο ΥΠΕΘΑ και σον Δ. Αβραμόπουλο τόνιζαν ότι «η σημερινή τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Βουλή είναι ξεκάθαρη και δεν χρειάζονται οδηγίες. Προέχουν το Δημόσιο και το Εθνικό Συμφέρον. Αυτά και μόνο υπηρετεί».
Και έπεται συνέχεια…
defencenet.gr


ΜΕ… ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟ-ΠΑΣΟΚ – 
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ… ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΙ;

Δεν ξέρουμε αν θα πιάσει το πασοκικό κόλπο με τις 58 «προσωπικότητες» και την «Ελληνική Ελιά», αλλά οι… λαδέμποροι του κλεφτο-ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη έτοιμο το… «σχέδιο Β΄», ενόψει των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου του 2014.

Και πιο συγκεκριμένα, έχουν σκοπό να κατέβουν στις εκλογές με το… ψευδώνυμο «Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα» (και με άλλο έμβλημα). Κι όλα αυτά, διότι μπορεί στις στημένες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται από δω κι από κει, το κλεφτο-ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται με ποσοστά 5-7%, αλλά στην πραγματικότητα το πραγματικό του ποσοστό δεν υπερβαίνει (ούτε με σφαίρες!) το 4%. 
Όμως, στις προσεχείς ευρωεκλογές ένα κόμμα θα πρέπει να υπερβεί το 4,7% (κι όχι το 3%, όπως ίσχυε παλιά) για να εκλέξει ευρωβουλευτή (λόγω της μείωσης των Ελλήνων ευρωβουλευτών) κι αν το ΠΑΣΟΚ δεν τα καταφέρει θα διαλυθεί το ίδιο βράδυ!
Αν κριθεί ότι το «σχέδιο Β΄» (με παρασύνθημα «άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς») δεν περπατάει, ο Ντούτσε έχει έτοιμο και «σχέδιο Γ΄»: την κοινή κάθοδο με την ΝΔ, ως «Ευρωπαϊκό Κόμμα»…

Ο σώζων εαυτόν σωθείτω

ΔΕΥΤΕΡΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ Boυλιάζει η Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ!


Τα γκάλοπ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με τελευταίο αυτό της VPRC το οποίο εμφανίζει την ΝΔ ουσιαστικά να κρατάει τις δυνάμεις της και να υπολείπεται μόνο δύο μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ 



δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.


Πρόκειται για δημοσκοπήσεις που κρύβουν την αλήθεια, η οποία και τρομάζει την ΝΔ . Τα μυστικά γκάλοπ που διαθέτει το κόμμα της Συγγρού, δείχνουν σαφή κατάρρευση του κόμματος αλλά κυρίως καταδεικνύουν την ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής η οποία πλέον καθίσταται δεύτερο κόμμα! 


Σύμφωνα με πληροφορίες και  
όσα γράφει η εφημερίδα “Ανεξάρτητος Διπλωματικός Παρατηρητής”, η ΝΔ κινείται στα ποσοστά που έλαβε στις εκλογές του Μαΐου, δηλαδή γύρω από το 18-19% με περαιτέρω καθοδικές τάσεις. Αντίστοιχα, η Χρυσή Αυγή έχει ποσοστά που υπερβαίνουν το 18% με σαφή ανοδική πορεία. Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει άνετα πρώτος, αγγίζοντας σταθερά ποσοστά που βρίσκονται πάνω από το 20%! ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ!

Ακόμη και το ποσοστό του 7,5% που έχει το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πραγματικό. Το κόμμα του Βενιζέλου καταρρέει σε ποσοστά που το …εξαερώνουν! Βρίσκεται γύρω στο 5,5% ενώ η ΔΗΜΑΡ μπαίνει δεν μπαίνει στην επόμενη βουλή. Κινείται γύρω από το όριο του 3%! Η δεξιά παράταξη κλυδωνίζεται και γι’ αυτό βγαίνει από το συρτάρι η γνωστή συνταγή της κατατρομοκράτησης του λαού.

Τον ρόλο αυτό αναλαμβάνει σήμερα η εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο», η οποία στο πρωτοσέλιδο θέμα της, αναφέρει: «Σπρώχνουν τους Έλληνες στους φασίστες της Χρυσής Αυγής» ενώ πιο κάτω χαρακτηρίζει ευθέως «νεοναζί» τους Χρυσαυγίτες! 

Βέβαια, η εφημερίδα με τέτοιου είδους πυροτεχνήματα, χωρίς καν να μπει στον κόπο να εξηγήσει ποια προσωπική ευθύνη φέρει ο ίδιος ο Σαμαράς στο σπρώξιμο των ψηφοφόρων στην Χρυσή Αυγή, πιστεύει ότι μπορεί να αποτρέψει την ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής. 

Μάλλον τα αντίθετα αποτελέσματα επιτυγχάνει. 

Αυτό που είναι βέβαιον είναι ότι η ΝΔ έχει καταντήσει …σουρωτήρι. Κάθε μέρα χάνει συνεχώς ψηφοφόρους.


ΘΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΟΥΝ ΌΤΑΝ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ (ΌΠΩΣ ΟΙ ΚΥΡΚΟΣ, ΓΛΕΖΟΣ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ’50).

Οι μπολσεβίκοι δημοσιογράφοι αποκρύπτουν το εξής ιστορικό γεγονός: Δύο φορές την Δεκαετία του 1950 (στις Εκλογές του 1955 και του 1958) στελέχη της κομμουνιστικής ΕΔΑ βγήκαν από την φυλακή, επειδή εξελέγησαν βουλευτές!.. Μεταξύ αυτών, ο Λεωνίδας Κύρκος και  Μανώλης Γλέζος, ο οποίος έμεινε συνολικά 12 χρόνια στις Ελληνικές Φυλακές ως Προδότης της Πατρίδος με ισόβια!.. 

Το ίδιο θα γίνει κι αυτή τη φορά με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται παράνομα έγκλειστοι στις φυλακές αν δεν έχουν αποφυλακιστεί πιο γρήγορα με απόφαση της ίδιας της Δικαιοσύνης.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ: Στην «Αυγή» της περασμένης Κυριακής, ο 91χρονος βουλευτής του Σύριζα Μανώλης Γλέζος δήλωσε το εξής εξωφρενικό, που αποδεικνύει πόσο μοιάζουν με τους εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου οι πάσης φύσεως κομμουνιστές: 

Όταν ήταν φυλακή, είπε ο Γλέζος, συνομιλούσε με καταδικασμένους για κλοπές, οι οποίοι του επεσήμαιναν ότι είχαν τις ίδιες επιδιώξεις με αυτόν, δηλαδή ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ! «Εσύ προσπαθείς θεωρητικά, εμείς το κάνουμε πρακτικά, αφαιρούμε τα χρήματα από εκείνους που τα έχουν», είπαν οι φυλακόβιοι στον Γλέζο την δεκαετία του 1950 κι εκείνος συμφώνησε μαζί τους!.
.


Εδώ έχει δίκιο ο κ. Τσίπρας. Του Νίκου Μπογιόπουλου


Ο κ.Τσίπρας απάντησε στον Νίκο Χατζηνικολάου στην συνέντευξή του την Δευτέρα «στον ενικό»:

«Είναι άλλο πράγμα το Μνημόνιο, και είναι άλλο πράγμα η Δανειακή σύμβαση».

Το πρώτο θα ακυρωθεί. Το Μνημόνιο - λέει ο κ.Τσίπρας - θα καταργηθεί από το πρώτο βράδυ των εκλογών εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Τη δεύτερη, τη Δανειακή σύμβαση (σσ: που είναι «άλλο πράγμα» από το Μνημόνιο) θα την «διαπραγματευτούμε» για να την αλλάξουμε, είπε ο κ.Τσίπρας.

Η θέση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστή από την προεκλογική περίοδο του 2012. Πρόκειται όμως για μια θέση που βρίσκεται σε απόσταση από την πραγματικότητα ως προς την ουσία της σχέσης που πραγματικά διέπει τα δύο κείμενα (Μνημόνιο – Δανειακή σύμβαση). 

Για παράδειγμα, στη σελίδα 59, παράγραφος 8 της Δανειακής σύμβασης, απερίφραστα αναφέρεται:

«Η διαθεσιμότητα αυτής της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης εξαρτάται από τη συμμόρφωση της Ελλάδας με τα μέτρα που εκτίθενται στο Μνημόνιο...»!

Δηλαδή το Μνημόνιο και η Δανειακή δεν είναι «δυο πράγματα». Είναι «ένα πράγμα». Είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και σε αυτή τη ζωή δεν γίνεται να συναλλάσσεσαι μόνο με τη μια όψη του νομίσματος.

Όμως η θέση «άλλο το Μνημόνιο, άλλο η Δανειακή σύμβαση» εκτός από την απόσταση που τη χωρίζει από την εσωτερική συνάφεια που διέπει τα δυο κείμενα, είναι μια θέση που βρίσκεται σε απόσταση και από προηγούμενες (προ- προεκλογικές) θέσεις του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Για παράδειγμα:

«Είμαι βέβαιος ότι η διαχωριστική γραμμή πλέον που θα μπει πολύ βίαια στη ζωή μας θα είναι αποδοχή της νέας δανειακής σύμβασης και της υποτέλειας και της επιτροπείας του διεθνούς οικονομικού ελέγχου ή μη αποδοχή και εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης; Αυτό είναι το βασικό» (Α. Τσίπρας, ρ/σ «Real Fm», 8/2/2012).

«Πράξη εθνικής ευθύνης είναι η απόρριψη της δανειακής σύμβασης, είναι η απόρριψη των νέων μέτρων που θα βυθίσουν το λαό μας στη δυστυχία (...). Με ένα νέο συνασπισμό εξουσίας δεν θα αναγνωρίσουμε τις παράνομες και αντισυνταγματικές δανειακές συμβάσεις...». (Α. Τσίπρας, Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ, 11/2/2012)

«…με τη συμφωνία τους για τη νέα αποικιοκρατική δανειακή σύμβαση, το δρακόντειο μνημόνιο που τη συνοδεύει (…) οδηγούν το λαό σε εξανδραποδισμό, ταπείνωση και αφανισμό». (Δ. Στρατούλης, ρ/σ «Κόκκινο», 9/2/2012)

«Αν περάσει αυτό το πακέτο (σ.σ.: Μνημόνιο και Δανειακή σύμβαση) θα δεθεί η χώρα και οι πολίτες της χειροπόδαρα για δεκαετίες, μηδενίζεται κάθε περιθώριο αναδιαπραγμάτευσης σαν και αυτή που υποσχότανε παλιά ο κ. Σαμαράς»(Δηλώσεις κ. Δ. Παπαδημούλη, ρ/σ «Κόκκινο», 9/2/2012).

Όπως βλέπουμε, τρεις μήνες πριν από τις εκλογές του περασμένου Μάη, για τον ΣΥΡΙΖΑ η Δανειακή σύμβαση δεν ήταν «άλλο πράγμα» από το Μνημόνιο. Μνημόνιο και σύμβαση, έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ένα και το αυτό «πακέτο» που μηδένιζε «κάθε περιθώριο αναδιαπραγμάτευσης». 

Το «δρακόντειο μνημόνιο» δεν ήταν κάτι το διαφορετικό από τη σύμβαση, αντίθετα ήταν το «συνοδευτικό» της «αποικιοκρατικής» «παράνομης» και «αντισυνταγματικής» σύμβασης. 

Τότε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ γινόταν λόγος για «απόρριψη» της «υποτέλειας» που συνεπαγόταν η Δανειακή σύμβαση. Σήμερα γίνεται λόγος για «διαπραγμάτευση». Αλλά την υποτέλεια την διαπραγματεύεσαι;
Η’ την απορρίπτεις αδιαπραγμάτευτα;…

Την απάντηση στο ερώτημα τη δίνει η ίδια η Δανειακή σύμβαση. Πράγματι, το σημαντικότερο είναι να απαντηθεί αν τα όσα περιέχονται σε αυτήν είναι τελικά «διαπραγματεύσιμα».

Να μερικά απ’ όσα περιλαμβάνοντα στα κείμενα των Δανειακών συμβάσεων:

Με τη Δανειακή σύμβαση η Ελλάδα (άρθρο 13, παράγραφος 1, σελ. 86) τίθεται υπό το «αγγλικό δίκαιο». Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Η Παρούσα Σύμβαση και κάθε εξωσυμβατική αξίωση που γεννάται σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο»!

Με τη Δανειακή σύμβαση (άρθρο 13, παράγραφος 2, σελ. 86) η Ελλάδα τίθεται υπό την «αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου»!

Στη Δανειακή σύμβαση (άρθρο 13, παράγραφος 4, σελ. 86-87) αναφέρεται το εξής καταπληκτικό: 

«Το Δικαιούχο Κράτος Μέλος και η Τράπεζα της Ελλάδος παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που αυτό δεν απαγορεύεται από αναγκαστικό νόμο»!


Τα παραπάνω καταγράφονται στο άρθρο 14 της Δανειακής σύμβασης του 2010. Αυτούσια έχουν μεταφερθεί στο άρθρο 13 της Δανειακής σύμβασης του 2012.

Αλήθεια (και τώρα το ερώτημα τίθεται μόνο ρητορικά): Μια τέτοια σύμβαση, που περιλαμβάνει τέτοιες διατάξεις, ανήκει στην κατηγορία των συμβάσεων που τις «διαπραγματεύεσαι» ή που τις απορρίπτεις ασυζητητί;

Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι αυτό το ανεπανάληπτο όργιο που λέγεται «Δανειακή Σύμβαση», με το οποίο η Ελλάδα τίθεται υπό το αγγλικό δίκαιο (!), με το οποίο η Ελλάδα «απαλλάσσεται» από τα ...βάρη κάθε έννοιας ανεξαρτησίας και κυριαρχίας, με το οποίο η Ελλάδα «παραιτείται» κάθε ασυλίας της περιουσίας της έναντι των δανειστών, δεν είναι άμεσα απορριπτέο, δεν είναι ακαριαία ακυρωτέο, αλλά είναι «διαπραγματεύσιμο», είναι «συζητήσιμο», είναι «διαχειρίσιμο», εφόσον θεωρεί ότι τους συντάκτες τέτοιων κειμένων δεν τους στέλνεις από εκεί που ήρθανε αλλά ότι υπάρχει μαζί τους βάση συνομιλίας αλλά και συμφωνίας,

τότε – πριν από την κουβέντα περί ακύρωσης ή διαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης - μάλλον θα καταλήξουμε να αρχίσουμε να κουβεντιάζουμε γύρω από το τι είναι και τι δεν είναι αριστερή πολιτική.
 
Αλλά στη συζήτηση αυτή, επειδή συνήθως διεξάγεται με «αριστερόμετρα» και όχι με μέτρο την πολιτική λογική, δεν βγαίνει άκρη. Εξ’ αυτού του λόγου επιτρέψτε μας να καταθέσουμε την δική μας άποψη χωρίς τους «γεωγραφικούς πολιτικούς προσδιορισμούς» που (για να μην κρυβόμαστε) τη συνοδεύουν. Εμείς, λοιπόν, πιστεύουμε ότι η πολιτική που διαχωρίζει τα Μνημόνια από τις Δανειακές συμβάσεις και υποστηρίζει την («αριστερή», «δεξιά», «κεντρώα» κλπ) διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης δεν αποτελεί πορεία εξόδου του λαού και της χώρας από την κόλαση που βιώνουμε. 

Αντίθετα - εμείς πιστεύουμε ότι - αυτή η εξαγγελία οδηγεί προοπτικά σε μια νέα («αριστερή», «δεξιά», κεντρώα» κλπ) διαχείριση της δανειακής σύμβασης (και της κόλασης με ή χωρίς μνημόνια). Αλλά – εμείς πιστεύουμε ότι - την «υποτέλεια», την «αποικιοκρατία», την «επιτροπεία», την «εξόντωση του λαού» (και την «κόλαση», γενικώς) δεν τα συζητάς και δεν τα διαπραγματεύεσαι με τους «αποικιοκράτες». Τα απορρίπτεις. Τα καταγγέλλεις. Τα ακυρώνεις. Τα «χειρίζεσαι» καταργώντας τα. 

Δεν τα «διαχειρίζεται» συζητώντας τα. Και προχωράς. Μόνο έτσι.

Υστερόγραφο:
Στο πλαίσιο μιας τέτοιας συζήτησης, συμπαραστάτη - συνήγορο της άποψής μας κατά της διαχείρισης της σύμβασης θα καλέσουμε τον… κ.Τσίπρα. Ο κ.Τσίπρας, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ μετακινηθεί στη θέση για την «διαπραγμάτευση» της σύμβασης, είχε πει την εξής κουβέντα: «...να διαχειριστούμε αυτή τη δανειακή σύμβαση, είναι οξύμωρο, είναι εγκληματικό, είναι καταστροφικό και σε κάθε περίπτωση είναι αναξιόπιστο» (Α. Τσίπρας, ρ/σ «Real Fm», 8/2/2012).

Στο σημείο αυτό, ο κ. Τσίπρας έχει απόλυτο δίκιο.

enikos.gr