ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ανάλυση Επίκαιρα: Όλα γίνονται για τις ψήφους της Χρυσής Αυγής


Παραθέτουμε απόσπασμα από άρθρο του τελευταίου περιοδικού "Επίκαιρα", όπου καταδεικνύεται η πολιτική σκοπιμότητα της παράνομης δίωξης κατά της Χρυσής Αυγής.
"Αναβρασμός στη Δεξιά - Κυνηγούν τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Έντονες διεργασίες κυοφορούνται στα δεξιά του πολιτικού συστήματος μετά τις συλλήψεις του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής. «Θα αλλάξει το πολιτικό τοπίο και ο πολιτικός χάρτης μετά τις τελευταίες εξελίξεις;» διερωτώνται σε πολλά πολιτικά γραφεία και πρεσβείες των Αθηνών. Ουδείς μπορεί να απαντήσει με ασφάλεια, καθώς είναι πάρα πολύ νωρίς να προβλέψει κανείς τι θα πράξουν και πώς θα κινηθούν όσοι ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή ή ήταν εν δυνάμει ψηφοφόροι της. Αυτό που επισημαίνεται από πολλές πλευρές είναι ότι τα δεδομένα αλλάζουν και τα τελευταία εικοσιτετράωρα κινητοποιούνται πρόσωπα που έχουν κεντρική θέση στα δεξιά ή τα άκρα δεξιά του πολιτικού συστήματος.
Στο Μέγαρο Μαξίμου ελπίζουν ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής θα επιστρέψουν στη ΝΔ, γι’ αυτό και ο Αντώνης Σαμαράς προ ημερών από τις ΗΠΑ ενώπιον του εβραϊκού λόμπι είπε ότι οι ψηφοφόροι του κόμματος του Μιχαλολιάκου, το οποίο χαρακτήρισε «ναζιστικό», δεν είναι ναζιστές αλλά το επέλεξαν λόγω της οικονομικής κρίσης. Η ΝΔ θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τις εξελίξεις και με όχημα διάφορα πρόσωπα θα προσπαθήσει να κερδίσει πόντους, αν και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει εάν η επιχείρησή της θα είναι επιτυχής.
Ήδη στελέχη όπως ο Μάκης Βορίδης, που προέρχεται και από την ΕΠΕΝ (ήταν πρόεδρος της νεολαίας της), αλλά και ο Φαήλος Κρανιδιώτης (είπε πως η βάση της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι κυρίως «δικοί μας άνθρωποι» και «άνθρωποι της διπλανής πόρτας») έχουν αναλάβει δράση και ρίχνουν γέφυρες προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, σε τοπικό επίπεδο θα ενεργοποιηθούν και βουλευτές που παραμένουν πιστοί στα νάματα της εθνικής Δεξιάς. Ωστόσο, τη θεώρηση Σαμαρά δεν την ασπάζονται όλοι όσοι συμμετέχουν στις διεργασίες. Κι αυτό διότι δεν εξέλιπαν οι λόγοι που αρκετοί ψηφοφόροι, περίπου μισό εκατομμύριο, επέλεξαν το 2012 τη Χρυσή Αυγή, ενώ, σύμφωνα με τα ευρήματα στις μυστικές δημοσκοπήσεις που υπήρχαν πριν από τις συλλήψεις του Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών του, κατέγραφε μεγάλα ποσοστά (από 13% έως 15%).
Η πολιτική του Μνημονίου παραμένει κυρίαρχη και οι συνέπειές της αποτυπώνονται στο… σώμα της ελληνικής κοινωνίας. Ως εκ τούτου, όπως λένε έμπειροι πολιτικοί παρατηρητές, δεν θεωρείται πιθανή μια επιστροφή των ψηφοφόρων αυτών προς τα αστικά κόμματα, τα οποία και κινούνται σε μνημονιακές γραμμές. Για να ενισχύσουν την επιχειρηματολογία τους επικαλούνται την πανωλεθρία που υπέστη το κόμμα του μνημονιακού Πορτογάλου πρωθυπουργού, Πέδρο Πάσους Κοέλιο, την περασμένη Κυριακή στις δημοτικές εκλογές. Επίσης, άλλοι επισημαίνουν την άνοδο των ακροδεξιών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη ενόψει και των ευρωεκλογών του Μαΐου του 2014.
Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στη Χρυσή Αυγή μετά τις συλλήψεις της ηγετικής της ομάδας. «Πρέπει πρώτα να δούμε πόσο θα επηρεαστεί η ίδια η Χρυσή Αυγή και μετά να αξιολογήσουμε τις κινήσεις που ήδη κυοφορούνται στο χώρο», παρατηρεί στα «Επίκαιρα» πρόσωπο που επιδιώκει να έχει κεντρικό ρόλο στο νέο τοπίο που θα διαμορφωθεί στα δεξιά του πολιτικού συστήματος.
Με όραμα ένα «νομιμόφρονα εθνικισμό»
Σε αυτό το πλαίσιο και εν μέσω των διεργασιών που έχουν ξεκινήσει, δεν είναι τυχαίο ότι και μεγάλα συστημικά ΜΜΕ αναφέρονται στο «νομιμόφρονα εθνικισμό» και σε δυνάμεις που μπορούν, στο πλαίσιο του αστικού μνημονιακού συστήματος, να καλύψουν το κενό που θα αφήσει (;) η Χρυσή Αυγή. Ο τόπος έχει ιστορικότητα και υπάρχει παράδοση στο χώρο της Ακροδεξιάς. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι μετά την πτώση της χούντας υπήρχε ένα ισχυρό ποσοστό που αυτοπροσδιοριζόταν ως Ακροδεξιά, αν και οι περισσότεροι βρήκαν στέγη στη ΝΔ. Υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων, πολλοί θέλουν να διαμοιράσουν τα… ιμάτια της Χρυσής Αυγής."

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.....


Η ίδια η πραγματική ζωή και οι πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις των τελευταίων ετών δείχνουν ξεκάθαρα ότι η πατρίδα μας, η δημοκρατική νομιμότητα και η ζωή και η περιουσία του ελληνικού λαού κινδυνεύουν λιγότερο από τα λεγόμενα πολιτικά άκρα και πολύ περισσότερο από την ατιμώρητη μεταπολιτευτική εγκληματική οργάνωση της Νέας Πασοκοκρατίας. 

Οι λαδωμένοι ξενοκίνητοι μαφιόζοι του κλασικού δικομματισμού ΝΔ-Πασόκ:

-κατέλυσαν κάθε άρθρο του Συντάγματος,
-ξεφτίλισαν το Κοινοβούλιο, τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη,

-παραχώρησαν την εθνική κυριαρχία της Ελληνικής Δημοκρατίας,
-λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία,
-διέλυσαν το κράτος και κατέστρεψαν ολοσχερώς την οικονομία, 

-επέβαλαν την ανομία και την πρόστυχη ατιμωρησία, 

-αποψίλωσαν τον ελληνισμό, τη γλώσσα μας και την ιστορία μας, 

-ισοπέδωσαν όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα,
-κατακρεούργησαν το κοινωνικό κράτος, 

-εξαθλίωσαν τον Έλληνα και τον έσπρωξαν στην αυτοκτονία από ντροπή,

-γελοιοποίησαν τη νομοθετική διαδικασία και τη λαϊκή κυριαρχία,
-ξεπούλησαν τη δημόσια περιουσία, 

-εξαπάτησαν καθ' έξιν και κατ' επάγγελμα τον ελληνικό λαό,

-εδραίωσαν τη διαπλοκή, τα γκαιμπελικά ΜΜΕ, την πρόστυχη τραπεζοκρατία,

-υπηρέτησαν με ιδιοτέλεια τους κακούργους νταβατζήδες,

-ρήμαξαν την ελληνική οικογένεια και αδιαφόρησαν για το δημογραφικό,
-καθιέρωσαν την αναξιοκρατία, την κακιστοκρατία και τον αμοραλισμό,

-πρόδωσαν τις ελπίδες, τις προσδοκίες και τα όνειρα του ελληνικού λαού,

-υποθήκευσαν τις επόμενες γενιές και το μέλλον των παιδιών μας,

-ταπείνωσαν τον Έλληνα και του έκλεψαν το χαμόγελο και την περηφάνεια,

-μετέτρεψαν τη μικρή σε έκταση Ελλάδα σε αποθήκη λαθρομεταναστών

-έδιωξαν τους Έλληνες από τις γειτονιές τους,

-κατέστησαν τον ελληνικό λαό έρμαιο των εγκληματιών πάσης φύσεως,

-καλλιέργησαν το φόβο, το διχασμό, την ξενομανία, τη δουλοπρέπεια,

-θεσμοθέτησαν την τεμπελιά, τη μίζα, το φακελάκι, τη ρουφιανιά,
-έσπειραν τον καταναλωτισμό, την ήσσονα προσπάθεια, τον ατομικισμό.

Αυτή είναι η "συνεισφορά" της μεταπολιτευτικής μαφιόζικης συμμορίας της ΝΔ και του Πασόκ και η πλούσια "προσφορά" της στην πατρίδα, τη δημοκρατία και τον ελληνικό λαό. 

Αυτή η δομημένη εγκληματική οργάνωση της μεταπολίτευσης, αντί να ζητήσει συγγνώμηαντί να αποκαταστήσει μέρος της βλάβης που προξένησε η κακουργηματική δράση τηςπροκαλεί και από πάνω τη νοημοσύνη του λαού μας, θρασύτατα, αλαζονικά, αμετανόητα, εξοργιστικά. 

Η ύβρις τους δεν θα μείνει αναπάντητη. 

Καμία ύβρις δεν ευδοκιμεί για πάντα άλλωστε. 


ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΠΡΩΗΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ ΨΕΜΜΑΤΑ...!!!ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ... ΕΜΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΠΙ ΣΦΑΓΗ...!!!

Η  τιμωρία τους είναι καθ' οδόν.


Γιάννης Χριστόπουλος












ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ .......ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΟΥΜΕ .....ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ<< ΝΕΟΝΑΖΙ >>


κεδ


Σε μια συνταρακτική αποκάλυψη προέβη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. 



Ερωτώμενος από τον Νίκο Χατζηνικολάου, γιατί η κυβέρνηση της ψοφοδεξιάς δεν δείχνει τον ίδιο ζήλο που έδειξε για την Χρυσή Αυγή και στην περίπτωση των φονιάδων της Μαρφίν, απήντησε ως εξής: «Σε ότι αφορά την Μαρφίν, έχουν συλληφθεί οι 3 δράστες, έχουν αναγνωριστεί από μάρτυρες, έχουν ταυτοποιηθεί, κι έχουν αφεθεί προσωρινά ελεύθεροι. Αυτή την πληροφόρηση έχω, από επίσημες πηγές…».

Γιατί τους έχουν αφήσει «προσωρινά» (ουδέν μονιμότερον του προσωρινού…) ελεύθερους; Προφανώς, για «να είναι ενιαίο το μέτωπο απέναντι στους νεοναζί» (όπως ήταν και ο τίτλος της παρουσίας του στο κανάλι)!!!





Αυτή είναι η δημοκρατία τους!














Συστημική εκστρατεία λάσπης και συκοφαντίας κατά της Χρυσής Αυγής, είναι τα χοντρά και συνειδητά ψέματα των κατευθυνόμενων ΜΜΕ. 

Έτσι και  στην περίπτωση της  Θέμιδος Σκορδέλη, τα εξωνημένα παπαγαλάκια μιλούσαν την πρώτη μέρα για εύρεση στο σπίτι της βιβλιαρίου καταθέσεων 140.000, των οποίων την προέλευση –όπως έλεγαν- δε μπορούσε να δικαιολογήσει και κατασχέθηκαν ως προϊόν εγκλήματος!!!

Αλλά, την ώρα που προσερχόταν στον εισαγγελέα, η Θέμις φώναξε προς τους αλήτες-ρουφιάνους-δημοσιογράφους: «140.000 δραχμές σε βιβλιάριο του 1994! 

Εμετός της κοινωνίας!».


Με ποιες κατηγορίες την έστειλαν τελικά στον εισαγγελέα; Με κάτι πλημμεληματάκια, περί κατοχής πασχαλινών κροτίδων κ.τ.λ. Μούγκα τα παπαγαλάκια για τα 140.000 ευρώ! Αυτή είναι η δημοσιογραφία τους! Αυτή είναι η δημοκρατία τους! Αυτός είναι ο σεβασμός τους στον κατηγορούμενο και τα δικαιώματά του! Αυτοί είναι πράγματι ο εμετός της κοινωνίας!


ΒΓΟΝΤΖΑΣ: 
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ!


Μετά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, και δεύτερος παράγων του δημοσίου βίου, ο γνωστός  Αντώνης Βγόντζας (πρώην νομικός σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου και συνήγορός του στο Ειδικό Δικαστήριο, Γ.Γ. στα υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ και Υγείας, υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στον νομό Ηρακλείου το 2012 και δεξί χέρι του ντούτσε Βενιζέλου), είπε τα εξής στον δημοσιογράφο Γιάννη Λοβέρδο:

«Οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές, γνωρίζουν και έχουν ταυτοποιήσει το DNA των δραστών των δολοφονιών της MARFIN».

Γιατί τότε δεν τους πιάνουν; Πολύ απλό: γιατί δεν είναι χρυσαυγίτες, αλλά κομμουνιστές, άρα έχουν πλήρη ασυλία! Αφήστε δε που μπορεί να αποδειχθεί ότι οι φονιάδες έχουν σχέση με κάποιο (ή κάποια…) κοινοβουλευτικά κόμματα της αριστεράς και της… προόδου και να’ χουμε… λιγούρες. Για τέτοια είμαστε τώρα;

Ναι, δεν υπερβάλλουμε καθόλου, έτσι έχουν τα πράγματα! Έτσι ακριβώς σκέπτονται οι Σαμαρο-βενιζελο-βορίδο-δένδιες!

Α.Πατρικαράκος

Α.Ρουπακιώτης: "Με υπόδειξη απο ΗΠΑ και Κομισιόν οι διώξεις κατά Χρυσής Αυγής"



Μια αποκάλυψη-βόμβα, που εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής έκανε σήμερα το πρωί ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης. Υποστήριξε πώς οι διώξεις σε βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής υπαγορεύτηκαν από τις ΗΠΑ και την Κομισιόν, ενώ εμμέσως πλην σαφώς μίλησε για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, λέγοντας πώς «επιχειρήθηκε πολιτική διαχείριση σε δικαστικό πεδίο».

«Αμερικανοεβραικές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις έρχονταν στην Ελλάδα και πίεζαν για τη Χρυσή Αυγή. Σαφώς έπαιξε ρόλο αυτό στις εξελίξεις. Σαφώς ο πρωθυπουργός έπρεπε να τους πει κάτι», επισήμανε ο κ. Ρουπακιώτης, μιλώντας στο «Σκάι»

Θυμίζεται πώς ήταν υπουργός Δικαιοσύνης επι της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη και η Ν.Δ. είχε στρέψει τα βέλη εναντίον του λόγω του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Ο κ. Ρουπακιώτης λέει επί της ουσίας πώς όλη η επιχείρηση κατά της Χρυσής Αυγής, με τις πολιτικές διώξεις σε βάρος των βουλευτών της, στήθηκε εν’ όψει του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Ο κ. Σαμαράς προφανώς είχε δώσει υποσχέσεις τις οποίες αν δεν τηρούσε θα έτρωγε «πόρτα» με ότι αυτό συνεπάγεται.

Και προκειμένου να την αποφύγει βρήκε αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα για να στήσει ένα διάτρητο κατηγορητήριο δήθεν ότι η Χρυσή Αυγή συνιστά «εγκληματική οργάνωση». Κάτι που δεν τεκμηριώθηκε στο Δικαστήριο παρά την προφυλάκιση της ηγετικής ομάδας του κόμματος.

«Από 1η Ιανουαρίου 2014 αναλαμβάνουμε και την προεδρία της Ε.Ε. και υπήρχαν πιέσεις και από την Κομισιόν για τη Χρυσή Αυγή. Οι επίτροποι Μούιζνιεκς και Μάλστρομ έλεγαν, ούτε ένα νομοσχέδιο δεν καταθέτετε;», συνέχισε τις αποκαλύψεις ο κ. Ρουπακιώτης.

Αναφέρθηκε και στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης λέγοντας πώς «από την 1η Ιανουαρίου 2014 θα πληρώνουμε ως χώρα πρόστιμο επειδή δεν κατατέθηκε».

Είναι το νομοσχέδιο που «τρέχει» τώρα να καταθέσει η κυβέρνηση προφανώς και αυτό με εντολή απ’ έξω. 

Ο κ. Ρουπακιώτης όμως λέει πώς πάγωσε γιατί η κυβέρνηση δεν ήθελε να πολώσει το κλίμα με τη Χρυσή Αυγή. «Πίστευε η κυβέρνηση πώς έπρεπε να έχει διάδρομο ανοιχτό για να ξαναφέρει τους ψηφοφόρους πίσω».

Τι συνέβη λοιπόν και άλλαξε η τακτική της κυβέρνησης; Τα ολοένα και αυξανόμενα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και οι έξωθεν παρεμβάσεις, όπως ομολόγησε και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, επιβεβαιώνοντας τη Χρυσή Αυγή που από την πρώτη στιγμή επεσήμανε πώς «οι συλλήψεις ήταν υπαγορευμένες από ξένα κέντρα και αντισυνταγματικές».

Τα λεγόμενα του κ. Ρουπακιώτη όχι μόνο εκθέτουν την κυβέρνηση, αλλά αποδεικνύουν πώς όλες τις οι πολιτικές είναι δοτές από ξένα κέντρα. Είτε αυτές αφορούν στην οικονομία (βλέπε τρόικα), είτε στην πολιτική.

Κατά τα άλλα θέλουνε να πιστέψουμε πώς είμαστε ένα ανεξάρτητο και ευνομούμενο κράτος.

 defencenet.gr

Οι διώξεις ανεβάζουν 4 μονάδες την Χρυσή Αυγή! Δημοσκόπηση του zougla.gr




Ξεπερνάνε το 15% και φτάνουμε σε απόσταση αναπνοής ΝΔ και Σύριζα.
 
Αντί τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής να μειωθούν, αυξήθηκαν ραγδαία. Σε δημοσκόπηση του zougla.gr που εξελίσσεται αυτή την στιγμή ο Λαϊκός Σύνδεσμος από το 11% της τελευταίας έρευνας, την χθεσινή ημέρα ξεπέρασε το 15%! Η έρευνα συνεχίζεται και τα τελικά αποτελέσματα θα κάνουν πολλούς να τρίβουν τα μάτια τους. Σύριζα και ΝΔ βρίσκονται στο 19%, μία μόλις ανάσα μπροστά από την Χρυσή Αυγή. Οι εξελίξεις αποδεικνύουν πως όσο συνεχίζονται οι διώξεις, τόσο αυξάνονται τα ποσοστά του Εθνικιστικού Κινήματος.

Ο ελληνικός λαός, που πλήττεται βάναυσα από το μνημονιακό κράτος, έχει κατανοήσει ώς μοναδική δύναμη που αντιμάχεται το κατεστημένο. Οι Έλληνες παρά την τρομοκρατία της συγκυβέρνησης και των ΜΜΕ φαίνεται ότι στηρίζουν τον νόμιμο πολιτικό αγώνα της Χρυσής Αυγής.



Γ.Πλευράς

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Ο ΕΝΟΧΟΣ, ή ΑΓΝΩΣΤΑ Σ' ΕΜΑΣ ΚΕΝΤΡΑ; του Γιώργου Δελαστίκ.

του Γιώργου Δελαστίκ

Ο χρυσαυγίτης δολοφόνος, αυτό το ανθρωπόμορφο κτήνος που έσφαξε εν ψυχρώ στη μέση του δρόμου τον αριστερό αντιφασίστα Παύλο Φύσσα στην Αμφιάλη, έδρασε με δική του πρωτοβουλία ή εκτελούσε εντολές; Και αν εκτελούσε εντολές, από ποιους πολιτικούς κύκλους προέρχονταν οι εντολές αυτές; 

Ή μήπως προέρχονταν από επιχειρηματικούς κύκλους; Δεν θα παραστήσουμε φυσικά τον αστυνομικό ντετέκτιβ για να απαντήσουμε. Θα παρακολουθούμε –με εξαιρετική δυσπιστία προς ό,τι λέει η αστυνομία, είναι αλήθεια– την εξέλιξη του αστυνομικού ρεπορτάζ για να διαμορφώσουμε τελική άποψη για τα γεγονότα. Επειδή όμως το έγκλημα είναι καθαρά πολιτικό, θα κάνουμε ορισμένες πολιτικές σκέψεις γύρω από αυτό. Ακόμη και για τα πιο στυγερά πολιτικά εγκλήματα, το θεμελιώδες αφετηριακό σημείο της ανάλυσης, ξεκινάει πάντα από τις πιθανές απαντήσεις στο ερώτημα: «Ποιος ωφελείται πολιτικά από το έγκλημα;».
Αυτός που ωφελείται δεν είναι πάντα ο ένοχος, γιατί ειδικά στην πολιτική οι συνέπειες μιας δολοφονίας μπορεί να είναι διαφορετικές από αυτές που υπολόγιζαν όσοι τη σχεδίασαν. Πάντως από πολιτική σκοπιά (το υπογραμμίζουμε, από πολιτική, όχι από αστυνομική σκοπιά, γιατί μπορεί να αποδειχθούν γεγονότα που ανατρέπουν τις πολιτικές εικασίες), πολύ δύσκολα μπορεί κανείς να υποθέσει ότι την εντολή δολοφονίας την έδωσαν ηγετικά στελέχη πρώτης γραμμής του κόμματος στο οποίο ανήκει ο δράστης, εκτός πια αν με κάτι τα εκβίαζαν άλλοι κύκλοι. 

Η Χρυσή Αυγή πάντως υφίσταται σοβαρή πολιτική ζημιά με τη δολοφονία που διέπραξε ο δράστης. Από κόμμα που εκφράζει την κοινωνική οργή και την απόγνωση πολιτικά καθυστερημένων δεξιών κυρίως ψηφοφόρων εναντίον της μνημονιακής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μετά τη δολοφονία και την επίθεση εναντίον μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα εμφανίζεται ως κόμμα του …«να σφάξουμε τους αριστερούς»! Η μείωση της εκλογικής απήχησης της ΧΑ μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Η Αριστερά σε όλες τις αποχρώσεις της τίποτα δεν κερδίζει από αυτή την υπόθεση, ούτε φυσικά το κίνημα. Μια δολοφονία προκαλεί πάντοτε φόβο, είτε το ομολογεί κανείς είτε όχι. Εννοούμε φόβο στο λαό, όχι στην πρωτοπορία. 

Άλλο πράγμα να διαδηλώνεις και άλλο πράγμα να απειλείσαι από μαχαιροβγάλτες. Η μόνη που ωφελείται πολιτικά από τη δολοφονία είναι η κυβέρνηση . Ακριβώς όπως και στην περίπτωση της Μαρφίν, ενώ όλη η Ελλάδα απεργούσε εναντίον της κυβέρνησης, η δολοφονία υποχρέωσε δικαιολογημένα όλους τους Έλληνες να συζητούν για το έγκλημα που διέπραξε ο κτηνώδης χρυσαυγίτης. Επιπροσθέτως, μετά τη δολοφονία, η σύγχρονη εκδοχή της κυβέρνησης  της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αυτοπροβάλλεται ως …«εγγύηση για την αποτροπή του εμφύλιου πολέμου μεταξύ των δύο άκρων»! «Θείο δώρο» για την κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ η δολοφονία από πολιτική σκοπιά! Σαν όρνια όρμησαν να εκμεταλλευθούν πολιτικά τη δολοφονία.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι εμάς μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ο τρόπος που κινήθηκε ο δολοφόνος. Διέπραξε εν ψυχρώ το φόνο στο κέντρο της Αμφιάλης, με δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, χωρίς να προσπαθήσει έστω και με ένα κράνος μοτοσικλετιστή να καλύψει κάπως το πρόσωπό του. Δεν προσπάθησε καν να διαφύγει. Άφησε επί τόπου το μαχαίρι της δολοφονίας με τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Όλα αυτά ενώ ήταν πασίγνωστος στην Αμφιάλη και επίσης πασίγνωστη η πολιτική του ταυτότητα.

Αυτή η συμπεριφορά υποδηλώνει άνθρωπο που δολοφονεί για να συλληφθεί, να καταδικαστεί με ισόβια και να μπει φυλακή για πολλά χρόνια. Έχει πλήρη επίγνωση ότι η δολοφονία θα αποδοθεί και στον πολιτικό του χώρο, τη Χρυσή Αυγή. Δεν παριστάνουμε τον επιθεωρητή Κλουζό, αλλά αυτή η στάση ταιριάζει πολύ περισσότερο σε δολοφόνο που εκτελεί εντολές, παρά σε ένα κτήνος που δρα εξ ιδίας πρωτοβουλίας. Αυτός ο τρόπος δράσης και τα σίγουρα ισόβια μειώνουν επίσης δραστικά την περίπτωση να είχε πάρει ο δολοφόνος εντολή από επιχειρηματικούς και όχι πολιτικούς κύκλους.

Μεγάλη οργή προκαλεί η πολιτική στάση της κυβέρνησης  της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μετά τη δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα καλλιτέχνη. Τι μας είπε ο πρωθυπουργός διά στόματος του στενότατου συνεργάτη του, Χρύσανθου Λαζαρίδη, ο οποίος φυσικά δεν θα τολμούσε ποτέ να διακηρύξει τέτοιες πολιτικές θέσεις χωρίς την έγκριση του Αντώνη Σαμαρά; 

Ότι η δολοφονία αποδεικνύει πως …ο ΣΥΡΙΖΑ «παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου»!!! Αυτή είναι η θέση του Σαμαρά! Τι μας είπε ο Βενιζέλος; Ότι «το πρόβλημα δεν είναι η θεωρία των άκρων, το πρόβλημα είναι ότι μέσα στο αμάλγαμα του λεγόμενου “αντιμνημονιακού τόξου” συνυπάρχουν δυνάμεις οι οποίες ειναι ακροδεξιές, ναζιστικές, παραδοσιακά κομμουνιστικές και βεβαίως δήθεν νεοριζοσπαστικές», όπως δήλωσε στο Βήμα FM! Με άλλα λόγια, αφού και ο χρυσαυγίτης δολοφόνος και το θύμα ήταν αντιμνημονιακοί, το κατά Βενιζέλο πρόβλημα είναι ότι …«οι αντιμνημονιακοί σφάζουν ο ένας τον άλλον»!!!




Δεν είναι απλώς εξοργιστικές οι θέσεις της κυβέρνησης  της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ  Το σοβαρότερο είναι ότι πυκνώνουν τις αναπόδεικτες –μέχρι στιγμής, τουλάχιστον– αμφιβολίες για το κατά πόσο ο δολοφόνος έδρασε όντως πρωτοβουλιακά ή αν σκότωσε εκτελώντας εντολές κάποιων άγνωστων σε εμάς κέντρων, διαφορετικών πάντως από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. 

Ίδωμεν…»


ΠΗΓΗ: ΕΠΙΚΑΙΡΑ