ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Απίστευτα ευρήματα για την Χρυσή Αυγή στις κρυφές δημοσκοπήσεις!


Ενώ πολλοί θα περίμεναν δημοσκοπική καθίζηση για τη Χρυσή Αυγή μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ καταγράφεται ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στα γκάλοπ που γίνονται από χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα δείγματα από τηλεφωνική δημοσκόπηση που ξεκίνησε μεγάλη εταιρεία ερευνών δείχνουν την Χρυσή Αυγή να διευρύνει την διαφορά της από την τρίτη ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να καρπώνεται σοβαρά οφέλη.

Η δημοσκοπική καθίζηση της Νέας Δημοκρατίας οφείλεται σε τρεις κυρίως λόγους όπως εκτιμούν οι δημοσκόποι:

1) Στις εκτός τόπου και χρόνου εμπρηστικές δηλώσεις Λαζαρίδη.

2) Στην άνευ προηγουμένου εκστρατεία που έχουν εξαπολύσει (τα θεωρούμενα ως μη αντικειμενικά από τους πολίτες) ΜΜΕ εναντίον της Χρυσής Αυγής, και χρεώνεται σε κυβερνητικό σχέδιο.

3) Στην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται πλήθος πολιτών λόγω της κρίσης, πράγμα που τους καθιστά αδιάφορους πλέον για γεγονότα σαν το προχθεσινό τραγικό συμβάν.

Την ίδια εικόνα λέγεται ότι έχουν και άλλες εταιρείες που διενεργούν ανάλογες έρευνες.


Οι δημοσκόποι αναρωτιούνται αν «έχουμε επανάληψη του σκηνικού μετά το χαστούκι Κασιδιάρη - Κανέλλη» ή αν απλά πρόκειται για παροδικό φαινόμενο.


ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΙΒΔΗΛΕΣ ΔΗΘΕΝ «ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ» ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ (ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ), ΟΜΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ (ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ) ΣΧΕΔΙΟΥ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑΝ ΚΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ «ΚΕΛΑΗΔΑΝ».

Η δολοφονία Φύσσα, το κλίμα τρόμου και η βίαιη αρπαγή καταθέσεων ύψους 160 δις των Ελλήνων από τις τράπεζες


της  Ιόλη Πιερίδη

Υπάρχουν τουλάχιστο δύο Έλληνες που γνωρίζουν το μυστικό και κάνουν ότι μπορούν ώστε να μην είναι οι ίδιοι που θα πιουν το πικρό ποτήρι. 


Τόσο η Μέρκελ, όσο και ο Άσμουσεν- της ΕΚΤ- έχουν διεμηνύσει στους Σαμαρά και Τσίπρα αντίστοιχα την επιθυμία τους για κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων που φθάνει πλέον ακόμη και σε απαίτηση για άνοιγμα των θυρίδων!

Κι αυτό γιατί τόσο η Μέρκελ όσο και ο Σταίνμπρουκ, σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να πετάξουν άλλα λεφτά στην Ελλάδα και την πολιτική της τάξη που την θεωρούν βαθιά διεφθαρμένη.

-Σας δώσαμε μια ολόκληρη λίστα Λαγκάρντ (κι άλλες πολλές λίστες) και μείνατε άπραγοι μπροστά στους ισχυρούς Έλληνες φοροφυγάδες...

Ο Σόιμπλε το διεμήνυσε κατ΄επανάληψη στον Στουρνάρα.

Με το βίαιο κούρεμα των καταθέσεων των ελληνικών νοικοκυριών συμφωνούν αναγκαστικά τόσο ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, όσο και ο Ολάντ. Αμφότεροι πιστεύουν ότι θα καταφέρουν-μέσα από τη λεηλασία Ελλήνων και Κυπρίων-να διασώσουν τις δικές τους χώρες από τα χειρότερα.

Το δυσάρετο για τους δανειστές είναι ότι οι Έλληνες έχουν πάρει χαμπάρι το μακελειό στις καταθέσεις που πλησιάζει γι΄αυτό και τους τελευταίους μήνες σηκώνουν τα λεφτά αβέρτα από τις τράπεζες. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε δώσει στην δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, τον Ιούλιο το απόθεμα των καταθέσεων που διατηρούν στις τράπεζες επιχειρήσεις και νοικοκυριά μειώθηκε περαιτέρω κατά 288 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούνιο, υποχωρώντας στα 162,386 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η αντιστροφή της πτωτικής τάσης των καταθέσεων είχε ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2012 όποτε άρχισε η σταδιακή επιστροφή τους. Στο διάστημα Δεκεμβρίου 2012 έως και Μαρτίου 2013 εισέρρευσαν περίπου 8,2 δισ. ευρώ. Ωστόσο από τον Απρίλιο άρχισαν να εμφανίζονται αυξομειώσεις, ενώ τους τελευταίους μήνες παρατηρείται σταθερή υποχώρηση τους.
Υπενθυμίζεται ότι οι καταθέσεις υποχώρησαν στο ναδίρ τον Ιούνιο του 2012 όταν είχαν μειωθεί στα 150,5 δισ. ευρώ
.

Όπως και νάχει όμως 163 δις ζεστό χρήμα στις τράπεζες-το 1/3 σχεδόν του χρέους- είναι πολλά λεφτά και το άλλοθι των εξουσιαστών ότι "έγινε για να σωθεί η χώρα θα μπορούσε να διανθισθεί με αντίστοιχη επικονωνιακή εκστρατεία και διασπορά τρόμου στην κοινωνία

Που κολλάει η δολοφονία του Παύλου Φύσσα σε όλα αυτά; 

Μα στην δημιουργία περιβάλλοντος τρόμου που θα στερεί από τους πολίτες κάθε κουράγιο για αντίσταση και δράση. 

Ήδη το διαφαινόμενο απεργιακό τσουνάμι του Σεπτεμβρίου δέχθηκε δυο μαχαιριές στην καρδιά από τον φονιά Ρουπακιά και πλέον ψυχορραγεί.

Β.Πούτιν: ''Θα υπερασπιστώ τις χριστιανικές ηθικές αξίες'



Η Ρωσία θα ήταν αδύνατον να προχωρήσει προς τα εμπρός χωρίς την πολιτιστική και πνευματική της ταυτότητα, δήλωσε κατά τη διάρκεια του Φόρουμ του "Βαλντάι" ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Συγκεκριμένα ο κ. Πούτιν τόνισε: "Η πρόοδος της χώρας δεν θα ήταν εφικτή χωρίς της πνευματική και πολιτιστική ταυτότητα. Δεν θα ήμασταν σε θέση αλλιώς να αντιμετωπίσουμε τις εσωτερικές και εξωτερικές προκλήσεις, γι' αυτό και δεν ακολουθήσαμε το παράδειγμα της Δύσης." Επίσης ο ισχυρός άντρας της Ρωσίας, ανέφερε ότι η Δύση έχει "αρνηθεί" τις χριστιανικές αξίες οι οποίες αποτελούν την βάση του δυτικού πολιτισμού.

"Οι άνθρωποι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες νιώθουν ντροπή και αμηχανία να μιλήσουν για τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, και αυτό το μοντέλο προσπαθεί να επιβληθεί σε όλο τον κόσμο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πούτιν.

Σε άλλο σημείο ο Πρόεδρος της Ρωσίας πρόσθεσε ότι "χωρίς τις χριστιανικές αξίες ο άνθρωπος γίνεται ανήθικος και χάνει την άνθρωπινη αξιοπρέπεια."

"Θεωρώ ότι είναι χρέος μας, να υπερασπιστούμε τις χριστιανικές ηθικές αξίες", υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.

Να αναφερθεί ότι το Φόρουμ του Βαλντάι οργανώνεται από το επίσημο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti και φιλοξενεί κάθε χρόνο πολλούς δημοσιογράφους, πρώην ηγέτες και ειδικούς, Ρώσους και ξένους, σε ρωσικά θέματα.

 defencenet.gr

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΑΧΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΤΟΥ ΛΥΘΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...

ΣΤΟΝ ΚΑΡΟΛΟ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 
ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΗΣ...

Σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για την δράση της Χρυσής Αυγής θα ζητήσουν την Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σε ξεχωριστές συναντήσεις που θα έχουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Όπως «Το Βημα» πληροφορείται η κυβέρνηση δεν έχει καμία αντίρρηση να δεχθεί την σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, αλλά όπως επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου θα πρέπει πρώτα να αποφανθεί η δικαιοσύνη στο ερώτημα περί εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. 

«Αυτό όμως είναι θέμα ημερών» ανέφερε ο Σ. Κεδίκογλου και «αμέσως μετά η κυβέρνηση δεν θα έχει καμία αντίρρηση για την σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών» πρόσθεσε

«Άλλωστε» όπως σημείωσε «υπήρξε καθολική η καταδίκη από το σύνολο του πολιτικού κόσμου».












Επίκειται εξωγήινη εισβολή στη γη υπό την καθοδήγηση της Χρυσής Αυγής

 


Τα δελτία ειδήσεων στα ελληνικά ΜΜΕ από την περασμένη Τρίτη το βράδυ θυμίζουν Σοβιετική Ένωση της πρώτης εποχής του σταλινισμού, όπου οι "εχθροί" ήταν όλοι πράκτορες του ιμπεριαλισμού και έπρεπε απλά να εκτελεστούν.

Τα κανάλια και οι εφημερίδες της διαπλοκής που εδώ και μέρες ψευδολογούν ασύστολα, σήμερα ανακάλυψαν επιτέλους τις στρατιές της Χρυσής Αυγής που είναι πάνοπλες και έτοιμες για εμφύλιο πόλεμο. Τους διέφυγε όμως η επικείμενη εισβολή εξωγήινων στον πλανήτη υπό την καθοδήγηση του Λαϊκού Συνδέσμου. 

Τα ψέματά τους είναι τόσο άθλια που κάνουν τον ελληνικό λαό να γελάει και να κατανοεί την αιτία αυτής της κακοστημένης προπαγάνδας. Θέλουν με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσουν την κοινή γνώμη για να πέσουν τα ποσοστά μας. Μας φοβούνται γιατί είμαστε η μόνη δύναμη ανατροπής του συστήματος της προδοσίας και της κλεπτοκρατίας.

Ήδη έχουν κατατεθεί μηνύσεις κατά των συκοφαντών εργολάβων και μεγαλοδημοσιογράφων (Μπόμπολα, Χατζηνικολάου, Πρετεντέρη, Καψή, Βερύκιου, Τρέμη κ.ο.κ.). Η αστυνομία του Σαμαρά όμως είναι κομματικός στρατός του μνημονίου και κανένας από όσους μηνύθηκαν δε συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου. 

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως η άθλια και παράνομη προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής πηγάζει και πριμοδοτείται από την κυβέρνηση του μνημονίου και της προδοσίας.

Ο ΜΙΚΗΣ… ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ.

ΤΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ 
ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;



Και μέσα στον γενικό χαμό που επικρατεί τελευταία, ήρθε και ο σταλινικός… μαθουσάλας Μίκης να ανακοινώσει την… αποστρατεία του από την πολιτική ζωή της χώρας, την επομένη της συνάντησής του με τους Τσίπρα, Κουτσούμπα και Κουβέλη στο Ηρώδειο, σε συναυλία της Φαραντούρη (συζύγου του… ποιητή Χυτήρη, πρώην μεγαλουπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ). 

Φυσικά, η ανοιχτή επιστολή αποστρατείας του ανθρώπου που έγινε από βουλευτής του ΚΚΕ μέχρι υπουργός του Μητσοτάκη, αναφέρεται εκτενώς και στην Χρυσή Αυγή, προτείνοντας ένωση των ρεταλιών της αριστεράς για την αντιμετώπισή της (αλλά δεν εξηγεί αν αυτή θα γίνει αόπλως ή ενόπλως, γιατί προ ημερών τους συνέστησε να ξαναβγούν… στο κλαρί). Ιδού ένα μέρος από τη δήλωση αποστράτευσης του γηραιού σταλινικού:

«Συμπτωματικά αυτή η συνάντηση των τεσσάρων έτυχε να γίνει την επομένη μέρα που έβαλα τη λέξη «ΤΕΛΟΣ» κάτω από το έμβλημα της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών στην Ιστοσελίδα της. Φυσικά «ΤΕΛΟΣ» όχι για την Σπίθα αλλά για τη δική μου ολοκληρωτική αποστράτευση ως μαχόμενου πολίτη, έπειτα από αγώνες 70 χρόνων, μιας και οι απόψεις μου δεν έγιναν τελικά γνωστές στον Λαό ούτε αποδεκτές από τις συγγενέστερες πολιτικές ηγεσίες. 

Η συνάντηση αυτή έγινε επίσης την επομένη της δημοσίευσης ενός προφητικού, για άλλη μια φορά, άρθρου μου, στο οποίο έγραφα ότι η Χρυσή Αυγή έχει περάσει στη φάση του αίματος και του θανάτου, με κύριο στόχο την Αριστερά. Θα ήθελα λοιπόν από την «Αυγή» να προβάλει αυτή την έκκληση που διατύπωσα χθες στους παλιούς συνοδοιπόρους μου υπενθυμίζοντας ει δυνατόν, ορισμένα αποσπάσματα από το άρθρο μου εκείνο. Αν δεν τους ενώνει η επίθεση, ας τους ενώσει η άμυνα! Ήδη χθες ήρθε η επιβεβαίωση της προειδοποίησής μου, είχαμε τον πρώτο νεκρό! Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος για τη χώρα. Όμως για μας τους αριστερούς (κάθε χώρου ή εκτός «χώρου») είναι άμεσος… Τώρα αρχίζω να σκέφτομαι ότι η τυχαία μας συνάντηση στο διάλειμμα της συναυλίας του Ηρωδείου μπορεί και να μην ήταν τυχαία! Και φυσικά δεν επιτρέπεται να περιοριστεί σε ένα σύνθημα… Γιατί τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ μας για την επίθεση στο Πέραμα μπορεί και πρέπει να ξυπνήσουν μέσα μας τους εφιάλτες του παρελθόντος, οι υπεύθυνες ηγεσίες πρέπει να λάβουν έγκαιρα μέτρα σε απόλυτη προτεραιότητα, για να μην ξανασηκώσουν κεφάλι αυτοί που ευθύνονται για τις δύο μεγάλες τραγωδίες του τόπου μας, τον Εμφύλιο Πόλεμο και την Δικτατορία…».

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Τσιπράκι του έταξε… προεδρία της δημοκρατίας (το 2015 λήγει επιτέλους η θητεία του Παπούλια) και γι’ αυτό ο «πολύς» Μίκης έσπευσε να ανακοινώσει την… αποστρατεία του!


Μίκης Θεοδωράκης… 
ο τελευταίος επιζών προδότης.....
...Ο ΚΡΥΦΌΣ ΑΡΧΗΓΌΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ EΔΩ..



Σεπτέμβριος 1943: ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΣΤΗ ΔΕΣΦΙΝΑ

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΑΣ
ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΣΤΗ ΔΕΣΦΙΝΑ
 Σεπτέμβριος 1943

Σύντροφοι, τον σκοπό μας μέχρι της στιγμής δεν τον είχαμε αποκαλύψει για λόγους σκοπιμότητας. Τώρα εμείς παιδιά του φτωχού λαού και πρωτοπόροι του αγώνα θα αγωνισθούμε για να δώσουμε μια πραγματική ελευθερία στους λαούς, γιατί αυτό που γίνεται σήμερα σε μας, είναι μέρος διεθνούς αγώνα που όλοι οι λαοί ξυπνήσανε θέλουνε να διώξουνε τους τυράννους όχι μόνο αυτούς που έχουμε εδώ αλλά και αυτούς που αύριο θα μας κατακτήσουνε για να μας κάνουνε οικονομικούς τους δούλους για αιώνες ολόκληρους, γιατί αυτοί μεν που είναι εδώ θα φύγουνε μια μέρα, όπως και από κάθε γωνιά της γης, οι κεφαλαιοκράτες όμως του Λονδίνου και της Αμερικής θα επιβάλλουν τη δύναμή τους. 

Αλλά εμείς οι λαοί που ξυπνήσαμε πια δεν θα τους επιτρέψουμε να μας υποδουλώσουνε, γιατί τη δύναμη την έχουμε στα χέρια μας. 

Σκοπός μας δεν είναι να χτυπήσουμε τους Γερμανούς και τους Ιταλούς στρατιώτες, γιατί κι αυτοί είναι σαν και εμάς αδέλφια μας και είναι όργανα των διάφορων φασιστών και κεφαλαιοκρατών για τη κατάκτηση και υποδούλωση των λαών και γιαυτό τους έστειλαν εδώ κάτω. 

Λοιπόν να μην τρέφετε μίσος γι’ αυτούς. Φταίνε οι διάφοροι Βόλπι και Γιούγκερς της Ιταλίας και Γερμανίας. Εάν ρωτήσεις καλά – καλά κάθε στρατιώτη απ’ αυτούς τι επιθυμεί δεν θέλει τίποτε άλλο από του να φτάσει σύντομα σπίτι του, στη δουλειά του και στα παιδιά του. Σας φέρνω παράδειγμα πως μας επιβάλλανε στο 1912 και στο 17 και μετά στα 20 να πολεμήσουμε για να κατακτήσουμε τη Μακεδονία και τη Θράκη και τη Μικρά Ασία και να υποδουλώσουμε λαούς σαν τους Βουλγάρους και τους Τούρκους και να ανοίξουμε έτσι ένα άσπονδο μίσος μεταξύ μας, ιδίως με τους Βουλγάρους ενώ τα φυσικά σύνορα της Ελλάδος, δεν είναι πέραν από τον Όλυμπο και μπορούμε πολύ καλά να ζήσουμε χωρίς να έχουμε υποδουλώσει άλλο λαό …

   Ο πρώτος μας σκοπός που θα έχουμε μόλις επικρατήσουμε θα είναι να σφάξουμε όλη την άτιμη φάρα των αξιωματικών του αστικού στρατού που άλλο δεν κάνανε πριν παρά κινήματα για να παίρνουνε γαλόνια μισθούς και να γίνονται Πρόεδροι Δημοκρατίας ή Βασιλιάδες. Το κίνημα του Ζέρβα είναι κίνημα πουλημένο στους Εγγλέζους και αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα τους. Είναι τελείως ξένο με τον Ελληνικό λαό, αλλά έχουμε και μ’ αυτόν λογαριασμούς που πολύ γρήγορα θα τους ξεκαθαρίσουμε για να φύγει κάθε εμπόδια από το δρόμο μας.

   Εμείς τα παιδιά του φτωχού λαού είμαστε ικανοί και αξιωματικοί να γίνουμε και να διοικήσουμε τον τόπον μας.

   Σύντροφοι, γιατί από τώρα και στο εξής έτσι θα λεγόμαστε, δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε από το λαό. Οι νίκες μας στο Στάλιγκραντ και στο Χάρκοβο μας φέρνουνε μια ώρα αρχύτερα στη πραγματική λεβεντιά. Δεν περιμένουμε τίποτε άλλο από ένα σύνθημα από το Κέντρο για να ξεχυθούμε στα πεζοδρόμια και στους δρόμους, στα μέγαρα και στις πολυκατοικίες τις Αθήνας για να ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα τους λογαριασμούς μας. 

Από τώρα και στο εξής όλοι πάνω στα πηλίκια σας θα γράψετε με κόκκινα γράμματα «Ερυθρός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός ΕΛΑΣ Ζωή ή θάνατος».


ΠΗΓΗ:Νικόλαος Αναγνωστόπουλος, «Η Εύβοια υπό Κατοχήν», Τόμος Β΄ Τεύχος Α΄ σελίδες 367 - 368. Ο λόγος αυτός του Βελουχιώτη δημοσιεύτηκε αρχικά στον παράνομο τύπο και συγκεκριμένα στο 4ο φύλλο της εφημερίδας «Πατριώτης», που ήταν όργανο Απελευθερωτικής Επαρχιακής Κίνησης του ΕΑΜ / ΕΛΑΣ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ



Χρησιμοποιώντας κυρίως κομμουνιστικές πηγές αποδεικνύεται  ότι το ΚΚΕ  ξεκίνησε αυτόν τον αιματηρό τρίτο γύρο, με όπλα, πολεμοφόδια και διπλωματική στήριξη κάποιων άλλων κρατών, που υπέδειξαν την ένοπλη σύγκρουση για τους δικούς τους σκοπούς (ξενοκίνητο) και ήθελαν μέσω του ΚΚΕ και του συμμοριπολέμου, να βλάψουν την Ελλάδα αποσπώντας τμήματά της από τον εθνικό της κορμό.



ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ε...;;; 70 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ...!!!




Μια διπλή επίθεση καμικάζι που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πακιστάν μπροστά από μια εκκλησία 130 ετών την ώρα που οι πιστοί έβγαιναν από τη λειτουργία της Κυριακής, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 70 ανθρώπους και είναι η πιο αιματηρή επίθεση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ εναντίον της χριστιανικής μειονότητας στη χώρα αυτή, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές και νοσοκομειακές πηγές.

Η επίθεση, η οποία είχε στόχο την εκκλησία των Αγίων Πάντων της Πεσαουάρ, της κύριας πόλης του βορειοδυτικού Πακιστάν, προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό περισσότερων από 130 ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Μέχρι στιγμής ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Το βορειοδυτικό Πακιστάν είναι το "οχυρό" πολυάριθμων σουνιτικών ισλαμιστικών ανταρτικών οργανώσεων, όπως το Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP), συμμάχων της Αλ-Κάιντα και δραστών αναρίθμητων επιθέσεων αυτοκτονίας οι οποίες έχουν από το 2007 στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 6.000 ανθρώπους και προκαλούν τακτικά λουτρά αίματος στην Πεσαβάρ.

Οι Χριστιανοί του Πακιστάν, που υπολογίζεται ότι αντιπροσωπεύουν το 2-4% του πληθυσμού της χώρας αυτής των 180 εκατ. κατοικων, ο οποίος είναι σε ποσοστό 95% μουσουλμανικός, πέφτουν μερικές φορές θύματα βίας, αλλά πολύ σπάνια με τέτοιες επιθέσεις, οι οποίες έχουν συνήθως στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας ή τα μέλη των μουσουλμανικών μειονοτήτων (σιίτες, σούφι...) που θεωρούνται άπιστοι από ορισμένους εξτρεμιστές σουνίτες ταλιμπάν.

Η σημερινή επίθεση δημιουργεί φόβους ότι οι χριστιανοί, που στο Πακιστάν είναι παραδοσιακά φτωχοί και θύματα διακρίσεων και συχνά ζουν σε παραγκουπόλεις, γίνονται κι αυτοί ολοένα και περισσότερο στόχοι τέτοιων επιθέσεων.

Οι δύο καμικάζι ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι την ώρα που περισσότεροι από 600 πιστοί έβγαιναν από την εκκλησία μετά το τέλος της κυριακάτικης λειτουργίας.

Οι αρχές γνώριζαν ότι η εκκλησία αυτή μπορεί να δεχόταν επίθεση και είχαν γι' αυτό αναπτύξει επιπλέον δυνάμεις ασφαλείας γύρω της, δήλωσε ο υπεύθυνος των διοικητικών υπηρεσιών της πόλης Σαχιμπζάντα Ανίς. "Είμαστε ακόμη στη φάση της διάσωσης, όμως όταν αυτό τελειώσει θα διεξαγάγουμε έρευνες για να δούμε τι δεν έγινε" όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας, διευκρίνισε.

Μπροστά από την εκκλησία, δακρυσμένοι συγγενείς των θυμάτων φώναξαν συνθήματα εναντίον της αστυνομίας που στάθηκε ανίκανη να αποτρέψει αυτή την επίθεση. Άλλοι απέκλεισαν έναν από τους κύριους δρόμους της πόλης με πτώματα των θυμάτων για να καταγγείλουν αυτές τις δολοφονίες.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ καταδίκασε κατηγορηματικά την επίθεση. "Οι τρομοκράτες δεν έχουν θρησκεία και το να επιτίθεσαι σε αθώους είναι αντίθετο στις διδασκαλίες του ισλάμ και όλων των άλλων θρησκειών", υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του με την οποία εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη του προς τη χριστιανική κοινότητα.

"Αυτές οι ωμές τρομοκρατικές πράξεις δείχνουν το βάναυσο και απάνθρωπο πνεύμα των τρομοκρατών", πρόσθεσε ο Σαρίφ, η κυβέρνηση του οποίου πρότεινε πρόσφατα στους Ταλιμπάν τη διεξαγωγή ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό της βίας.

Πανούσης της ΔΗΜΑΡ: Άνθρακες ο θησαυρός της "λίστας Δένδια"


Για γέλια και για κλάματα είναι η περιβόητη «λίστα Δένδια», με τα 32… εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, που εστάλη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να χαρακτηρίσει το κόμμα στο οποίο ανήκουν 1 εκατομμύριο Έλληνες «εγκληματική οργάνωση»!!!

Ιδού, λοιπόν, τι αναφέρει γι’ αυτή την καταγέλαστη και κατάπτυστη λίστα ο γνωστός εγκληματολόγος και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο:

«Το ότι κάποιος ανήκει σε ένα κόμμα, ακόμη κι αν ήταν στην Κεντρική Επιτροπή ή βουλευτής και τελεί μια πράξη, δεν το συνδέει αυτομάτως με την ευθύνη του κόμματος, ώστε να μπορεί το κόμμα να θεωρηθεί ότι αποτελεί ή έχει συγκροτήσει μια εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα και έτσι όλο το κόμμα να θεωρηθεί ότι υπόκειται σε ποινικό έλεγχο. 

Πρέπει να αποδειχτεί ότι το κόμμα δημιουργεί παραστρατιωτικές οργανώσεις, τάγματα εφόδου με εντολές διάπραξης εγκλημάτων, ότι υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα τα οποία καθοδηγούν, που είναι ηθικοί αυτουργοί ή καμιά φορά και άμεσοι αυτουργοί, αλλά αυτά είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποδειχτούν και να συμπεριλάβουν ολόκληρο τον κομματικό μηχανισμό.

Ακόμη και αν καταδικαστούν για παράδειγμα 10-15 άνθρωποι και αποδειχτεί ότι στον κύριο πυρήνα αυτού του μορφώματος υπήρχαν εγκληματικές προθέσεις, το υπόλοιπο κόμμα μπορεί να παραμείνει ή να ξαναδημιουργηθεί με ένα άλλο όνομα».

-Σωστά όλα αυτά, αλλά υπάρχει βεβαίως και μια άλλη παράμετρος: να γίνει πρασινοκοκκινομπλέ χούντα (του… συνταγματικού τόξου) και να εφαρμόσει τη ρήση μιας κομμουνίστριας δημοσιογράφου του καναλιού Alpha: «δεν προβλέπει το Σύνταγμα να τεθεί κάποιο κόμμα εκτός νόμου, αλλά το προβλέπει δεν το προβλέπει εμείς πρέπει να το κάνουμε»! 

Σ’ αυτή την περίπτωση υπάρχει ασφαλώς το άρθρο 120 του Συντάγματος (που αναφέρει ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία»). 









20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1943: Η ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΕΑΝ ΑΝΑΤΙΝΑΖΕΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΕΣΠΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΑΜ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ...!!!

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ"...



Του Ευανθή Xατζηβασιλείου

επίκουρου καθηγητή 
στο Τμήμα Ιστορίας 
και Αρχαιολογίας 
του Πανεπιστημίου Αθηνών.



Ο Κώστας Περρίκος

 Το μεγαλύτερο σαμποτάζ στην κατεχόμενη Ευρώπη



 Κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Αντίσταση εναντίον του φασισμού και του ναζισμού αποτέλεσε ένα πολύμορφο φαινόμενο σε όλη την Ευρώπη. Ετσι και στην Ελλάδα, πέραν των αντάρτικων σωμάτων, δράση ανέπτυξαν οι οργανώσεις δολιοφθορών και κατασκοπείας, καθώς και οι ομάδες της πολιτικής αντίστασης. Οι τελευταίες -ενεργές ιδιαίτερα στην Αθήνα- αποσκοπούσαν να διατηρήσουν υψηλό το αγωνιστικό φρόνημα του λαού, αλλά και να θέσουν ουσιαστικά εμπόδια στη δράση των κατοχικών αρχών. Η δράση τους χαρακτηρίστηκε από ένα διαρκές «κρυφτό» με τους κατακτητές: διανομή παράνομου Τύπου και προκηρύξεων, συλλογή πληροφοριών, εξορμήσεις για αναγραφή συνθημάτων μέσα στην πλήρη συσκότιση της νύχτας της κατεχόμενης Αθήνας. Κορυφαία στιγμή τους ήταν η ανατίναξη, στις 20 Σεπτεμβρίου 1942, των γραφείων της δωσιλογικής Εθνικής Σοσιαλιστικής Πατριωτικής Οργανώσεως (ΕΣΠΟ) από τον Ουλαμό Καταστροφών της Πανελληνίου Ενώσεως Αγωνιζομένων Νέων (ΠΕΑΝ).



Η ΠΕΑΝ ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 1941, από τον Κώστα Περρίκο, απότακτο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και τους Αθανάσιο Σκούρα, Ιωάννη Κατεβάτη, Διονύσιο Παπαβασιλόπουλο, Γεώργιο Αλεξιάδη. Οι αρχηγοί της προέρχονταν από το Εθνικό Ενωτικό Κόμμα του Παναγιώτη Κανελλόπουλου. Αν και διατήρησαν επίζηλα την οργανωτική αυτονομία της ΠΕΑΝ, οι ιδέες που εξέπεμψε η τελευταία (όπως και η «αδελφή» οργάνωση, η πρώτιστα φοιτητική Ιερή Ταξιαρχία) συνδέονταν με τον «ενωτισμό» του κανελλοπουλικού κύκλου: αντιφασιστικός και απελευθερωτικός αγώνας· αδιαπραγμάτευτη εμμονή στη δημοκρατική ιδέα· μετά τον πόλεμο και την ήττα του φασισμού, γενναία μεταρρύθμιση του αποστεωμένου πολιτικού συστήματος· αναμόρφωση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας μέσω μιας αναπτυξιακής παρέμβασης στην οικονομία, της κατοχύρωσης ισότητας ευκαιριών για όλους τους πολίτες, της ανάδειξης της «νέας γενιάς». Εως το καλοκαίρι του 1942, η ΠΕΑΝ είχε προσελκύσει την υποστήριξη πολλών νέων ανθρώπων. Η παράνομη εφημερίδα της, η «Δόξα» είχε αναδειχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα αντιστασιακά έντυπα.



Ενοπλο τμήμα



Παράλληλα, ο Περρίκος συγκρότησε το ένοπλο σκέλος της οργάνωσης. Από τον Μάρτιο του 1942, μια ομάδα της ΠΕΑΝ είχε ξεκινήσει σαμποτάζ, κυρίως στο λιμάνι του Πειραιά. Ωστόσο, μια άλλη ομάδα, ο Ουλαμός Καταστροφών, επίσης υπό την ηγεσία του, στόχευσε τις δωσιλογικές οργανώσεις. Οι κυριότερες ήταν η Οργάνωσις Εθνικοσοσιαλιστικών Δυνάμεων Ελλάδος (ΟΕΔΕ) και η ΕΣΠΟ, υπό την ηγεσία του ιατρού Σπύρου Στεροδήμου, η οποία έδρευε στη γωνία Γλάδστωνος και Πατησίων. Η ΕΣΠΟ προσπαθούσε να μετεξελιχθεί σε ελληνικό εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα: σκόπευε να μεταφέρει εργάτες στη Γερμανία και να συγκροτήσει ελληνικά μαχητικά τμήματα για τον ναζιστικό αγώνα.

Ο Περρίκος εξασφάλισε εκρηκτικές ύλες από έργα οδοποιίας· η πηγή δεν ήταν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, με τις οποίες η ΠΕΑΝ δεν διατηρούσε επαφή. Η πρώτη επιχείρηση του Ουλαμού Καταστροφών ήταν η ανατίναξη της Λέσχης Αξιωματικών του Υγειονομικού του γερμανικού στρατού, στη γωνία των οδών Πατησίων και Βασιλέως Ηρακλείου, στις 15 Αυγούστου 1942 -επέτειο του τορπιλισμού της «Ελλης»- από τους Αντώνη Μυτιληναίο, Ιωάννη Νικολόπουλο και Γ. Παπαγιάννη. Στις 22 Αυγούστου, Σάββατο βράδυ, έγινε η δεύτερη ανατίναξη, των γραφείων της ΟΕΔΕ, στην περιοχή της Ομόνοιας, από τους Μυτιληναίο, Παναγιώτη Μιχαηλίδη και Νίκο Μούρτο.


Η δασκάλα Ιουλία Μπίμπα

 Στις 20 Σεπτεμβρίου 1942 ήρθε η σειρά της ΕΣΠΟ. Η επιχείρηση θα γινόταν Κυριακή πρωί, όταν συνεδρίαζε η ΕΣΠΟ, ώστε να αποφευχθεί ο θάνατος αθώων, αλλά και να προκληθούν θύματα μεταξύ των δωσιλόγων. Η βόμβα, δέκα οκάδες δυναμίτιδα, μεταφέρθηκε από το σπίτι της Ιουλίας Μπίμπα στο Κουκάκι ώς την πλατεία Κάνιγγος, από την ίδια και τον Μυτιληναίο, σε μια πάνινη τσάντα για ψώνια, σκεπασμένη με χόρτα. Στην επιχείρηση μετείχαν οι Περρίκος, Μυτιληναίος, Μπίμπα, Μούρτος, και οι φοιτητές Μιχαηλίδης (Χημείας), Σπύρος Γαλάτης (Νομικής), Νίκος Λάζαρης (Νομικής), Σπύρος Στανωτάς (ΑΣΟΕΕ). Η ανατίναξη έγινε στις 12 το μεσημέρι, και το κτίριο τυλίχτηκε στις φλόγες. Σκοτώθηκαν πολλά μέλη της ΕΣΠΟ, μεταξύ τους και ο αρχηγός της, Στεροδήμος.




Μείζονα αποτελέσματα

Η καταστροφή υπήρξε ολοκληρωτική, και ποτέ πια οι προδότες συνήλθαν από το πλήγμα. Ηταν το τέλος των προσπαθειών για δημιουργία ενός ελληνικού ναζιστικού κινήματος, και επομένως η ενέργεια της ΠΕΑΝ προκάλεσε μείζονα πολιτικά και κοινωνικά αποτελέσματα στην Ελλάδα της Κατοχής. Το ηθικό του χειμαζόμενου λαού τονώθηκε· οι συμμαχικοί ραδιοσταθμοί ύμνησαν την επιχείρηση, που άλλωστε αποτελούσε το μεγαλύτερο έως τότε σαμποτάζ σε πόλη της κατεχόμενης Ευρώπης.Μόνη παραφωνία, η αποκήρυξη του σαμποτάζ από το ΕΑΜ, που το χαρακτήρισε ως «προβοκάτσια της Γκεστάπο», ενώ αποκάλεσε την ΠΕΑΝ «αντεθνική οργάνωση». Φαίνεται ότι το ΕΑΜ ενοχλήθηκε από την πιθανή εμφάνιση ενός εναλλακτικού πόλου στην αθηναϊκή Αντίσταση.

Ο ηρωικός θάνατος του Περρίκου, ένα παράδειγμα για τον αγώνα



Η ίδια η ΠΕΑΝ πλήρωσε ακριβά τον θρίαμβο της ανατίναξης της ΕΣΠΟ. Ο Περρίκος και πολλά στελέχη της οργάνωσης συνελήφθησαν από τους Γερμανούς τον Νοέμβριο. Τέσσερις εκτελέστηκαν στις αρχές Ιανουαρίου 1943 - Σκούρας, Κατεβάτης, Δημήτρης Λόης και Διονύσιος Παπαδόπουλος ενώ η Μπίμπα, εκτελέστηκε αργότερα με πέλεκυ. Ο ίδιος ο Περρίκος τουφεκίστηκε ξημερώματα της 4ης Φεβρουαρίου 1943. Γνωρίζουμε ότι, πριν από την εκτέλεση, ο Περρίκος στράφηκε προς τους Γερμανούς αξιωματικούς που διοικούσαν το απόσπασμα και τους είπε: «Είμαι Ελλην αξιωματικός, έκαμα το καθήκον μου». Εκείνοι χαιρέτισαν στρατιωτικά και έδωσαν την εντολή για πυρ. 

Εξίσου συγκλονιστικές είναι οι επιστολές του Περρίκου, μέσα από το κελί του, προς την οικογένειά του. Στη στάση του εμπρός στον θάνατο, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τις επιστολές, υπάρχουν πολλά αξιομνημόνευτα στοιχεία. Η αγάπη και η αφοσίωση στη σκλαβωμένη πατρίδα. Η εμμονή στα πανανθρώπινα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της αξιοκρατίας, της διεθνούς συνεργασίας. Η αγωνία του ώστε να προσφέρει στους «στρατιώτες» του -στην ΠΕΑΝ- αλλά και σε όλο τον ελληνικό λαό, ένα θάνατο ηρωικό, ένα παράδειγμα για τον υπέρτατο αγώνα που θα συνεχιζόταν και μετά τον δικό του χαμό. Παράλληλα, όμως, η ετοιμότητά του να συγχωρήσει τους εκτελεστές του. Και βέβαια, η εκπληκτική διατύπωση της ελπίδας του ότι θα ερχόταν η ώρα που τα εμπόλεμα ευρωπαϊκά έθνη του 1943 -και αυτή η Γερμανία- θα αναζητούσαν μια νέα αρχή στην ιδέα της ενωμένης Ευρώπης. Και όλα αυτά, δοσμένα μέσα από την απελπισμένη αγάπη του για την οικογένεια που έχανε, για τη σύζυγο που άφηνε, για τα παιδιά του που δεν θα έβλεπε να μεγαλώνουν. Μετά τον θάνατό του, η ΠΕΑΝ αναδιοργανώθηκε υπό την ηγεσία του Γ. Αλεξιάδη και συνέχισε τη δράση της έως και μετά την Απελευθέρωση.



Γωνία Γλάδστωνος και Πατησίων, υπάρχει σήμερα το μοναδικό μνημείο της ΠΕΑΝ, που δημιουργήθηκε επί δημαρχίας Μ. Εβερτ. Είναι αμφίβολο εάν η πλειοψηφία των βιαστικών περαστικών γνωρίζει τι αποδίδει. Αλλά, έτσι κι αλλιώς, λέξεις όπως «άθλος», «ηρωισμός», «ηθικό μεγαλείο», τετριμμένες από την υπερβολική χρήση, δεν αρκούν για να αποδώσουν επαρκώς το γεγονός και τον συμβολισμό του. Πιο εύγλωττη, η αναφορά ενός μεγάλου πνευματικού ανθρώπου, της Ιωάννας Τσάτσου, που κατέγραψε στο ημερολόγιό της τις ώρες εκείνες της οδύνης, αλλά και του αγώνα και της ελπίδας: «Είναι από τα καλύτερα παλληκάρια μας. Ο αεροπόρος Κώστας Περρίκος, αρχηγός της ΠΕΑΝ και οι φίλοι του […] φύλακες της τιμής μας, αφού δεν έχομε πια γη».



Από το κελί των μελλοθάνατων



Κ. Περρίκος προς Μαρία Περρίκου, Φυλακαί Αβέρωφ, κελί 12, 4 Φεβρουαρίου 1943, ώρα 5.20΄ π.μ., Αρχείο Κ. Περρίκου.



Μαρία μου:
Μου μένουν ακόμη λίγα λεπτά ζωής. Και στις τελευταίες μου στιγμές θα σ' αγαπώ και θα σε θυμάμαι. Φίλησέ μου τ' αγγελούδια μας. Οι φίλοι μου ας κάμουν το χρέος τους. Πεθαίνω για την Ελλάδα και θυμάμαι την τελευταία στροφή του ύμνου του Μιστράλ: «Κι αν πρέπει να πεθάνουμε για την Ελλάδα, τι θεία δάφνη, μια φορά κανείς πεθαίνει».



Εγκαταλείπω τον κόσμο χωρίς μίση και κακίες. Αγωνίσθηκα για την πατρίδα μου. Για την δική τους πατρίδα αγωνίζονται κι' εκείνοι οι οποίοι με καταδίκασαν. Θα ήθελα το αίμα μου να μην μας χωρίση αλλά να μας ενώση στο μέλλον με τους σημερινούς αντιπάλους.



Πηγή www.kathimerini.gr

Η παραφιλολογία περί εμφυλίου στην Ελλάδα του 2013


Ο εμφύλιος δεν είναι τόσο απλή υπόθεση, ούτε ξεκινάει όσο εύκολα επιθυμούν οι κάθε λογής παράφρονες και προδότες

Προσφάτως και με αφορμή το περιστατικό του Κερατσινίου βλέπουμε πολλούς και διάφορους να μιλάνε για κίνδυνο εμφύλιας σύρραξης. 

Καταρχήν, ας ξεκινήσουμε με την θεμελιώδη παραδοχή ότι όποιος σιωπηλά ή ανοικτά επιθυμεί την πρόκληση εμφυλίου είναι ή παράφρων ή προδότης ή και τα δύο.Κανείς φυσιολογικός άνθρωπος δεν επιθυμεί την πρόκληση εμφυλίου που είναι εξ'ορισμού ο πλέον άγριος πόλεμος με απρόβλεπτες συνέπειες και μακροχρόνιες πληγές στο σώμα του έθνους και της κοινωνίας.

Υπάρχει η θεωρία ότι αυτοί που επιθυμούν σιωπηλά την πρόκληση εμφυλίου ρίχνοντας τεχνηέντως λάδι στην φωτιά, είναι οι εκπρόσωποι του πολιτικο-οικονομικο-δημοσιογραφικού κατεστημένου διότι θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό θα διατηρήσουν τα κεκτημένα τους εφόσον θα παρουσιαστούν σαν εγγυητές της "ομαλότητας" απέναντι στους "ακραίους".

Σίγουρα αυτή η θεωρία δείχνει να έχει κάποια βάση, παρά το ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί με χειροπιαστές αποδείξεις, παρά μόνο με ενδείξεις.

Παράλληλα όμως υπάρχουν και αυτοί που με τα έργα και τα λόγια τους ωθούν ανοικτά σε πρόκληση εμφυλίου. 

Αυτοί ανήκουν στην ευρύτερη αριστερά. Είναι αυτοί που κραυγάζουν για κρεμάλες, Μελιγαλάδες κτλ. Τα πλέον πρόσφατα πολιτικά παραδείγματα είναι κάποιες γραφικές φιγούρες που εκτόξευαν στην βουλή και στα κανάλια απειλές του τύπου:

-"απ΄το Πέραμα ως το Κερατσίνι κανείς φασίστας δεν θα μείνει"

-"τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον"

Φαίνεται πως οι αριστεροί που εκτοξεύουν ελαφρά τη καρδία τέτοιες ατάκες και προβαίνουν σε σχετικές πράξεις δεν έχουν ακόμα χωνέψει την ήττα τους την δεκαετία του '40 και δείχνουν να επιθυμούν κάποιου τύπου ρεβάνς.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι άνθρωποι δεν είναι στα καλά τους. Με δύο λόγια: Έχουν κάψει φλάντζα.

Τους έχουν μείνει τόσα ψυχολογικά απωθημένα απ΄την ήττα τους τα οποία εκφράζουν με γραφικότητες και άναρθρες κραυγές που προτρέπουν στην ωμή βία κατά των εθνικιστών.

Λοιπόν, για να τελειώνουμε με αυτήν την παραφιλολογία περί εμφυλίου στην Ελλάδα του 2013, καλό θα είναι να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα:

Εμφύλιο δεν έχεις όταν πέφτουν μερικές σφαλιάρες, πέτρες, μολοτόφ ή έστω και άμα πέσει κάποιος μαχαιρωμένος.

Γενικά θα μπορούσε να πούμε ότι ο εμφύλιος προϋποθέτει:

α) την ύπαρξη δύο διαμετρικά αντίπαλων παρατάξεων, η σύγκλιση μεταξύ των οποίων είναι αδύνατη,
 
β)οι οπαδοί αυτών των παρατάξεων να είναι αποφασισμένοι για τα πάντα και να είναι εξοπλισμένοι.

Ας δεχτούμε ότι το πρώτο μπορεί και να ισχύει και δεν χρειάζεται ανάλυση.

Το δεύτερο όμως απέχει πολύ απ΄την πραγματικότητα.

Απ΄τις κραυγές και τις μεμονωμένες πεζοδρομιακές συγκρούσεις μέχρι το σημείο να πάρουν κάποιοι ομαδικά τα όπλα και να τα στρέψουν κατά των πολιτικών τους αντιπάλων υπάρχει μεγάλη απόσταση. 

Πολύ μεγάλη. 

Τόσο μεγάλη που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα βρεθούν έστω και ελάχιστοι πρόθυμοι να την διανύσουν.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο ελληνικός λαός είναι ένας λαός χωρίς καμμία πολεμική εμπερία απ΄το 1949 και μετά (οι περιπτώσεις της Κορέας και της Κύπρου αφορούσαν ελάχιστους από μαχητικής άποψης), δεν είναι δα και ο πλέον σκληραγωγημένος λαός του κόσμου (το αντίθετο μάλλον...) και έχει γαλουχηθεί με μία εξαιρετικά ατομικίστικη νοοτροπία που δεν ευνοεί την έκθεση του ατόμου σε σοβαρούς κινδύνους.

Καλό είναι επίσης να θυμόμαστε ότι εντονότατες πολιτικές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις υπήρχαν και παλιότερα στην Ελλάδα. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ηταν η διαμάχη μεταξύ βενιζελικών-βασιλικών που είχε διχάσει ακόμα και το στράτευμα, κάτι που δημιουργούσε σοβαρούς κινδύνους εμφύλιας ρήξης. Κανείς εμφύλιος δεν έγινε όμως, παρά το ότι η εποχή εκείνη ήταν πολύ πιο σκληρή από κάθε άποψη. 

Ο εμφύλιος που έγινε μετά, την δεκαετία του '40, έγινε διότι προέκυψε η Κατοχή και οι συνέπειές της. 

Οι συνθήκες όμως της σημερινής Ελλάδας διαφέρουν αισθητά, ακόμα τουλάχιστον, απ΄τις κατοχικές. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να γνωρίζει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, αλλά προς το παρόν τα περί εμφυλίου είναι μπουρδολογίες.

Ας σταματήσουν λοιπόν οι διάφοροι απατεώνες να τρομάζουν τον λαό με το σκιάχτρο του δήθεν εμφυλίου και ας πάνε εκεί που τους αρμόζει, δηλαδή στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας..

Όσο για τους διάφορους "φασιστοφάγους" της αριστεράς που ακονίζουν τα κονσερβοκούτια τους, μία φράση αρκεί:

Σιγά μην σκίσετε κανα καλσόν ...

Φασισμός εδώ, φασισμός εκεί, που είναι ο φασισμός; Στην χρυσή αυγή‼! Το μαύρο άσπρο;;;


Νευριάζω πολύ, μα πάρα πολύ, όταν θέλουν οι μορφωμένοι κατέχοντες την γνώση, την εξουσία, τα ευρώ, και τις φαρδιές καρέκλες να με πείσουν ότι είμαι ελέφαντας και απλός δεν το έχω καταλάβει‼

Αλλά κυρίως με θυμώνουν όταν με αναγκάζουν να φαίνομε τι μια χρυσαυγίτης, την άλλη κομουνιστής, την άλλη ανάλογα με την ταμπέλα που τους βολεύει‼

Ο λόγος γίνετε με τον φασισμό που χρεώνεται η χρυσή αυγή και όχι άδικα, αλλά από εδώ μέχρι να ζητάνε να καταδικαστεί η χρυσή αυγή και ότι δηλώνει να είναι φασισμός, αλληθωρίζοντας σε όλους τους φασισμούς που διαβιούν αυτόν τον καιρό σε όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο, και μάλιστα από το ίδιο το κράτος, που σκίζει τα ρούχα του για να αποπέμψει τον φασισμό από την βουλή!.

Για να δούμε ποιος είναι φασισμός και ποιος είναι νόμιμος και ποιος παράνομος;

Το ΚΚΕ δεν είναι φασισμός;;;

Η Παπαρήγα είπε ότι άμα χρειαζόταν να έρθει στην εξουσία με εντολή του λαού και χρειαζόταν να επικρατήσει για να κάνει τις δικές της αλλαγές. θα έσφαζε τον μισό πληθυσμό ( παιδί του δημοκράτη Στάλιν) ;

Ή Ο φασισμός άμα είναι κόκκινος δεν μας ενοχλεί στα μάτια και στην ψυχοσύνθεσή μας!

Ο κόκκινος φασισμός με τους Ροπαλοφόρους με κοντάρια ειδικής κατασκευής στα σφυροδρέπανα που σακατεύουν όποιον φέρνει αντίρρηση και δεν συμφωνεί μαζί τους, που διαλύουν τα πάντα στο διάβα τους, που προκαλούν σκόπιμα εν συνεννόηση με τα ΜΑΤ με τους άστολους χαφιέδες της αστυνομίας για να δημιουργήσουν κλίμα πολεμικό και να πάρουν μέτρα κατασταλτικά κατά της ελευθερίας, δεν είναι φασισμός και φασίστες;

Την χρυσή αυγή βλέπουμε μόνο;;;

Πως το καταφέρνουνε να βλέπουνε με το ένα μάτι και το άλλο να το κλείνουνε, αυτό όσο και να το προσπάθησα δεν το κατάφερα!

Χθες ο δημοκράτης Κουτσούμπας Γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε λες και είναι ο θεός και αποφασίζει από μόνος του για τους νόμους και τις τιμωρίες σε μια χώρα στους Ζουλού, δήλωσε ότι δεν θα μείνει ούτε ένας φασίστας χρυσαυγίτης στο πέραμα, και στο Κερατσίνι‼‼

Ποιος είναι τελικά φασίστας ο Κουτσούμπας ή ο Μιχαλολιάκος;;;

Θέλετε να κάνουμε και σύγκριση ποιότητας φασισμού;

Ο κόκκινος φασισμός είναι διεθνές φασισμός αφού δεν μιλά καθαρά για λαούς και πατρίδες, αλλά για εργάτες, αυτούς μπορεί και τους εκβιάζει καλύτερα!

Ο μαύρος φασισμός μιλά για πατρίδες και έθνη και κράτη!

Άρα άμα αναγκαζόμουν από εθνικές συγκυρίες να διαλέξω μεταξύ των δυο, θα διάλεγα τον Ελληνικό φασισμό.

Τώρα για να δούμε και με τα δυο μάτια ανοιχτά χωρίς τσίμπλες, που φωλιάζει και αναπαράγεται ο αληθινός φασισμός;

Ο φασισμός ζει, αναπνέει και αναπαράγεται με ασφάλεια όταν παραβιάζεται το σύνταγμα, αφού για αυτό παραβιάζεται!

Ο φασισμός πολλαπλασιάζεται όταν υποβαθμίζεις την παιδεία, όταν είσαι λαίμαργος για χρήμα και εξουσία!

Ο φασισμός γεννιέται και είναι παιδί της αντιδημοκρατικής εξουσίας, για αυτό φροντίζει να αλλοιώνει άρθρα και έννοιες της δημοκρατίας!

Τον φασισμό τον έχουν τώρα και σε αυγοθήκες και τις βάζουν σε μηχάνημα αναπαραγωγής στα υπόγεια της ΚΥΠ, στην Αστυνομία, στα υπουργεία, στον Συνδικαλισμό & σε όλα ανεξαιρέτως τα Κόμματα, έχουν φασιστικούς μηχανισμούς που λέγονται ο σκληρός πυρήνας ή αλλιώς τα κομματόσκυλα‼

Ποιος είναι τελικά ποιο χειρότερος φασισμός της χρυσής αυγής ή της δημοκρατικής??????????????????? Πολιτείας που αποφασίζει με νομοθετικά διατάγματα κατοχικά, ποιος θα πεθάνει χωρίς φάρμακα, χωρίς νοσοκομεία χωρίς δουλειά, χωρίς φαί, χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό;;;;

Πια μορφωμένη πόρνη θηλυκιά και αρσενικιά θα μου πει με το θάρρος της γνώμης ποιος είναι ο μεγαλύτερος και στυγνός φασισμός της χρυσής αυγής ή του ίδιου του σημερινού κατοχικού κράτους;;;;

Η χρυσή αυγή και ο μαύρος φασισμός δεν θα υπήρχε εκ των πραγμάτων αν δεν την μεγαλώνατε εσείς όπως μεγαλώνετε και τον κόκκινο Φασισμό στα γλοιώδη σαλονάκια σας, για ιδίους βρώμικους και δολοφονικούς σκοπούς!

Δικά σας παιδιά είναι όλοι οι φασισμοί, ότι όνομα και να έχουν και ότι μορφή και να έχουν.

Τελικά ας καταλάβει ο Ελληνικός λαός ότι ο μεγαλύτερος φασίστας και φασισμός είναι μια αντιδημοκρατική, κατοχική κυβέρνηση όπως υπάρχει σε αποθέωση τα τελευταία 3 χρόνια, υπήρχε και πριν και θα υπάρχει πάντα, αλλά άλλο να υπάρχει σε ποσοστό 5% σε μια ευνοούμενη κοινωνία που τον ελέγχει και άλλο σε ποσοστό 80% που υπάρχει σήμερα και μάλιστα από την ίδια την πολιτεία‼!

Επειδή όμως το ανίερο καθεστώς τόλμησε να βάλει στο στόχαστρο μαζί με το Εθνικό Συναίσθημα ακόμη και την Ιερή Ελληνική Σημαία ως σημείο αναγνωρίσεως των «κακών» Εθνικιστών, ας αφιερώσω ένα υπέροχο τραγούδι που δείχνει τις δικές μας «κακές» προθέσεις. 

Πως η Ελληνική Σημαία είναι ταγμένη να στέκει πάντα ψηλά στις καρδιές μας και τις επάλξεις του Αγώνα για Λευτεριά, Αξιοπρέπεια και Ισχύ της Φυλής μας. Και πως δική μας αποστολή είναι να βαστιέται αμόλυντη από βαρβάρων χέρια και να δίδεται ως Άγιο Κληροδότημα μονάχα στα Ελληνόπουλα. Για μια Μεγάλη και Ελεύθερη Ελλάδα.