ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Απίστευτο σκάνδαλο: Μίκρυναν την Ελληνική ΑΟΖ από Καστελόριζο προς Κύπρο! Ορατότης μηδέν ή προδοσία; Αν αληθεύει τότε θέλουν κρέμασμα.....


Αν αληθεύει τότε Σαμαράς , Βενιζέλος και σύσσωμη η βουλή πρέπει να εκτελεσθούν επί εσχάτη προδοσία σήμερα ! Παραδίδουν την Ελλάδα οι ριψάσπιδες εβραιογέννες

Βρήκαν ώρα  ... ρε δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας μέσα στην βουλή γαμώ την κούνια που σας κούναγε μπάσταρδοι ...(σ.σ. θα αναιρέσω αν δεν αληθεύει ,αλλά δυστυχώς το δημοσίευσαν οι δικές τους κωλοφυλλάδες )

Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης, η Στρογγύλη, ένα μικρό νησί δίπλα στο Καστελόριζο κηρύχτηκε από τη κυβέρνηση αρχαιολογικός χώρος. Αυτό σημαίνει ότι η νήσος Στρογγύλη με απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης έπαυσε να έχει οικονομική ζωή και να θεωρείται κατοικήσιμη. 

Υπο τις προυποθέσεις αυτές και σύμφωνα με το Νόμο της Θάλασσας η νήσος Στρογγύλη δεν δικαιούται να έχει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Ελληνική ΑΟΖ μειώνεται κατά το ποσοστό που αναλογεί στη συνεισφορά στην Ελληνική ΑΟΖ από αυτό το νησί από τη περιοχή του Καστελλόριζου πρός τη Κύπρο. 

Με την απόφαση αυτή η Ελληνική και η Κυπριακή ΑΟΖ παύουν να ακουμπούν!



Στη φωτογραφία φαίνεται η παλαιά Ελληνική ΑΟΖ ABCDE (κόκκινη γραμμή) και η νέα ABCDFG όπως προκύπτει σαν αποτέλεσμα της απόφασης της Ελληνικής κυβέρνησης. Η πράσινη γραμμή αντιστοιχεί στα χωρικά ύδατα που αντιστοιχούν στη Στρογγύλη (6 ναυτικά μίλια). 

Με την αλλαγή της χρήσης του νησιού σε “αρχαιολογικό χώρο”, η Στρογγύλη παύει να είναι προσβάσιμη σε οιονδήποτε. Παράλληλα παύει να έχει την οικονομική ζωή που είχε μέχρι τώρα από την ελεύθερη διακίνηση πολιτών σε αυτή. Όσο για το στρατιωτικό άγημα που υπάρχει επάνω της, σε λίγο καιρό αυτό αναγκαστικά θα αποχωρήσει. Έχουμε να κάνουμε δηλαδή και με γκριζάρισμα περιοχής, κάτι που θυμίζει τα όσα έγιναν στα Ίμια και την εποχή Σημίτη. 

Σας επισυνάπτω την απόφαση για τη μετατροπή της χρήσης της νήσου Στρογγύλης σε αρχαιολογικό χώρο, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα το Έθνος προχτές! Κρατείστε τη για να τη θυμάστε. 


Ενδιαφέρον έχει να διαβάσετε και τις δηλώσεις που ακούστηκαν εδώ, όπου αναφέρθηκε ότι η Ελληνική ΑΟΖ δεν ακουμπά την Κυπριακή. 

Σήμερα μάθατε το γιατί…Χρήσιμο είναι να διαβάσετε και το άρθρα μας εδώ και εδώ

Θα αντιληφθείτε περισσότερα για το θέμα της Ελληνικής ΑΟΖ. Η Ελλάδα πρέπει να “τιμήσει” ιδιαίτερα τον υπουργό Εξωτερικών πρώην Τούρκογλου για την τόσο πατριωτική του απόφαση. 

Ακολουθεί ο χάρτης της Ελληνικής ΑΟΖ, όπως ήταν πρίν την απόφαση αυτή. O χάρτης αυτός έχει σχεδιασθεί με βάση την αρχή της μέσης γραμμής μόνο και με την προυπόθεση ότι η Στρογγύλη έχει οικονομική ζωή, κάτι που ίσχυε μέχρι πρότινος. 

Όπως παρατηρείτε στο χάρτη, στη περίπτωση αυτή, η Ελληνκή ΑΟΖ “ακουμπάει” την Κυπριακή ΑΟΖ. 


Δυστυχώς, η Στρογγύλη πλέον δεν έχει οικονομική ζωή και αυτό γίνεται με τη μετατροπή της χρήσης της σε “αρχαιολογικό χώρο” και όχι πχ. σε “Μουσείο” (τα Μουσεία κτίζονται εκτός αρχαιολογικών χώρων). Έτσι, η Στρογγύλη δεν συνεισφέρει πλέον τίποτα στην Ελληνική ΑΟΖ πλήν τη περιοχή των χωρικών υδάτων της, μια περιοχή που είναι σε ακτίνα 6 περίπου ναυτικά μίλια γύρω απο το κέντρο της. 

Aποτέλεσμα της μετατόπισης των ορίων της Ελληνικής ΑΟΖ είναι να αυξηθεί η έκταση της Τουρκικής ΑΟΖ, που πλέον φτάνει μέχρι την Αιγυπτιακή ενώ η Ελληνική δεν ακουμπάει πλέον την Κυπριακή! 

Αν διαβάσετε τις διασυνδέσεις που έχω δώσει στο κείμενο, θα διαπιστώσετε ότι η απόφαση του υπ. Εξωτερικών δεν ήταν τυχαία και μάλιστα αναμενόταν! 

Οι παπαγάλοι δούλευαν για πολύ καιρό στο θέμα και προετοίμαζαν τον κόσμο για την επερχόμενη απόφαση, που σύμφωνα με τους νόμους της προπαγάνδας θα έσκαγε μέσα σε ένα success story! Το success story είναι ότι ξαναξεκίνησαν οι συνομιλίες για τις ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου… 

Ορατότης μηδέν ή προδοσία; 

Κανείς απο το παρόν πολιτικό σύστημα δεν κατάλαβε τίποτα, επiβεβαιώνοντας ότι κατά βάθος όλοι τους παραμένουν μια αγαπημένη οικογένεια, που σε κάθε εκλογές αλλάζουν καρέκλες. Όλοι τους πάντα στα σοβαρά θέματα είναι απόντες και παραμένουν αυτό που ήταν πάντα. Ασήμαντοι. Αυτό πρέπει να αλλάξει. 

Ίσως βρείτε και ενδιαφέρον να δείτε και τις ΑΟΖ άλλων χωρών εδώ. Δεν είμαι σίγουρος αν κάτι τέτοιο το βρείτε σε άλλο ιστολόγιο διεθνώς.

ΠΟΙΑ Δ.Ε.Θ : ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΨΗΦΙΣΕΙ .......ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ! .


Πλήθος υποχρεώσεων πρέπει να τακτοποιήσει τις επόμενες τρεις εβδομάδες η κυβέρνηση, προκειμένου να μείνει συνεπής στα όσα έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει ως το τέλος του χρόνου. Πρόκειται για τους όρους του αναθεωρημένου Μνημονίου, που προβλέπει την εκπλήρωση συγκεκριμένων υποχρεώσεων προκειμένου να εκταμιευθεί τον Οκτώβριο η επόμενη δόση, ύψους 1 δισ. ευρώ.

Με βάση τη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Τρόικα τον περασμένο Ιούλιο, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών, έως το τέλος Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει τον αναλυτικό κατάλογο με τους φόρους υπέρ τρίτων που εισπράττει το Δημόσιο, και να τους καταργήσει ή να μεταφέρει τη σχετική δαπάνη στον προϋπολογισμό της Κεντρικής Κυβέρνησης.

Παράλληλα, πρέπει να νομοθετήσει το νέο καθεστώς φορολογίας της ακίνητης περιουσίας, να εκπληρώσει τους τριμηνιαίους στόχους απόδοσης στο σκέλος των εσόδων και στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών και να μεριμνήσει, προκειμένου οι τράπεζες να επικαιροποιήσουν τα σχέδια αναδιάρθρωσής τους και να τα υποβάλουν για επικύρωση στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δεν είναι μόνο αυτά όμως. Προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση, πρέπει ως τα τέλη Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση τουλάχιστον 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, με βάση το πρόγραμμα κινητικότητας και άλλων 12.500 υπαλλήλων έως τα τέλη Δεκεμβρίου.

Επιπλέον, πρέπει να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την αναδιάρθρωση ή εκκαθάριση των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ, ώστε οι σχετικές διαδικασίες να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Ακόμη επιβάλλεται να έχει ρυθμιστεί το θέμα των οφειλών προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ και να έχουν εκκαθαριστεί οι οφειλές αυτές έως το τέλος Σεπτεμβρίου, και τέλος πρέπει να θεσπιστεί ο νέος Κώδικας Φορολογικής Δικονομίας.

Ειδικότερα, οι ανά μήνα υποχρεώσεις, βάσει του Μνημονίου, έχουν ως εξής:

Εως το τέλος Σεπτεμβρίου


Να υπάρχει πλήρης και αναλυτικός κατάλογος των φόρων και των εισφορών που θα καταργηθούν
Να θεσπισθεί η νομοθεσία για το νέο καθεστώς φορολογίας ακίνητης περιουσίας.
Να επικαιροποιηθούν τα σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών
Να εκπληρώνονται οι τριμηνιαίοι στόχοι απόδοσης για την εισπρακτική διοίκηση.
Να εκπληρώνονται οι τριμηνιαίοι στόχοι απόδοσης για τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών
.
Εως το τέλος Οκτωβρίου

Να εγκριθούν, η νέα οργανωτική δομή της Διοίκησης Εσόδων, ο αριθμός του προσωπικού, το σύστημα βαθμολόγησης και κατάταξης, καθώς και τα προσόντα και οι διαδικασίες διορισμού της διαχείρισης των φορολογικών εσόδων
Να υιοθετηθεί το σύνολο της νομοθεσίας που απαιτείται για την εφαρμογή του Κώδικα Φορολογικής Δικονομίας. .

Εως το τέλος Νοεμβρίου

Να θεσπιστεί η νομοθεσία για τη μεταρρύθμιση του συστήματος των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, με στόχο:
(α) τη διεύρυνση της βάσης των εισφορών
(β) την απλοποίηση του προγράμματος συνεισφορών μεταξύ των διαφόρων ταμείων, και
(γ) τη μείωση των εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες. Οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά έως την 1η Ιανουαρίου 2016.

Εως το τέλος Δεκεμβρίου

Να υπάρχουν τριμηνιαίοι στόχοι απόδοσης για την εισπρακτική διοίκηση
Να υπάρχουν τριμηνιαίοι στόχοι απόδοσης για τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών (προτεινόμενο)
Να πραγματοποιηθούν, υπό την Τράπεζα της Ελλάδος, νέα «τεστ αντοχής» για τις τράπεζες
Να υπάρχει στοχευμένος έλεγχος για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.










Ευρασιατική Ένωση: Αρμενία και Γεωργία στη ρωσική πόρτα! ΗΠΑ: Αρμενική οργή, διορισμός φιλότουρκου στο State Department



Προχωρά το σχέδιο άτυπης ανασύστασης του χώρου που καταλάμβανε η πρώην Σοβιετική Ένωση με τις τελευταίες μέρες να έχουν διαφύγει της προσοχής πολλών αναλυτών, λόγω της κατάστασης στη Συρία, που δικαίως απορροφά τη μεγαλύτερη προσοχή, δυο εξελίξεις με ιδιαίτερη σημασία για τις ισορροπίες στο Καύκασο, αλλά και σε οόκληρη στην Ευρασία.

Του Μιχαήλ Βασιλείου
Η πρώτη είναι και η πιο σημαντική, αφού αφορά μια χώρα με δεδηλωμένη πρόθεση εισόδου στο ΝΑΤΟ, έως ότου η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων και της περιφερειακής κατάστασης, οδήγησε τον ηγέτη της στο μοιραίο λάθος που έφερε την καταστροφή. Έκτοτε, άλλαξαν όλα.
Ο λόγος γίνεται ασφαλώς για τη Γεωργία, η οποία πλέον κυβερνάται από τον ισχυρό πρωθυπουργό, Μπιτζίνα Ιβανισβίλι, ο οποίος αλλάζει σταδιακά όλα τα δεδομένα που ίσχυαν στην εξωτερική πολιτική της χώρας την εποχή που μεσουρανούσε ο πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι, που τερματίζει τη θητεία του και το μέλλον του δείχνει εξαιρετικά αβέβαιο, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο ακόμα και να καταλήξει στη φυλακή…
Ο πρώην μεγαλοεπιχειρηματίας Ιβανισβίλι του οποίου τα συμφέροντα βρίσκονταν (μήπως ακόμη;) στη Ρωσική Ομοσπονδία, έχει φέρει τη Γεωργία στη τροχιά της Μόσχας και προς το παρόν, οι όποιες αντιρρήσεις στο εσωτερικό, δεν φαίνονται ικανές να τον αποσταθεροποιήσουν.
Ερωτώμενος στα μέσα της εβδομάδας από τους δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός Ιβανισβίλι δήλωσε ότι μελετά ρωσική πρόταση για την ένταξη της Γεωργίας στην Ευρασιατική Ένωση που προωθεί το Κρεμλίνο (σε αυτό θα εξελιχθεί η σημερινή τελωνειακή ένωση το 2015) και ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Και μάλιστα, φέρεται να «ζυγίζει» την πρόταση αυτή έναντι της ευρωπαϊκής εναλλακτικής για υπογραφή συμφώνου σύνδεσης ελευθέρου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα πλεονεκτήματα της Ευρασιατικής Ένωσης μπορεί να αποδειχτούν πολύ σημαντικά, καθώς θα άπτονται του γεωπολιτικού επιπέδου. Η Μόσχα που απέκοψε τη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία από τη Γεωργία με τον πόλεμο που της επιβλήθηκε  σε μεγάλο βαθμό το 2008 από τους αυτοκαταστροφικούς υπολογισμούς του Σαακασβίλι, ενώ ξεκινούσαν οι Ολυμπιακοί του Πεκίνου, διαθέτει και μόνο από αυτό μεγάλη διαπραγματευτική ισχύ. Ταυτόχρονα, η γεωπολιτική απαξίωση της Ευρώπης παίζει και αυτή τον ρόλο της.
Επαναφέροντας τη χώρα στη «γεωπολιτική τάξη», τα ανταλλάγματα που θα μπορούσε να προσφέρει σταδιακά θα ήταν εξαιρετικά δελεαστικά, ενώ δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι η επαναφορά της Γεωργίας στη ρωσική σφαίρα επιρροής θα αποτελούσε μια πολύ αρνητική εξέλιξη και για την Τουρκία. Να προσθέσουμε και πως οι γεωργιανοί θα απέφευγαν τη γνωστή τάση της ΕΕ να παραδίδει «μαθήματα δημοκρατίας» και να παρεμβαίνει σε οτιδήποτε θεωρεί πως αντιτίθεται με τις «αρχές και τις αξίες της»…
Η δεύτερη εξέλιξη είναι η συμφωνία της Αρμενίας για ένταξη στην Ευρασιατική Ένωση. Το φλερτ της Μόσχας με το Μπακού (το Αζερμπαϊτζάν είναι ο μεγάλος αντίπαλος της Αρμενίας), καθώς επίσης και η αιφνιδιαστική αύξηση των τιμών εισαγωγής του φυσικού αερίου, χτύπησε τα «καμπανάκια» στο Ερεβάν, που κατανόησε ποια είναι τα πραγματικά περιθώρια κινήσεων στην εξωτερική του πολιτική. Οπότε, ο πρόεδρος Σερζ Σαρκισιάν, ανακοίνωσε ότι η χώρα του προτίθεται να ενταχθεί στην ρωσικής έμπνευσης Τελωνειακή Ένωση…
Ταυτόχρονα, το Κοινοβούλιο της Αρμενίας, ακύρωσε την ειδική συνεδρίαση στην οποία θα εξεταζόντουσαν οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την υπογραφή συμφωνίας σύνδεσης και ελευθέρου εμπορίου Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί η αρμενική απόφαση βαραίνει σημαντικά και σε αυτή που θα λάβει κάποια στιγμή και η γειτονική Γεωργία, παρά τις αντιρρήσεις και τις έμμεσες απειλές του Μπακού, το οποίο επίσης προσπαθεί να τηρήσει λεπτές ισορροπίες ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσιγκτον. Βλέπει όμως ότι εάν ενταχθούν Αρμενία και Γεωργία, γεωγραφικά θα έχει αποκοπεί από τη Δύση και αισθάνεται ότι έρχεται η σειρά του…

ΠΗΓΗ: http://www.defence-point.gr/news/



ΗΠΑ: Αρμενική οργή, 

διορισμός φιλότουρκου στο State Department


Ξεσηκώνεται το πανίσχυρο αρμενικό λόμπι στην Ουάσιγκτον, μετά την επιλογή του «σεσημασμένου» για τον φιλοτουρκισμό του δημοσιογράφου, Νταγκ Φραντζ, στη θέση του εκπροσώπου Τύπου στο State Department. Με τον υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται, καθώς είχε βρεθεί δίπλα του όταν ο Κέρι καταλάμβανε τη θέση του επικεφαλής της πανίσχυρης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων.
Ο Φραντζ είχε ως αρχισυντάκτης της εφημερίδας Los Angeles Times, είχε μπλοκάρει πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του δημοσιογράφου αρμενικής καταγωγής, Μαρκ Άραξ, για την αρμενική γενοκτονία,δηλώνοντάς του εγγράφως, ότι η εθνική του καταγωγή δημιουργούσε ασυμβίβαστο, δηλαδή τον κατηγορούσε εμμέσως για μεροληψία.
Το επεισόδιο συνέβη το 2007 και προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών από το αρμενικό λόμπι, του οποίου η καμπάνια και οι επαφές με την ηγεσία της εφημερίδας οδήγησαν τον Φραντζ στην παραίτηση, τον Ιούνιο αυτού του έτους. Ο επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Τουρκία…Εκεί διατηρεί προνομιακές σχέσεις με Τούρκους αξιωματούχους, που τον θεωρούν άνθρωπό τους.
Δεν θα αποτελούσε υπερβολή να υποστηρίξει κανείς, ότι ο εν λόγω παίρνει τη συγκεκριμένη θέση και λόγω της ανάγκης που έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες την Τουρκία, λόγω της κατάστασης στη Συρία. Επίσης, δεν χρειάζεται καν να επισημανθεί ότι η ελληνική διπλωματία πρέπει να έχει τα μάτια της ανοικτά, καθώς η δεδηλωμένη «συμπάθεια» του Φραντζ για την Τουρκία, είναι νομοτελειακά βέβαιο ότι θα τον οδηγήσει σε «απροσεξίες» σε θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος…

Οι αμερικανοσιωνιστές ανοίγουν την πόρτα του “φρενοκομείου”.



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα στην πρόσφατη ομιλία του απευθυνόμενος προς τον αμερικανικό λαό ανέφερε ότι η επέμβαση στην Συρία θα είναι χρονικά περιορισμένη και το σχέδιο επίθεσης δεν  περιλαμβάνει χερσαίες αμερικανικές δυνάμεις στο έδαφος. 

Ψεύδεται όμως ασύστολα. 

Σύμφωνα με το ισραηλινό πρακτορείο Debkafile, που είναι παράρτημα των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, μερικές ημέρες πριν την προβοκατόρικη επίθεση με τα χημικά όπλα στην Δαμασκό εκατοντάδες βαριά οπλισμένοι ισλαμιστές μισθοφόροι με διοικητές αμερικανούς αξιωματικούς πέρασαν τα σύνορα προς την Συρία προερχόμενοι από την βάση εκπαίδευσης της CIA στην Ιορδανία

Πρόσφατα στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας Αμμάν εγκαινιάστηκε από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ Martin Dempsey  το νέο κέντρο επιχειρήσεων CENTCOM από όπου θα καθοδηγούνται μεταξύ άλλων και οι χερσαίες  επιχειρήσεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην Συρία και Μέση Ανατολή γενικότερα.

Η αμερικανική επίθεση στην Συρία δεν θα είναι χρονικά περιορισμένη και δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει χερσαίες επιχειρήσεις. Οι αεροπορικές επιθέσεις θα είναι η αρχή του πολέμου, δεν θα είναι όμως και το τέλος του. 

Οι ΗΠΑ με τον πόλεμο που θα διεξάγουν στην Μέση Ανατολή υποστηρίζουν την γεωπολιτική agenda των Αμερικανοσιωνιστών και των συμμάχων αυτών, ήτοι Ισραήλ και Σαουδική Αραβία που δημιούργησαν το τελευταίο διάστημα μια διεστραμμένη κοινοπραξία για έναν κοινό σκοπό. 

Και οι δυο επιζητούν την καταστροφή της Συρίας και του Ιράν. Ο πόλεμος της Συρίας, όπως έχουμε πολλάκις αναφέρει, φέρνει ένα βήμα πιο κοντά τον πόλεμο του Ιράν.

Η διεφθαρμένη σουνιτική μοναρχία της Σαουδικής Αραβίας αισθάνεται ότι απειλείται από το σιιτικό Ιράν και τους σιίτες του Λιβάνου και του Ιράκ. Ο μονάρχης Αμπτουλλάχ της Σαουδικής Αραβίας χρησιμοποιεί αφειδώς τεράστια χρηματικά  ποσά  για να αλλάξει προς το συμφέρον του τον χάρτη της Μέσης Ανατολής. 

Το 2012 ο Αμπτουλλάχ μαζί με το Κατάρ και την Τουρκία χρηματοδότησαν με 50 δισεκατομμύρια δολλάρια τους ισλαμιστές μισθοφόρους, συμπεριλαμβανομένων και των τρομοκρατών της Αl-Nusra. Οι Αμερικανοί κάνουν πως δεν βλέπουν όταν οι Σαουδάραβες χρηματοδοτούν κάτω από την μύτη τους τρομοκράτες κανιβάλους.  

Η Σαουδική Αραβία είναι από τα πλέον αυταρχικά καθεστώτα της Μέσης Ανατολής, αν όχι όλου του πλανήτη. Τα τελευταία 30 χρόνια έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια δολλάρια χρηματοδοτώντας την πλέον τρομοκρατική οργάνωση του πλανήτη, την Al-Qaida σε χώρες όπως το Πακιστάν, Αφγανιστάν, Τσετσενία, Λιβύη και τώρα Συρία.

Ο διεστραμμένος σύμμαχος της Σαουδικής Αραβίας, το Ισραήλ έχει ως σκοπό να ελέγξει τα σύνορά του και τα κατεχόμενα εδάφη δημιουργώντας αναταραχή και κρίση μεταξύ των αραβικών κρατών. Πρόσφατα οι Ισραηλινοί παραχώρησαν τα δικαιώματα εξόρυξης πετρελαίου στα υψώματα του Γκολάν στη εταιρία Genie Energy. Κύριοι μέτοχοι αυτής της εταιρίας είναι ο γνωστός μεγιστάνας των σιωνιστικών ΜΜΕ Rupert Murdoch και ο λόρδος Jacob Rothschild.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα υψώματα του Γκολάν ήταν έδαφος της Συρίας και κατελήφθησαν από το  Ισραήλ στον πόλεμο των «έξι ημερών». Οι Ισραηλινοί ελπίζουν ότι η επίθεση των ΗΠΑ θα τους ανοίξει τον δρόμο στα σχέδια κατάληψης νέων εδαφών στην Συρία και τον Λίβανο και στην απόλυτη κυριαρχία των ήδη κατακτηθέντων.

Η συριακή κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι θα ανταποδώσει τα αμερικανικά κτυπήματα επιτιθέμενη στο Ισραήλ, το οποίο ήδη έχει βομβαρδίσει εγκαταστάσεις στην Συρία. Έτσι η επίθεση Ομπάμα στην Συρία θα είναι η σκανδάλη που θα ενεργοποιήσει την ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή. 

Η ανάφλεξη θα συμπεριλάβει Λίβανο, Ιορδανία, Ιράκ και Ιράν. Η Ρωσία που συνεχώς αυξάνει την ναυτική της δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο δεν θα αφήσει απροστάτευτη την σύμμαχό της Συρία.

Το ερώτημα γιατί εξελίχθηκε έτσι η κατάσταση και φτάσαμε στο σημείο να ανοίξει η πόρτα του φρενοκομείου νομίζουμε ότι μπορεί να απαντηθεί εύκολα. Ο Ομπάμα είναι ένας ασπόνδυλος ηγέτης ο οποίος δεν μπορεί να ορθώσει το ανάστημά του στο Ισραήλ, την Σαουδική Αραβία, την Wall Street και τους Αμερικανοσιωνιστές. Πολύ απλά γιατί επωάστηκε από αυτούς. 

Η πολιτική του ήταν και θα είναι υποτελής στην agenda των τραπεζιτών, βιομηχάνων, ξένων κυβερνήσεων και σκοτεινών κέντρων εξουσίας.

ΠΗΓΗ: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ