ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ




Πολλές αρχαιότητες από τις κοιτίδες του Ελληνσμού βρίσκονται σήμερα σπαρμένες σε χώρες της Ευρώπης 

Συλλέξαμε πληροφορίες για τις επαρχίες της Μ. Ασίας, όπως μας τις δίνει ο Στράβων και ο Παυσανίας και εντοπίσαμε αρχαίες Ελληνικές πόλεις με τα νομίσματα τους. 

Οι επαρχίες είναι η Ιωνία, Αιολίδα, Λυκία, Πισιδία, Λυδία, Τρωάς, Κιλικία, Φρυγία, Παμφυλία, Καρία


 Πέργαμος

Η ιστορία της πόλης αρχίζει στις αρχές του 4ου αιώνα π.χ και μέχρι την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Κατά την διάρκεια της εκστρατείας εξελίχθηκε σε μια από της σημαντικότερες πόλεις της Μυσίας.


Στα 293 π.Χ., όταν ο βασιλιάς Λυσίμαχος ασφάλισε στο οχυρό του λόφου τους θησαυρούς του και ανάθεσε στο στρατηγό του Φιλέταιρο να τους φυλάει. 

Ο Φιλέταιρος, μετά το θάνατο του Λυσίμαχου και με τα 9.000 τάλαντα των θησαυρών, ένα ποσό τεράστιο για την εποχή του, ίδρυσε το μικρό κρατίδιο της Περγάμου, που το κράτησε μέχρι το θάνατό του. 

Ο Άτταλος Α', ο απόγονός του, χρησιμοποίησε το μεγαλύτερο μέρος του θησαυρού για να εξωραΐσει την Πέργαμο κι ο Ευμένης ο Β', ο διάδοχός του, έχτισε ένα πλήθος ναών και δημόσιων κτηρίων και ανάμεσά τους το βωμό της Περγάμου.


Η Πέργαμος καταλήφθηκε από τους Ρωμαίους κι έγινε το μεγαλύτερο εμπορικό, πολιτικό και στρατιωτικό κέντρο της ρωμαϊκής επαρχίας της Ασίας. 

Η βιβλιοθήκη της ήταν από τις μεγαλύτερες του κόσμου, αλλά ο Αντώνιος χάρισε τα βιβλία της στη βασίλισσα της Αιγύπτου, την Κλεοπάτρα. 

Στην Πέργαμο άκμασε και ο διάσημος γιατρός της αρχαιότητας Γαληνός. Μετά την επανάσταση των Περγαμηνών κατά των Ρωμαίων (88) και την επανάσταση του Μακρινού, δολοφόνου του Καρακάλλα (117), η Πέργαμος απογυμνώθηκε από τα αξιολογότερα μνημεία τέχνης τα οποία μεταφέρθηκαν στη Ρώμη. 

Τον 7ο αιώνα έγινε βυζαντινή επαρχία και στα 1401 καταστράφηκε εντελώς από τον Ταμερλάνο και έμεινε για έναν αιώνα έρημη και ακατοίκητη, μέχρι που στα 1450 οι Τούρκοι ξανάχτισαν την πόλη στους πρόποδες του λόφου.

Ο σημερινός οικισμός διατηρεί παραφθαρμένα την αρχαία ονομασία που λέγεται Bergama και έχει πληθυσμό περίπου 55.000 κατοίκων. 

'Εφεσος

Η αρχαία Έφεσος βρίσκεται 56 χιλιόμετρα νότια της Σμύρνης. Παρ’ ότι οι ανασκαφές έχουν αποδείξει ύπαρξη ζωής από τη νεολιθική εποχή, η Έφεσος ιδρύθηκε το 10ο αιώνα π.Χ. ως ιωνική αποικία. 

Ο μύθος λέει πως ιδρυτής της πόλης ήταν ο Άνδροκλος, γιος του βασιλιά της Αθήνας Κόδρου, στον τόπο όπου υπέδειξε το μαντείο των Δελφών.


Ο Άνδροκλος έδιωξε τους ντόπιους Κάρες και Λέλεγες και ταύτισε την τοπική θεότητα με τη θεά Άρτεμη. Ήταν σπουδαίος πολεμιστής και κατάφερε να ενώσει τις δώδεκα πόλεις που υπήρχαν εκεί και κατά τη διάρκεια της βασιλείας του η Έφεσος άρχισε να ευημερεί. 

Αργότερα, Έλληνες ιστορικοί όπως ο Παυσανίας, ο Στράβων και ο Ηρόδοτος υποστήριξαν το μύθο ότι η πόλη ιδρύθηκε από τις Αμαζόνες. Προς τιμήν της θεάς Άρτεμιδος χτίστηκε ο ναός της Αρτέμιδος (ή Αρτεμίσιο), που αποτελούσε ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου και καταστράφηκε το 356 π.Χ. Σε όλες τις περιόδους της αρχαιότητας, η Έφεσος αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά και πολιτιστικά κέντρα, αλλά και μία πρότυπη κοινωνία όπου η εκπαίδευση έπαιζε πρωταρχικό ρόλο, ενώ υπήρξε το προπύργιο των δικαιωμάτων των γυναικών. 

Τα πρώτα χρόνια της βυζαντινής εποχής η η Έφεσος διατήρησε την αίγλη της, μέχρι τον καταστροφικό σεισμό του 614, που σηματοδότησε την αρχή της παρακμής της. 

Οι προσχώσεις του ποταμού Κάυστρου είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση της πόλης από τη θάλασσα σε απόσταση 5 χιλιομέτρων, και, κατά συνέπεια, την απώλεια του λιμανιού στο Αιγαίο Πέλαγος. 

Έτσι, όταν η Έφεσος καταλήφθηκε από τους Σελτζούκους Τούρκους το 1090, δεν ήταν παρά ένα μικρό χωριουδάκι. 

Επανακαταλήφθηκε από τους Βυζαντινούς το 1100 και μετονομάστηκε σε Άγιος Θεολόγος από την ομώνυμη εκκλησία, και μετά αλλεπάλληλες κατακτήσεις και αναταραχές, η Έφεσος γίνεται οριστικά πόλη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας το 1425. 

Η Έφεσος εγκαταλείφθηκε εντελώς το 15ο αιώνα και έχασε οριστικά την αίγλη της. Οι πρώτες αρχαιολογικές ανασκαφές στην Έφεσο έγιναν το 1863, όταν Βρετανοί επιστήμονες άρχισαν να ψάχνουν για το ναό της Άρτεμις, ενώ μελλοντικά επαναλήφθηκαν και άλλες ανασκαφές από Γερμανούς και Αυστριακούς. Μέχρι σήμερα, μόλις το 15% έχει ανασκαφεί και θεωρείται η πόλη με τα περισσότερα ρωμαϊκά ερείπια στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε πολύ καλή κατάσταση παραμένει το αρχαίο θέατρο, χωρητικότητας 25.000 θέσεων, όπου πραγματοποιούνται παραστάσεις μέχρι και σήμερα. 


Τα κυριότερα αξιοθέατα που θα δείτε στην αρχαία Έφεσο είναι η Βιβλιοθήκη του Κέλσου
η Βασιλική του Αγίου Ιωάννη, ερείπια του Ναού της Αρτέμιδος, το Σπίτι της Παναγίας,

το Ωδείο και ο Ναός του Αδριανού. Ευρήματα από τον αρχαιολογικό χώρο, φιλοξενούνται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Εφέσου, στην πόλη Σελτσούκ



Η ΜΙΛΗΤΟΣ & ΦΩΚΑΙΑ 

όπου είχαν αναπτύξει έναν αξιόλογο πολιτισμό, που πολλά από τα υπέροχα δημιουργήματά τους βρίσκονται σε πολλά μουσεία του κόσμου.

Ο ξεριζωμός των μνημείων και η διασπορά τους στην Ευρώπη μας απασχόλησαν και είδαμε τα μνημεία της Περγάμο 
και Μιλήτου στην πορεία τους προς το Βερολίνο 




καθώς κομμάτια από την Έφεσο στα μουσεία της Βιέννης όπως και την πορεία των Φωκαέων προς την Μασσαλία.

Λέγεται μάλιστα μετά από μια έρευνα DNA, ένας στους δέκα Γάλλους της περιοχής είχε στοιχεία Ελληνικά.


Έτσι μαθαίνουμε και καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι μόνον τα μάρμαρα του Παρθενώνα που κοσμούν το Βρετανικό μουσείο, αλλά υπάρχουν κι άλλες αρχαιότητες στα άλλα μουσεία της Ευρώπης που βρέθηκαν εκεί και αποτελούν πρεσβευτές του ελληνικού πολιτισμού.
















"Εδέμ ήταν ολόκληρη η Μ. Ασία για τους κατοίκους της, πολλά τα ελέη στα χέρια των Ρωμιών, εμπόριο, βιομηχανία, επιστήμη, τσιφλίκια, βαγόνια δικά τους είχανε στους σιδηρόδρομους και συχνά ερχόταν λόγιοι και ποιητές απ` την Ευρώπη και κυρίως απ` την Αθήνα, όπως είχε έρθει ο Αλέξανδρος Πάλλης, για να επισκεφθούν τα μέρη μας και τα μέρη της Έφεσος.

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ




Εικόνα της Σμύρνης μετά τον εμπρησμό.
Αθήνα, Φωτοϊστορικό Αρχείο Δήμου Νέας Σμύρνης.

Σκηνές δραματικές εκτυλίχθηκαν στην προκυμαία της Σμύρνης καθώς πολλοί περίμεναν με αγωνία την επιβίβασή τους σε κάποιο πλωτό μέσο. Στη φωτογραφία πρόσφυγες προσπαθούν να επιβιβασθούν σε πλοιάρια, ενώ απομακρύνεται άκατος αμερικανικού πολεμικού πλοίου.
Αθήνα, Φωτοϊστορικό Αρχείο Δήμου Νέας Σμύρνης

Με τα τρία χρόνια φωτιά και σφαγή μας ξερίζωσε πια οριστικά και μας πέταξε στο λιμάνι του Πειραιά με την πικρή ταμπέλα στο στήθος

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Μικρασιάτες πρόσφυγες στο κατάστρωμα πλοίου. 
Αθήνα, Φωτοϊστορικό Αρχείο Δήμου Νέας Σμύρνης.








Με εμπόδισαν να αποκαλύψω 
τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου"!




Σοβαρότατες καταγγελίες κατά της κυβέρνησης Σημίτη της περιόδου του 1996 αλλά και εναντίον του ίδιου του τότε πρωθυπουργού οι οποίες εγείρουν μείζον εθνικό θέμα,  είχε κάνει και εξακολουθεί να πιστεύει με δηλώσεις της η γνωστή αρχαιολόγος Λιάνα Σουβαλτζή, επικεφαλής από το 1989 μέχρι το 1996 των πολυσυζητημένων αρχαιολογικών ανασκαφών για την ανακάλυψη του Τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η κ. Σουβαλτζή χωρίς να μασά τα λόγια της κατακεραυνώνει εκτός από τον κ. Σημίτη, τον τότε Υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παπανδρέου, Θόδωρο Πάγκαλο για παρεμπόδιση στο ερευνητικό της έργο. Αφήνει να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση Σημίτη επηρεαζόταν ή πιεζόταν από τον εβραϊκό παράγοντα της Αιγύπτου που δεν ήθελε την πρόοδο των ανασκαφών στη έρημο Σίουα ενώ ξεκάθαρα αναφέρει ότι ο κ.Πάγκαλος της είχε πει να καθίσει φρόνιμα και να μην σκαλίζει το θέμα με τον Μέγα Αλέξανδρο γιατί ανεβάζει το πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων και δημιουργεί προβλήματα με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων που τότε ήταν στην ημερήσια διάταξη.

Ανεξαρτήτως εαν η αρχαιολογική σκαπάνη της Λιάνας Σουβαλτζή έφερε στο φως τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή κάποιον άλλο επιβλητικό βασιλικό μακεδονικό τάφο, όλοι ανεξαιρέτως έχουν επαινέσει την τεράστια προσπάθεια στην Αίγυπτο που καλύφθηκε από ίδιους πόρους χωρίς καμία κυβερνητική βοήθεια.



Πάγκαλος, Βενιζέλος και Παντερμαλής

Αφορμή για τη συζήτηση με την γνωστή αρχαιολόγο αποτέλεσε η αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε πριν από λίγο καιρό στo ειδησεογραφικό site arcadiavoice του δημοσιογράφου Γιώργου Μαντά, που πράγματι βγάζει ειδήσεις. «O τότε Υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν εναντίον αυτής της προσπάθειας. Τότε μάλιστα είχε γίνει επερώτηση στη Βουλή από τον αντιπρόεδρο της Βουλής, τον κ. Κατσαρό, ζητώντας του να φέρει όλα τα στοιχεία στο φως. Δεν παρουσίασε τίποτα και έθαψε το θέμα. Ο κ. Βενιζέλος ήθελε να βγω από την μέση για να αναλάβει την ανασκαφή ο Παντερμαλής(σ.σ ο κ. Δημήτριος Παντερμαλής είναι Καθηγητής Αρχαιολογίας. Υπήρξε επίσης βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ το 1996. Είναι περισσότερο γνωστός ως υπεύθυνος των ανασκαφών στο αρχαίο Δίον τις οποίες είχε ξεκινήσει ο καθηγητής Μανόλης Ανδρόνικος. Είναι διευθυντής του νέου μουσείου της Ακρόπολης και είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο κ. Άννα Παναγιωταρέα). «Καμία στήριξη δεν υπήρξε και από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Στεφανόπουλος είχε πει ότι δεν είχε αρμοδιότητες», τονίζει η κ. Σουβαλτζή.

Από τα πυρά της αρχαιολόγου δεν ξεφεύγει και ο Θόδωρος Πάγκαλος για τον οποίον αποκαλύπτονται εξωφρενικές λεπτομέρειες. «Με είχε καλέσει ο κ. Πάγκαλος στο γραφείο του. Τον ξέρουμε όλοι ότι μιλάει ελεύθερα. Είναι γνωστό. Μου είπε ότι δεν είναι τόσο οι ζήλιες των αρχαιολόγων(που σταμάτησε το έργο), αυτές υπήρχαν, αλλά αυτό το θέμα δημιουργούσε έναν εθνισμό και ότι έπρεπε να είναι οι τόνοι χαμηλοί. Δηλαδή να μην μιλάμε για τάφο Αλεξάνδρου αλλά για ένα ελληνικό μνημείο. Το συνδύασε με την διεκδίκηση των Σκοπίων για το όνομα «Μακεδονία», θέμα που τότε είχε οξυνθεί».

Ο Σημίτης

Για την διακοπή των εργασιών στην έρημο Σίουα το 1996, η Ελληνίδα αρχαιολόγος θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό των Ιμίων Κώστα Σημίτη. «Η επέμβαση, όπως μου ανακοίνωσαν από το Υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου, έγινε από τον τότε πρωθυπουργό, τον κ. Σημίτη, ο οποίος έστειλε τον θανόντα Μοσκώφ( τότε μορφωτικός σύμβουλος της Ελληνικής πρεσβείας)να ζητήσει να σταματήσει το έργο και να μην μας δώσουνε τις άδειες. Μου είπαν επί λέξει: «Κυρία Σουβαλτζή είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που η ίδια σας η χώρα ζητά κάτι τέτοιο. Πηγαίνετε να τα βρείτε και τα λέμε».

Παίχτηκαν προφανώς πάρα πολλά παιχνίδια. Εγώ δεν είμαι ούτε πολιτικός ούτε διπλωμάτης. Έκανα την δουλειά μου. Δεν πίστευα ότι τέτοια αποκάλυψη θα είχε τέτοιες επιπτώσεις. Ήταν τότε μια εποχή έντονων αντιδράσεων για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων, είχε μεσολαβήσει ένα μεγάλο συλλαλητήριο που είχε γίνει στην Αθήνα.

Εμείς εκείνη τη εποχή, δεν είχαμε ούτε τηλέφωνο. Δεν ξέραμε τι γινόταν στην Ελλάδα. Όταν γυρίσαμε πίσω προσπαθήσαμε να βρούμε την άκρη. Τότε καταλάβαμε ότι το έργο αυτό είχε φέρει φοβερή αναστάτωση».

Οι Εβραίοι

Αξέχαστη, όπως λέει η Λιάνα Σουβαλτζή, θα της μείνει η συνάντηση που είχε με την εβραϊκή αντιπροσωπεία στην Αίγυπτο, λίγο καιρό πριν την πραξικοπηματική εντολή για παύση των εργασιών. «Ήταν μια συνάντηση που δεν μπορώ να την σβήσω από την μνήμη μου. Παραδέχτηκε όντως ο Ισραηλινός πρέσβης ότι αυτό θα άλλαζε την μοίρα της Αιγύπτου και όλου του κόσμου. ,

Περιέργως όμως μου ανέφερε ότι δεν θα έπρεπε να τελειώσει η ανασκαφή γιατί ο Αλέξανδρος ήταν ένας μέθυσος και κίναιδος, τα γνωστά δηλαδή. Του είπα ότι αυτό δεν συμβαίνει γιατί ο Αλέξανδρος δεν θα έκανε τέτοιο έργο και ότι όλα είναι ιστορίες που δημιουργήθηκαν στην Ρωμαϊκή Εποχή. Μου είχε πει επίσης ο τότε ισραηλινός πρέσβης: «Κι όμως ο Αλέξανδρος προσκύνησε τον Μεγάλο Αρχιερέα στην Ιερουσαλήμ». Και του απάντησα, κύριε πρέσβη αυτά τα γράφει ένας Εβραίος ιστορικός, ο Ιώσηπος Φλάβιος και ότι ο Αλέξανδρος δεν πέρασε από την Ιερουσαλήμ. Και αν μου λέγατε ότι ο αρχιερέας προσκύνησε τον Αλέξανδρο θα το πίστευα. Αλλά ένας Αλέξανδρος τον αρχιερέα αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ. 

Ο Εβραίος διπλωμάτης φεύγοντας μου αποκρίθηκε: 



« Έχετε θάρρος που μιλάτε έτσι, λέτε την αλήθεια κι όποιος λέει την αλήθεια το πληρώνει. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, εάν σας αφήσουν να συνεχίσετε».


ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ


Που το πάνε οι Τούρκοι ;..Επιδεικτικά τα δύο (2 οπλισμένα F-16 ) πάνω απο το Αγαθονήσι



Που το πάνε οι Τούρκοι στο Αιγαίο ;...Οπλισμένα ήταν τα δύο F-16 πάνω απο το Αγαθονήσι ...Αν κάποτε ήταν τυχαίο ή έγινε κατά λάθος ,ή αυτό θέλαμε να πιστεύουμε, τα πράγματα παραείναι σοβαρά !

Εκτός και αν οι Τούρκοι πιστεύουν αφού ανεχόμαστε τις καθημερινές παραβιάσεις -παραβάσεις του Εθνικού μας χώρου θα ανεχόμαστε και τις Υπερπτήσεις μαχητικών πάνω απο τα νησιά μας !

Καιρός φέρνει τα λάχανα ,καιρός τα παραπούλια πάρτε μέτρα γιατί σε λίγο θα μετράμε από μαχητικά μέχρι και κρουαζιερόπλοια στα νησιά μας ...

Αν υπάρχει ήταν έχει μείνει ελάχιστο φιλότιμο θυμηθείτε τη γλώσσα της Ψιλής άμμου


Σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από 4 F-4 και 2 F-16, εισήλθε στις 15:04 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ και στις 15:24 τα 2 F-16 του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπέρπτηση άνωθεν Αγαθονησίου σε ύψος 14000 ποδών. Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 15:25. 

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1 (6 Α/Φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 (Ε/Π)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 7 
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 2
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 8
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : -
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

2 F-16 του ανωτέρω σχηματισμού πραγματοποίησαν υπέρπτηση άνωθεν ν. Αγαθονήσι στα 14.000 ft

Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

ΠΗΓΗ: ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ









ΚΑΜΙΝΗΣ: ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ… ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ : ΑΥΤΟΝΕ ΘΕΛΟΥΜΕ!


Συνέντευξη στον πάντα φιλικό μαζί του ΣΚΑΪ έδωσε χθες ο αμερικανοκομμουνιστής λαθροδήμαρχος και πρωτοπόρος των απαγορεύσεων κατά της Χρυσής Αυγής, Καμίνης, και… αυτοπροτάθηκε για να είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, αυτή τη φορά όλου του… συνταγματικού τόξου: 

«Προασπίζομαι την ανεξαρτησία μου, ωστόσο όποιο κόμμα του δημοκρατικού τόξου θέλει να με στηρίξει είναι ευπρόσδεκτο», ενώ για τη Χρυσή Αυγή σημείωσε ότι: 

      «Η απάντηση είναι η… νομιμότητα».

Εμείς, όχι μόνο συμφωνούμε αλλά και επαυξάνουμε κιόλας να είναι υποψήφιος όλου του… συνταγματικού τόξου ο λεγάμενος και καλούμε όλους τους… ηγέτες του σάπιου κατεστημένου να τον στηρίξουν με… χέρια και με πόδια. 

Θα είναι πολύ καλό… μεζεδάκι για τον Ηλία Κασιδιάρη, που άνετα θα συγκεντρώσει πάνω από 42% και θα εκλεγεί από τον 1ο κιόλας γύρο!

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (ΣΥΡΙΖΑ): ΑΝ ΔΕ ΒΓΟΥΜΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΙ ΘΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΝΔ

Συνέντευξη στην «Ελευθεροτυπία» έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και «οικονομικός εγκέφαλος» (όπως παρουσιάζεται…) Ευκλείδης Τσακαλώτος. 


Η τελευταία ερώτηση που δέχτηκε είχε σχέση με τη στάση που θα ακολουθήσει το συνονθύλευμα στην περίπτωση εκλογικής ήττας. Η απάντησή του έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον:

«Δεν θέλω να το σκέφτομαι! Αλλά καλό θα ήταν να το σκεφτούν πιο σοβαρά οι υποστηρικτές της θεωρίας των δύο άκρων».

Τι εννοεί ο… ποιητής; Πως, αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει δεύτερος ή βγει πρώτος αλλά όχι αυτοδύναμος (που είναι και το πιθανότερο…) θα συγκυβερνήσει με την ΝΔΓι’ αυτό καλεί τους νεοδημοκράτες να μην αποκαλούν «άκρο» τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αύριο-μεθαύριο θα αναγκαστούν να συγκυβερνήσουν!

«Για να μην κάνουν παιχνίδι τα βλαμμένα της Χρυσής Αυγής», όπως λέει και ο γραφικός Τσατσόπουλος!








ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: ΚΛΕΦΤΗΣ, ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΝ!


Χθες αργά το βράδυ κυκλοφόρησε εντόνως η φήμη ότι τινάχτηκε στον αέρα το «πολιτικό – επιστημονικό συμπόσιο» του ΠΑΣΟΚ, που έγινε λόγω της συμπλήρωσης 39 χρόνων από την ίδρυσή του (να μην το βρει του χρόνου!)…

Πιο συγκεκριμένα, οι ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώ διαρκούσε το συμπόσιο, ακούστηκαν σειρήνες και οι σύντροφοι… ανησύχησαν, άρχισαν να κοιτάζονται με νόημα και μετά όλοι μαζί να κοιτάζουν προς την έξοδο. 

Μάλιστα, λέγεται πως σ’ αυτή τη φάση ακούστηκε μια φωνή (προφανώς κάποιου… προβοκάτορα που παρεισέφρησε στο χώρο) και είπε «κλέφτης, πιάστε τον». 

Τότε –λένε- οι παρευρισκόμενοι πανικοβλήθηκαν κι άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο, ενώ άλλοι –λόγω του συνωστισμού που επικράτησε- την κοπάναγαν από τα παράθυρα! 

Ματαίως ο υπεύθυνος του συμποσίου προσπαθούσε να τους καθησυχάσει, λέγοντάς τους από μικροφώνου: «σύντροφοι μην ανησυχείτε, της Πυροσβεστικής ήταν οι σειρήνες, κάπου έπιασε φωτιά. Κι αυτός που φώναξε «πιάστε τον» προβοκάτορας ήτανε. Γυρίστε πίσω σύντροφοι…»! Τζίφος! Όλοι έγιναν καπνός και το συμπόσιο έληξε άδοξα!

Από τη μεριά τους, οι πασόκοι διαψεύδουν τις πληροφορίες, κάνοντας λόγο για «κακοστημένη προβοκάτσια χρυσαυγιτών». 

Από ώρα σε ώρα αναμένεται ανακοίνωση διάψευσης της… κακόβουλης φήμης από το… κίνημα. 

Περιμένουμε… εναγωνίως!

ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ (!!!) ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 2.000.000 ΕΥΡΩ – ΠΟΥ ΑΡΑΓΕ; ΣΤΟ ΛΑΟΣ.



ΤΟ ΣΔΟΕ μπήκε -κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας- στο απόκομμα ΛάΟΣ και ερευνά δημόσιες καταγγελίες για το Ινστιτούτο «Ίων Δραγούμης», το οποίο δημιουργήθηκε από τον ΛάΟΣ, αποκάλυψε ο υφυπουργός Οικονομικών, κατόπιν σχετικής ερώτησης βουλευτίνας του κόμματος του προέδρου Πάνου. 

Η βουλευτίνα επικαλείται τις δηλώσεις παραίτησης του πρώην προέδρου του Ινστιτούτου κ. Σαρατσιώτη, σύμφωνα με τις οποίες δεν αποδόθηκαν στο Ινστιτούτο «Ίων Δραγούμης» οι εκταμιευθέντες πόροι του 2012, τους οποίες εισέπραξε το ΛάΟΣ.

Ειδικά δε για το απόκομμα αυτό, ζητούσε να ενημερωθεί αν έχει γίνει διαχειριστικός έλεγχος από το υπουργείο Οικονομικών οποτεδήποτε μέσα στην τελευταία δεκαετία, αλλά επ’ αυτού απάντηση δεν πήρε (φυσικά δεν έγινε…).

Πόσα ήταν τα λεφτά που προορίζονταν για το Ίδρυμα του ΛάΟΣ και που –σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα- εξαφανίστηκαν… μυστηριωδώς; Κρατηθείτε: 1.868.244,78 ευρώ! Που να πήγε άραγε το ποσόν; Ε; Εσείς έχετε καμιά ιδέα;



-Με εκείνο το εκατομμύριο που τάχα έδωσε το ΛάΟΣ το 2009 στο (ανύπαρκτο) «Ταμείο κατά της φτώχειας», τι έγινε άραγε; Επεστράφη στο κομματικό ταμείο ή έκανε… φτερά και… πέταξε;



-Πολύ καλώς γίνεται ο έλεγχος στο ΛάΟΣ, αλλά να, πρέπει να γίνει και στα υπόλοιπα κόμματα. Και ειδικά σ’ εκείνο που αρνείται τον οποιονδήποτε έλεγχο των οικονομικών του, με το πρόσχημα ότι έτσι θα αποκαλυφθούν οι σύντροφοι που δίνουν τον οβολό τους και θα κινδυνεύσουν με… διώξεις.΄




















Ξεκινά η Σύνοδος Κορυφής των G-20 στην Αγία Πετρούπολη.Η εποχή του Ψυχρού Πολέμου επέστρεψε. Η Τουρκία στην αναμπουμπούλα αυτή έβγαλε το "Barbaros" στο Αιγαίο!


Οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομικά κρατών του πλανήτη, ξεκινούν τη Σύνοδο Κορυφής της ομάδας των G-20 στο παλάτι του Κωνσταντίνου στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας σήμερα (Πέμπτη), με βασικό στόχο στην ατζέντα των συζητήσεων, την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομία.


Όμως το κυρίαρχο θέμα της Συνόδου παρότι δεν βρίσκεται στην επίσημη ατζέντα, είναι η κρίση στη Συρία, καθώς ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα επιθυμεί να κερδίσει τη διεθνή υποστήριξη για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, ώστε, όπως έχει πει, να τιμωρήσει το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ για τη χρήση χημικών όπλων κατά αμάχων.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν η χώρα του οποίου είναι σύμμαχος της Συρίας και αντίθετη στη στρατιωτική δράση κατά της Δαμασκού, θα υποδεχτεί τους 20 ηγέτες στο ιστορικό σημείο Στρέλνα, με θέα στον κόλπο της Φινλανδίας. Η τοποθεσία της Συνόδου έξω από την Αγία Πετρούπολη, επιλέχτηκε σύμφωνα με τους όρους της ύψιστης ασφάλειας των 20 ηγετών, που θα είναι προφανώς απομονωμένοι από το ευρύ κοινό και τις πιθανές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.


(Στην παραπάνω φωτογραφία ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα (κέντρο), η Πρωθυπουργός της Δανίας Helle Thorning-Schmidt (αριστερά), ο Πρόεδρος της Φινλανδίας Sauli Niinisto και ο Σουηδός πρωθυπουργός Fredrik Reinfeldt (δεξιά) )

Αν και διαδηλώσεις κατά διεθνών συνόδων που συχνά φιλοξενεί η Ρωσία είναι πολύ λιγότερες στη χώρα αυτή, από ότι στα δυτικά κράτη, εν τούτοις το Κρεμλίνο έχει λάβει πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για την συνάντηση. 

Μεταξύ αυτών είναι και η σχεδόν πλήρης απενεργοποίηση του αεροδρομίου Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης, που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος αεροπορικός κόμβος στη Ρωσία.


(Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγιπ Ερντογάν με την σύζυγο του) 

Η συνάντηση είναι η πρώτη που θα έχουν οι G-20 μετά το αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης του 2008 και η οποία πιθανώς δεν θα διακατέχεται, από την αναγκαιότητα της επείγουσας λήψης μέτρων για την ανάσχεση της κρίσης. Αντ 'αυτού, οι ηγέτες αναμένεται να μιλήσουν για σχέδια ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας η οποία πάντως εξακολουθεί να παραμένει ασταθής, καθώς και για τη σημασία της ενίσχυση της ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας.

Επίσης, στην ημερήσια διάταξη είναι οι διεθνείς προσπάθειες για την πρόληψη της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής.

Κι όμως, η εποχή του Ψυχρού Πολέμου επέστρεψε για τα καλά! Ρωσία και ΗΠΑ είναι στα χαρακώματα με αφορμή την Συρία.

Χαρακτηριστικό της έντασης είναι το γεγονός ότι όπως μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος φιλοξενεί στην Αγία Πετρούπολη την σύνοδο των G-20, ζήτησε να αλλάξουν οι θέσεις στην σύνοδο και ενω θα καθόταν δίπλα - δίπλα με τον Ομπάμα, να τους βάλουν 5 θέσεις μακριά!

Ο Ομπάμα έφθασε σήμερα στην Αγία Πετρούπολη από την Στοκχόλμη. Εκεί βρισκόταν πριν από λίγες ημέρες είχε προηγηθεί άλλη διπλωματική διένεξη με την Ρωσία.

Ο Ομπάμα είχε ακυρώσει την επίσημη συνάντηση την οποία προγραμματιζόταν να έχει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα πριν από τη σύνοδο αυτή.

Στην σύνοδο των G-20 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να εγείρει στη σύνοδο το θέμα της συριακής κρίσης —το οποίο αναμένεται να επισκιάσει τα υπόλοιπα—, ζητώντας την υποστήριξη των ξένων ηγετών στη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία, παρά την άκαμπτη αντίθεση του Πούτιν σε αυτή.

Το Air Force One, το Boeing 747 στο οποίο επέβαινε ο Ομπάμα, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης στις 14:05 (τοπική ώρα, 13:05 ώρα Ελλάδας).

Ο Ομπάμα αναμένεται να ανταλλάξει μια χειραψία με τον Πούτιν, κατά την υποδοχή των ξένων ηγετών, περί τις 16:30 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδας). Εκεί και θα μείνουν. Σε μια χειραψία.

Την ίδια στιγμή που στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμαστική παραγωγή φυσικού αερίου, στο οικόπεδο «Αφροδίτη» της κυπριακής ΑΟΖ, στις 10.00 το πρωί, η Τουρκία «απάντησε» στέλνοντας το νεότευκτο υπερσύγχρονο ερευνητικό σκάφος της στο Αιγαίο.

Το σκάφος έπλεε πριν λίγη ώρα στην περιοχή του νοτιοανατολικού αιγαίο και να προσεγγίζει το Καστελόριζο.

Το «Μπαρμπαρός» (Barbaros Hayrettin Pasa) πρώην Polarcus Samur αυτή τη στιγμή πλέει ανοιχτά της Κύπρου, μεταξύ Ρόδου και Καρπάθου, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κατευθύνεται προς τη Μερσίνα.

Όπως είχε ανακοινωθεί επίσημα από την τουρκική NATVEX οι έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα, όπου βρισκόταν το «Μπαρμπαρός», επρόκειτο να ολοκληρωθούν στις 18 Σεπτεμβρίου, ωστόσο το σεισμογραφικό σκάφος επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη και από την Τετάρτη πλέει προς τον Νότο.

Το σκάφος παρακολουθείται διακριτικά από πλοία του ΠΝ (που μπορούν ακόνα να πλεύσουν...).

Το «Barbaros Hayrettin Pasa» ενοικιάστηκε με μίσθωση μακρού χρόνου από την Τουρκία από μια νορβηγική εταιρεία.

Η Άγκυρα φαίνεται να μην κάνει πίσω στο «άναμμα της φλόγας» της κυπριακής ΑΟΖ, καθώς η παραχώρηση «αδειών» από την τουρκική κυβέρνηση στις 27 Απριλίου 2012, στην τουρκική εταιρεία TPAO για έρευνες σε περιοχές που υπερκαλύπτουν την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου είχε προκαλέσει διπλωματική ένταση μεταξύ Αθήνας-Άγκυρας με την ανταλλαγή διακοινώσεων και κατάθεση διαβημάτων στον ΟΗΕ.

Όμως η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί, καθώς έχει παραχωρήσει άδειες ερευνών στην TPAO και σε περιοχές που υπερκαλύπτουν οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ το τουρκοκυπριακό καθεστώς έχει παραχωρήσει παράνομα, διακαιώματα ερευνών σε περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ.

Όλα αυτά ενώ είναι έτοιμη να ανάψει η φωτιά στην Α.Μεσόγειο και σίγουρα τα παριθώρια κινήσεων από ελληνικής πλευράς είναι άκρως περιορισμένα λόγω των ΗΠΑ...