ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

.ΠΟΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ; !! ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.!!



ΕΦΙΑΛΤΗΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ 
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ


Αρχαιοελληνικό εύρημα μέσα στη Τουρκία. (!!!)

Θυμάμε πέρισυ κατά την διάρκεια εκσκαφών στην υπαίθρια αγορά στην Ταρσό της Μερσίνας, βρέθηκαν μεταξύ των ιστορικών ερειπίων Ρωμαϊκής εποχής 1800 ετών, και πάτωμα με μωσαϊκό με ανθρώπινες μορφές,αρχαιοελληνικό.

Διαβάστε πως παρουσίασαν το εύρημα οι Τούρκοι:
 
"Στις ανασκαφές που συνεχίζονται βρέθηκαν σωλήνες που ανήκαν σε αρχαία βρύση, δύο μικρές πισίνες, τοξωτά τούνελ νερού, κατσαρόλες από ψημένο χώμα, ιατρικά εργαλεία, και καντήλια. Τέλος βρέθηκε και πάτωμα με μωσαϊκό που έχει 5 ανθρώπινες φιγούρες. Αρχαιολόγοι που το εξέτασαν είπαν πως προέρχεται από την Ρωμαϊκή περίοδο".

Οι Τούρκοι …πόνεσαν τόσο για τις ελληνικές φράσεις που φαίνονται πάνω στο μωσαϊκό που δεν τις ανέφεραν καν!!!
















ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ... "ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ" Η ΤΑΡΣΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΣΙΝΑΣ; 

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΕΚΠΛΗΞΗ; 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΙΑΤΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ...;;; 

ΠΟΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ; 

ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΡΕ ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΕΣ...;;;

















Όμως το ελληνόφωνο καθεστώς εγκαινίασε μνημείο-σπίτι του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη! 


Στις 16 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του μνημείου-σπιτιού όπου έζησε ο Κεμάλ Ατατούρκ (γεννήθηκε στον Λαγκαδά και ήρθε στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία 6 ετών), ο πατέρας της σύγχρονης Τουρκίας, που ήταν ο καθοδηγητής του σφαγιασμού των Ελλήνων Ποντίων και της Μικρασιατικής καταστροφής. 

Το 2011, επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, η Τουρκία απευθύνθηκε στην Πολεοδομία Θεσσαλονίκης και ζήτησε...άδεια για να προχωρήσει στην ανακαίνιση του σπιτιού στη Θεσσαλονίκη όπου γεννήθηκε ο «Τούρκος εθνάρχης Κεμάλ Ατατούρκ». 

Το υπουργείο Πολιτισμού απάντησε ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο προηγουμένως το ακίνητο πρέπει να κηρυχθεί ως μνημείο. Η Άγκυρα επανήλθε στο αίτημά της και τον Μάιο του 2011 το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού αναβαθμίζει το κτήριο που γεννήθηκε ο Ατατούρκ σε μνημείο. 

Μερικούς μήνες αργότερα, στις 18 Ιουνίου του 2012, δίνονται οι σχετικές άδειες και με δαπάνες του τουρκικού υπουργείου Τουρισμού αρχίζει η ανακαίνιση του «ιστορικού μνημείου» την ίδια ακριβώς εποχή που στην Τουρκία μετατρέπεται ο ναός της Αγια-Σοφιάς στην Τραπεζούντα σε τζαμί. 



Μετά από ένα περίπου χρόνο, που ήταν κλειστό για λόγους ανακαίνισης, άνοιξε και πάλι για το κοινό το σπίτι μουσείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη. 

Τα επίσημα εγκαίνια έγιναν, από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Ömer Çelik, παρουσία του πρέσβη της Τουρκίας, Kerim Uras, του πρόξενου Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Tugrul Biltekin, του υφυπουργού Εξωτερικών Ελλάδος, Κυριάκου Γεροντόπουλου, των πρακτόρων της Άγκυρας στην ελληνική βουλή, Ζεϊμπέκ Χασάν Χουσείν (Σύριζα), Αϊχάν Καραγιουσούφ (Σύριζα) και Χατζηοσμάν Αχμέτ (Πασόκ) και άλλων εκπροσώπων τόσο της Τουρκίας όσο και της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα στα εγκαίνια παραβρέθηκε και ο Αμερικανός Πρόξενος Robert Sanders.



Μάλιστα την ώρα των εγκαινίων η Τροχαία έκλεισε την οδό Αγίου Δημητρίου! 

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Ömer Çelik, επισήμανε ότι η ανακαίνιση του σπιτιού του Τούρκου ηγέτη αφενός θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, αφετέρου θα βοηθήσει στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δυο κρατών. 

«Αυτό το σπίτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τον τουρκικό λαό θα συμβάλει στην αύξηση του τουρισμού» τόνισε ο Çelik συμπληρώνοντας «πρέπει να επισκέπτονται οι δυο λαοί τις δυο χώρες, αυτό είναι η διπλωματία των λαών. Να γνωρίζουνε ο ένας τον άλλον, να μην το βλέπουμε μόνο ως οικονομικό όφελος αλλά και ως όφελος προς την ειρήνη για την περιοχή μας». 

Τέλος, ο Çelik, ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τις αδειοδοτήσεις σχετικά με τις εργασίες ανακαίνισης στην οικία Ατατούρκ και τόνισε ότι ως υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού είναι έτοιμοι να συμβάλλουν και σ' άλλες ανακαινίσεις κτιρίων στη Θεσσαλονίκη. 



Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «εμείς οι Έλληνες σεβόμαστε τη φιλία και τη συνεργασία των Βαλκανικών λαών. Τα σημερινά εγκαίνια το αποδεικνύουν».




Όμως και ο Κεμάλ πίστευε 

στην συνεργασία 

των λαών των Βαλκανίων... 

δια της σφαγής!



Η νέα, «δημοκρατική» Τουρκία του, οικοδομήθηκε με ποταμούς αίματος Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων και άλλων στα θεμέλια της. Με Γενοκτονία και λεηλασία των Χριστιανών της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης.



Καταστροφή Σμύρνης 1922 




Γενοκτονία Ποντίων 
με τουλάχιστον 353.000 νεκρούς 






Δεν φτάνει που μας τον φέρανε Δεκαπενταύγουστο να εγκαινιάσει το δήθεν μουσείο στο σπίτι που δήθεν γεννήθηκε ο Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη... Στηθήκαμε και καμαρωτοί να χαζέψει ο κόσμος την αφέλεια μας ή το προκύνημα (διαλέγουμε και πέρνουμε) σε αυτούς που μόλις την περασμένη βδομάδα λέγανε για το κομμένο χέρι τους στην Θράκη μι εμείς τους απαντάγαμε με λόγια ενώ προβοκάρανε και ρίχναν φαρμάκι μέσα στα εως τώρα απελευθερωμένα εδάφη.. 

Εμετός και αηδία


Χειρότερη δυσφήμηση για τον ελληνικό τουρισμό δε θα μπορούσε να υπάρξει! ΣΥΝΕΧΗ ΜΠΛΑΚ-ΑΟΥΤ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ!

Στή Σαντορίνι, την «βιτρίνα» του ελληνικού τουρισμού, έπεσε προχθές το ρεύμα και επικράτησε πλήρης συσκότιση. 
 
Κι όλα αυτά αυγουστιάτικα, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου! Οι αρχές υποσχέθηκαν σύντομη διόρθωση της βλάβης και όντως χθες επανήλθε το ρεύμα, με εκ περιτροπής λειτουργία στις διάφορες περιοχές του νησιού, αλλά γύρω στις 9.00 το βράδυ σημειώθηκε νέο μπλακ άουτ! 
 
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, ο δήμαρχος Σαντορίνης ζήτησε:

«Να έρθει ένας υπουργός να συντονίσει την κατάσταση και να παρέμβει ο εισαγγελέας. Δεν υπάρχει ανοχή ούτε ενός λεπτού πλέον».

Μάλιστα, εξέφρασε την πρόθεσή του να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά… παντός υπευθύνου, καθώς, όπως σημείωσε, δεν είχε τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που του είχε δώσει η ΔΕΗ για την επίλυση του προβλήματος. «Κατά παντός υπευθύνου»; 
 
Μα δεν ξέρει ο δήμαρχος πως στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης δεν υπάρχει πουθενά «υπεύθυνος»; Πρωτάρης είναι;

Επιχείρηση "ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ": 20 χρόνια και ο τελεταίος ξεριζωμός του Ποντιακού ελληνισμού - (vidεο)

Tο καλοκαίρι του 1992 στην Αμπχαζία (αυτόνομη δημοκρατία της Γεωργίας, πρωτεύουσα το Σοχούμι), με αφορμή την είσοδο Γεωργιανών στρατευμάτων, ξέσπασαν πολεμικές συγκρούσεις. Οι Έλληνες της περιοχής και οι περιουσίες τους βρέθηκαν στο έλεος των μαχών και των φανατικών παραστρατιωτικών ομάδων.

Η Ελληνική Πολιτεία άρχισε να γίνεται δέκτης αιτημάτων για βοήθεια.

Τον Ιούνιο του 1993, η Υφυπουργός Εξωτερικών Βιργινία Τσουδερού πραγματοποίησε περιοδεία στη Νότια Ρωσία, Γεωργία, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν. Η απόφαση για την παροχή βοήθειας είχε πλέον παρθεί.

Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου ’93, κλιμάκιο από την Ελληνική πρεσβεία της Μόσχας, το ΓΕΕΘΑ και το ΕΙΥΑΠΟΕ, βρέθηκε στο εμπόλεμο Σοχούμι για τη σχετική προετοιμασία. Το συνολικό κόστος της επιχείρησης υπολογίστηκε ότι θα ξεπερνούσε τις 100.000.000 δρχ.

Το καλοκαίρι του 1993, το Ε/Γ- Ο/Γ πλοίο "Viscountess" της εταιρείας MARLINES με πλοίαρχο τον Καπετάν Γιώργη Σαμιωτάκη που εκτελούσε ταξίδια στη γραμμή Ελλάδα-Ιταλία ναυλώθηκε για μια άκρως απόρρητη επιχείρηση.

Στο λιμάνι του Πειραιά το "Viscountess" φόρτωσε ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια. Στο πλοίο, εκτός από το κανονικό του πλήρωμα, επιβιβάστηκαν στελέχη του ΓΕΕΘΑ, αξιωματικός του Π.Ν, αξιωματικός του Λ.Σ, πεζοναύτες, βατραχάνθρωποι, και νοσηλευτικό προσωπικό από το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο αείμνηστος πλοίαρχος - τότε - του Πολεμικού Ναυτικού, Βασίλης Ντερτιλής. Προορισμός το Σοχούμι

Ανήμερα της «Παναγίας», το πρωί της 15-8-1993, το "Viscountess" κατέπλευσε στο Σοχούμι. Εκφόρτωσε την ανθρωπιστική βοήθεια και αμέσως με τάξη αλλά και ταχύτητα επιβιβάστηκαν σε αυτό 1013 ομογενείς αφού προηγήθηκε προξενικός, τελωνειακός και αστυνομικός έλεγχος. Το βράδυ της ίδιας μέρας απέπλευσε για την Αλεξανδρούπολη.

Το πρωί της 17ης Αυγούστου του 1993, με τον κατάπλου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και την αποβίβαση των 1013 ομογενών, γράφτηκε ο επιτυχής επίλογος της επιχείρησης απεγκλωβισμού των Ελλήνων, από το εμπόλεμο Σοχούμι. Της επιχείρησης με την κωδική ονομασία "ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ".

Στην Αλεξανδρούπολη, μετά την απόφαση για την υλοποίηση της επιχείρησης, λειτούργησαν υπηρεσίες του ΕΙΥΑΠΟΕ (Εθνικό Ίδρυμα Υποδοχής Απoκατάστασης Αποδήμων Παλιννοστούντων Ομογενών Ελλήνων) και υπήρξε έντονη κινητικότητα στις τοπικές αρχές.

Η Υφυπουργός Εξωτερικών κα Βιργινία Τσουδερού και ο Πρόεδρος του ΕΙΥΑΠΟΕ Γεώργιος Ιακώβου, συμμετείχαν σε συσκέψεις που γίνονταν στη Νομαρχία Έβρου (τότε στεγαζόταν στο παλαιό κτίριο της παραλιακής λεωφόρου).

Κατά τη διάρκεια του πλου από τον Πειραιά στο Σοχούμι και από Σοχούμι στην Αλεξανδρούπολη υπήρχε τακτική επαφή μεταξύ κλιμακίων κέντρου, πλοίου και Αλεξανδρούπολης και όλα εξελίχθηκαν ομαλά.

Στην Παλαγία, για τις ανάγκες των παλιννοστούντων, μεταφέρθηκαν από την Καλαμάτα προκατασκευασμένοι οικίσκοι που είχαν χρησιμοποιήσει εκεί οι σεισμόπληκτοι (1986).

Στο λιμάνι στήθηκε ένα πρόχειρο συγκρότημα τριών συνεχόμενων αποθηκών, τύπου «τολλ» (110 Χ 10 μ. κάθε μια,) για τις αναμενόμενες - υποτιθέμενες ανάγκες του διαβατηριακού και τελωνειακού ελέγχου. Οι αποθήκες αυτές δεν χρειάστηκαν και μετά από μερικά χρόνια κατεδαφίστηκαν γιατί εμπόδιζαν την ομαλή λειτουργία του λιμανιού.


Η επιχείρηση "Χρυσόμαλλο Δέρας" μεταδόθηκε από διεθνή ΜΜΕ, μπήκε στη διεθνή βιβλιογραφία και εξύψωσε το κύρος της Ελλάδας, στην Ομογένεια και στους Διεθνείς Οργανισμούς αφού λίγο αργότερα, στις 27 Σεπτεμβρίου 1993, το Σοχούμι καταλήφθηκε μέσα σε λουτρό αίματος από τους Αμπχάζιους.


1912 - 1918 διάλυση Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,
1922 Μικρασιατική καταστροφή,
1989 διάλυση της ΕΣΣΔ,

1992 - 1993 πολεμικές συγκρούσεις στη Γεωργία … Πρόσφυγες, Νεοπρόσφυγες, Μικρασιάτες, Παλιννοστούντες, Πόντιοι, Ελληνοπόντιοι…

Σε όποια χρονική περίοδο κι αν αναφερθείς, όποια λέξη κι αν χρησιμοποιήσεις, το νόημα και η ουσία είναι μια :
Σκληρή και πολλαπλή δοκιμασία για το ελληνικό γένος.
Είκοσι χρόνια μετά την τέταρτη δοκιμασία των Ποντίων αδελφών να ευχηθούμε να μην υπάρξει άλλη.


Αλεξανδρούπολη 
Αύγουστος 2013
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 
Υποναύαρχος Λ,Σ (ε.α)
ΕΔΩ ΤΟ VIDEO: 

Στο ναδίρ οι σχέσεις Αιγύπτου με Τουρκία - Ακύρωσε κοινή ναυτική άσκηση το Κάιρο!


Μία διπλωματική εξέλιξη η οποία είναι αναμφίβολα θετική για την Ελλάδα σημειώθηκε σήμερα με πρωτοβουλία των αιγυπτιακών αρχών. 
 
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κυβέρνηση της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι ματαιώνει τα ναυτικά γυμνάσια που επρόκειτο να πραγματοποιήσει από κοινού με την Τουρκία τον Οκτώβριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την "ανάμειξη" της Άγκυρας στις εσωτερικές υποθέσεις της Αιγύπτου.

Ως γνωστόν η Τουρκία καταδίκασε την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων υπέρ του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Κάιρο. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε έκκληση για κατεπείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να εξεταστεί η "σφαγή" στην Αίγυπτο, όπως την χαρακτήρισε.

Ως εκ τούτου, το Κάιρο ματαίωσε την κοινή ναυτική άσκηση "σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απαράδεκτες δηλώσεις και ενέργειες της Τουρκίας που συνιστούν κατάφωρη επέμβαση στις υποθέσεις της Αιγύπτου και οι οποίες χλευάζουν τη βούληση του αιγυπτιακού λαού" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Είναι προφανές ότι πλέον οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο απόλυτο ναδίρ, ενώ η εν λόγω εξέλιξη ακύρωσης της ναυτικής άσκησης είναι σημαντική για την Ελλάδα και την Κύπρο δεδομένης της υποστήριξης της κυβέρνησης Ερντογάν στους ισλαμιστές και στους Αδελφούς Μουσουλμάνους επί Μόρσι, όταν δηλαδή η Αίγυπτος είχε θέσει ζήτημα ακύρωσης της χαραγμένης με την Κύπρο ΑΟΖ.

defencenet.gr

Για τους εποικισμούς στην Κύπρο θα μας πείτε τίποτα κύριοι;

 
 
Τους έχει πιάσει όλους ο πόνος, από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, μέχρι και τον ίδιον τον ΟΗΕ να εκφράζουν την ανησυχία τους για την εποικιστική πολιτική που συνεχίζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στη Δυτική Όχθη.
 
Δεν θα πούμε ότι η πολιτική αυτή είναι σωστή, ούτε θα ασχοληθούμε με το αν είναι ή όχι συνήθης κίνηση που στόχο έχει να θέσει τετελεσμένα ή/και να δημιουργήσει διαπραγματευτικά ανταλλάγματα όταν επιτέλους έρθει η ώρα – αν ποτέ έρθει – Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι να ζήσουν ο ένας δίπλα στον άλλον χωρίς τα σημερινά προβλήματα και ενδεχομένως να ιδρυθεί και παλαιστινιακό κράτος.

Αυτό που όμως σίγουρα θα πούμε είναι ότι όλοι όσοι αντιδρούν έχουν πολύ επιλεκτική ευαισθησία. Διαμαρτύρονται διότι υποτίθεται ότι η πολιτική Νετανιάχου βάζει προσκόμματα στις συνομιλίες – διαπραγματεύσεις που ξεκινούν υπό την αιγίδα των ΗΠΑ για την εξεύρεση λύσης, Εάν θυμόμαστε καλά κάτι παρόμοιο δεν αναμένεται να γίνει και στην Κύπρο το ερχόμενο φθινόπωρο;

Άρα, ένα κάποιος θέλει αν είναι συνεπής και να μην ακολουθεί πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών, θα πρέπει να αναφερθεί στους εποίκους της Ανατολίας με τους οποίους η Τουρκία πλημμύρισε την Κύπρο και δεν ήταν δα και τα καλύτερα παιδιά, μέχρι και οι Τουρκοκύπριοι αντιδρούν, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι αυτοί έχουν δημιουργήσει ζήτημα ισλαμικού εξτρεμισμού στο βόρειο κατεχόμενο τμήμα της νήσου.

Εάν αυτός είναι ο ΟΗΕ, καλά κάνουμε και δεν τον έχουμε σε μεγάλη υπόληψη.

ΠΗΓΗ:http://www.defence-point.gr/news/?p=82265




ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΗΕΔΕΣ ΚΑΡΦΏΝΑΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΣΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥΣ


Σε αυτά τα 39 χρόνια, κατά καιρούς βγήκαν στην επιφάνεια για το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή μερικά πράγματα, όχι όλα. Για τον ρόλο μερικών στρατιωτών και αξιωματικών των ΗΕ, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1974, κανένας δεν αναφέρθηκε. Ας μου επιτραπεί, έστω και με τόση καθυστέρηση, να αναφέρω μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα τα οποία καταγράφηκαν στα βιβλία μου ΑΓΝΟΗΘΕΝΤΕΣ 1974 και ΜΝΗΜΕΣ από Ε/κ και Τ/κ στρατιώτες.

Στο ΑΓΝΟΗΘΕΝΤΕΣ 1974:

1 Ο Ματθαίος Ματθαίου (σελ. 288) αναφέρεται σε θερμό επεισόδιο μεταξύ καταδρομέων μας και Φινλανδών «ειρηνιστών», κοντά στον κύριο δρόμο Κερύνειας - Λευκωσίας.

2 Ο Ανδρέας Μαγνήτης στη μαρτυρία του αναφέρεται σε αρκετά περιστατικά μεταξύ στρατιωτών μας και στρατιωτών και αξιωματικών του καναδικού αποσπάσματος στην περιοχή του Λήδρα Πάλας.

3 Ο υποφαινόμενος αναφέρομαι στη στάση Φινλανδών στρατιωτών οι οποίοι κατά τη διάρκεια των εκεχειριών κατέγραφαν τις θέσεις μας και τον οπλισμό που διαθέταμε και στη συνέχεια μετέφεραν τις πληροφορίες στους Τούρκους.

4 Ο Ανδρέας Λαζανίτης (σελ. 215) αναφέρεται σε περιστατικό όπου οι ΟΗέδες πέρασαν από τις παρυφές δικού μας ναρκοπεδίου δείχνοντας στους Τούρκους τον ασφαλή δρόμο για την πορεία, την οποία και ακολούθησαν τα τουρκικά άρματα την επόμενη μέρα.

5 Ο Ιορδάνης Παπαστυλιανού (σελ. 349) αναφέρει ότι 5 λεπτά πριν την εκδήλωση τελικής καταδρομικής επίθεσης, οι ΟΗέδες έριξαν τροχιοδεικτικές σφαίρες, προδίνοντας στους Τούρκους τη δική μας επίθεση.

6 Ο Μιχάλης Πελεκάνος αναφέρεται σε τρεις περιπτώσεις(σελ. 383, 384 και 385) όπου Αγγλοι ΟΗέδες ακολουθούσαν τη μονάδα τους στην ευρύτερη περιοχή Αμμοχώστου και έδιναν πληροφορίες στην τουρκική πλευρά με αποτέλεσμα, παρά την πολύ καλή κάλυψη που γινόταν στα πυροβόλα, η τουρκική αεροπορία να καταφέρνει εύστοχα κτυπήματα μετά την αποχώρηση των Αγγλων.

7 Ο Πιερής Χατζηλούκας (σελ. 509) αναφέρεται σε προκλητική συμπεριφορά Φινλανδών κοντά στο Μπέλα Πάις, μετά την αποχώρηση καταδρομέων μας από τον Αγιο Ιλαρίωνα.

Στο βιβλίο ΜΝΗΜΕΣ:

1 Ο Ανδρέας Καρολίδης (σελ. 126) αναφέρεται σε επεισόδιο μεταξύ Ελλαδίτη αξιωματικού και ΟΗέδων οι οποίοι καθοδηγούσαν τις βολές όλμων και άλλων όπλων των Τούρκων.

2 Ο Φετχί Ακιντζί -λοχαγός τότε στη Λεύκα- (σελ. 42), αναφέρει χωρίς περιστροφές ότι, πριν από την εισβολή, τον οπλισμό στη Λεύκα τους τον προμήθευαν ΟΗΕδες.