ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

12χρονος Έλληνας σάρωσε τα πάντα στη μαθηματική ολυμπιάδα μέσα στην Τουρκία

O Δημήτρης Μελάς, ο νεαρότερος Ελληνας που διακρίθηκε ποτέ σε Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών, είναι μαθητής της Στ’ Δημοτικού.

«Πήγα εκεί για να γράψω το καλύτερο και τα κατάφερα» δηλώνει στην «Ε» ο νεαρός Δημήτρης, άρτι αφιχθείς από την Τουρκία. Μπορεί ο ίδιος να....λέει «δεν περίμενα ότι θα κερδίσω», όσοι τον ξέρουν, όμως, τον θεωρούσαν φαβορί. Τα τελευταία χρόνια, διακρίνεται συνεχώς σε διαγωνισμούς που απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου, όντας ο ίδιος μαθητής Δημοτικού.

Επέστρεψε από την Αττάλεια όπου πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες η 17η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων, κρατώντας το αργυρό μετάλλιο – ένα από τα δύο αργυρά που κατέκτησαν φέτος οι Ελληνες μαθητές, συνεχίζοντας την παράδοση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.  

Περιγράφει με ενθουσιασμό τις 6 ημέρες στην Αττάλεια «σε ένα τεράστιο ξενοδοχείο με πολλά παιδιά και δύσκολες ασκήσεις. Ηταν τέλεια εμπειρία».

Το δεύτερο αργυρό μετάλλιο απέσπασε ο Παναγιώτης Μισιακός, ενώ στη συλλογή της ελληνικής αποστολής προστέθηκαν και δύο χάλκινα μετάλλια του Γιώργου Βενιζέλου και του Νίκου Καλοσίδη από τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, ο Φίλιππος Ιλαρίων από την Καστοριά τιμήθηκε με Εύφημη Μνεία.

«Οι διακρίσεις αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές, γιατί τα Βαλκάνια είναι ένας δύσκολος χώρος για τα Μαθηματικά. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και το επίπεδο ιδιαίτερα υψηλό. 

Η συγκεκριμένη Μαθηματική Ολυμπιάδα είναι πολύ πιο δύσκολη από την πανευρωπαϊκή. Συμμετείχαν περίπου 20 χώρες, ενώ έλαβαν μέρος και Αμερικανοί μαθητές», λέει ο αντιπρόεδρος της Μαθηματικής Εταιρείας Γιάννης Τυρλής. 

Ο ίδιος δηλώνει εντυπωσιασμένος με την απόδοση του μικρού Δημήτρη. «Πρώτη φορά έχουμε τόσο μικρό νικητή. Συνήθως διαγωνίζονται μαθητές Γυμνασίου έως 15,5 ετών».


Δεν καλέστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ή στο Υπουργείο Παιδείας καθώς είχε την "ατυχία" να είναι:

1) Λευκός
 
2) Υγιής
 
3) Ετεροφυλόφιλος
 
4) Τίμιος
 
5) Πατριώτης  
&
6) Χριστιανός
 
Πιό παλιά δεν μετρούσες εάν δεν ήσουνα "προοδευτικός", τώρα το χονδρύνανε. Πρέπει να είσαι και μαύρος και με περιτομή εάν είναι δυνατόν, διαφορετικά δεν βλέπεις άσπρη μέρα ....

Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΙΝ

Η ΑΛΛΙΩΣ ΝΕΑ ΠΑΣΟΚΡΑΤΙΑ
 
 
 
Σίγουρα όταν η Βρετανή μυθιστοριογράφος Μαίρη Σέλει συνέγραφε εν έτει 1816 το μνημειώδες έργο της Δρ Φρανκενστάιν, σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι έπειτα από σχεδόν δύο αιώνες στο τότε ανύπαρκτο ελλαδικό κράτος κάποιοι ιθύνοντες και κρατούντες τα ηνία μιας χώρας θα την ξεπερνούσαν σε έμπνευση ανασταίνοντας κυριολεκτικά ανύπαρκτα και ξεχασμένα πολιτικά πρόσωπα τα οποία προηγουμένως διέγραψαν μία καταστροφική πορεία για τον ελληνικό λαό.

Ο λόγος σαφώς για την ανασχηματισθείσα κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. που φροντίζουν ανελλιπώς για το γέλιο μας, αλλά και για τις αγωνίες μας, αφού το μέλλον της Πατρίδος μας μόνον ως αβέβαιο μπορεί να κριθεί με αυτούς τους ανθρώπους, τους προσκυνητές των οικονομικών κατακτητών και δούλων των διεθνών τοκογλύφων.

Πρόσωπα ξεχασμένα, πρόσωπα θλιβερά με περγαμηνές που θα μείνουν γραμμένες στην ελληνική ιστορία με τα πλέον μελανά γράμματα, επανήλθαν για να μας υπενθυμίσουν την πραγματική δύναμη του καθεστώτος και τη βαθιά πασοκοποίηση ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού.
Εμείς οι Εθνικιστές δεν είμαστε υπέρ τού πολιτεύματος που θέλει τους Έλληνες βωβούς και όμηρους από μια ψήφο με ημερομηνία λήξης αλλά υπέρ τού ενεργού Έλληνα Πολίτη – Οπλίτη που διαμορφώνει την Πατρίδα του ο ίδιος με γνώμονα την κοινωνική συνοχή και την εθνική ισχύ.
 
Υπηρετούμε και εκφράζουμε τη λαϊκή βούληση που ταυτίζεται με την εθνική στρατηγική για την διατήρηση τής ταυτότητος και τής εθνικής ανεξαρτησίας.
 
Οι Έλληνες είναι λαός που μεγαλουργεί όταν υπακούει στην επαναστατική και δημιουργική του φύση, ενώ μαραζώνει όταν υποτάσσει τη φωνή του στην πολιτική «ορθότητα» των ατσαλάκωτων τυράννων. 
 
 Προσοχή λοιπόν, διότι και στις επόμενες εκλογές θα έχουμε και πάλι να αντιμετωπίσουμε το ύπουλο δίλημμα αριστερά ή δεξιά, ως συνέχεια του εμετικού Καραμανλής ή τανκς.