ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

«ΒΗΜΑ»: ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ!



Ένα ακόμη –από τα πολλά- άρθρο για την Χρυσή Αυγή γράφτηκε χθες στο καθεστωτικό «Βήμα». Ένα άρθρο κατά της Χρυσής Αυγής φυσικά, στο οποίο όμως ξεφεύγουν και κάποιες μεγάλες αλήθειες, επιμελώς κρυμένες ή διαστρεβλωμένες. 

Αλήθειες που έχει μεγάλη σημασία ότι προέρχονται από ανθρώπους του καθεστώτος, οι οποίοι είναι καλά πληροφορημένοι «εκ των έσω».

Ιδού:

«Η Χρυσή Αυγή είναι λογικό να αναζητά τη δημοσιότητα και να την επιδιώκει, γιατί πολύ απλά της δίνει πολύ περισσότερους οπαδούς και μάλιστα, ένθερμους. Η δίωξη της από τα κόμματα με διάφορους τρόπους την ισχυροποιεί. Αν αδιαφορούσαν και τη λοιδορούσαν, ίσως να μην άγγιζε το 7% στις προηγούμενες εκλογές,ούτε να έφτανε μέχρι και δεύτερο κόμμα στις δημοσκοπήσεις.».

Δεύτερο κόμμα στις δημοσκοπήσεις; Σε ποιες δημοσκοπήσεις; Στις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται κατά καιρούς η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα, κι όχι δεύτερο. Τα δε ποσοστά της εμφανίζονται να κυμαίνονται γύρω στο 12-13% και πολύ απέχουν από τα ποσοστά του δευτέρου κόμματος. 

Λάθος κάνει ο καθεστωτικός αρθρογράφος ή μήπως έχει υπόψη του τα πραγματικά αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και όχι τα… μαγειρεμένα που μας σερβίρουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ;

Πάμε παρακάτω. Τις τελευταίες ημέρες, καθεστωτικές φυλλάδες μεταδίδουν «πληροφορίες» (στην πραγματικότητα εκτελούν συμβόλαια..) για… φράξιες και… διαφωνίες μέσα στη Χρυσή Αυγή. Ιδού η πάσα αλήθεια:

«Επίσης, ερώτημα είναι πως καταφέρνουν να εφαρμόζουν σε όλα τα επίπεδα στρατιωτική πειθαρχία και να μην εμφανίζεται κανένα φαινόμενο αντιπαράθεσης και σύγκρουσης εντός του κόμματος. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά δείχνουν ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ένα κόμμα, όπως τα έχουμε γνωρίσει. Μιλάμε για μια ομάδα κρούσης που θυμίζει στρατιώτες Ειδικών δυνάμεων παρά πολιτικούς.».

Τέλος, στον επίλογο, ο καθεστωτικός αρθρογράφος αφήνει διάφορα υπονοούμενα για «εκπλήξεις» και για τις συνέπειές τους:

«Η επόμενη μέρα των εκλογών δεν αποκλείει εκπλήξεις. Αρκεί να είμαστε έτοιμοι σαν κοινωνία να αντέξουμε τις συνέπειες.».

Ποιες είναι αυτές οι εκπλήξεις που υπονοεί; Μήπως ότι όπως πάει το πράγμα δεν αποκλείεται να δούμε την Χρυσή Αυγή πρώτο κόμμα;





Δεν τελειώνει το μίσος της Ρεπούση για το Έθνος μας..."Μύθος" ο Χορός του Ζαλόγγου.Μαζέψτε την.

"Μύθος" ο Χορός του Ζαλόγγου 
για την <<αριστερή>> 
βουλευτή του Κουβέλη...
















Nέο αναθεωρητικό κτύπημα στην ελληνική Ιστορία από την βουλευτή της κυβερνητικής ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση η οποία με συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, χαρακτήρισε τον χορό του Ζαλόγγου "Εθνικό Μύθο"!

Συγκεκριμένα ερωτηθείσα για τον χορό του Ζαλόγγου απάντησε ότι «Κάθε λαός δημιουργεί εθνικούς μύθους». Δηλαδή ήταν μύθος (αναφέρεται ως ιστορικός γεγονός από τουλάχιστον τρεις ιστορικούς και χρονογράφους της εποχής ότι οι Σουλιώτισες έπεσαν στον γκρεμό για να μην ατιμαστούν από τους Τούρκους)...

Για το βιβλίο της Ιστορίας και τον ‘’συνωστισμό’’, είπε ότι:

«υπήρξε μεγάλη εκμετάλλευση. Ακόμα φέρνουν στην επιφάνεια βιβλίο που έγραψα και η λέξη συνωστίζονται διορθώθηκε αμέσως. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό σχολικό βιβλίο, είχε μια ατυχή έκφραση, διορθώθηκε αμέσως. 

Δεν υπήρχε η λέξη ''συνωστισμός'' υπήρχε το ρήμα στην περιγραφή μιας αθρόας προσέλευσης. Εμείς αμέσως είπαμε πως δεν είναι σωστή η λέξη συνωστισμός επειδή προσβάλλει τις μνήμες ανθρώπων. Δεν θέλαμε να πούμε ότι στη Σμύρνη έγινε συνωστισμός».

Πρόσθεσε ότι «γενικότερη τάση της ιστορίας είναι να μαθαίνουμε από το παρελθόν για να προσπαθήσουμε να μην επαναλάβουμε τα λάθη μας. Πιο πάνω είναι το να μπορεί κανείς να διαβάζει ιστορικά τα πράγματα, να μη στέκεται σε μια αλήθεια αλλά να βλέπει και τις άλλες αλήθειες».

Μεταξύ άλλων, η Μ.Ρεπούση ζητά να δοθεί το δικαίωμα υιοθεσίας και στους ομοφυλόφιλους, υπερασπίζεται τη θέση της για τις γενοκτονίες, επικαλούμενη τα σταλινικά εγκλήματα, χαρακτηρίζει, ουσιαστικά, «εθνικό μύθο« το χορό του Ζαλόγγου και, αναφερόμενη στο παλαιό βιβλίο της Ιστορίας, εξηγεί ότι δεν γράφτηκε ποτέ η λέξη «συνωστισμός», αλλά... το ρήμα!

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξής της κυβερνητικής βουλευτού, είναι τα εξής:

«Εφόσον η Πολιτεία αναγνωρίζει το δικαίωμα της υιοθεσίας σε ετεροφυλόφιλους οφείλει να το αναγνωρίζει και σε ομοφυλόφιλους» δήλωσε αρχικά η Μαρία Ρεπούση.

«Υπάρχει μια πολύ μεγάλη συζήτηση σε ό,τι αφορά την ανάγκη του παιδιού να ταυτίζεται με ένα συγκεκριμένο φύλο. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει στην Ελλάδα αυτή η ομοφοβία. 

Η διαφορετικότητα είναι δικαίωμα του καθενός. Η ταυτότητα του φύλου είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Δεν με ενοχλεί καθόλου. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα» πρόσθεσε.

Με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ τάχθηκε κατά της ποινικοποίησης της μνήμης: «Είμαι κατά της ποινικοποίησης της μνήμης. Το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε τις γενοκτονίες των Ποντίων και των Αρμενίων. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι η ιστορική επιστήμη είναι υποχρεωμένη να δεχθεί τις πολιτικές αποφάσεις και μάλιστα να τιμωρούνται όσοι έχουν διαφορετική άποψη. Δεν έχω καμία επιφύλαξη με τη διάταξη που προτείνει το σχέδιο νόμου του Ρουπακιώτη» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, η κυρία Ρεπούση σχολίασε: «Χώρες της Βαλτικής έχουν χαρακτηρίσει γενοκτονίες τα σταλινικά εγκλήματα. Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τα εγκλήματα της Βαλτικής γενοκτονίες; 

Δεν είναι ότι οι ιστορικοί αρνούνται αυτά τα εγκλήματα. Κορυφαίο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας είναι το Ολοκαύτωμα. Οι ιστορικοί, είμαστε πιο προσεκτικοί με τη χρήση των όρων. Δεν σημαίνει ότι δεν έγιναν εγκλήματα».

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ακόμη: «Δεν θέλουμε να ποινικοποιείται η ελεύθερη έκφραση ή η έκφραση άλλης άποψης. Είμαστε κατά της ποινικοποίησης της μνήμης, η πλειοψηφία είναι κατά» και, αναφερόμενη στην επιστολή που έστειλε, δήλωσε ότι «η επιστολή μου ήταν ιδιωτική που απευθύνθηκε σε συναδέλφους μου. 

Έλεγα ότι ενδέχεται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο να υπάρχει διάταξη για ποινικοποίηση της μνήμης. Ήταν μια επιστολή που έλεγε ‘’στο βαθμό που υπάρχουν αντίστοιχες προβληματικές διατάξεις έχετέ το υπόψη σας’’. Αν υπερασπίζομαι ό, τι υπερασπίζομαι, είναι γιατί δεν θέλω να βγαίνουν νόμοι για το τι θα λένε και θα γράφουν οι ιστορικοί».

«Το πρόβλημα μ' αυτό το σχέδιο νόμου το έχουν αυτοί που ασκούν ρατσιστική βία και αυτοί που παρακινούν σε ρατσιστική βία. Η Πολιτεία οφείλει να περιφρουρήσει αν ο λόγος είναι ρατσιστικός και οδηγεί σε πράξη βίας. Υπάρχει αναγκαιότητα να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία»πρόσθεσε.

Για τη Χρυσή Αυγή, η Ρεπούση δήλωσε πως «η ΧΑ υποσκάπτει τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος, χρησιμοποιώντας τα ίδια τα όπλα που της δίνει η Δημοκρατία».

Ερωτηθείσα αν νιώθει θύμα, η κυρία Ρεπούση απάντησε: «Ασκείται μια τρομοκρατία στη δική μου περίπτωση. Η Δημοκρατία μας έχει να χάσει από αυτή την άσκηση πίεσης και τρομοκρατίας. Δεν αισθάνομαι θύμα. 

Οι τακτικές ιεράς εξέτασης έχουν περάσει. Διεκδικώ το δικαίωμά μου να απαντώ με το δικό μου τρόπο, δεν πρόκειται κανείς να με βάλει στη λογική του μαύρου-άσπρου. 

Καμιά φορά κάνω το λάθος να μιλώ στην πολιτική με ιστορικούς όρους. Διεκδικώ μια ιστορική καθαρότητα».

Μαζέψτε την.










Η συγκλονιστική στιγμή όπου το συγκεντρωμένο πλήθος χιλιάδων Εθνικιστών έψαλλε με αναμμένες δάδες το "Τη υπερμάχω στρατηγώ", τμήμα του Ακάθιστου Ύμνου, έκκληση προς την Μεγαλόχαρη, το οποίο έψαλλαν οι τελευταίοι υπερασπιστές της Πόλης στην Αγιά Σοφιά.


ΤΡΙΧΕΣ...


Διαβάζεις το πρωτοσέλιδο του Έθνους και αυτόματα σου έρχεται αυτή η λέξη στο μυαλό...

Τα κονδύλια που λέγεται ότι θα διατεθούν για τον Νότο (για 6 Δισ. Ευρώ λένε οι πληροφορίες) είναι στην καλύτερη περίπτωση ανεπαρκή για να μην πούμε ΓΕΛΟΙΑ...

Και όταν λέμε για τον "Νότο" εννοούν ΟΛΟ τον νότο...

Από Ισπανία μέχρι Κύπρο...

Βγήκε και ο ΟΟΣΑ και μίλησε για ΥΦΕΣΗ και το 2014 και παρεξηγήθηκε ο Γ. Στουρνάρας!!!

Λές και με την φορολογία που έβαλαν οι ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΕΣ στις επιχειρήσεις αλλά και σε όσους βρίσκονται λίγο πάνω από το όριο της φτώχειας που ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ με ληστρικά ποσοστά , θα υπάρξει λογικός άνθρωπος που θα επενδύσει!!!
Σε οποιοδήποτε τομέα της οικονομίας...

Δείτε για παράδειγμα στην ίδια εφημερίδα το υπερσέλιδο .


 


Για μία ακόμα φορά, η επιτροπή των κομμάτων θεωρεί ότι συγκεκριμένοι κλάδοι της οικονομίας πρέπει να μετακυλύουν τα βάρη τους μόνιμα  στα γνωστά και κατακρεουργημένα φορολογικά υποζύγια...ΑΚΙΝΗΤΑ..

Τρίχες ανάπτυξη , τρίχες "ξύπνημα" ...

Η ΑΔΙΚΙΑ πνίγει όλους όσους ματώνουν...