ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ : ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ...!

Πρόστιμο επιβλήθηκε στον αρχηγό του τουρκικού κόμματος της Βουλγαρίας, Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες, λόγω των δημόσιων χαιρετισμών και προεκλογικής ομιλίας του που έγινε στην τουρκική γλώσσα.



Στις βουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία, οι οποίες διεξάγονται σήμερα, 12 Μαΐου, συμμετέχουν 45 κόμματα και συνασπισμοί.

Την τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας το Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες, μέλη του οποίου είναι κυρίως Τούρκοι, διοργάνωσε συγκέντρωση και συναυλία.

Σε αυτήν ο ηγέτης Λουτβί Μεστάν, στην πόλη Καραμαντζί, σε ομιλία του στην τουρκική γλώσσα, ανέφερε ότι το τουρκικό κόμμα θα βγει ισχυρότερο στις εκλογές αυτές.

Ο Μεστάν είπε ότι ο λαός του Καραμαντζί ήταν πρωτοπόρος στην αντίσταση κατά των Βουλγάρων Κομμουνιστών και ότι ο πόνος του δεν θα ξεχασθεί εύκολα.

Μετά την ομιλία του, ανακοινώθηκε ότι του επιβλήθηκε πρόστιμο 2.500 ευρώ γιατί στον προεκλογικό αγώνα χρησιμοποίησε την τουρκική γλώσσα, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.

***********************************************************************

Ντίμιταρ Τζάντσεφ-Димитър Цанчев:«Η δημιουργία ενός ψευδο-έθνους δεν αποτελεί επιχείρημα για μειονότητα στη Βουλγαρία»



Δεν έχει καμία σημασία ποια είναι η έκβαση των προσπαθειών για τη δημιουργία ενός «μακεδονικού» έθνους στη Νοτιοσλαβία, αυτό όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα για ύπαρξη μειονότητας στη Βουλγαρία, δήλωσε ο πρέσβης της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ντίμιταρ Τζάντσεφ-Димитър Цанчев, όπως έχει δημοσιεύσει το Makfax.



Αν ψάξουν την ιστορία θα βρουν ότι ήρθαν πολλούς αιώνες μετά τον Αλέξανδρο.....

Θα προσθέσει εν κατακλείδι:


.....«Διότι αν συνεχίσουν να κοιτάζουν στο παρελθόν, το μόνο ιστορικό γεγονός που θα βρουν είναι η βουλγαρική ταυτότητα του νοτιοσλαβικού πληθυσμού της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας. 

Επίσης, θα αναφανεί το αναμφισβήτητο ιστορικό γεγονός ότι οι Σλάβοι ήρθαν στην περιοχή πολλούς αιώνες μετά το Μέγα Αλέξανδρο. 

Η ζωή μπορεί να γίνει κατανοητή μόνο όταν κοιτάζουμε προς τα εμπρός και όχι στραμμένοι προς τα πίσω», είπε ο Βούλγαρος Πρέσβης, σύμφωνα με δημοσίευμα του βουλγαρικού πρακτορείου Fokus.












Η "Γιορτή της μητέρας" και οι ρίζες της στην αρχαία ελληνική παράδοση

Η δεύτερη Κυριακή κάθε Μαΐου έχει καθιερωθεί από το 1914 ακόμα ως ημέρα εορτασμού της μητρότητας, αρχικά ως εθνική εορτή στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία στη συνέχεια υιοθετήθηκε σταδιακά ως Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας. 
 
Οι πρώτες αναφορές στη «γιορτή της μητέρας» μάς έρχονται από την αρχαία Ελλάδα, όπου κάθε άνοιξη γινόταν μια μεγάλη εορτή αφιερωμένη στη θεά Γαία, την επονομαζόμενη «Μεγάλη Μητέρα».

Σήμερα, ο ρόλος της μητέρας είναι.....τόσο πολύπλοκος, αφού την ίδια στιγμή πρέπει να είναι γυναίκα, σύζυγος και επαγγελματίας, που αυτή η Παγκόσμια Ημέρα έρχεται να υπογραμμίσει το μεγαλείο της προσφοράς της.

Η ελληνική κοινωνία παρά την κοινωνικοοικονομική κρίση που βιώνει - ίσως και λόγω αυτής - φαίνεται πως επαναπροσδιορίζει τη σημασία του παραδοσιακού αυτού ρόλου, όχι μόνο για την ανατροφή των παιδιών αλλά και για την συνοχή της οικογένειας. 
 
Μόλις την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την ετήσια αναφορά του διεθνούς οργανισμού Save the Children για τη μητρότητα στον κόσμο, η Ελλάδα αναδείχθηκε ανάμεσα στις ιδανικότερες χώρες για να γίνει μια γυναίκα μητέρα. 
 
Συγκεκριμένα, η χώρα μας βρίσκεται στη 19η θέση, πάνω από την Ιρλανδία, τον Καναδά και τη Βρετανία, ενώ πρώτη στην κατάταξη έρχεται η Φινλανδία.

Σε πολύ καλή θέση βρίσκεται η χώρα μας και σε σχέση με τη μητρική θνησιμότητα, η οποία σύμφωνα με την UNICEF παρουσιάζει σημαντική μείωση σε παγκόσμιο επίπεδο. 
 
Ο δείκτης μητρικής θνησιμότητας στην Ελλάδα είναι μόλις 3, τη στιγμή που στην υποσαχάρια Αφρική εκτινάσσεται στο 500 και στη νότια Ασία στο 220. Επίσης, η αναλογία δια βίου κινδύνου θανάτου μιας μητέρας στην Ελλάδα είναι 1 στις 25.500, όταν για τη Γερμανία ο αντίστοιχος αριθμός είναι 1 στις 10.600, στην Αυστρία 1 στις 18.200 και στην Ιταλία 1 στις 20.300
 
 defencenet.gr