ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Από την Επιβολή στην Υποβολή : Στόχος η Ελεύθερη σκέψη, «Κατασκευάζοντας την Συναίνεση»


Ο φόβος αποτελεί διαχρονικά το εργαλείο που χρησιμοποιεί κάθε είδους  εξουσία, όχι μόνο για να εδραιώσει και να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και την κυριαρχία της, αλλά και σαν απαραίτητο και αναγκαίο μέσο για την έκφρασή της. 

Είναι ζωτικής σημασίας για την εκάστοτε εξουσία να μπορεί να επιβάλλει τον φόβο των συνεπειών και της τιμωρίας για αυτούς που δεν αναγνωρίζουν την κυριότητα της, αντιστέκονται σε αυτήν ή εκπροσωπούν μια ανταγωνιστική δύναμη.

«Η καλή διακυβέρνηση μπορεί να πουληθεί προς μια κοινωνία, ακριβώς όπως και κάθε άλλο αγαθό» «Κατασκευάζοντας την Συναίνεση» Edward Bernays.

«Κυβερνόμαστε, τα μυαλά μας είναι φορμαρισμένα, οι προτιμήσεις είναι ήδη διαμορφωμένες, οι ιδέες μας είναι προτεινόμενες, κατά ένα μεγάλο μέρος από άτομα που δεν έχουμε ακούσει ποτέ για αυτά. 

Αυτό είναι ένα λογικό αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο η δημοκρατική κοινωνία μας οργανώνεται. Οι τεράστιοι αριθμοί των ανθρώπινων όντων πρέπει να συνεργαστούν κατά αυτόν τον τρόπο εάν πρόκειται να ζήσουν μαζί ως ομαλά λειτουργούσα κοινωνία. 

Οι αόρατοι κυβερνήτες μας είναι, σε πολλές περιπτώσεις, απληροφόρητοι της ταυτότητας των συντροφικών μελών τους στο εσωτερικό γραφείο». («Προπαγάνδα» -Edward Bernays)





Σήμερα τα ΜΜΕ επειδή δεν μπορούν να χειραγωγούν πια,  δημιουργούν το κλίμα της συναίνεσης. 


Κάθε φορά που κάποιος δημοσιογράφος-βεντέτα ή κάποιος παρουσιαστής τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων υψηλής ακροαματικότητας πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα αν δέχεται πιέσεις ή εάν του έχει συμβεί να υποστεί λογοκρισία, απαντά ότι είναι απολύτως ελεύθερος και ότι εκφράζει τις προσωπικές του πεποιθήσεις. 

Πώς λειτουργεί ο έλεγχος της σκέψης σε μια δημοκρατική κοινωνία ; Το τι συμβαίνει στις δικτατορίες είναι γνωστό.

“Οταν οι δημοσιογράφοι τίθενται υπό αμφισβήτηση απαντούν ευθύς αμέσως : "Κανείς δεν με πίεσε, μόνος μου γράφω ό,τι θέλω".

Αληθεύει ! Μόνο που, εάν οι θέσεις τους ήταν αντίθετες προς την κυρίαρχη ιδεολογία, δεν θα τους επιτρεπόταν πλέον να αρθρογραφούν. 



Θέλει Ἀρετὴν καὶ Τόλμην ἡ Ἐλευθερία!


Ἀνδρέου Κάλβου ἀδιαπραγμάτευτες ἀλήθειες…
Ἀπόλυτες…
Δεσμευτικές…

Πῶς θά γίνῃς ἐλεύθερος ἐάν ἔχεις πάθη; Ἐάν δῆλα δή πάσχῃς;

Πῶς θά γίνῃς ἐλεύθερος ἐάν ἔχῃς ἐξαρτήσεις;

Πῶς θά γίνῃς ἐλεύθερος ἐάν ἀποδέχεσαι κάτι λιγότερο ἀπό τήν ἀπόλυτον ἀλήθεια ἤ ἀπό τό ἀπόλυτον δίκαιον ἤ ἀπό τήν ἀπόλυτον ἐλευθερία;

Θέλει Ἀρετή… 
Θέλει δῆλα δὴ παύσι τῆς ὅποιας συμπεριφορᾶς μὲ μίκραινε…
Θέλει πόνο… Δέσμευσι… Θυσία….

Θέλει ἦθος… Ἔρωτα… Ἀφοσίωσι στὶς Ἀξίες κι ὄχι στὰ εὐτελῆ…

Θέλει συνεχὴ πεπαίδευσι… Ἐσωτερικὴ ἀναδόμησι… Συνειδητοποίησι ταὐτότητος…

Θέλει καὶ Τόλμη ἡ Ἐλευθερία…

Θέλει θάρρος… Θέλει ἀγῶνες… Θέλει θάνατο…

Θέλει νὰ ἐκτεθοῦμε κι ὄχι νὰ ἀξιώνουμε ἀπὸ τοὺς ἄλλους νὰ μᾶς ὁδηγήσουν…

Θέλει νὰ πολεμήσουμε κι ὄχι νὰ ἀγναντεύουμε ἀπὸ τὶς κορφοῦλες τὸ αὔριο…

Θέλει νὰ Ὀνειρδομήσουμε, ὅπως οὐδέποτε τὸ πράξαμε…

Μὲ δύο λόγια…

Θέλει Ἀρετὴν καὶ Τόλμη ἡ Ἐλευθερία…

Μὰ κυρίως θέλει αὐτοὺς ποὺ ἀντέχουν νὰ πληρώσουν τὰ τιμήματα.

Κουρδιστάν:Μυρίζει πετρέλαιο.Ρυθμός Ανάπτυξης 12% 2011-2012 & με 7 δισ. δολ.επενδύσεις.Ολοι οι γνωστοί πετρελαϊκοί κολοσσοί, από την Exxon-Mobil μέχρι την Gazprom, είναι εκεί και... τρυπάνε.

Το Κουρδιστάν αναπτύσσεται με 12% 
και μυρίζει πετρέλαιο



Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο Μέγας Αλέξανδρος έφτασε στα Αρβηλα και έδωσε τη νικηφόρο μάχη στα Γαυγάμηλα.

Σήμερα τα Αρβηλα (που κατοικούνται συνεχώς επί 6.000 χρόνια και η παλιά πόλη προστατεύεται από την UNESCO) έχουν γίνει Ερμπίλ και είναι η πρωτεύουσα του αυτονομημένου τμήματος του βόρειου Ιράκ, του Κουρδιστάν.

Φτάνοντας κάποιος σήμερα στο Ερμπίλ, εντυπωσιάζεται κατ' αρχάς από το νέο αεροδρόμιο. Σχεδιασμένο από Αγγλους αρχιτέκτονες, διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους διαδρόμους προσγείωσης στον κόσμο και ήδη, από το δεύτερο χρόνο λειτουργίας του, ξεπέρασε σε κίνηση επιβατών την πρόβλεψη τετραετίας. Και πριν μπει στον τρίτο χρόνο του, θεμελιώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο νέο διεθνές αεροδρόμιο (το τρίτο συνολικά), στο Ντουχόκ.

Σε μια χώρα 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων (κάτι σαν την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα μαζί), τρία διεθνή αεροδρόμια, εκ των οποίων τα δύο ολοκαίνουργια, δείχνουν ότι κόσμος πολύς πηγαινοέρχεται στο Κουρδιστάν. Γιατί όμως;

Η απάντηση κρύβεται στους αριθμούς.

Το 2011 και το 2012 η ανάπτυξη έτρεχε με 12%. Για την επόμενη πενταετία έχει τεθεί ως στόχος ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης να είναι 8%. Το ΑΕΠ ήταν πέρυσι 23,6 δισ. δολ. και το κατά κεφαλήν εισόδημα το 2011 ήταν 4.450 δολ., αυξημένο 1.400% από το 2003.

Εκτός από το κατά κεφαλήν εισόδημα, αυξάνεται και ο αριθμός των κατοίκων! Ο πληθυσμός είναι 5.300.000 (από τους οποίους το 38% είναι κάτω των 14 ετών) και αυξάνεται με ρυθμό 3% ετησίως.

Οι Κούρδοι δίνουν μεγάλη σημασία και στην παιδεία τους. Το 16% του κρατικού προϋπολογισμού των 13,1 δισ. δολ. δίνεται στην εκπαίδευση. Και εδώ η πρόοδος είναι αξιοπρόσεχτη. Από το 34% οι αναλφάβητοι το 2004, μειώθηκαν στο 16% το 2011 και ο στόχος για το 2015 είναι 7%. 

Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση υποστηρίζει οικονομικά τις μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, με πρόγραμμα υποτροφιών 100 εκατ. δολ. που βρίσκεται σε εφαρμογή. Μας ενοχλεί αλλά δεν μας εκπλήσσει που η Ελλάδα δεν βρίσκεται μεταξύ των χωρών που περιλαμβάνονται σε αυτό το πρόγραμμα, αν και ζουν εδώ περίπου 20.000 Κούρδοι, πολλοί δεύτερης γενιάς.

Οι στεγαστικές ανάγκες μεγαλώνουν εκρηκτικά, λόγω της αύξησης του πληθυσμού και της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου. Το κύριο μοντέλο παραγωγής κατοικιών είναι πόλεις που κατασκευάζονται με ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, μέσου μεγέθους, περί τις 1.200 κατοικίες.

Αλλοι τομείς με επενδυτικό ενδιαφέρον είναι η υγεία, η γεωργία, η βιομηχανία και ο τουρισμός. Για το 2014 το Ερμπίλ έχει κηρυχθεί τουριστική πρωτεύουσα του αραβικού κόσμου. Ολες οι γνωστές αλυσίδες ξενοδοχείων είναι εκεί και ετοιμάζουν τις πολυτελείς, εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής μονάδες τους.

Οι επενδύσεις υποστηρίζονται από τον επενδυτικό νόμο του 2006, ο οποίος με τις διευκολύνσεις που προβλέπει (δωρεάν παραχώρηση γης, η οποία ιδιοποιείται από τον επενδυτή, δεκαετής φοροαπαλλαγή, μηδενικές ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ.) αποδεικνύεται αποτελεσματικό εργαλείο ανάπτυξης. 

Το 2012 έγιναν επενδύσεις από ξένους κοντά στα 7 δισ. δολ. Κινητήριος δύναμη για όλα αυτά είναι οι υδρογονάνθρακες. Τα διαπιστωμένα αποθέματα ανεβάζουν το Κουρδιστάν πολύ ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη. Ολοι οι γνωστοί πετρελαϊκοί κολοσσοί, από την Exxon-Mobil μέχρι την Gazprom, είναι εκεί και... τρυπάνε.

Το Ερμπίλ φαίνεται να είναι η νέα πόλη ουρανοξυστών του χάρτη. Το υψηλότερο κτήριο που κατασκευάζεται τώρα είναι ο πύργος Naza, με 66 ορόφους (275 μ.), προϋπολογισμού 120 εκατ. δολ. Αυτόν και άλλους πολλούς ουρανοξύστες ίσως τους βλέπουμε σε λίγα χρόνια στις τηλεοράσεις μας παρακολουθώντας αγώνες Formula 1, γιατί και αυτό είναι στο πλάνο Erbil-2030!

Πριν από λίγες μέρες έβλεπα στην τηλεόραση μια ταινία του '60, όπου ο Βέγγος ως θυρωρός θύμωνε με όσους του λέρωναν τη φρεσκοπλυμένη σκάλα της πολυκατοικίας, αποκαλώντας τους «Κούρδους»!

Αλλάζουν οι καιροί...

Του Δημήτρη Ρέπα, 
αρχιτέκτονα, στελέχους Ελληνοκουρδικού Κέντρου, 
Ελευθεροτυπία, 5/5/2013 


Δείτε και το εκπληκτικό κουρδο-ιρακινό βίντεο για τα σημερινά Άρβηλα ( Hawler στα κουρδικά)

Kurdistan - Erbil - Arbil - Άρβηλα - Hawler 2012




Τα γεγονότα εκτυλίσσονται σήμερα στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια σημαντική επαναχάραξη των συνόρων στην περιοχή, με την εμφάνιση ενός νέου κράτους, το Κουρδιστάν, στα κουρδικά-κατοικημένες περιοχές του Ιράκ, τη Συρία και την Τουρκία.