ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Κατάσχεση καταθέσεων φέρνει το ναυάγιο συγχώνευσης Εθνικής Τράπεζας και Eurobank;

 Η αντίδραση της τρόικα στην συγχώνευση Εθνικής-Eurobank φέρνει στην επιφάνεια ένα τρομακτικό σενάριο: Τη κατάσχεση ποσοστού καταθέσεων στην Eurobank μετά την αναπόφευτκη κρατικοποίησή της!
Αυτή την στιγμή το πιθανοτερο σενάριο είναι να κρατικοποιηθεί η Eurobank και να πάμε σε κρατικοποίηση με τους καταθέτες να πληρώνουν το κόστος της νέας προσπάθειας.

Εκεί βρίσκεται αυτή τη στιγμή η "ξεχωριστή διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης" που αποφασίστηκε για την Εθνική και την Eurobank μετά τόσο την πρωινή συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών μας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και μετά την απογευματινή σύσκεψή τους με το οικονομικό επιτελείο και τους επικεφαλής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλο και την Σακελαρίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων από την Τράπεζα της Ελλάδος και το οικονομικό επιτελείο, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για την προώθηση δύο σχημάτων, βάσει των οποίων θα γίνει και η ανακεφαλαιοποίηση των περί ων ο λόγος τραπεζών:
 
Στο πρώτο σχήμα η Εθνική θα απορροφήσει την Proton Bank και την Τράπεζα Αττικής και Eurobank γίνεται πλέον ο 4ος πυλώνας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και θα προχωρήσει στην εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που ελέγχεται ήδη από το ΤΧΣ και την τρόικα.

Έτσι φαίνεται ότι τα χειρότερα έρχονται για Εθνική-Eurobank και το deal που είχε ολοκληρωθεί κατά 80% για την ώρα ναυαγεί. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η Εθνική θα χρειαστεί 10 δισ. ευρώ και η Eurobank 6,5 δισ. ευρώ. Στην συνέχεια η Eurobank θα ενωθεί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Ετσι δημιουργείται ο τέταρτος τραπεζικός πυλώνας.
Αλλά χρειάζονται 16,5 δισ. για να γίνουν όλα αυτά.
Πρόκειται ακριβώς για ότι έχει γίνει στην Κύπρο, απλά δεν έχουν πει ακόμα την λέξη "κούρεμα"...

Ήδη η φημολογία που κυριαρχεί σε όλους τους οικονομικούς κύκλους είναι ότι πάμε για το πρώτο "κλάδεμα" καταθέσεων στην Ελλάδα αφού αλλιώς δεν διασώζεται το τραπεζικό σύστημα.
 
Είναι το "τράβηγμα του σωλήνα για το οποίο μιλούσαμε σε προγενέστερο άρθρο μας εδώ.
 

Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε δρόμο ανάκαμψης, αντιθέτως βουλιάζει όλο και πιο βαθιά. Είναι επιτακτική ανάγκη να γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες ποιες επιλογές υπάρχουν και τους κινδύνους που συνοδεύουν κάθε μια από αυτές. Αλλά δεν μπορούν να συνεχίσουν να είναι παγιδευμένοι στην ιδέα του φόβου της χρεοκοπίας όταν η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει».

Όσο για το ζήτημα των καταθέσεων, οι ελληνικές τράπεζες είναι είναι χρεοκοπημένες, εδώ και δύο χρόνια, όχι σήμερα. Η Τράπεζα Πειραιώς ήταν η πρώτη που χρεοκόπησε το 2011 και ζήτησε βοήθεια από τον ELA και ακολούθησαν και οι άλλες, συστημικές ή μη.

Η διαφορά με την Κϋπρο είναι ότι εκεί αποφάσισαν "να τραβήξουν το σωληνάκι" του ELA αφού είχε έρθει η ώρα της άλωσης της χώρας με την κυβέρνηση Αναστασιάδη. Στην Ελλάδα, ακόμα, όχι. Αλλά είναι θέμα απλά απόφασης ξένων κέντρων. Αυτό δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί. Το εθνικό μέλλο της χώρας θα πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά και πειστικά κατά πόσον βρίσκεται εκτός ευρωζώνης.

Και αυτό μπορει να το κάνει μόνο μια πολιτική τάξη η οποία θα βρίσκεται πέρα από τα σχήματα που δοκιμάζει απώδυνα η χώρα από το 2009...
 

 defencenet.gr

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Ο καταλύτης στό τέλος μίας εποχής.




 Φαίνεται ότι βιώνουμε το τέλος της Μεταπολίτευσης, τις τελευταίες πράξεις ενός δράματος, που οδήγησε την Πατρίδα μας στην οικονομική καταστροφή, διέλυσε τον εθνικό και κοινωνικό ιστό της χώρας, συνέτριψε τα ελληνικά ήθη και κάθε παραδοσιακή αξία. 

Η Μεταπολίτευση ξεκίνησε με μία εθνική τραγωδία, που απετέλεσε ταυτόχρονα και εθνική προδοσία, χωρίς ποτέ οι προδότες να περάσουν από δίκη και να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους. Ήταν όμως λογικό να γίνει έτσι, γιατί οι τότε προδότες ήταν παράλληλα και… «σωτήρες».

Ήταν οι ίδιοι  που έσπρωξαν την χώρα στην τότε Ε.Ο.Κ. και υποσχέθηκαν στον λαό ευημερία, δηλαδή εύκολο χρήμα και κατανάλωση χωρίς μέτρο. Για να τηρήσουν τις υποσχέσεις αυτές, δανειζόμενοι με τοκογλυφικούς όρους και δημιουργώντας μία τεράστια φούσκα δημοσίου χρέους που δεν είχε προηγούμενο στη διεθνή οικονομική ιστορία.

Ο λαός δυστυχώς βολεύτηκε από αυτή την κατάσταση, άφησε τα σκάνδαλα και τη διαφθορά να εξελίσσονται μπροστά στα μάτια του, δεχόμενος κάθε τόσο ένα αντίδωρο ευτελούς αξίας, ένα διορισμό, μία υπόσχεση για καλύτερες μέρες, δηλαδή περισσότερο εύκολο χρήμα, περισσότερη διαφθορά, περισσότερη παρακμή.
 
Τις ημέρες εκείνες της ευημερίας, οι σημερινοί Χρυσαυγίτες ήταν τότε στο περιθώριο, δηλαδή οι ακραίοι, οι φασίστες, οι εγκληματίες αν θέλετε για το σύνολο των διεφθαρμένων μέσων που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη στην Ελλάδα.

Σήμερα, που τα πράγματα άλλαξαν, η κρίση της οικονομίας, δηλαδή η έλλειψη του πλούτου, ξεδιάλυνε την αιθάλη που κάλυπτε την συνείδηση των Ελλήνων, η Χρυσή Αυγή έγινε ελπίδα και σύνθημα στο στόμα εκατοντάδων χιλιάδων, ίσως και εκατομμυρίων συμπατριωτών μας. 

Η Χρυσή Αυγή όμως είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό που μέχρι σήμερα ξέρουμε όλοι ώς πολιτικό κόμμα, γιατί  είναι πρέσβυρα της ελπίδας επιβίωσης του Ελληνισμού στους δύσκολους καιρούς που έρχονται. Είναι η μυστική φωνή του Έθνους μας, που περνά απαράλλακτη μέσα από χιλιάδες χρόνια Ιστορίας στο σήμερα, για να εγείρει τον Έλληνα, να αφυπνίσει την συνείδησή του και να τον οδηγήσει στο πεπρωμένο του.

Στόχος της είναι να σταθεί και πάλι στα πόδια του ο Ελληνισμός και να αποκτήσει τη διεθνή θέση που του αρμόζει, ως κεντρική δύναμη στον ευαίσθητο γεωπολιτικά χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.


Η μορφή που έχει λάβει σήμερα το κοινοβούλιο αποτελεί μία εικονική πραγματικότητα. Τα δεδομένα της  έχουν αλλάξει άρδην και οι πολιτικές δυνάμεις που αντιμάχονται για την εξουσία είναι οι εξής:
 
Από τη μία είναι οι Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής, από την άλλη οι φιλελεύθεροι - μνημονιακοί (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και τέλος οι αριστεριστές - διεθνιστές (ΣΥΡΙΖΑ).
 
Οι Χρυσαυγίτες πιστεύουν ότι μόνη περίπτωση να επιβιώσει η Ελλάς ως εθνικό κράτος είναι να επικρατήσει η Χρυσή Αυγή. Γιατί όμως ;
 
Διότι οι φιλελεύθεροι επιδιώκουν τη διάλυση του εθνικού κράτους μέσω του μνημονίου και την οικονομικής υποδούλωσης στους διεθνείς τοκογλύφους και οι αριστεριστές επιδιώκουν τη διάλυση του εθνικού κράτους μέσω του διεθνισμού, της εισβολής λαθρομεταναστών και της απώλειας της εθνικής μας ταυτότητας.
 
'Ομως ανάλογο ιστορικό προηγούμενο στην ευρωπαϊκή πολιτική ιστορία δεν υπάρχει. Όσοι μιλάνε για Βουλή Βαϊμάρης πλανώνται πλάνην οικτρά.
 
Η Χρυσή Αυγή είναι ένα καθαρά ελληνικό πολιτικό φαινόμενο.
 
Καμία σχέση δεν έχει με άλλα κράτη και ιστορικές περιόδους. Είναι το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, από την επιτυχία του οποίου θα εξαρτηθεί ίσως η επιβίωσή μας ως εθνικό κράτος.

Πολλοί από τους όψιμους υποστηρικτές της μετά τις πρόσφατες επιτυχίες («η ισχύς ελκύει τις μάζες») είναι οι ίδιοι που για χρόνια της  έλεγαν:

"Τι κάνετε; Νομίζετε ότι θα αλλάξετε τον κόσμο; Θα κινήσετε τη γη;"

Και όμως: όσοι ξεκίνησαν και συντήρησαν με αγώνα σκληρό αυτή την προσπάθεια, αυτό ακριβώς πίστευαν και πιστεύουν. Πως μόνο αυτοί μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, να κινήσουν τη γη. Ο μέγας Αρχιμήδης έλεγε συνοψίζοντας τη θεωρία των μοχλών μία φράση με υψηλό νόημα, που την αναφέρουμε  σε επίπεδο μεταφυσικό:

   "
Δώσε μου ένα σταθερό σημείο και θα κινήσω τη γη"
Το δικό τους σταθερό σημείο, η δική τους στέρεη βάση είναι η Ιδεολογίας τους, που πράγματι είναι σταθερή σαν βράχος και γύρω της απλώνεται ο σκληρός πυρήνας του Κινήματος της Χρυσής Αυγής.

Ο Αγώνας τους ακόμα βρίσκεται στην αρχή του και έχει μπροστά του δρόμο σκληρό και ανηφορικό, όπως τον αρχαίο δρόμο της Αρετής.
 
Οι Χρυσαυγίτες πιστεύουν με σθένος ότι στο τέλος του δρόμου αυτού όμως, στο βάθος του ορίζοντα ανατέλλει μία μεγάλη και ισχυρή Ελλάδα, μία νέα Χρυσή Αυγή, η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού.