ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Η Ρωσία ωφελημένη από την αναταραχή στην Κύπρο.

Χωρίς εξήγηση!!
Δεν ανοίγουν αύριο οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα!!! -
Πάνε για χρεοκοπία;; Τι έγινε με CPB...
 
 
Mε μία απόφαση που δείχνει ότι τα πράγματα πιθανόν δεν είναι όπως υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας για την ασφάλεια των καταθέσεων των εν Ελλάδι υποκαταστημάτων... των κυπριακών τραπεζών θα παραμείνουν αύριο και μεθαύριο κλειστά τα καταστήματά τους στην Ελλάδα!

Την απόφαση την πήρε ο ... υπουργός Οικονομικών της Κύρου (!) Μιχάλης Σαρρής και το ερώτημα πως ο υπουργός Οικονομικών ενος κράτους λαμβάνει αποφάσεις για τις τράπεζες ενός άλλου κράτους, όπως μας διαβεβαιώνει το υπουργείο υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας.

Και για ποιο λόγο θα μείνουν κλειστά τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα αφού είναι ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα και υπάγονται στο ελληνικό δίκαιο και τους κανόνες της Τράπεζας της Ελλάδος;

Άρα υπάρχει σοβαρό θέμα και με τις καταθέσεις των πολιτών που βρίσκονται στις ελληνικές τράπεζες.
Και εδώ έχουμε και κάτι άλλο πολύ ύποπτο: Μόλις την περασμένη Παρασκευή η Marfin Bank μετονομάστηκε σε CPB Bank (Cyprus Popoular Bank) και μετατράπηκε σε υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου. Μέχρι την Παρασκευή το Marfin Group είχε κρατήσει την ελληνικότητα της τράπεζας.

Την Παρασκευή λίγες ώρες πριν την κατάσχεση ποσοστού των κυπριακών κατθέσεων με την απόφαση του Eurogroup, ξαφνικά η Marfin Bank έγινε ... υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου η οποία ουσιαστικά έχει χρεοκοπήσει με άνοιγμα 9 δισ ευρώ αφού είχε φορτωθεί από ελληνικά ομόλογα!

Απίστευτη σύμπτωση, ε;

Θα απαντήσει η Τράπεζα της Ελλάδος πως και γιατί δεν ανοίγουν στην Ελλάδα οι κυπριακές τράπεζες και παρακρατούν τα χρήματα των καταθετών;
 

Γιατί αυτό δεν αφορά την Κύπρο, αλλά την Ελλάδα, την ελληνική κυβέρνηση, το υπουργείο Οικονομικών και φυσικά την Τράπεζα της Ελλάδος.

Aφού όπως λέγεται, οι καταθέσεις στα εν Ελλάδα κυπριακά υποκαταστήματα δεν κινδυνεύουν, γιατί κλείνουν τις τράπεζες; Μήπως γιατί κινδυνεύουν από ολική χρεοκοπία; Πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις άμεσα.

   
Άλλοστε από ότι φαίνεται το κόλπο είναι μεγάλο
 Το απόλυτο «ΜΑΤ» Ρωσίας και Πούτιν στην Κύπρο!!


Με μια κίνηση που αποδεικνύει για ποιον λόφο θεωρείται μεγάλος ηγέτης και παρά τις όποιες ενστάσεις για το αυταρχικό – σύμφωνα με πολλές πλευρές – στιλ διακυβέρνησης, ο πρόεδρος...  της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, διδάσκει εξωτερική πολιτική   στους   απογόνους του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, ενώ προκαλεί πονοκέφαλο σε όλη την υφήλιο!
 
Πριν καν σας περιγράψουμε ποια είναι η κίνηση ματ της Ρωσίας στην Κύπρο, προϊδεάζουμε τους φίλους και αναγνώστες μας πως οτιδήποτε και να συμβεί τελικά, η Ρωσία θα βγει ωφελημένη από αυτή την αναταραχή στο Νησί της Αφροδίτης και θα εξηγήσουμε το γιατί…

Όπως μεταδίδεται από την Κύπρο όπου εξελίχθηκε ένα πραγματικό θρίλερ, αντιπροσωπεία του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom επισκέφθηκε το προεδρικό μέγαρο και υπέβαλλε πρόταση ανάληψης από τη ρωσική πλευρά της ανακαιφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών και την πλήρη αποδέσμευση της Κύπρου από τη θηλιά της Μέρκελ και του ΔΝΤ, με αντάλλαγμα την πρόσβαση σε «οικόπεδα» της Κύπρου και την ανάληψη της κατασκευής εγκαταστάσεων επεξεργασίας φυσικού αερίου στο Μαρί.

Δεν θα ασχοληθούμε καθόλου με το τι έκανε η κυπριακή πλευρά, αλλά θα αναλύσουμε για ποιον λόγο επρόκειτο για μεγαλοφυή κίνηση από την πλευρά της Ρωσίας.
 
Οι πιθανότητες θα ήταν τρεις:
-να γίνει δεκτή η πρόταση, οπότε είναι προφανές ότι η Ρωσία κέρδιζε την «παρτίδα»
-να απορριφθεί η πρόταση, οπότε η Ρωσία πάλι θα ήταν κερδισμένη αφού στα μάτια του μέσου Κυπρίου θα μπορούσε να υποστηριχτεί ότι δεν εγκατέλειψε τη νήσο στην τύχη της τη δύσκολη ώρα και θα ανοίξει τον δρόμο στην εκλογή του Γιώργου Λιλλήκα στη προεδρία την επόμενη φορά, αφού οι αντιδράσεις θα είναι σφοδρές, καθότι δεν μπορούν να σου… χαρίζουν γάιδαρο και να τον κοιτάς στα δόντια…
-να αξιοποιούνταν η πρόταση σαν διαπραγματευτικό πλεονέκτημα από την κυπριακή πλευρά, οπότε η Ρωσία πάλι θα πιστωνόταν ότι με την κίνησή της βοήθησε τη νήσο να αποφύγει τα χειρότερα.
Εν ολίγοις, πρόκειται για μια διπλωματική κίνηση όπου σε όλα τα ενδεχόμενα αυτός που την κάνει μόνο κέρδη μπορεί να προσποριστεί…
 
Όσον αφορά γιατί προκαλεί πονοκέφαλο σε όλη την υφήλιο, οφείλεται στο ότι όλες οι υπόλοιπες εμπλεκόμενες πλευρές (Ευρώπη, ΗΠΑ ουσιαστικά) παίζουν το δικό τους παιχνίδι, εξυπηρετώντας τα δικά τους συμφέροντα, με τη Ρωσία να τους πειθαναγκάζει να ασχοληθούν με σενάρια «συνδιαχείρισης» έστω κι αν μιλάμε για μια κατάσταση που ερμηνεύεται με μια ελληνική παροιμία για κάτι… γαϊδάρους που μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα…
Το γεωστρατηγικό παίγνιο βέβαια στην περιοχή είναι πιο πολύπλοκο και θα το αναλύσουμε σε άλλη ανάρτησή  πολύ σύντομα…
 
Όσο ξένος και να είναι ο «αχυρώνας», οι νόμοι των διεθνώς σχέσεων είναι αυστηροί και ανελαστικοί, ενώ όποιος τους παραβιάζει καλείται να πληρώσει τις συνέπειες…
 
Και δεν θα είναι η πρώτη φορά για την Κύπρο…
 
 
 Το αγαπημένο τραγούδι του Αυξεντίου:
Διψούν οι κάμποι για νερό και τα βουνά για χιόνια
Διψά κι η Κύπρος Λευτεριά η σκλάβα τόσα χρόνια.




ΞΥΠΝΑ ΚΑΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΡΑΓΙΑ
ΞΥΠΝΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ