ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Τα «συμβούλια» με τους Τούρκους δεν έβγαλαν ποτέ πουθενά

Αλήθεια,
τι περιμένει η ελληνική κυβέρνηση ,
ότι θα της δώσουν οι Τούρκοι;
 
Στην Κωνσταντινούπολη διεξάγεται το 2ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας. Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, είναι ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, που θα έχει στο πλευρό του εννέα υπουργούς και έναν υφυπουργό.
 
Και θα γίνει και κοινό υπουργικό συμβούλιο και θα υπογραφούν 11 συμφωνίες, που θα περιλαμβάνουν πράγματα που οι Τούρκοι ΠΟΤΕ δεν θα τηρήσουν.
 
Όπως πάντα. Προσέξτε: κανείς δεν ζητά από τους Τούρκους να υπογράψουν συμφωνία για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Αντίθετα, ενώ θα υπογραφούν, όπως αναφέραμε 11 συμφωνίες, για το θέμα της «αποστολής» εδώ του μισού Τρίτου Κόσμου από τα κυκλώματα Τούρκων δουλεμπόρων, θα γίνει μία «δήλωση συνεργασίας». Τι σημαίνει αυτό;
 
Απλά, τίποτα. Καμία δέσμευση.
 
Μόλις η ελληνική αντιπροσωπεία αποχωρήσει, θα δοθεί εντολή στην ΜΙΤ να συνεχίσει δια των κυκλωμάτων της, το διαβρωτικό της έργο.
 
Κατά τα άλλα, στο ΥΠΕΞ κατέθεσαν μια «ρηματική διακοίνωση» στον ΟΗΕ, που απορρίπτει τις μονομερείς ενέργειες της Άγκυρας που αφορούν στην παραχώρηση αδειών για έρευνες νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου.

ΣΥΡΙΖΑ: ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΚΑ ΜΑΣ…

ΚΑΙ Ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
 
 
Όλος ο κόσμος ο… καλός του παλιού ΠΑΣΟΚ –του κόμματος που κατ’ εξοχήν ευθύνεται για τη δυστυχία μας- έχει πλέον μετακομίσει στο… ΠΑΣΟΚ Νο2, στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η τελευταία μεταγραφή φαίνεται πως είναι το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (και επί σειράν ετών υπουργός Οικονομικών, όταν δανειζόμαστε μέχρι σκασμού…), Γεράσιμος Αρσένης.
 
Ο Γεράσιμος, λοιπόν, έδωσε (στημένη) συνέντευξη στην Αυγούλα του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε πως «Το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου έχει εγκαταλείψει προ πολλού τον χώρο της Κεντροαριστεράς και τις κοινωνικές του αναφορές.
 
Με λύπη μου διαπιστώνω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αποκηρύξει τη βασική του ιδεολογία ,την ιστορική του διαδρομή και τον σοσιαλιστικό της χαρακτήρα. Και διερωτώμαι γιατί επιμένουν να αποκαλούν αυτό το μόρφωμα ΠΑΣΟΚ;».
 
Τραγική ειρωνεία: όταν ο Αρσένης ήταν υπουργός Παιδείας, ο Τσίπρας ήταν πρόεδρος του 15μελούς του σχολείου του κι έβαζε τους συμμαθητές του να φωνάζουν στους δρόμους «κάτσε καλά Γεράσιμε»…