ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΤΟΥ ΠΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗΣ, ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ.

 Η Αργεντινή και ο συνταγματάρχης
Χουάν Ντομίνγκο Περόν
 



Η Αργεντινή κατάφερε ν’ απαλλαγεί από τους Ισπανούς το 1816 και ν’ αποκτήσει σύνταγμα το 1853. Από την εποχή εκείνη, άρχισε να αναπτύσσεται σταθερά.
 
Η αυστηρή της ουδετερότητα στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου πολέμου τη βοήθησε ν’ αποκτήσει στιβαρή οικονομία. Την ίδια ουδετερότητα δεν κατάφερε να κρατήσει και στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, όταν ο λαός ήταν σαφώς κατά του άξονα, ενώ η κυβέρνηση υπέρ του.
 
Από το 1931 άλλωστε, πραξικοπήματα και αντιπραξικόπηματα έφερναν πρόσκαιρους προέδρους στο προσκήνιο, ενώ η γερμανική διπλωματία φρόντιζε να τα έχει καλά με όλες τις πλευρές. Μια φιλοναζιστική οργάνωση προετοίμαζε το έδαφος για τη δημιουργία γερμανικής βάσης στην Παταγονία, το νοτιότερο κομμάτι της Αμερικής.
 
 
Οι διαθέσεις των κυβερνώντων εκδηλώθηκαν σχεδόν αμέσως μετά την έκρηξη του πολέμου, όταν στις 13 Δεκεμβρίου του 1939 άρχισε η ναυμαχία του Ρίβερ Πλέιτ, στις ακτές της Νότιας Αμερικής, ανάμεσα στα βρετανικά καταδρομικά Έξετερ, Άγιαξ (Αίας) και Αχιλλέας και στο γερμανικό θωρηκτό Γκραφ Σπέε.
 
Οι Γερμανοί αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν στα χωρικά ύδατα της Αργεντινής και να βρουν καταφύγιο στην «ουδετερότητά» της. Ξεκίνησε τότε ένας μαραθώνιος διπλωματικών διαβουλεύσεων, με τους συμμάχους να πιέζουν και τους Αργεντινούς να ανθίστανται.
 
Η απαίτηση ήταν να μην επιτραπεί ο ελλιμενισμός του Γκραφ Σπέε, διότι έτσι η νοτιοαμερικάνικη χώρα φιλοξενούσε πολεμικό εμπόλεμου κράτους και άρα δεν ήταν ουδέτερη. Η κυβέρνηση της Αργεντινής πρόβαλε διάφορες δικαιολογίες για να παρατείνει την παραμονή του θωρηκτού και αναγκάστηκε να υποκύψει μόνο μπροστά στην απειλή ότι η Μεγάλη Βρετανία θα της κήρυσσε τον πόλεμο.
 
Στις 17 Δεκεμβρίου, το Φον Σπέε απέπλευσε. Μόλις βγήκε από τα χωρικά ύδατα της Αργεντινής, αυτοβυθίστηκε έξω από το Ρίο ντε λα Πλάτα, περίπου στο σημείο, όπου, 25 χρόνια πριν, στα 1914, ο ναύαρχος Μαξιμιλιανός φον Σπέε βρήκε το θάνατο ακολουθώντας τη ναυαρχίδα του στο βυθό.
 
Στα 1940, ο πρόεδρος Καστίγιο διαδέχθηκε τον Όρτιτζ κι εκδηλώθηκε απροκάλυπτα υπέρ του άξονα. Ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, τον Ιούνιο του 1943, φάνηκε να φέρνει την Αργεντινή στο πλευρό των συμμάχων. Γρήγορα όμως αποδείχτηκε πως επρόκειτο για φασιστική κίνηση, της οποίας τα νήματα κινούσε, αθέατος, κάποιος Χουάν Ντομίνγκο Περόν, συνταγματάρχης (γεννήθηκε το 1895). Αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσουν απεργίες και αιματηρές συγκρούσεις, που σταμάτησαν με νέο πραξικόπημα, από την ίδια ομάδα των στρατιωτικών. Αυτή τη φορά, ο Περόν βγήκε στο φως.
 
Στις 24 Φεβρουαρίου του 1944, ο στρατηγός Ραμίρεθ παραιτήθηκε από πρόεδρος της Δημοκρατίας και τη θέση του πήρε ο στρατηγός Φαρέλ, με αντιπρόεδρο τον συνταγματάρχη Περόν. Η στρατιωτική χούντα της Αργεντινής πιεζόταν από τις κυβερνήσεις των άλλων αμερικανικών κρατών να κηρύξει τον πόλεμο κατά του άξονα.
 
Τον Μάρτιο του 1945, όταν το παιχνίδι φαινόταν να τελειώνει στην Ευρώπη, η Αργεντινή κήρυξε τον πόλεμο κατά της Γερμανίας κι έγινε ιδρυτικό μέλος του ΟΗΕ, παρά τις αντιρρήσεις της Σοβιετικής Ένωσης. Ένα νέο πραξικόπημα ξέσπασε στις 12 Οκτωβρίου του 1945 ανατρέποντας τον Περόν, που επανήλθε με αντιπραξικόπημα στις 17 του μήνα. Οργάνωσε εκλογές και, στις 24 Φεβρουαρίου του 1946, εκλέχτηκε πρόεδρος της χώρας.
 
Με βοηθό και συνεργάτη τη γυναίκα του, Εβίτα Περόν, που άσκησε εκπληκτική δραστηριότητα, ο εκλεγμένος δικτάτορας προχώρησε στην υλοποίηση του προγράμματός του. Στα 1947, δημοσίευσε τη διακήρυξη των εργατικών δικαιωμάτων κι έφτιαξε νέο σύνταγμα. Εφάρμοσε μεγάλες οικονομικές μεταρρυθμίσεις, κρατικοποίησε ξένες κυρίως εταιρίες, προχώρησε στην εκβιομηχάνιση της χώρας κι αύξησε τους μισθούς, αποκτώντας δημοτικότητα και φορτώνοντας τον πληθωρισμό της Αργεντινής.
 
Στις τεράστιες κρατικές δαπάνες ήρθαν να προστεθούν μεγάλες καταχρήσεις, που τον εξανάγκασαν να πάρει αυστηρά μέτρα ακόμη και για το άμεσο περιβάλλον του.
 
Τα δημαγωγικά μέτρα και η εθνικιστική του πολιτική καθώς και ο ασφυκτικός έλεγχος των εργατικών συνδικάτων τον έκαναν αγαπητό σε μεγάλο τμήμα του λαού.
 
Το 1952, υποστήριξε την επανάσταση του Εστενσόρο, στη Βολιβία, που κήρυσσε την εθνικοποίηση των εκεί αμερικανικών μεταλλείων. Την ίδια χρονιά, η γυναίκα του, Εβίτα Περόν (Ντουάρτε), αντιπρόεδρος της χώρας από το 1951, πέθανε στα 33 της χρόνια και την έκλαψαν οι φανατικοί οπαδοί της.
 
Το άστρο του Περόν άρχισε να δύει, όταν πήρε αντιθρησκευτικά μέτρα κι ο πάπας τον αφόρισε. Ένα πραξικόπημα τον ανέτρεψε, στα 1955, αν και μεγάλο κομμάτι του λαού στάθηκε στο πλευρό του. Από τότε, τα στρατιωτικά πραξικοπήματα δεν έλειψαν στην Αργεντινή, που γνώρισε και διαλείμματα δημοκρατίας.
 
Ο Αρτούρο Ιλία εκλέχτηκε πρόεδρος το 1963 αλλά ανατράπηκε το 1966 με πραξικόπημα του στρατηγού Χουάν Κάρλος Ογκανία, που με τη σειρά του παραμερίστηκε το 1970 από τον στρατηγό Ρομπέρτο Λίβινγκστον.
 
Τελευταίος στη σειρά των δικτατόρων ο στρατηγός Χόρxε Βιντέλα ανέτρεψε την Ιζαμπέλα Περόν με στρατιωτικό πραξικόπημα, στις 24 Μαρτίου του 1976 Η χούντα της Αργεντινής δημιούργησε μια στρατιά από «ντεσαπαρεσίδος» (εξαφανισμένους) και προσπάθησε να εξωραϊστεί μέσα από το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, του 1978.
 
Οι στρατιωτικοί παρέδωσαν την εξουσία το 1983, μετά την ήττα από τη Βρετανία, στον πόλεμο των Φώκλαντ.- ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.
 
 
 
 

Μήνυμα του συνταγματάρχη Χουάν Περόν για τον θάνατο
του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα
 
 
Συναγωνιστές,

Με βαθιά θλίψη, έλαβα την είδηση της ανεκπλήρωτης απώλειας για τον σκοπό των λαών που μάχονται για την απελευθέρωση τους. Εμείς που αγκαλιάσαμε αυτό το ιδανικό, αισθανόμαστε αδέλφια με όλους εκείνους που, δεν έχει σημασία σε ποιό μέρος του κόσμου και κάτω από ποιά σημαία μάχονται εναντια στην αδικία, την εξαθλίωση και την εκμετάλευση.
 
Αισθανόμαστε αδέλφια με όλους εκείνους που με γεναιότητα και απόφαση, αντιμετωπίζουν την αχόρταγη αδηφαγία του Ιμπεριαλισμού που, με τη συνοχή των απάτριδων οικονομικών ολιγαρχιών, υποστηριζόμενες από στρατιωτικούς στις διαταγές του Πενταγώνου, κρατούν τους λαούς υπόδουλους.

Σήμερα επεσε σε αυτόν τον αγώνα, σαν ένας ήρωας, η πιο υπέροχη νεανική μορφή που έδωσε η επανάσταση στην Λατινική Αμερική. Σήμερα έπεσε ο comandate Ernesto “Che” Guevara. Ο θάνατος του με προκάλεσε θλίψη γιατί ήταν ανάμεσα μας, ίσως ο καλύτερος. Υπήρξε ένα παράδειγμα στάσης, πνεύματος, θυσίας και παραίτησης. Η βαθιά του πίστη στο δίκιο του σκοπού που είχε αγκαλιάσει, του έδωσε την δύναμη, την αξία και το θάρρος που σήμερα τον ανύψωσαν στην κατηγορία των ηρώων και των μαρτύρων.

Διάβασα κάποια κείμενα που προσπαθούσαν να τον παρουσιάσουν σαν έναν εχθρό του Περονισμού. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ψευδές. Το 1954 όταν στην Γουατεμάλα, πολεμούσε για να υπερασπίσει την λαϊκή κυβέρνηση του Jacobo Arbenz ενάντια σε μια στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ, εγώ προσωπικά έδωσα οδηγίες στην πρεσβεία μας για να βρεί μια λύση στην δύσκολη κατάσταση που βρισκόταν αυτός ο νέος και θαρραλέος Αργεντινός. Χάρη σε αυτό κατόρθωσε να βρει καταφύγιο στο Μεξικό.
 
Η ζωή του, το παράδειγμα του και η εποποιία του πρέπει να εμπνέουν τους νέους μας, τους νέους όλης της Λατινικής Αμερικής. Δεν θα καταφέρουν τίποτα εκείνοι που προσπαθούν να ξεθωριάσει η εικόνα του. Ο Ιμπεριαλισμός αντιλαμβάνεται την τεράστια γοητεία που ασκούσε ανάμεσα στις λαϊκές μάζες, ακόμα και σε εκείνες που δεν έζησαν το παραλήρημα των λαών μας για αυτόν τον άνθρωπο.

Γνωρίζω τις οδηγίες του Κουμμουνιστικού Κόμματος Αργεντινής στην εκστρατεία δυσφήμησης που έχει ξεκινήσει. Αυτό δεν με εκπλήττει καθόλου, γιατί ανέκαθεν αυτό το κόμμα χαρακτηριζόταν από θέσεις αντίθετες στην εθνική ιστορική εξέλιξη, ανέκαθεν ήταν αντίθετο στα Εθνικά και Λαϊκά κινήματα.

Η ώρα των λαών ήρθε και οι επαναστάσεις στην Λατινική Αμερική είναι ένα γεγονός μη αναστρέψιμο. Η υπάρχουσα ισορροπία θα ανατραπεί γιατί είναι παιδαριώδες να σκεφτούμε ότι μπορούμε να νικήσουμε χωρίς επανάσταση την αντίσταση των ολιγαρχιών και των μονοπωλίων. Οι σοσιαλιστικές επαναστάσεις πρέπει να γίνουν πραγματικότητα και ο καθένας πρέπει να συμμετάσχει σε αυτές, ανεξάρτητα από το σε ποιό μέρος του κόσμου θα διεξαχθούν.
 
Για αυτό και μόνο για αυτό, όλα τα Εθνικιστικά κινήματα οφείλουν να συνδεθούν μεταξύ τους. Η πλειοψηφία των κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής δεν επιλύουν τα εθνικά προβλήματα γιατί δεν οδηγούνται με γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα. Απέναντι σε αυτούς, δεν πιστεύω ότι οι επαναστατικές διακηρύξεις αρκούν. Οφείλουμε να περάσουμε στην επαναστατική δράση, με μια οργανωτική βάση, με ένα πρόγραμμα οργάνωσης που θα καταστήσει δυνατή την πραγμάτωση της επανάστασης.
 

Αυτόν το στόχο οφείλουν να επιδιώξουν όσοι αισθάνονται ικανοί. Η μάχη θα είναι σκληρή, αλλά η τελική νίκη θα είναι των λαών. Ο εχθρός έχει μια υλική δύναμη ανώτερη από την δική μας, αλλά εμείς υπολογίζουμε στην τρομερή ηθική μας δύναμη από την πίστη μας στο δίκαιο του σκοπού μας και από τον ιστορικό ντετερμινισμό που μας συνοδεύει.
 
Ο Περονισμός σαν ένα Εθνικό, Λαϊκό και Επαναστατικό Κίνημααπό την παράδοση και τους αγώνες του, αποδίδει τιμή στον ιδεαλιστή, στον επαναστάτη, στον comandate Ernesto Che Guevara, Αργεντινό, αντάρτη που έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια μιας πολεμικής επιχείρησης για τον θρίαμβο των Εθνικών Επαναστάσεων στην Λατινική Αμερική.

Juan Domingo Peron
Εν Εξορία, Μαδρίτη 24 Οκτωβρίου 1967

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΤΙΜΑ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ,ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Οι παραδοχές του λάθους από τους δανειστές δεν είναι παρά ένα σπίρτο σε μπιτόνι με βενζίνη!
 
Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, παραδέχθηκε ξανά ότι η έκθεση Μπλανσάρ που κάνει λόγο για λάθος στο πρόγραμμα λιτότητας της χώρας μας, ισχύει, δηλώνοντας παράλληλα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σστην Ουάσιγκτον, ότι προς τα τέλη Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η αποστολή κλιμακίου της τρόικας για την επιθεώρηση του ελληνικού προγράμματος.

Aλήθεια, τι σημαίνουν οι απανωτές παραδοχές του ΙΜF για «λάθος» στο πρόγραμμα λιτότητας.
 
Τι άλλο εκτός από παρότρυνση στους Έλληνες πολίτες να μην δεχθούν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και να βάλουν μπουρλότο στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Το ΔΝΤ εκτός από τον εαυτό του και τους Ευρωπαίους δανειστές «δίνει» στεγνά και τις ελληνικές κυβερνήσεις που συναίνεσαν στο εγκληματικό αυτό λάθος και κατέστρεψαν τις ζωές εκατομμυρίων πολιτών.
 
Οι εναπομείναντες ζωντανοί -νεκροί επειδή δεν μπορούν να φτάσουν στα κεντρικά του ΔΝΤ θα ξεσπάσουν την οργή τους στους πολιτικούς που συμμετείχαν στο έγκλημα.
 
Το ΔΝΤ δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να δικαιώνει ακόμη και αυτή την Ζωή Γεωργαντά.

Φυσικά αυτές οι παραδοχές δεν είναι αθώες. Δεν πρόκειται για ξέσπασμα ειλικρίνειας και συμπάθειας στον ελληνικό λαό.

Απλά στην χυμένη κηροζίνη ανάβουν το σπίρτο.

Μείνετε συντoνισμένοι....

Προετοιμάζουν την έκρηξη ...
 
Χρυσή Αυγή η τανκς ; Τι να διαλέξουν οι τελειωμένοι  αφού και τα τάνκς Χρυσαυγίτες τα οδηγούν. 

Η πορεία των Ιμίων είδηση στα διεθνή ΜΜΕ.ΒΙΝΤΕΟ

 ΙΜΙΑ 2013: Η μεγαλειώδης συγκέντρωση μνήμης και τιμής είδηση στα διεθνή ΜΜΕ
 
 Σύμφωνα  με το ρεπορτάζ του Ισπανικού RtveΗ εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για την 17η επέτειο για τα γεγονότα των Ιμίων, καλώντας τον κόσμο να ξεσηκωθεί κατά των λαθρομεταναστών, ενώ κρατούσαν εθνικιστικά σύμβολα, τα οποία μοιάζουν με.. σβάστικα (συνηθισμένη τακτική). Συνεχίζοντας λέει ότι Χρυσή Αυγή εισήλθε στο Ελληνικό κοινοβούλιο τον Ιούνιο με ποσοστό 7% και απαιτεί πολιτική κάθαρση  για το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Euronews: Χιλιάδες Έλληνες μέλη της Χρυσής Αυγής διαδήλωσαν προς τιμήν της μνήμης των 3 αξιωματικών για την κρίση του 1996 που είχε φέρει στα πρόθυρα του πολέμου την Ελλάδα με την Τουρκία. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν συνθήματα κατά των τούρκων και των λαθρομεταναστών.



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Fr Jewish One Tv: Χιλιάδες υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής κρατούσαν δάδες και Ελληνικές Σημαίες μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία φωνάζοντας αντιτουρκικά και αντιαμερικανικά συνθήματα. Είχαν συγκεντρωθεί για να τιμήσουν την επέτειο από ένα περιστατικό το 1996 που στοίχισε την ζωή σε 3 αξιωματικούς του πολεμικού ναυτικού και οδήγησε την Ελλάδα και την Τουρκία στα πρόθυρα πολέμου. Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Μιχαλολιάκος έβγαλε ένα φλογερό λόγο μπροστά στο πλήθος των Εθνικιστών. Ανέφερε την σημασία του "περιστατικού στα Ίμια", επονομαζόμενο έτσι μετά την στρατιωτική κρίση τον Ιανουάριο του 1996. Ένα περιστατικό που δημιουργήθηκε από μια διένεξη για 2 βραχονησίδες ακατοίκητες στο Αιγαίο μεταξύ της ακτής της τουρκίας και των Δωδεκανήσων, τις οποίες πάντα διεκδικούσαν οι Έλληνες, αλλά των οποίων η κυριαρχία είναι αμφισβητούμενη από την τουρκία. Το ακροδεξιό κόμμα Ν. Μιχαλολιάκου μερικοί λένε ότι το έμβλημα μοιάζει με σβάστικα, (συνηθισμένη τακτική) πήρε δύναμη αφού εξέλεξε αρκετούς Βουλευτές στη Βουλή μέσα σε μια κατάσταση θυμού εναντίον των μέτρων λιτότητας της χώρας.



Από την αποφασιστικότητα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ενοχλήθηκαν και τα ΜΜΕ της τουρκίας. Με την φωτογραφία του Συναγωνιστή Ηλία Κασιδιάρη από την συγκέντρωση για τα Ίμια, γράφει η Τουρκική έκδοση Hurriyet Daily News: Το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα έχει απειλήσει να τοποθετήσει μια ελληνική σημαία στις νησίδες που έφεραν τη χώρα στο χείλος της ένοπλης σύρραξης με την Τουρκία πριν από 14 χρόνια (σ.σ. 17 πέρασαν).

 
Το ρεπορτάζ του Βουλγαρικού 5WEB
 
 
 
 
 
 
 
 

Ο Ηλίας Παναγιώταρος, επιφανές στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ώθησε τους Έλληνες πολιτικούς να δράσουν άμεσα όσον αφορά τα Ίμια, τον 17ο χρόνο μετά το περιστατικό. Είτε θα πάτε εσείς να υψώσετε την Ελληνική Σημαία στα Ίμια, είτε θα πάμε εμείς. Και θα δούμε εάν οι Έλληνες λιμενοφύλακες θα απαγορεύσουν στους Έλληνες πολίτες να πάνε στο νησί.
 
Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής είπε ότι την ημέρα που οι τούρκοι καταδρομείς ύψωσαν την τουρκική σημαία στα νησιά στις 30 Ιανουαρίου του 1997 ήταν μια ντροπή για όλους τους Έλληνες. 

Η κρατική τηλεόραση , σε ένα ρεσιτάλ ψεύδους και παραπληροφόρησης είδε... 2.000 κόσμο στην συγκέντρωση για τα Ίμια. Τα υπόλοιπα κανάλια δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα, παρ' όλο που είχε δοθεί το ελεύθερο σε όλους να στήσουν κάμερες και να πάρουν πλάνα (ορισμένοι είχαν μέχρι και βανάκια για ζωντανές συνδέσεις). Μόνο το μεσημεριανό δελτίο του ΑΝΤ1 έπαιξε ρεπορτάζ ενός ολόκληρου λεπτού (!), που το βράδυ ΤΟ ΕΚΟΨΑΝ μη τυχόν και ..........
 
 
 
 
 
Χρυσή Αυγή - Λαϊκός Σύνδεσμος   31 Ιανουαρίου 1997 
Η πρώτη επετειακή πορεία για τα Ίμια
 

Σαμαράς: Δεν μπορώ να συγκυβερνήσω.

 7 Απριλίου του 2012, Σαμαράς:

Δεν μπορώ να συγκυβερνήσω,
αφελής όποιος πιστεύει στον Βενιζέλο
 
 
 
 
 
  
Όλα αυτά φυσικά στις 7 Απριλίου του 2012, πριν τις εκλογές του Μαΐου.
 
 
Ποιος είναι τώρα ο αφελής ;